Snygga padelkläder 2024

Tips på bra kläder till padel för dam, herr och barn

Aktuella Erbjudanden på padelkläder

20% rabatt på padelkläder

Gäller på ordinarie priser

Outlet på padelkläder

Sänkta priser på massor av kläder för padel

I den här guiden tipsar vi om våra favoriter av snygga padelkläder för dam, herr och barn/junior. Det är träningskläder för padel från bland annat Nike, Bullpadel, Adidas, Björn Borg, Babolat och Nox.

Oavsett om du spelar padel en gång varannan vecka eller fem gånger i veckan så är det trevligt med padelkläder som ser bra ut och även sitter skönt. Framförallt är det viktigt att kläderna är funktionella och av bekvämt material, det ger dig självförtroende och möjlighet att rikta fullt fokus på spelet.

Din klädsel ska bestå av material som andas bra under hela padelmatchen och som håller dig sval. Samtidigt ska det gå att röra sig fritt i plaggen för att tillåta alla typer av slag.

Vidare bör shortsen eller kjolen ha fickor för förvaring av padelbollar under matchen, det sparar både tid och energi jämfört med att gå och hämta bollar i hörnen eller framme vid nätet.

Vi kommer att uppdatera denna artikeln löpande när vi hittar nya favoriter, så kika gärna in på nytt! 

Innehåll i artikeln

Snygga padelkläder för dam

Till padel kan damer använda sig av en rad olika klädesplagg som t.ex. klänning, kjol, shorts, top, t-shirt, tights. Vi har valt ut våra favoriter just nu av underdelar och överdelar.

Underdelar för dam

Låt oss först kika in ett par olika padelkjolar, padelbyxor, padeltights och padelshorts för dam.

Padeltights

mörkblått och rosa

Padelkjolar

Padelshorts damer

Överdelar för dam

Bland våra tips av snygga överdelar hittar vi padeltop, padeltröja, padelklänning, padel t-shirt och linne för dam.

Toppar/t-shirts/linnen

Klänningar för padel

Snygga padelkläder för herrar

Vanligaste klädsel för herrar i padel är ett par shorts med fickor och en t-shirt eller tröja. Vi börjar med att kolla in ett gäng snygga underdelar!

Underdelar för herrar

Nedan är våra favoriter av padelshorts för herrar just nu, eller padelbyxor som det kallas av vissa. 

Padelshorts herrar

färgerna blått och vitt

Överdelar för herr

Låt oss också kika på ett gäng snygga padeltröjor för herrar i form av t-shirts och piké (polo/tenniströja).

T-shirts herrar

Snygga padelkläder för barn & junior

Även de yngre spelarna vill såklart trivas med sina kläder på padelbanan. Så därför har vi tagit fram några tips av kläder för flickor och pojkar.

Padelkläder flickor/tjejer

vitt utförande

en snygg grön färg

Padelkläder pojkar/killar

Underkläder för padel & träning

Underkläder hamna oftast lite i skymundan när man pratar om träningskläder, men de är minst lika viktiga för att få till bästa komfort och prestation vid träning. 

Man bör inte använda underkläder av bomull vid träning, svetten absorberas och gör dig blöt och kall med risk för jobbigt skav. Träningsunderkläder är gjort av snabbtorkande material som leder bort fukten och håller dig torr med bra komfort. 

Padelmatcher blir oftast intensiva och svettiga och vi rekommenderar verkligen att börja använda underkläder som är anpassade för träning om du inte redan gör det idag, man upplever stor skillnad!

färger

flera snygga färger

Strumpor för padel

Under intensiva och svettiga matcher är det lätt att strumporna börjar glida i skorna. Då kan du komma fel till viktiga slag och det är även lättare att skada sig.

Babolat Mid-Calf Padel Socks är ett par välgjorda strumpor som är framtagna för padel och dess rörelsemönster. De är mycket bekväma och ger ett skönt stöd till foten.

Vristband & pannband (svettband)

I padel och andra intensiva sporter med högt tempo kan det lätt bli svettigt. Då finns vristband och pannband till din hjälp. Deras syfte är ganska enkelt, förhindra att svett påverkar ditt spel. 

Pannband håller håret på plats och hindrar svett från att åka ner i ögonen och ett vristband på handleden ger dig möjligheten att torka andra delar av kroppen.

Ett vristband förhindrar även att svett åker ner från armen till handen, så att du slipper glida på padelracket i onödan.

Precis som med padelkläder är tycke och smak olika, nedan visar vi lite olika typer och former på pannband och vristband för dig att kika närmare på:

Motverka dålig lukt i padelskor och padelväska

Spelar du ofta och kanske inte vädrar dina skor och väska tillräckligt efter varje gång? Då finns det en smidig lösning. Det svenska företaget SmellWells påsar ger skorna och träningsväskan en god doft genom att absorbera fukt och neutralisera pH-balansen för att motverka illaluktande bakterier. Påsarna är miljövänliga och innehållet är naturliga salter och absorbenter.

Hållbarheten sträcker sig till 3 månader för vanliga SmellWell och 6 månader för SmellWell XL. Den vanliga passar bäst i skor, medan XL är anpassad för väskor eller större kängor.

Skydd och stöd

Skador är aldrig roliga och de kan lätt inträffa under det höga tempot som padel erbjuder. Det finns dock flera olika typer av stöd och hjälpmedel som kan användas i både förebyggande syfte och efter en skada. Allt för att du ska kunna spela padel så ofta som du vill.

Nedan är tips på två bra stöd när man har råkat ut för padelarmbåge (tennisarmbåge) är. För fler tips, läs gärna våra 9 tips för att slippa padel- och tennisarmbåge.

McDavid tennisarmbågsstöd fungerar som ett stöd till musklerna runt armbågen. Skyddet sätts på underarmen och justeras med hjälp av kardborreband.

Balance Tape är en typ av kinesiologitejp (kallas även kinesiotejp, kinesiology tape, kenesio tape, sporttejp eller fitness tape).

Denna typ av tejp används för att ge avlastning till armbågen, eller andra kroppsdelar. Tejpen ger stöd och stabilitet utan att försämra blodcirkulation och rörelse.

Finns i flera olika färger.

Se gärna instruktionsvideon från Naprapatlandslaget om hur man tejpar en padel- och tennisarmbåge på bästa sätt.

Butiker med padelkläder

Det finns idag många renodlade padelbutiker där man kan köpa padelkläder online eller i någon butik. Det gör vi padelspelare har ett stort utbud att välja på när det kommer till kläder. Vi har handlat hos många olika butiker och här nedan tipsar vi om de butiker vi tycker har bäst sortiment av padelkläder för både dam, herr och junior. 

Omdöme hos Trustpilot för Racketspecialisten

4.7/5

Omdöme hos Google för RS Sports/RS Padel

4.5/5

Omdöme hos Trustpilot för TennisShopen

4.5/5

Omdöme hos Trustpilot för PadelXpert

4.4/5

Sammanfattning av snygga padelkläder 2024

Att välja rätt kläder för padel är viktigt för att du ska kunna prestera optimalt. Kläderna ska hjälpa dig genom att ventilera och avleda svett effektivt och göra att du känner dig bekväm på banan. De ska även ge dig rörelsefriheten du behöver i alla slag.

I denna guiden har vi tipsat om snygga padelkläder för dam, herr och barn/junior, som exempelvis t-shirts för padel, padelshorts, padelkjolar och träningsunderkläder. Alla kläder är funktionella och anpassade för padel.

Samtliga padelshorts, padeltights och padelkjolar har antingen fickor eller kan förvara bollarna i innerbyxor. Någonting vi tycker är viktigt då det sparar tid och energi genom att slippa gå och hämta bollar hela tiden.

Vidare har vi tipsat om anpassade padelstrumpor, som ger rätt stöd och grepp i skon.

Vi har påpekat vikten av att använda pannband och vristband (svettband) för att förhindra att svett hamnar i ögonen eller på händerna från armen.

Upplever du dålig lukt i dina padelskor eller padelväska rekommenderar vi att testa SmellWells fuktabsorberande påse, som suger åt sig fukt och doftar gott.

För att lindra och motverka skador i framförallt armbågen tipsar vi om McDavid tennisarmbågsstöd och kinesiologiotejpen Balance Tape.

Se även bästa padelglasögonbästa padelstrumporbästa padelkeps och bästa padelskor för att bli optimalt klädd för padel!

Vanliga frågor och svar om padelkläder

Träningskläder och underkläder i funktionsmaterial tvättas i 40 grader och utan något sköljmedel! Om sköljmedel används så täpps fibrerna i funktionsmaterialet, vilket resulterar i sämre uppsugnings- och andningsförmåga. Dessutom försämras följsamheten och rörligheten i kläderna.
Vår starka rekommendation är att undvika bomullskläder till både padel och all form av träning. Satsa på riktiga träningskläder med funktionsmaterial. Bomull suger åt sig svetten och tar lång tid att torka. Kläderna blir därför blöta, tunga och obekväma. Det kan hindra dig från att utföra många padelslag på ett bra sätt.
Många padelmärken har någon form av klädsel att erbjuda också. Bland märkena med padelkläder finns exempelvis adidas, NOX, Wilson, HEAD, Babolat, Suix, Bullpadel, Black Crown, Vibor-A, StarVie och Varlion. Även märken som Nike, Björn Borg gör passande och snygga kläder för padel.
Kläderna du trivs i är det enkla svaret. Smak och tycke är väldigt olika när det gäller kläder och du vet bäst vad du tycker om. Vi hoppas att våra tips i guiden kan ge dig lite inspiration på vägen.

Många padelbutiker har olika reor och erbjudanden titt som tätt där det går att fynda kläder. Man kan även köpa padelkläder på Black FridayCyber Monday eller andra stora reor.

Aktuella Erbjudanden på Padelkläder

20% rabatt på padelkläder

Gäller på ordinarie priser

Outlet på padelkläder

Sänkta priser på massor av kläder för padel