StarVie padelrackets 2023

Recension, Jämförelse & Guide av årets Kollektion

Aktuella Erbjudanden på StarVie Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till StarVie padel 2023

Det populära spanska stjärnmärket StarVie har släppt sin kollektion för 2023, som består av flera spännande uppgraderingar av tidigare modeller.

En större nyhet hos toppmodellerna i år är den nya kärnan Dual Core, som består av material med olika densitet. Detta ger både kraft i hårdare slag och känsla i lösare bollträffar.

En detalj som är värd att notera är att StarVie tillverkar sina padelracketar för hand i deras Spanska fabrik, som öppnade 2013. Enligt egen utsago så producerar de ca 30 000 padelracketar där varje år.

Nu tar vi och går igenom padelracketarna i 2023 års kollektion!

StarVie Metheora Dual 2023 Recension

StarVie Metheora Dual 2023 recension, guide, jämförelse. Detta är ett rundformat padelracket med inriktning mot kontroll i spelet.
StarVie Metheora Dual 2023 test, recension, review. Detta kontrollracket erbjuder distinkta bollträffar.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Metheora Dual 2023 för padelracket?

Metheora Dual är en påkostad toppmodell från StarVie och är ett populärt padelracket som nu kommit i en ny uppdaterad version i 2023 års kollektion.

Racket har en rund form och en sweet spot som sitter i mitten på slagytan. Balansen i racket är medel, vilket innebär en jämnt fördelad tyngdpunkt. Vikten klockar in på 360-375 gram.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt kolfibermaterial och profilen på ramen är 5-sidig, vilket hjälper till att ge extra vridstyvhet och motstånd i slagen. Slagytan består av dubbla lager 3K kolfiber, vilken ger en distinkt och solid bollträff.

Ovanpå ytan finns StarVies teknologi Full Plane Effect, som är en räfflad struktur bestående av små StarVie-loggor, denna hjälper till att generera mer spin på bollen. Inuti racket finns en stor nyhet för i år, nämligen en kärna som kallas Dual Core. Den består av flera lager av material med olika densitet, vilket ger både en fin känsla och komfort i lugna slag och kraft i de hårdare slag.

Offensiven

StarVie Metheora Dual är i första hand ett mycket kompetent kontrollracket och har sin stora offensiva styrkor i precisionen och placeringar av slagen. Det går att styra och ställa och få motståndarna att jobba med svårtagna vinklar.

Tack vare materialvalen i racket så svarar det även upp bra vid hårdare slag och det går att arbeta upp en snabb fart i smashar eller kicka ut den med hjälp av den räfflade strukturen.

Vid spelet nära nät och i volleys så glänser Metheora Dual, det är lätt att få en ren bollträff och bollarna kan effektivt dämpas.

StarVie Metheora Dual 2023 har en ruggad träffyta som ger extra spin på bollen.

Defensiven

I det defensiva spelet så är Metheora Dual ett stabilt racket, som ger fina möjligheter att stå emot en tuff press från motspelarna. Rackets runda form och medelbalans gör det smidigt att hantera.

I lobbar och lösare slag erbjuds en bra känsla och vid trängda lägen nära golv och väggar ger racket viss hjälp med farten, dock behöver man slå igenom slagen ordentligt för att inte bli straffad.

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – Rackethjärtat har en förstärkning i form av en stjärna, som förbättrar stabiliteten och balansen i padelracket.

Justerbart handledsrem – Racket har en ny och bekvämare handledsrem för i år som kan justeras.

För vem passar StarVie Metheora Dual 2023?

Det är en utmärkt modell för dig som söker mycket kontroll, men som även vill ha tillgång till fart när tillfälle ges. Vi rekommenderar det för duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för StarVie Metheora Dual 2023 hos:

StarVie Tritón Pro 2.0 2023 Recension

Starvie Tritón Pro 2023 test, recension, guide. Detta är ett offensivt droppracket som leverera hög fart på bollarna och kan skära dem föredömligt.
StarVie Triton Pro 2.0 2023 review, test, recension. Det är ett mångsidigt droppformat padelracket med lite övervikt mot fart tack vare den höga balansen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Tritón Pro 2.0 2023 för padelracket?

StarVie Tritón Pro 2.0 är en vidareutveckling av den populära Tritón Pro-modellen från 2021. Det här är ett snygg och välgjort padelracket som används av flera toppspelare i världen.

Racket väger 360-375 gram och kommer med en mångsidig droppform och en tyngdpunkt närmare toppen, vilket innebär en hög balans.

Till ramen har man använt ett slittåligt kolfibermaterial medan träffytan består av dubbla lager 3K kolfiber, som ger en snabb respons och solida bollträffar. Ovanpå den här ytan finns även en teknologin Full Plane Effect, som är en struktur och som generera mer effekt i skurna slag.

Handtaget på den här modellen är 1 cm längre än standard för att göra ett backhandgrepp med två händer lättare. Kikar vi innanför skalet hittar vi den medelhårda kärnan PRO 50. Värt att notera är att Tritón Pro även har ett syskon som heter Tritón Speed, skillnaden är att den har en mjukare kärna kallad Ultra Soft.

Offensiven

Tritón Pro 2.0 erbjuder en fin mångsidighet i det offensiva spelet tack vare sin droppform och erbjuder både kraft och kontroll. Tack vare den hög balansen kan man även arbeta upp en snabb svinghastighet i slagen.

Det dubbla lagret kolfiber och den medelhårda kärnan gör att racket kan leverera distinkta bollträffar och hålla emot slagen väl. Däremot ska sägas att vid lite sämre träffar är det lätt att straffas.

Vid nätspelet kan Tritón Pro dämpa motståndarnas slag föredömligt och smälla tillbaka, dock kan det kännas lite svårmanövrerat i vissa situationer.

Närbild på padelrakcet StarVie Triton Pro 2.0 2023, som visar förstärkningen Star Balance i rackethjärtat.

Defensiven

På grund av balansen och materialvalen i racket så ställer Tritón Pro lite krav på dig och din teknik i det defensiva spelet. Man behöver arbeta igenom varje slag ordentligt och vid trängda situationer får man inte mycket gratishjälp av racket.

För dig med en god teknik erbjuder racket dock fartfyllda och stabila grundslag från den bakre delen i banan. Vidare ges en fin känsla i lobbar och lösare droppslag, utan någon större trampolineffekt. 

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – Vid rackethjärtat sitter en förstärkning med en stjärna i mitten, denna ökar balansen och förbättrar stabiliteten i racket.

Förmonterat ramskydd – Racket kommer utrustat med ett förmonterat ramskydd, som ökar hållbarheten och förlänger livslängden.

Justerbart handledsrem – Tritón Pro har StarVies nya och bekväma handledsrem, som kan justeras.

För vem passar StarVie Tritón Pro 2.0 2023?

Det passar dig som söker ett mångsidigt padelracket, med lite mer inriktning mot fart och kraft. Du bör ha spelat padel ett tag och ha en god teknik, därför rekommenderar vi det för spelare kring medelnivå och uppåt.

Hitta bästa pris för StarVie Tritón Pro 2.0 2023 hos:

StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023 Recension

StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023 recension, test, omdöme. Här har vi ett offensivt droppracket som erbjuder både fart och kontroll i slagen.
StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023 recension, test, betyg. Detta padelracket ger både kraft och känsla i slagen. Ett perfekt racket för mångsidige spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023 för padelracket?

Det här är uppföljaren till Basalto Osiris från 2021 och är ett allround padelracket med styrkor över hela banan. Racket är unikt tack vare att man har använt basalt i både ramen och träffytan, kombinerat med kolfiber. Vad är då basalt? Jo det är en bergart av vulkaniskt urpsrung, som ger racket en riktigt bra hållbarhet.

Tittar vi upp utformningen av Basalto Osiris Pro 2.0 så har den en mångsidig droppform, vilket innebär att sweet spoten hamnar strax ovanför mitten. Vikten ligger på 360-375 gram och tyngdpunkten sitter nära toppen, vilket ger en hög balans i racket.

Utöver bergarten Basalt så är alltså ramen uppbyggd av kolfiber och träffytan av 3K kolfiber. På ytan finns StarVies teknologi Full Plane Effect, som är en räfflad struktur för extra bett i skurna slag.

Innanför väggarna på Basalto Osiris Pro finns den medelhårda kärnan PRO 50. Det här racket har även ett syskon som endast heter Basalto Osiris. Den modellen har en mjukare kärna kallad SOFT 30 och är lite mer lättspelad.

Offensiven

Genom droppformen ges tillgång till både fart och kontroll i slagen och den höga balansen gör det möjligt att arbeta snabba svinghastigheter inför bollträffen, där kolfibret och den medelhårda kärnan i racket svarar upp med kraft.

Med hjälp av den räfflade ytan går det även att generera riktigt bra med skruv i slagen, vilket gör det möjligt att slå giftiga stoppbollar eller få till fina kickar ut ur buren.

Träffytan på padelracket StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023, som har en struktur för extra spin på bollen.

Defensiven

I försvarsläge är Basalto Osiris Pro inte det allra lättaste padelracket att manövrera och använda, det kräver att man har en hyfsad teknik för att få god fart i slagen.

I de rätta händer erbjuds man en stor mångsidighet och möjligheten att snabbt kunna vända ett pressat läge genom aggressivt spel.

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – Ovanför handtaget sitter en förstärkning i form av en stjärna, som ger en bättre stabilitet i racket och ökar balansen.

För vem passar StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023?

Det är ett padelracket som passar dig som söker ett mångsidigt padelracket med bra klipp i slagen. Vi rekommenderar att du har spelat padel ett tag och är en duktig motionär eller medelspelare.

Hitta bästa pris för StarVie Basalto Osiris Pro 2.0 2023 hos:

StarVie Dronos Galaxy Speed 2.0 2023 Recension

StarVie Dronos Galaxy 2.0 2023 review, test, recension. Detta droppformade padelracket har en riktigt mjuk kärna som hjälper till att sätta fart på bollen.
StarVie Dronos Galaxy Speed 2.0 2023 test, recension, omdöme. Detta häftiga padelracket har snygga färgval och passar motionärer.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Dronos Galaxy Speed 2.0 2023 för padelracket?

Dronos Galaxy Speed 2.0 2023 är ett allround padelracket och kommer med en läcker färgsättning som verkligen sticker ut på padelbanan. 

Racket har en droppform och en sweet spot som sitter strax över mittpunkten på slagytan. Vikten klockar in på 360-375 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Dronos Galaxy Speed 2.0 är uppbyggd av kolfiber kombinerat med slitstarkt aluminium i ramen. I slagytan har StarVie använt 3K kolfiber och inuti racket återfinns en ny kärna kallad Ultra Speed Soft, som är en riktigt mjuk kärna med hög komfort och hjälp med fart.

Likt många av StarVies toppmodeller har även Dronos Galaxy Speed utrustats med teknologin Full Plane Effect, som är ett stjärnmönster på ytan vars funktion är att generera mer effekt i skurna slag.

Offensiven

Tack vare rackets droppform ger det tillgång till både kontroll och fart i det offensiva spelet. Den mjukare kärnan gör så att bollträffen blir komfortabel samtidigt som man får en del hjälp med skjutsen i slagen.

Med hjälp av den ruggade ytan går det slå svårtagna bandejas och viboras eller gå för kickar ut ur buren.

StarVie Dronos Galaxy Speed 2.0 2023 har en ruggad träffyta för maximalt med spin.

Defensiven

Vid försvarsläge är Dronos Galaxy Speed är stabilt och hjälpsamt padelracket, som ger stöd och fart i slagen när man är i ett trängt läge. Även om bollträffen skulle vara sämre blir man inte superstraffad.

Tycker du om att variera ditt spel och anpassa dig efter olika situationer så är Dronos Galaxy Speed en partner att räkna.

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – I rackethalsen sitter en förstärkning i form av en stjärna, denna ger racket en bättre balans och ökar stabiliteten i slagen.

För vem passar StarVie Dronos Galaxy Speed 2.0 2023?

Det är en passande modell för dig som söker ett mångsidigt och relativt lättspelat padelracket. Vi rekommenderar det främst för motionärer och medelspelare.

StarVie Aquila Space Pro 2.0 2023 Recension

StarVie Aquila Space Pro 2.0 202 test, betyg, recension. Det här är ett prisvärt droppformat padelracket som har styrkor över hela padelbanan.
StarVie Aquila Space Pro 2.0 2023 test, betyg, recension. Ett mångsidigt och allround padelracket som passar spelaren som gärna varierar sitt spel.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Aquila Space Pro 2.0 för padelracket?

Det här är en droppformad och allround modell med en vikt på 360-375 gram och medelbalanserad tyngdpunkt. Sweet spoten sitter strax ovanför mitten och här har StarVie även implementerat sin Extreme Spot-teknologi, som utökar sweet spoten och förbättrar felmarginalen.

Både ramen och träffytan består av 3K kolfiber, vilket gör racket hållbart och ger bra respons i bollträffen. Ovanpå ytan finns även en struktur som hjälper till att generera mer spin på bollen.

Inuti Aquila Space Pro finns den medelhårda kärnan PRO 50, som passar lite mer erfarna spelare. Den här modellen har även två syskon, den vanliga Aquila Space som är utrustad med den lite mjukare och mer lättspelade SOFT 30-kärnan. Det finns även en modell som heter Aquila Space Speed som har den nya Ultra Soft Speed-kärna, och som hjälper till rejält med skjutsen i bollen.

Offensiven

Tack vare formen, balansen och materialvalen i Aquila Space Pro så erbjuder det en utmärkt kombination av kontroll, fart och känsla i det offensiva spelet. Skulle bollträffen bli lite sämre så dör inte bollen helt, vilket gör det möjligt att våga utveckla slag man kanske inte är helt bekväm med.

Oavsett om du vill slå hårdare slag eller lösare placeringar så är det ett racket att räkna med. Du får fina möjligheter att anpassa ditt spel utefter dagsform och motståndare.

StarVie Aquila Space Pro 2.0 2023 har en träffyta med struktur för att generera mer effekt i skurna slag.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Aquila Space Pro smidigt att hantera och kommer upplevas välbalanserat i handen. Du kan smidigt variera ditt försvarsspel med både långa lobbar, hårda grundslag och korta droppbollar.

Den medelhårda uppbyggnaden gör att du får viss hjälp med farten vid trängda lägen nära väggarna och golvet. Dock ska sägas att man behöver generera en hel del fart själv och arbeta igenom varje slag.

Andra egenskaper & teknologier

Aquila Core – En unik förstärkning i rackethjärtat för Aquila-racken. Det hjälper till att balansera vikten och kontrollen i racket.

För vem passar StarVie Aquila Space Pro 2.0 2023?

Det här är en modell som passar en bred skara spelare tack vare dess fina allroundegenskaper. Vi rekommenderar det framförallt för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för StarVie Aquila Space Pro 2.0 2023 hos:

StarVie Titania Kepler Pro 2.0 Recension

StarVie Titania Kepler Pro 2023 test, betyg recension. Detta rundformade padelracket erbjuder hög kontroll och passar den defensivt starka padelspelaren.
StarVie Titania Kepler Pro 2.0 2023 review, recension, test. Hög kontroll och god fart i slagen kännetecknar detta padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Titania Kepler Pro 2.0 2023 för padelracket?

Det här är det spansk/svenska proffset Carolina Navarro Björk padelracket för 2023 och är en riktigt prisvärd modell tycker vi.

Titania Kepler Pro kommer med en rund form, en vikt på 360-375 gram och en medelbalanserad tyngdpunkt. Sweet spoten är centrerad och dessutom förstorad tack vare StarVies teknologi Extreme Spot

Till ramen och träffytan har man använt ett slitstarkt 3K kolfiber, som ger fin respons i slagen och en bra hållbarhet. Ovanpå ytan finns även en struktur som hjälper till att sätta extra skruv på padelbollen.

Innanför väggarna på den här modellen finns den medelhårda kärnan PRO 50. Racket har även två syskon, den ena heter bara Titania Kepler 2.0 och har en något mjukare kärna kallad SOFT 30. Dessutom finns Titania Kepler Speed 2.0, som har en Ultra Soft-kärna och som ger en rejäl skjuts i slagen.

Offensiven

Titania Kepler Pro 2.0 främsta offensiva styrka är den fina precisionen i slagen och goda möjligheterna att placera bollen dit man vill.

Det här är inte modellen som har de allra hårdaste smasharna, men man får ändå tillgång till en bra fart och i slag som bandejas och viboras går det sätta svårlästa skruvar.

I volleys och spelet runt nät så är det här en stark partner tack vare sin runda form och stora sweet spot. Det är lätt att vinkla bollarna eller smälla på tillbaka.

Träffytan på StarVie Titania Kepler Pro 2.0 2023 som är av ruggad struktur.

Defensiven

När det är dags att försvara så är Titania Kepler Pro ett kompetent padelracket som är smidig att få rena träffar med, vilket är fördelaktigt när motståndarna pressar på hårt.

Det är lätt att hitta rätt i lobbarna och de låga grundslagen får bra fart. Vid trängda lägen erbjuder Pro-versionen viss hjälp med farten, men mycket behöver man generera själv.

Andra egenskaper & teknologier

Titania Core – Rackethjärtat är förstärkt för att ge en bättre manövrering och viktfördelning.

För vem passar StarVie Titania Kepler Pro 2.0 2023?

Det passar dig som söker ett medelhårt kontrollracket, som det går att styra och ställa med. Vi rekommenderar det för motionärer och spelare runt medelnivå.

Om StarVie padel

StarVie är en spanskt padelmärke som grundades 2002 och är en renodlad padeltillverkare av racket, kläder och tillbehör. Alla padelracketar tillverkas för hand i Spanien och de är kända för att ha en hög kvalité. Enligt StarVie producerar de över 30 000 padelrackets om året i sin fabrik.

Bland spelarna på världstouren används StarVie av bland annat Bea González, Jorge ‘Coki’ Nieto och Carolina Navarro.

Aktuell Rea på StarVie Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller