15 saker att ha i padelväskan

Tips på Bra att ha saker till träning & match

Med hjälp av en padelväska kan man smidigt få med sig padelutrustningen till och från banan, samtidigt är väskan även skyddande mot väder, vind och stötar.

I den här artikeln tänkte vi tipsa om vad som kan vara bra att packa ner i padelväskan, förutom padelskorna och padelracket. Sådant som du kan ha nytta av innan, under och efter matchen helt enkelt.

1. Grepplinda & tejp

Vårt första tips är att alltid ha extra grepplindor och en rulle eltejp i padelväskan. Även om du föredrar att byta grepplinda hemma så är det lätt att glömma och stå där med en gammal linda vid en viktig match. Vill du hitta tips på vilka grepplindor vi tycker är bra kan du kolla in vår guide bästa grepplindor för padel.

Hitta stora utbud av padelgrepplindor hos:

2. Gasbinda & plåster

Padel är en intensiv sport och det är inte alldeles ovanlig med skador. Om olyckan är framme med t.ex. en stukning eller ett blödande sår är det bra att ha nära till enklare sjukvårdsmaterial för omplåstring, så som gasbinda eller ett första hjälpen kit.

Hitta gasbindor och första hjälpen kits hos:

3. Spray/kräm för bättre grepp

Att ha ett stabilt och fast grepp om rackets handtag är väldigt viktigt i padel och under intensiva matcher är det lätt att få svettiga händer som gör att man glider på handtaget.

Då är det bra att ha något i padelväskan som förbättrar greppet och två produkter som hjälper är 4on’s TotalGrip Spray samt Gorilla Gold Grip Enhancer.

Hitta produkter för bättre grepp hos:

4. SmellWell Freshener Bag

Om du vill undvika att få en svettig lukt i padelväskan från skor och kläder så denna påsen ett måste för dig. Det svenska märket SmellWell absorberar fukt och tar bort lukt med hjälp av mikroporöst kol, som motverkar illaluktande bakterier.

Freshener bag kommer med en mild parfymering som ger en fräsch doft och förutom att lägga den i padelväskan så går det även att använda den här påsen som en fristående gympapåse.

Hitta SmellWell Freshener Bag hos:

5. Proteinbar, banan eller liknande

Under och efter långa tuffa matcher är det viktigt att fylla på energidepåerna. På så vis orkar du mer och får en snabbare och bättre återhämtning.

Proteinbars är smidiga att ha med sig i padelväskan och går snabbt att få i sig. Köper man storpack går det dessutom att få mycket protein för pengarna.

Hitta storpack med proteinbars hos

6. Skavsårsplåster

Ett skavsår kan uppstå när som helst och på många ställen på foten (även om hälen är vanligast). Att ha ett paket skavsårsplåster i padelväskan är ett måste tycker vi, det tar inte mycket plats och det kan snabbt hjälpa både dig och de du spelar med.

Hitta skavsårsplåster hos:

7. Padelglasögon

Sunread Sport Gold Padelglasögon skyddar ögonen från bollar och solen.
Sunread Sport Clear Black är ett riktigt bra val av glasögon för padel 2022. Stilrena och genomskinliga, så att de kan användas som skyddsglasögon också.

Med ett par padelglasögon kan du skydda dina ögon från padelbollar samtidigt som du ser bättre vid solsken utomhus. Bra att ha redo i padelväskan!

Hitta padelglasögon hos:

8. Vätskeersättning

Det är lätt att tappa mycket vätska när man spelar padel, för att snabbt återställa vätskebalansen under och efter en match är vätskeersättning en bra grej. Det finns idag speciellt framtagen vätskeersättning för sport som även innehåller viktiga mineraler som kalcium och magnesium.

Hitta vätskeersättning hos:

9. Padelbollar

Ett eller flera rör padelbollar är alltid bra att ha redo i padelväskan, även om det inte är din tur att ha med bollar. Vill du ha tips på vilka padelbollar vi rekommenderar kan du kolla in vår guide med de bästa padelbollarna.

Hitta padelbollar hos:

10. Vattenflaska

En vattenflaska behöver inte någon närmare förklaring, utan bör vara en självklarhet i alla padelväskor. Vi rekommenderar att åtminstone ha två stycken, utifall den ena är i diskmaskinen när det vankas padelspel.

Hitta vattenflaskor hos:

11. Handduk för svett

Svettas du en del när du spelar padel är det skönt att ha en handduk i väskan för att kunna torka av sig i pauserna. Vårt tips är att ha flera handdukar hemma som du kan rotera mellan, utifall att  någon inte hunnit bli tvättad.

Hitta handdukar för padel hos:

12. Handsprit

Under en padelmatch tar man i samma bollar som flera andra, samtidigt som man även vidrör glas och galler där någon annan tidigare spelat. Då kan det vara skönt att ta lite handsprit efter matchen, för att få bort en del bakterier. Därför rekommenderar vi att alltid ha en liten flaska med sig i padelväskan.

Hitta handsprit hos:

13. Keps

Med en snygg padelkeps i väskan är du alltid redo om solen skulle titta fram. Givetvis går det lika bra att använda kepsen vid moln eller spel inomhus. Förutom mot störande solstrålar och belysning så hjälper en träningskeps att hålla svett och hår bort från ögonen.

Hitta padelkepsar hos:

14. Svettband

Svettband är ytterligare ett tips på saker att ha i padelväskan. Det hindrar fukt från att rinna ner i händer från armarna och du kan snabbt torka av dig i pannan under matcherna.

Du hittar stora utbud av svettband hos:

15. Liniment

Ett liniment är bra att ha i padelväskan till dagen du känner dig lite stel eller öm i någon muskel. Det kommer väl till hands när musklerna ska mjukas upp och blodcirkulationen ska komma igång.

Hitta liniment hos:

Aktuella Erbjudanden på Padelutrustning

12% rabatt på padelutrustning

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelutrustning

Upp till 50% rabatt på utvalda produkter