Bästa padelkeps 2024

Hitta bra kepsar för padel

Aktuella Erbjudanden på Padelkepsar

15% rabatt på padelkepsar

Gäller på ordinarie priser

Outlet på padelkläder

Utförsäljning av kepsar och kläder för padel

Innehåll i artikeln

Är du på jakt efter en snygg och funktionell padelkeps som hjälper till att skärma av sol och lampor? I den här artikeln utser vi de 10 bästa kepsarna för padel 2024 enligt oss. Listan består av en mix med olika typer av modeller, helt enkelt något för alla smaker.

En keps är ett utmärkt komplement till dina padelkläder och förutom att skydda mot solen så har den flera användbara funktioner. En padelkeps hjälper även till att avleda och absorbera svett, så att det inte rinner ner i ögonen. Vidare håller det håret på plats under padelmatchen och dessutom ger en keps ett snyggt och professionellt intryck.

Traditionellt sätt så brukar keps användas främst vid utomhusspel, men många tycker även om att spela med keps inomhus i padel, för att det är bekvämt och kan minska risken att bli bländad av lamporna. Med sagt tar vi och kollar in topplistan!

Topplista bästa padelkepsar 2024

1. Adidas Aeroready 3-Stripes Keps

En klassisk träningskeps i tunt och lätt material som andas utmärkt. Adidas teknologi AEROREADY absorberar svetten och ser till att man slipper få fukt i ögonen. En keps som passar såväl på padelbanan som utanför!

Finns att köpa hos:

2. RS Classic Padelkeps

Robin Söderlings märke RS Sports har tagit fram denna snygga och stilrena padelkeps som finns i flertalet olika färger utöver ovan två. Garanterat något för alla smaker! Justeras enkelt på baksidan för optimal passform.

Finns att köpa hos:

3. Wilson Ultralight Visor Skärmkeps

Wilson Ultralight Visor är en stilren skärmkeps gjord i ett väldigt lätt och bekvämt material som andas väl. Den håller dig sval samtidigt den skyddar dig från att bli bländad. På baksidan kan kepsen även justeras för bäst passform för dig.

Finns att köpa hos:

4. J.Lindeberg Caden Cap

En sval och stilsäker padelkeps från svenska märket J.Lindeberg. Detta är en utmärkt träningskeps som bland annat har svettband på insidan och en meshstruktur i kepsen för bättre ventilation.

Vidare är materialet snabbtorkande och av låg vikt, vilket gör kepsen mycket bekväm och lätt att bära. På baksidan finns en justerare för att få till optimal passform.

Finns att köpa hos:

5. Bullpadel WPT Naranja Padelkeps

Läcker keps från padeljätten Bullpadel med World Padel Tour-detaljer. Gjord i ett ultralätt material som gör kepsen mycket bekväm att bära. Passformen kan även justeras med hjälp av bandet på baksidan.

Finns att köpa hos:

6. Nike Swoosh Logo Sport Keps

Nike Swoosh är en snygg och bra padelkeps för herr och damer. Perfekt för att hålla solen borta från ögonen.
Nike Swoosh är en vit padel keps för herr och dam, som håller svetten borta och håret på plats.

Nike Swoosh Logo Sport är en snygg och påkostad keps som är framtagen för racketsporter som padel och tennis. Den är tillverkad i en lätt och bekvämt material som avvisar svetten effektivt. Kepsen kan justeras smidigt på baksidan för att få till en önskad passform.

En perfekt träningskeps för padel tycker vi!

Finns att köpa hos:

7. Babolat Basic Padelkeps

Stilren och prisvärd keps från den franska racketsportsjätten Babolat. Tillverkad i ett funktionsmaterial som andas väl under tuffa matcher och passformen justeras smidigt på baksidan. Finns i flera färger, så som vitt, svart, mörkblått och ljusblått.

Finns att köpa hos:

8. HEAD Pro Player Padelkeps

En lätt och bekväm padelkeps från HEAD som passar perfekt för svettiga matcher tack vare ett inbyggt litet svettband på insidan av kepsen, vilket ger en suverän fuktabsorbering. På baksidan finns ett kardborreband för smidig justering på passformen.

HEAD Pro Player finns bland annat i färgerna vitmörkblåröd och svart. Det finns även en skärmkeps-variant för den som föredrar det.

Finns att köpa hos:

9. Wilson Brand Padelkeps

En snyggt designad keps för padel och tennis som är gjord i ett lätt material och har små perforeringar runtom för bra luftgenomflöde. Kepsen justeras baktill för optimal passform och finns i ovan två färger.

Finns att köpa hos:

10. Adidas AeroReady Visor

En skärmkeps från Adidas som är framtagen för sport och träning och passar utmärkt för padel. Kepsen är gjort i ett strecthigt material och är vadderat med ett bekvämt och fuktavledande pannband. Baktill finns en rem som gör att du kan justera till optimal passform.

Finns att köpa hos:

Padelkeps för barn och junior: Nike Junior Metal Swoosh

För barn och juniorer som är ute efter en bra padelkeps så tycker vi att denna trevliga modellen från Nike är ett utmärkt val. Finns dessutom att välja på flera olika snygga färger. Kepsen är tillverkad i ett lätt material som andas och passformen justeras smidigt baktill.

Du hittar kepsen i färgerna vittmörkblåttrosaröttsvart & ljusrosa.

Finns att köpa hos:

Vad är en padelkeps (sportkeps, träningskeps)?

Medan vanliga kepsar oftast består av 100% bomull så är kepsar för padel och sport främst gjorda av polyester och nylon, vilket gör dem lätta och luftiga. I vissa modeller används även elastan, för att göra träningskepsarna elastiska och flexibla att använda.

Det finns ett stort utbud av kepsar som passar till padel mycket tack vare att många märken tagit fram kepsar till tennisen. Utöver de modellerna så har även många padeltillverkare som t.ex. Bullpadel och Nox tagit fram renodlade padelkepsar.

Utöver padelkepsar finns det gott om snygga padelkläder och padelstrumpor som man kan matcha ihop för att få till en fin outfit. Kombinera med ett par bra padelskor och man är fullkitad på banan!

Med en padelkeps skyddar du dig mot solen, svett och hår.

Välja rätt padelkeps

Det finns i huvudsak två varianter av padelkepsar att välja på, den klassiska sportkepsen som täcker huvudet samt den öppna varianten som brukar kallas skärmkeps.

Head Pro Player är en vit padelkeps för varma sommardagar. Funktionell och svettabsorberande.
Klassisk sportkeps
Adidas Aeroready Visor är en skärmkeps för dig som vill ha det svalt och luftigt om huvudet. Inbyggt svettband ger god svettabsorberingsförmåga.
Skärmkeps

Blir du lätt varm och svettig under sommaren men vill ändå kunna skydda dig mot solen? Då passar skärmkepsar perfekt. Medan en vanlig keps kan användas både när det blir varmt och lite kallare.

Köpa padelkeps online

Kepsar för padel finns att köpa hos många padelbutiker online. Några av de återförsäljare som har störst utbud av padelkepsar och något för alla smaker är RacketspecialistenTennisShopen och PadelXpert.

Sammanfattning av bästa padelkeps 2024

En keps har många fördelar på en padelbana, förutom att skärma bort solen så håller den håret på plats, svetten borta och ger ett professionellt intryck. En bra padelkeps ska vara skön att bära samtidigt som den andas bra och kan avleda fukt.

Huvudsakligen finns det två varianter av padelkepsar, den vanliga stängda modellen samt den öppna solskärmsmodellen. Den sistnämnda passar utmärkt om du lätt blir varm och svettig.

I vårt bäst i test har vi utsett de bästa padelkepsarna 2024. Topplistan ser ut som följer:

  1. Adidas Aeroready 3-Stripes Keps
  2. RS Classic Padelkeps
  3. Wilson Ultralight Visor Skärmkeps
  4. J.Lindeberg Caden Cap
  5. Bullpadel WPT Naranja Padelkeps
  6. Nike Swoosh Keps
  7. Babolat Basic Padelkeps
  8. HEAD Pro Player Padelkeps
  9. Wilson Brand Padelkeps
  10. Adidas AeroReady Visor

Barn och juniorer: Nike Junior Metal Swoosh

Kombinera en padelkeps med ett par bra padelglasögon och du kommer garanterat få ett bra skydd mot solen!

Vanliga frågor om padelkepsar

Vi håller Nike Swoosh Logo Sport Keps som vår favorit. Men alla modeller på vår topplista är riktigt bra val tycker vi.

Det går såklart, men risken är att den blir varm och blöt fort, vilket gör den obekväm att bära. Vi rekommenderar kepsar framtagna för sport och träning som är lätta och andas bra.

Många padelbutiker erbjuder kepsar i sitt sortiment, du hittar stora utbud hos bland annat RacketspecialistenTennisShopen och PadelXpert.

En padelkeps kostar i regel mellan 200-400 kronor. Det finns såklart undantag åt både det dyrare och billigare hållet.

Aktuella Erbjudanden på Padelkepsar

15% rabatt på padelkepsar

Gäller på ordinarie priser

Outlet på padelkläder

Utförsäljning av kepsar och kläder för padel