Black Crown padelrackets 2022

Recension, guide & jämförelse av Black Crowns modeller

Aktuella Erbjudanden på Padelrack

5% rabatt på padelracketar

Gäller hela sortimentet, även redan rabatterade produkter!

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Black Crown 2022

Det Barcelonabaserade padelmärket Black Crown har en gedigen historia och deras padelracketar används idag av många toppspelare i världen. Med sin unika design och prisvärda modeller så har Black Crown även blivit en favorit hos många vanliga spelare. 

I deras kollektion för 2022 finns både nyheter och vidareutvecklingar av tidigare års populära modeller. Oavsett din nivå finns det en modell för dig anser vi.

Låt oss ta och kika närmare på några årets modeller!

Black Crown Special Power 2022 Recension

Black Crown Special Power 2022 recension, test, omdöme. Det här är ett allround padelracket med styrkor i både offensiven och defensiven.
Black Crown Special Power 2022 - Test, review, betyg. Detta mångsidiga padelracket är bra över hela banan.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Black Crown Special Power för padelracket?

Special Power är en toppmodell ur årets kollektion från Black Crown och kommer med en kaxig och snygg design.

Racket har den mångsidiga formen dropp och en medelhög balans. Den optimala träffpunkten sitter strax ovanför mitten och Black Crown har även gjort den större genom sin teknologi Extended Sweet Spot Area. Det gör det enklare att få en ren bollträff vid varje slag.

Vidare är Special Power uppbyggd av en ram som består av 80% kolfiber och 20% glasfiber, medan den yttersta träffytan är gjord av ett styvt 15K kolfiber, som ger en fenomenal respons i bollträffen. Vidare finns en struktur på ytan som påminner om sandpapper.

Inuti racket finns den påkostade kärnan 3XPLY EVA, som består av två material med olika hårdheter. Det ger support vid både hårda slag och lösare träffar. Vikten klockar in på 355-370 gram.

Offensiven

I det offensiva är Black Crown Special Power mångsidigt och ger tillgång till både fart och kontroll i slagen. Den här modellen är ganska hård i sin uppbyggnad, vilket ger härligt distinkta bollträffar. Det kräver dock att man spelat ett tag och har god teknik i slagen.

Framme vid nät är det en suverän partner som kan dämpa bollar effektivt, vinkla ut mot sidorna eller bara smälla på tillbaka. 

Tack vare ruggade ytan går det även att sätta ordentlig spin på bollen och de slicade slagen blir riktigt giftiga.

Black Crown Special Power 2022 upp och ner. I vår recension har kommit fram till att det är ett välbyggt och riktigt bra padelracket.

Defensiven

Precis som i det offensiva så är Black Crown Special Power starkt i försvaret och det går utmärkt att variera mellan hårda grundslag, känsliga placeringar vid nät och höga lobbar. Den stora sweet spoten ger fina möjligheten att hela tiden få bra bollträffar, vilket såklart underlättar vid hård press från motståndarna.

Då det här en hårdare modell så ges inte mycket gratisfart när man är trängd, utan du behöver generera farten själv och jobba rätt till bollträffen. 

Andra egenskaper & teknologier

Ergonomic Handgrip – Ett handtag som är extra skönt och bekvämt att spela med jämfört med Black Crowns vanliga handtag.

För vem passar Black Crown Special Power 2022?

Det här är modellen för dig som söker ett allround racket med både fart och kontroll i slagen. Nivåmässigt rekommenderar vi den främst för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Black Crown Special Power 2022 hos:

Black Crown Special 2022 Recension

Black Crown Special 2022 recension, test, review. Det här droppformade padelracket erbjuder både fart och kontroll i spelet.
Black Crown Special 2022 test, review, betyg. Detta läckra racket ger en härlig fart och kontroll tack vare sina mångsidiga egenskaper.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Black Crown Special för padelracket?

Det här är en lite mer lättspelad version av ovan modell Special Power. Detta racket delar många fina egenskaper med sitt syskon, den stora skillnaden förutom designen är att Special har en något mjukare träffyta med 3K aluminium kolfiber jämfört med Special Powers 15K kolfiberyta.

Utöver det är de lika, vilket innebär att Special även kommer med den mångsidiga droppformen och har en medelhög balans. Sweet spoten för optimal bollträff sitter strax ovanför mitten och är även förstorad genom Black Crowns teknologi Extended Sweet Spot Area.

Tittar vi på materialvalen i racket så har Special en ram som består av 80% kolfiber och 20% glasfiber, medan det yttersta lagret på träffytan består av 3K aluminium kolfiber som redan nämnt. Ovanpå ytan finns även en ruggad struktur som påminner om sandpapper, för extra grepp om bollen.

Kärnan i racket består av 3XPLY EVA, som är två material med olika hårdhet och aktiveras vid olika typer av slag, hårda eller lösa. Vikten på Special ligger på mellan 355-370 gram.

Offensiven

Tack vare rackets form, balans och material så erbjuds man både bra med fart och kontroll i det offensiva spelet. Vill du ha det bästa av två världar och kunna variera ditt spel som du vill är det här en perfekt partner för ändamålet.

Med hjälp av sandpappersytan får bollen extra spin i träffen och slag som viboras och bandejas kan skäras ordentligt och bli riktigt giftiga med svårlästa skruvar.

Black Crown Special 2022 upp och ner. Den räfflade ytan hjälper till att generera en härlig skruv på bollen.

Defensiven

Precis som i offensiven så är Black Crown Special även ett padelracket som är allround i defensiven och gör det enkelt att variera spelet med kortare droppbollar, hårda låga slag eller höga lobbar.

Den medelhårda uppbyggnaden i racket gör att man behöver ha en hyfsad teknik och kunna arbeta igenom slagen ordentligt vid trängda lägen.

Andra egenskaper & teknologier

Ergonomic Handgrip – Ett extra skönt och bekvämt handtag jämfört med Black Crowns ordinarie handtag.

För vem passar Black Crown Special 2022?

Det här är en modell som passar många olika spelare tack vare att den är så pass allround. Vi rekommenderar den för både duktiga motionärer och mer erfarna avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Black Crown Special 2022 hos:

Black Crown Piton 10 2022 Recension

Black Crown Piton 10 2022 recension, test och omdöme. Ett runt och fartfyllt padelracket som passar duktiga spelare.
Black Crown Piton 10 2022 test, betyg, recension. Detta rundformade padelracket är hårt och passar medelspelare och avancerade spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Black Crown Piton 10 för padelracket?

Det här Black Crowns populära flaggskepp och som siffran efter namnet indikerar så är det den tionde utgåvan av modellen.

Piton 10 kommer med rund form och en centrerad sweet spott. Tyngdpunkten är topplätt och vikten ligger på 355-370 gram.

För att få till en stark ram med bra svikt så har Black Crown använt 80% kolfiber och 20% kolfiber i uppbyggnaden. Inuti racket finns den nya kärnan Power Soft Memory EVA, som erbjuder en lite hårdare bolltouch. Träffytan består av två lager Low Density Piton Glass, som är ett glasfiber, samt ett lager 3K kolfiber.

Ovanpå träffytan finns ett 3D-mönster som hjälper till att sätta extra skruv på bollen.

Offensiven

Den stora styrkan hos Black Crown Piton 10 i offensiven är den utmärkta precisionen i slagen, som ger stora möjligheter att slå placeringar som tvingar motståndarna att jobba hårt.

Trots sin runda form så erbjuder padelracket även riktigt bra med fart i de slagen när man trycker på, detta tack vare materialvalen i racket.

I volleyspelet och runt nät så är Piton 10 en stark kompanjon som kan dämpa bollarna eller smälla på tillbaka effektivt. Dessutom hjälper den ruggade ytan till att skära bollarna på härligt sätt.

Black Crown Piton 2022 upp och ner. Den räfflade ytan ger en fin skruv på bollen.

Defensiven

I den bakre delen av padelbanan så är Piton 10 ett pålitligt padelracket med bra defensiva egenskaper. Den runda formen och centrerade sweet spoten gör det enklare att få en ren bollträff under pressade situationer. 

Värt att notera är att racket är relativt hårt och det gäller att kunna generera fart själv i slagen vid trängda lägen. Dock får man full kontroll över kraften i bollträffen tack vare detta.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som redan är nämnt.

För vem passar Black Crown Piton 10 2022?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett lite hårdare kontrollracket, där möjligheten ges att smälla på vid tillfälle. Vi rekommenderar det för en bred skara spelare, både duktiga motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris Black Crown Piton 10 2022 hos:

Black Crown Hurricane Pro 2022 Recension

Black Crown Hurricane Pro 2022 recension, test, betyg. Ett välbyggt toppracket som erbjuder suverän kontroll och god fart.
Black Crown Hurricane Pro 2022 test, recension, omdöme. Denna kontrollmodell är snygg och erbjuder ett långt handtag.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Black Crown Hurricane Pro för padelracket?

Det här är toppspelaren Marta Marreros val av padelracket 2022 och passar både för herrar och damer som söker ett välbyggt padelracket. Dessutom har det ett extra långt handtag, perfekt för spelare som gillar att spela tvåhandsfattad backhand.

Hurricane Pro kommer med en rund form och en stor centrerad sweet spot, som gör det lätt att få rena träffar. Vikten ligger på 355-370 gram och tyngdpunkten är medelbalanserad.

Likt många andra modeller från Black Crown så är ramen på det här racket uppbyggt med 80% kolfiber och 20% glasfiber, för att få det vridstarkt och med en svikt. Inuti racket finns den mjukare kärnan Super Control EVA, medan träffytan består av ett styvt 12K kolfiber. Ovanpå ytan finns även en räfflad struktur för extra skruv på bollen.

Offensiven

Hurricane Pro är i första hand ett kontrollinriktat padelracket vars största styrkor är placeringar och precision i slagen, som sätter press på motståndarna.

Runt nätet och i volleyspelet är Hurricane Pro starkt och den runda formen och stora sweet spoten gör det enkelt att styra och ställa.

Tack vare det hårda ytskiktet går det även att smälla på med utmärkt fart, samtidigt som den räfflade strukturen gör det möjligt att skära slag som bandejas och viboras på ett fint sätt.

Black Crown Hurricane Pro 2022 upp och ner - I vårt test erbjuds vi en härlig spin på bollen i slagen tack vare den räfflade ytan.

Defensiven

I den bakre delen av banan är Hurricane Pro ett stabilt och defensivt bra padelracket, som med sin stora sweet spot och mjuka kärna gör det enklare att få bollträffar med fart.

Det låga grundslagen erbjuder en fin precision och kraft, medan lobbarna får bra höjd och längd i slagen. Vid trängda lägen ges viss hjälp med farten i slagen.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som redan är nämnt.

För vem passar Black Crown Hurricane Pro 2022?

Den här modellen passar dig som vill ha ett rundformat padelracket med hög kontroll och en härlig känsla i slagen. Vi rekommenderar det för både motionärer, medelspelare och avancerade spelare. 

Hitta bästa pris Black Crown Hurricane Pro hos:

Black Crown Hurricane 2022 Recension

Black Crown Hurricane 2022 recension, review, betyg. En lättspelad modell med god kontroll i slagen.
Black Crown Hurricane 2022 test., omdöme, betyg. Utmärkt modell för motionärer och nybörjare. Mjukt och skonsamt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Black Crown Hurricane för padelracket?

Det här är en mer lättspelad version av Hurricane Pro. Den delar många fina egenskaper med sitt syskon, men skillnaderna är att vanliga Hurricane har en träffyta som är helt i glasfiber, samt en annan kärna med namnet SC White EVA.

Även den här modellen kommer med en rund form och har en stor stor sweet spot i mitten av slagytan. Vikten ligger på 355-370 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket innebär att racket har en medelbalans

Ramen är uppbyggd av 80% slitstarkt kolfiber och 20% glasfiber och handtaget är extra långt för att möjliggöra dubbelhandsfattade backhands. Dessutom har ytan en räfflad struktur för optimalt grepp om bollen.

Offensiven

Den främsta styrkan hos Hurricane i offensiven är placeringarna och den fina precisionen i slagen. Kontrollen är hög och den stora sweet spoten gör det lätt att träffa rätt.

Det är inte modellen med de mest kraftfulla slagen, men det levererar en fullt godkänd fart. Tack vare den räfflade ytan kan man även sätta ordentlig spin på slag som viboras och bandejas.

Vid nätspelet är ett trevlig partner som erbjuder stabila volleys och möjligheten att vinkla bollarna så att motståndarna får jobba ordentligt.

Black Crown Hurricane 2022 upp och ner - Ett lättspelad racket för nybörjare och motionärer.

Defensiven

I den bakre delen av banan så är Hurricane ett defensivt starkt och hjälpsamt padelracket, mycket  tack vare sin runda form och stora sweet spot. Det gör att du inte måste träffa bollen perfekt när motståndarna pressar på med djupa bollar.

Rackets lite mjukare material gör även att det erbjuder lättillgänglig fart, vilket är fördelaktigt när svingen och tekniken inte är optimal.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som redan är nämnt.

För vem passar Black Crown Hurricane 2022?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett lättspelat kontrollracket med fina defensiva egenskaper och en god kraft i det offensiva. Vi rekommenderar det för ambitiösa nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris Black Crown Hurricane 2022 hos:

Om Black Crown padel

Black Crown är ett spanskt familjeägt padelmärke från Barcelona, som har padelrack för alla spelarnivåer. Racken känner man lätt igen på den något säregna designen med kronan som pryder ytan.

Många toppspelare på WPT använder Black Crowns padelrackets, däribland Marta MarreroElisabet Amatriaín.