Bästa kontrollracket padel 2024

För spelarna som gillar att spela med mycket kontroll

Aktuella Erbjudanden på padelracketar

Kampanj på padelutrustning

Upp till 60% rabatt på padelprylar

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Är du padelspelaren som gärna spelar med mycket kontroll och placeringar i spelet? Då är detta rätt artikel för dig! Här hittar du de sex bästa kontroll padelracken 2024 enligt oss. Dessa passar dig som hellre avgör med ett välplacerat slag än en smash och som gillar att spela med precision och ett lugn i ditt spel.

Låt oss ta och dyka ner i vår topplista över kontrollracketar!

Innehåll i artikeln

Topplista bästa kontrollracket för padel 2024

1. Varlion LW Prisma Airflow

Varlion LW Summum Prisma Airflow 2023 är ett lättmanövrerat och smidigt kontrollracket för padel. Det är fullproppat med användbara teknologier och finurliga lösningar. Ett av de bästa padelracken för herrar!
Varlion LW Summum Prisma Airflow är bästa kontroll padelracket enligt oss. Dessutom erbjuder det mycket skruv på bollen tack vara en räfflad yta.

LW Prisma Airflow är ett välbyggt padelracket från Varlion och passar utmärkt för dig som söker ett lite hårdare kontrollracket. Racket är smidigt att hantera och lättmanövrerat tack vare den låga tyngdpunkten och vikten på 350-370 gram. Vidare ger den runda formen och stora sweet spoten en hög kontroll och stor felmarginal i slagen.

Den här modellen kommer med en slagyta på 12K kolfiber och en hård kärna innanför väggarna. Det innebär att trampolineffekten är liten och du kan få full kontroll över precisionen och farten i slagen. Vidare hjälper den räfflade ytan till att skära bollarna föredömligt.

Varlion som märke är kända för att utrusta sina modeller med påkostade teknologier och detta kontrollracket är inget undantag. Ramen är bland annat prismaformad för mindre luftmotstånd och på slagytan finns större hål på sidorna för ett bättre luftflöde genom racket. Det ger ett stabilare och snabbare racket.

LW Prisma Airflow är ett riktigt bra val för dig som gillar att styra och ställa på padelbanan och har en given plats på topplistan över bästa padelracket med kontroll.

Hitta bästa pris för Varlion LW Prisma Airflow

2. NOX ML10 Pro Cup Luxury

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 är ett av de bästa kontrollracken för padel. Här får man tillgång till en fantastisk precision och placering i slagen.
NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 är ett kontroll padelracket som levererar en utmärkt precision i slagen.

NOX ML10 Luxury är ett relativt lättspelat kontrollracket, som tagits fram tillsammans med padelstjärnan Miguel Lamperti. Med en rund form och stor sweet spot så har racket sina stora styrkor i placeringar och precisionen i slagen. Racket har en standardvikt på 360-375 gram och en topplätt balans, vilket innebär att det är smidigt att förflytta och kontrollera.

Konstruktionen består av kolfiber i ramen och 3K kolfiber i slagytan, medan kärnan är den medelhårda HR3. Denna kombinationen ger solida och fina bollträffar samtidigt som man får viss hjälp med farten slagen. Ovanpå ytan finns NOX omtyckta 3D-mönster, vilket gör ML10 Pro Cup Luxury till ett padelracket med skruv i slagen.

En trevlig detalj med detta padelracket är att det är utrustat med Pulse System, som är NOX skonsamma antivibrationssystem. Det gör slagen mer bekväma och minskar risken för att drabbas av padelarmbåge.

Hitta bästa pris för NOX ML10 Pro Cup Luxury hos

3. Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3

Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 är ett riktigt bra kontrollracket inom padel. Med denna kan du styra och ställa på banan.
Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 är ett padelracket med kontroll. Med denna kan man spela med precision och placeringar.

Adipower Multiweight CTRL är en av Adidas toppmodeller och är framtaget för dig som vill ha maximal kontroll utan att tumma för mycket på farten. Tack vare den runda formen och medelbalansen är det ett starkt rackt i defensiven och låter dig hålla hög kontroll även vid tuff press från motståndarna.

Racket är uppbyggt av vridstarkt kolfiber i ramen och 18K kolfiber i slagytan, som tillsammans med den hårda kärnan EVA High Memory ger distinkta bollträffar och full kontroll över farten i slagen. Det finns med andra ord ingen trampolineffekt och du kan styra placeringar precis som du vill.

En intressant detalj med denna modellen är att racket i grunden väger 355-365 gram, men att det även medföljer sju små vikter som väger 1,3 gram styck. Dessa kan smidigt fästas på sidan och toppen av ramen för att justera vikten och balansen i racket, vilket gör att du kan anpassa det helt efter eget tycke!

Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 är kort sagt ett av de bästa padelracken med kontroll, samtidigt som det erbjuder ett härligt klipp i slagen.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3

4. Babolat Viper Counter

Babolat Viper Counter är bästa kontrollracket inom padel. Det är vridstarkt, styvt och med en suverän touch.
Babolat Viper Counter är ett av de bästa padelracken för kontroll.

En av toppmodellerna från Babolat är Viper Counter och med sin runda form och höga balans är det framtaget för att ge en suverän kontroll, med möjlighet att smälla på när tillfälle ges. Det är ett starkt padelracket defensivt och gör det möjligt att stå emot motståndarnas press länge.

Racket har en kärna som kallas X-EVA, som består av två lager hårdare material och ett lager mjukare. Tillsammans med träffytan i 3K kolfiber erbjuds man distinkta bollträffar med full kontroll över farten i slagen. Ovanpå ytan finns även dubbla strukturer i form av ett räfflat mönster samt en sandpappersbeläggning.

Viper Counter har även två syskon som är lite mer lättspelade. Den ena är Veron Counter som är ett padelracket för medelspelare och motionärer, samt Vertuo Counter som är ett padelracket för nybörjare.

Hitta bästa pris för Babolat Viper Counter

5. StarVie Kenta

StarVie Kenta 2024 är ett rundformat padelracket som är bland de bästa kontrollracken inom padel.
StarVie Kenta 2024 tillhör kategorin bästa kontrollracket inom padel. Den är rund och har en stor sweet spot, som hjälper mycket i tajta lägen.

Kenta är en rund toppmodell från StarVie som erbjuder en suverän kontroll i slagen, samtidigt går det även att trycka på ordentligt tack vare materialvalen i träffytan och kärnan. Balansen är medel och vikten ligger på mellan 355-365 gram, vilket gör racket smidigt att hantera.

Racket är uppbyggt av vridstarkt kolfiber runt hela ramen och slagytan består av dubbla lager 3K kolfiber. Kenta kommer med tre olika typer av kärnor, där den som benämns som Soft är mellanmodellen och ger både fart och en bra kontroll i spelet.

Ovanpå träffytan hittar vi den en grov struktur som kallas Hex Tech, som hjälper dig att skära bollarna effektivt och slå jobbiga slag för motståndarna.

Ett grymt padelracket för dig som gärna spelar med mycket kontroll och hellre avgör med en placering än smash.

Hitta bästa pris för Starvie Kenta

6. Adidas Cross It Light

Adidas Cross It Light 2024 tillhör toppmodellerna bland kontrollracketar inom padel. Det är defensivt starkt och låter dig placera bollar på ett fördelaktigt sätt.
Adidas Cross It Light 2024 är bästa kontroll padelracket för damer enligt oss.

Om du söker efter ett lätt kontrollracket av toppklass så är Cross It Light ett utmärkt val. Med en låg vikt på 345-360 gram kombinerat med en rund form och medelbalans så får man ett lätthanterat och smidigt padelracket med hög kontroll.

Rackets aluminiumförstärkta kolfiberyta och medelhårda kärna ger solida bollträffar och möjligheten finns att smälla på när tillfälle ges. Men framförallt erbjuder Adipower Light en fin precision i slagen och ökar möjligheterna till att placera bollarna dit du vill.

Tack vare teknologin Dynamic Air Flow så blir luftflödet genom racket större, vilket gör det snabbare och stabilare i svingen. Vidare finns även en räfflad yta som hjälper till att sätta skruv på bollen.

Ett optimalt padelracket för dig som söker efter bästa kontroll padelracket med låg vikt. 

Hitta bästa pris för Adidas Cross It Light

Vad utmärker ett padelracket med kontroll?

Ett kontrollracket för padel är i regel rundformat, med en stor sweet spot och en balans som är låg eller medel. Denna kombinationen innebär att felmarginalen blir stor och det är lätt att få rena träffar och bollen dit man vill. Däremot blir farten i smashar och hårdare slag inte lika explosiv som hos exempelvis ett offensivt padelracket

Vikten och styvheten på ett kontrollracket kan variera och beror på vad man är bekväm med och sin padelnivå. Det finns både styva och tunga kontrollracket, likväl som lätta och mjuka kontrollmodeller.

Går det att smasha med kontrollracketar?

Ja, det går även att smasha och slå hårt med många kontrollracketar, framförallt om de är uppbyggda med lite styvare material i kärnan och slagytan.

Vart hittar jag kontrollracketar för padel?

Vill du kunna sortera fram padelracketar med hög kontroll så finns det ett par butiker som erbjuder den funktionen, en av dessa är Racketspecialisten.

Aktuella Erbjudanden på Padelracketar

Kampanj på padelutrustning

Upp till 60% rabatt på padelprylar

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller