NOX padelrackets 2024

Recension, guide & jämförelse av årets modeller

Aktuella Erbjudanden på NOX

12% rabatt på NOX padelrack

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

NOX padel 2024

Introduktion till NOX Padel 2024

Det populära spanska märket NOX har släppts sin kollektion för 2024 och här hittar du jämförelser och recensioner av deras modeller!

NOX är kända för att ha ett stort utbud av padelracketar för alla typer av nivåer och spelare. Oavsett om söker en lättspelad nybörjarmodell eller ett påkostat och avancerat kraftpaket så går det att finna hos NOX.

Vi tar och dyker ner bland 2024 års padelracketar!

NOX AT10 Genius 18K 2024 Recension

NOX AT10 Genius 18K 2024 recension, test och jämförelse. Detta är ett mångsidigt och styvt padelracket som är bra på allt.
Nox AT10 Genius 18K 2024 betyg, test och recension. Detta är modellen som stjärnspelaren Agustin Tapia använder och det är ett suveränt padelracket som passar många spelare. Starkt i både offensiven och defensiven.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX AT10 Genius 18K 2024 hos:

Vad är AT10 Genius 18K 2024 för padelracket?

AT10 Genius 18K är en av NOX toppmodeller och är framtagen tillsammans med stjärnspelaren Agustín Tapias, det är även padelracket som han använder sig av när han spelar.

Det finns ett helt gäng nyheter med den här modellen jämfört med tidigare års upplaga, om vi börjar med att titta på formen så är den lite ändrad och är numera en vanlig droppform. Vidare ligger vikten på 360-375 gram och balansen i racket är medel. Sweet spoten hittar vi strax ovanför mittpunkten på slagytan.

När det gäller materialvalen i racket så är ytan fortfarande 18K kolfiber, men det har numera även bakats in lite aluminium, vilket gör att slagen känns mer bekväma, samtidigt som racket blir mer tåligt mot temperaturskillnader. Ovanpå denna yta finns en struktur som kan liknas vid sandpapper och som hjälper till att generera mer spin på bollen.

Innanför väggarna hittar vi NOX nya kärna MLD Black Eva, som består av material med olika densitet. Det innebär att racket både svarar upp med kraft i hårdare slag, samtidigt som det ger en fin känsla i lösare bollträffar.

En annan nyhet i årets version av AT10 Genius 18K är EOS Flap, som är hål på sidan av rackethjärtat, vilket förbättrar aerodynamiken i racken. Det gör racket snabbare och stabilare i luften och smidigare att manövrera.

Offensiven

AT10 Genius 18K utmärker sig framförallt med sin mångsidighet i det offensiva spelet. Rackets droppform och medelbalans gör att man får tillgång till både kontroll och fart i slagen.

Racket har en relativt hård uppbyggnad, vilket gör den kan leverera en distinkt respons i bollträffarna och få en stabilitet genom slagen. Det betyder också att man behöver få till rena träffar för att undvika att bli alltför straffar utanför sweet spoten.

I volleys och spelet nära nät så är AT10 Genius 18K välbalanserat och rör sig smidigt. Det går både att skära bollarna effektivt med den ruggade ytan och smälla på när tillfälle ges.

NOX AT10 Luxury GENIUS 18K Alum 2024 test, review, omdöme. Här ser man sandpappersytan som hjälper till att sätta ordentlig skruv på bollen.

Defensiven

Med AT10 Genius 18K i handen får man även i defensiven ett mångsidigt padelracket, som är bra på det mesta. Det kräver dock en hyfsad teknik av dig som spelare och att man kan arbeta igenom slagen ordentligt samt träffa rent.

Oavsett om matchen kräver att man spelar många höga lobbar eller hårda grundslag så är det här ett padelracket att räkna med. Vi gillar även att sandpappersytan gör det möjligt att droppa skruvade slag nära nätet.

Andra egenskaper

 • Pulse System – Ett antivibrationssystem som med hjälp av gummiband vid handtaget reducerar påfrestande vibrationer ner till handen och minskar risken för padelarmbåge.
 • SmartStrap – Handledsremmen kan enkelt tas loss och tvättas eller bytas ut mot en annan färg.
 • NOX Custom Grip – Små gummiringar som man kan fästa på handtaget. Det förbättrar greppet samtidigt som det också hjälper till att reducera vibrationer. Även bra om man svettas mycket om händerna.

För vem passar NOX AT10 Genius 18K 2024?

Det här är en passande modell för dig som söker ett toppracket i både det offensiva och defensiva spelet. Vi rekommenderar det för spelare som är runt medelnivå och upp till avancerad tävlingsnivå.

Hitta bäst pris på NOX AT10 Genius 18K 2024 hos:

NOX AT10 Genius 12K 2024 Recension

NOX AT10 Luxury Genius 12K 2024 recension, test, omdöme. Detta är ett mångsidigt padelracket som ger tillgång till både fart och kontroll i spelet. Perfekt för spelaren som gillar att variera sitt spel.
NOX AT10 Luxury Genius 12K 2024 test, omdöme, recension. En allround modell som gör sig bra i alla situationer på banan. Perfekt för att variera spelet.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX AT10 Genius 12K 2024 hos:

Vad är NOX AT10 Luxury Genius 12K 2024 för padelracket?

Det är en väldigt allround modell, som är framtagen tillsammans med toppspelaren Agustín Tapia. Tidigare upplagor har varit mycket populära tack vare att det passar många olika spelare.

Likt sitt syskon ovan så har även AT10 12K 2024 fått en rad uppdateringar, till att börja med är formen lite förändrad och den är numera en vanlig droppform och inte längre oversize. Vikten klockar in på 360-375 gram och balansen i racket är medel. Sweet spoten återfinns strax ovanför mittpunkten på slagytan.

Rackets ram består av ett slitstark kolfiber och till ytan har man använt ett 12K kolfibermaterial. Ovanpå ytan hittar vi en struktur av Silica Sand, som gör att det påminner en del om sandpapper, vilket hjälper till att greppa bollen i slicade slagen.

Inuti AT10 12K finns NOX nya kärna MLD Black Eva, som består av material med olika hårdhet. Den ger både en bra känsla i lösare slag samtidigt som den svarar upp med kraft i de hårdare slagen.

Ytterligare en nyhet är EOS Flap, som kan liknas vid Bullpadels Air Power-teknik. Det finns hål på sidan av racket som ger ett bättre luftflöde och aerodynamik, vilket gör racket mer stabilt och snabbare i luften. Det ger mer kraft till bollträffen.

Vad är skillnaden mellan AT10 18K Alum och AT10 12K?

När det gäller 2024 års modeller så har faktiskt AT10 12K en lite styvare träffkänsla än vad 18K-modellen har.

Men då tänker du kanske att fler “K” kolfiber ska ju betyda att ytan blir hårdare? Ja, rent generellt brukar det vara så, men det finns många undantag och padelracketar kan vara uppbyggda på många olika sätt som påverkar hårdheten.

I AT10 18K gör aluminiumet att ytan blir lite mjukare och mer följsam än en “standard” 18K kolfiberyta.

Offensiven

AT10 Luxury Genius 12K är ett padelracket som erbjuder en härlig variation av fart och kontroll i det offensiva spelet, tack vare sin form, material och balans.

Racket gör sig starkt både när det gäller att placera bollen med precision och att smälla på i overheadslagen. Det går helt enkelt att anpassa och förändra sitt spel snabbt, utefter dagsform och hur motståndarna spelar.

NOX AT10 Luxury Genius 12K 2024 review, test, betyg. Här syns träffytan av sandpapper som ger det extra bettet i slagen.

Defensiven

Vid spelet bak i banan och i försvarsläge så är AT10 12K ett stabilt och välbalanserat padelracket, som är smidig att spela med. Man får gott om verktyg för att kunna ta sig ur de flesta situationer och det är lätt att variera slagen.

Vid pressade situationer nere när svingen är tajt så får man viss hjälp med farten tack vare kärnans olika densitet, dock gäller det att träffa rätt i sweet spoten, då man lätt blir straffad vid träffar utanför den.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Padelrackets handledsrem kan tas loss och tvättas för bra hygien, alternativt bytas ut mot en annan färg.
 • Pulse System – NOX nya antivibrationssystem, där man försett handtaget med gummiband som hjälper till att reducerar jobbiga vibrationer för hand och armbåge.
 • Nox Custom Grip – Detta är röda små ringar av gummi, som man kan sätta på handtaget innan grepplindan snurras runt. Det ger ett bättre grepp samtidigt som det även motverkar vibrationer.

För vem passar NOX AT10 Luxury Genius 12K 2024?

Det är ett optimalt padelracket för dig som söker en mångsidig modell med styrkor över hela banan. Vi rekommenderar det framförallt för spelare runt medelnivå och upp mot tävlingsnivå.

Hitta bäst pris på NOX AT10 Genius 12K 2024 hos:

Nox AT Luxury Attack 18K 2024 Recension

NOX AT Luxury Attack 18K 2024 recension, test, betyg. Detta är en fartfylld och offensiv modell som passar för spelaren som är aggressiv och gillar att avgöra bollarna.
NOX AT Luxury Attack 18K 2024 padelracket test, recension, omdöme. Här har vi ett fartfyllt padelracket med mycket skruv tack vare 3D-mönstret.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Nox AT Luxury Attack 18K 2024 hos:

Vad är AT Luxury Genius Attack 18K för padelracket?

AT Attack 18K bygger på Tapias AT10-modell, men är mer inriktad mot fart och lämpar sig för mer offensiva spelare. Precis som sina syskon ovan så har även den här modellen fått en rad spännande uppdateringar.

Vi börjar först med att kolla på formen och den är diamant precis som tidigare, balansen är hög vilket betyder att det är topptungt. Vikten hamnar mellan 360-375 gram beroende på exemplar och sweet spoten är liten och sitter närmare toppen på racket.

Till ramen har man använt ett vridstarkt kolfibermaterial och träffytan består av 18K kolfiber. Ovanpå den här ytan finns ett 3D-mönster i form av små hexagons, som hjälper till att generera mer skruv i slagen.

Inuti racket hittar vi nyheten MLD Black Eva, som är en kärna med material av olika densitet. Det gör att man både kan få en bra känsla i lösare slag samtidigt som kärnan kan svara upp med kraft i de hårdare slagen.

En annan nyhet är teknologin EOS Flap, som ger racket bättre aerodynamik och luftflöde tack vare små hål i sidan av rackethjärtat. Det ger en ökad stabilitet och snabbhet genom luften, vilket ger kraft till bollträffen.

Offensiven

Precis som namnet avslöjar så är AT Luxury Genius Attack 18K främst framtaget för att vara ett giftigt vapen i det offensiva, vilket man verkligen lyckas med. Det här är en modell som går att pressa motståndarna ordentligt med.

Vid de rätta träffarna ger detta kraftpaket ordentligt med fart i bollen och tillsammans med den ruggade ytan kan man skära bandejas och viboras på ett föredömligt sätt. Man behöver dock vara medveten om att racket kräver sin spelare och det gäller att träffa rent och följsamt.

Den hårdare uppbyggnaden i racket gör det möjligt att dämpa hårda slag från motståndarna framme vid nät och trycka på tillbaka eller skära ner bollen.

NOX AT Luxury Attack 18K 2024 omdöme, test, recension. En offensiv modell med explosiva bollträffar.

Defensiven

Vid försvarsposition längre bak i banan så är AT10 Attack 18K lite utmanande och svårhanterad på grund av sin diamantform och framtunga tyngdpunkt. Den har en ganska liten felmarginal och det är lätt att bli straffad om man inte kommer rätt till bollträffen.

För den tekniskt duktiga padelspelaren får man dock ett padelracket som kan slå hårda och distinkta grundslag från banans bakre del, som motståndarna behöver parera vid nät. Man har även full kontroll på farten i alla typer av slag, vilket en erfaren spelare i regel tycker om.

Andra egenskaper

 • Nox Custom Grip – Det här är fyra små ringar av gummi som sätts på handtaget för att ge ett mer ergonomiskt grepp.
 • SmartStrap – Handledsremmen kan tas bort för att antingen tvättas eller bytas ut mot någon annan färg.
 • Pulse System – NOX nya teknologi för att reducera vibrationer genom att förse racket med gummiband vid handtaget. Det skonar arm och armbåge.

För vem passar NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2024?

Det här är ett padelracket som är framtaget för den offensiva spelaren, som tycker om att avgöra bollarna med skurna bandejas och fartfyllda smashar. Vi rekommenderar det för dig som spelat padel ett tag och anser dig vara på en medelnivå och upp mot avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Nox AT Luxury Attack 18K 2024 hos:

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 Recension

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 recension, test, betyg. Det här är ett kontrollinriktat padelracket som Miguel Lamperti spelar med. Det är lätt att manövrera och starkt defensivt.
NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 test, recension, betyg. En rund och defensivt bra modell som erbjuder mycket kontroll i slagen. Utmärkt precision och gör att man kan placera bollarna svårtaget för motståndarna.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 hos:

Vad är NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 för padelracket?

Det är modellen som den spelande legendaren Miguel Lamperti använder, rackets namn bär även hans initialer. Det är en mer påkostad och hårdare version av det ikoniska racket ML10 Pro Cup.

Vi känner igen en hel del av rackets uppbyggnad från tidigare upplagor, men det finns även ett par nyheter. Först tar vi och kollar in formen och den är fortsatt rund. Balansen är låg, vilket innebär att tyngdpunkten är närmare handtaget. Vikten klockar in på mellan 360-375 gram.

Till ramen har man använt ett vridstarkt kolfibermaterial och ytan är uppbyggd av 3K kolfiber. På ytan finns även en struktur som påminner om sandpapper och som hjälper till att generera mer skruv i slagen. Inuti racket hittar vi den medelhårda kärnan HR3.

Även ML10 Pro Cup Luxury har utrustats med NOX nyhet EOS Flap, som är håligheter på sidan av racket, vilket förbättrar dess aerodynamik och ger ett stabilare och snabbare padelracket genom luften.

Offensiven

De stora offensiva styrkorna hos ML10 Pro Cup Luxury är framförallt möjligheten att slå fantastiska placeringar med en knivskarp precision. Få motståndarna att jobba rejält helt enkelt.

Vid volleys och nätspelet är detta en stark partner som man kommer kunna styra och ställa med. Den medelhårda uppbyggnaden gör även att hårdare slag från motståndarna dämpas relativt bra.

Det är även möjligt att trycka på i overheadslagen och få till en god fart, framförallt är skurna bandejas och viboras härliga att slå med den ruggade ytan.

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 test, omdöme, betyg. Här ser man strukturen på ytan som påminner om sandpapper och som ger mer skruv på bollarna.

Defensiven

Bak i banan så är ML10 Pro Cup Luxury ett riktigt bra padelracket, som tack vare sin runda form, låga balans och större sweet spot gör det enkelt att försvara sig. Det är smidigt att förflytta och lätt att få rena och bra bollträffar.

Det gör det möjligt att stå emot när motståndarna pressar på och det finns en del felmarginal vid tajta lägen.

Andra egenskaper

 • Nox Custom Grip – Man får med fyra små gummiringar som kan sättas på handtaget innan lindan träs på. Dessa ger ett mer ergonomiskt grepp och bra för spelare med svettiga händer.
 • Pulse System – Det här är en nytt antivibrationssystem från NOX, som med hjälp av gummiband vid sidan av handtaget reducerar vibrationer och ger högre komfort i slagen.
 • SmartStrap – Det är möjligt att ta bort handledsremmen för att tvätta den eller byta till en annan färg.

För vem passar NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024?

Det här är en modell för dig som söker ett kontrollinriktat padelracket och gillar att spela lite mer defensivt. Vi rekommenderar det för alltifrån motionärer upp till avancerade spelare.

Hitta bäst pris på NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 hos:

NOX ML10 Luxury Bahia 2024 Recension

NOX ML10 Luxury Bahia 12K 2024 recension, test, betyg. Denna mångsidiga modell gör sig stark i både offensiva och defensiva situationer. Den passar perfekt för spelare som gillar att spela varierat.
NOX ML10 Luxury Bahia 12K 2024 review, recension, test. En populär modell som erbjuder både fart och kontroll i slagen. Den är inte bäst på något men bra på allt.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX ML10 Luxury Bahia 2024 hos:

Vad är NOX ML10 Luxury Bahia för padelracket?

Det här är en mångsidig modell som är mycket populär hos NOX. Racket har fått sitt namn efter staden Bahía Blanca i Argentina, där padelikonen Miguel Lamperti är ifrån. Precis som övriga Nox-modeller har även detta racket fått en del uppgraderingar jämfört med förra året.

Kikar vi på utformningen av ML10 Bahia så kommer den med en droppform och en medelbalans, vilket ger en jämnt tyngdpunkt. Vikten visar på mellan 360-375 gram beroende på exemplar och sweet spoten sitter strax ovanför mittpunkten på slagytan.

I ramen har man använt 100% slitstark kolfibermaterial och träffytan består av 12K kolfiber, som ger en distinkt och lite hårdare känsla. Ovanpå ytan finns ett 3D-mönster som ser ut som små hexagons och hjälper till att sätta mer skruv på bollen. Innanför väggarna hittar vi den mångsidiga HR3-kärnan.

Likt övriga toppmodeller hos NOX så är även ML10 Bahia utrustat med nyheten EOS Flap, som är en teknologi som förbättrar aerodynamiken med hjälp av håligheter vid sidan av racket. Det gör det stabilare och snabbare genom luften.

Offensiven

Med ML10 Bahia i handen får man möjlighet att spela varierat i det offensiva spelet med både känsliga placeringsslag och tunga overheadslag.

Racket erbjuder ett härligt tryck i bollträffen och svarar utmärkt i hårda slag, samtidigt som man får en fin känsla i lösare bollar. Den ruggade ytan gör att skurna slag ner i hörnet blir jobbiga för motståndarna.

Det gäller dock att träffa rent och inte missa sweet spoten, då det är lätt att bli straffad.

Träffytan på NOX ML10 Luxury Bahia 12K 2024, där syns 3D-mönstret som hjälper till att greppa bollen i slicade slag.

Defensiven

I försvarsposition så är ML10 Bahia överlag ett bra padelracket, då den tack vare sin droppform och medelbalans får fina defensiva egenskaper.

Den lite hårdare uppbyggnaden gör dock att slagen behöver slås igenom ordentligt och vid trängda lägen nära golv och väggar så ges inte speciellt mycket gratisfart.

Gillar du att spela varierat i försvarsspelet och skifta friskt mellan korta droppbollar, långa lobbar eller hårda grundslag så är det här en pålitlig partner.

Andra egenskaper

 • Pulse System – NOX nya antivibrationssystem, som med hjälp av gummiband vid sidan av handtaget ger en högre komfort i slagen och minskar skadliga vibrationer.
 • Nox Custom Grip – Till NOX toppmodeller ingår fyra små gummiringar, som kan sättas på handtaget. Dessa gör så att man håller mer ergonomiskt och de dämpar även i viss mån vibrationer.
 • SmartStrap – Handledsremmen är avtagbar, så att man kan tvätta den eller byta ut mot en annan färg.

För vem passar NOX ML10 Luxury Bahia 2024?

Är du ute efter ett allround padelracket med hög fart i smasharna och fina placeringsslag så är ML10 Luxury Bahia modellen för dig. Nivåmässigt rekommenderar vi det för både duktiga motionärer och spelare på en mer avancerad nivå.

Hitta bäst pris på NOX ML10 Luxury Bahia 2024 hos:

NOX ML10 Luxury Shotgun 2024 Recension

NOX ML10 Luxury Shotgun 18K 2024 recension, test, betyg. Detta är en mycket offensivt modell och passar spelare som gillar att spela med fart och kraft.
NOX ML10 Luxury Shotgun 18K 2024 test, recension och betyg. Ett fartfyllt och offensivt padelracket för spelare som älskar att smasha och smälla på.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX ML10 Luxury Shotgun 2024 hos:

Vad är NOX ML10 Luxury Shotgun för padelracket?

Som man kan ana från namnet Shotgun så är detta den offensiva modellen i ML-serien från Nox och riktar sig till spelare som gillar att spela med fart. Även denna modellen har fått del nyheter till årets upplaga som vi ska kolla in.

Men först kikar vi på utformningen och den är likt tidigare diamantformad, med en liten sweet spot som sitter en bit ovanför mittpunkten på slagytan. Vikten landar på mellan 360-375 gram beroende på exemplar och balansen är hög, vilket innebär att racket är lite framtungt.

Ramen består av 100% vridstarkt kolfibermaterial och i slagytan har man i år använt 18K kolfiber, jämfört med 12K förra året. Ovanpå ytan finner vi ett 3D-mönster som ser ut som små hexagons, för mer grepp om bollen i slicade slag. Inuti racket finns den medelhårda kärnan HR3.

Vi hittar även nyheten EOS Flap hos ML10 Shotgun, som med hjälp av lufthål i sidan av racket ger en bättre aerodynamik, vilket resulterar i ett stabilare och snabbare racket i luften.

Offensiven

ML10 Luxury Shotgun har sin stora styrkor i det offensiva spelet. Diamantformen kombinerat med de hårda materialvalen ser till att bollträffarna blir explosiva och distinkta. Tack vare den höga balansen går det även att arbeta upp en hög hastighet i svingen inför varje slag.

Dock ska sägas att sweet spoten är liten och det gäller hela tiden att träffa rätt, då felmarginalen inte är så stor.

Framme vi nät och i volleyspel kan racket upplevas som lite svårmanövrerat, speciellt om man inte är van vid tyngdpunkten och formen. Man får å andra sidan ett padelracket som kan dämpa hårda bollar från motståndarna på ett effektivt sätt.

Slagytan på NOX ML10 Luxury Shotgun 18K 2024, som har ett mönster i form av små hexagons, vilket ger mer skruv i slagen.

Defensiven

I det defensiva spelet så ställer ML10 Shotgun en del krav på dig och din teknik. Det ger inte så mycket hjälp vid trängda lägen och felmarginalen är liten.

För dig med bra teknik får du ett padelracket som går att trycka på ordentligt med i grundslagen och man får full kontroll över farten på lobbarna. Den ruggade ytan gör det även möjligt att slå fina droppbollar nära nät.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Handledsremmen kan tas loss, så att man kan tvätta den eller byta till en annan färg.
 • Pulse System – En teknologi som minskar vibrationer genom att det sitter små gummiband på sidan av handtaget. Det ger en ökad komfort i slagen och minskar risken för skador som padelarmbåge.
 • Nox Custom Grip – Det medföljer fyra små gummiringar, som kan sättas på handtaget. Dessa ger ett mer ergonomiskt grepp och hjälper även till att dämpa vibrationer.

För vem passar NOX ML10 Luxury Shotgun 2024?

Det är en modell som passar för erfarna padelspelare, som gillar att spela en offensiv padel. Vi rekommenderar att du är minst på en medelnivå och gärna högre för att kunna hantera det här padelracket på bästa sätt.

Hitta bäst pris på NOX ML10 Luxury Shotgun 2024 hos:

NOX Equation Advanced 2024 Recension

NOX Equation Advanced 2024 recension, test, betyg. Detta är en lättspelad rund modell som passar nybörjare och motionärer.
NOX Equation Advanced 2024 test, recension, betyg. Ett perfekt första padelracket som går att spela länge med. Den är skonsam och förlåtande.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX Equation Advanced 2024 hos:

Vad är NOX Equation Advanced 2024 för padelracket?

Det här är ett lättspelat och prisvärt padelracket, som riktar sig till nyare spelare inom padel. Det har inte skett några större förändringar hos den här modellen, förutom en uppdaterad design.

Equation Advanced kommer med en rund form och en stor sweet spot som finns i mitten av träffytan. Vikten klockar in på mellan 360-375 gram och balansen i racket är medel, vilket innebär att tyngdpunkten är jämnt fördelat.

Till ramen har man använt 100% slittåligt kolfiber och i träffytan hittar vi något som kallas 3K glasfiber, vilket man kan säga är steget mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber.

Ovanpå den här ytan finns ett 3D-mönster för mer spin på bollen och innanför väggarna finns den medelhårda kärnan HR3.

Offensiven

Equation är ett padelracket som framförallt har fina möjligheter att placera bollen i det offensiva spelet, vilket tvingar motståndarna att jobba. Med hjälp av strukturen ovanpå ytan kan man även skära bollarna förtjänstfullt och göra dem svår att läsa.

Det är lätt att komma rent i träffen, vilket är en fördel vid det snabba spelet runt nät och i volleys. Däremot är det inte den mest kraftfulla modellen och tycker man om att slå hårt bör man kika på en annan modell.

Slagytan på NOX Equation 2024, som har struktur för ännu bättre grepp om bollen.

Defensiven

Det här är ett utmärkt padelracket i det defensiva spelet och perfekt för att kunna stå emot tung press. Rackets lite mjukare uppbyggnad ger tillgång till fart även när svingen inte blir optimal och den stora sweet spoten gör det lätt att träffa rätt.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationsystem) – På den här modellen sitter två gummidelar på varsin sida av rackethalsen. Dessa minskar vibrationer och gör slagen mer skonsamma.
 • SmartStrap – Det är möjligt att ta loss handledsremmen, för att tvätta rent den eller byta ut mot en annan färg.

För vem passar NOX Equation Advanced 2024?

Det här är ett passande padelracket för dig som är motionär eller nybörjare inom padel och vill ha en lättspelad och komfortabel modell att börja med.

Hitta bäst pris på NOX Equation Advanced 2024 hos:

NOX Equation Lady Advanced 2024 Recension

NOX Equation Lady Advanced 2024 recension, test, omdöme. En lättspelad modell med låg vikt, som framförallt passar nybörjare och motionärer.
NOX Equation Lady Advanced 2024 test, recension och omdöme. Ett padelracket för spelare som söker en smidig modell med mycket kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på NOX Equation Lady Advanced 2024 hos:

Vad är NOX Equation Lady Advanced för padelracket?

Det här är en lättare version av Equation Advanced och har en vikt som hamnar på 350-365 gram beroende på exemplar. Jämfört med förra årets upplaga har inte några större förändringar skett, utan designen har främst uppdaterats.

Det innebär att Equation Lady kommer med en rund form och har en medelbalans, vilket innebär att tyngdpunkten är jämnt fördelad. Sweet spoten är stor och återfinns i mitten av rackethuvudet.

Ramen är uppbyggd av 100% slitstarkt kolfiber och träffytan består av 3K glasfiber, som är steget mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber i hårdhet. Ovanpå den här ytan finns en 3D-struktur, för extra bett i bollen. Inuti racket hittar vi NOX populära kärna HR3, som är medelhård och mångsidig.

Offensiven

Precis som sitt syskon Equation Advanced så är även detta ett padelracket vars stora offensiva styrka är kontrollen och den fina precisionen. Vilket ger dig möjlighet att placera bollarna på ett bra sätt.

Det är inte det mest kraftfulla padelracket och gillar man att smasha mycket så bör man kolla på en annan modell.

I volleyspelet och dueller vid nät så är Equation Lady smidig att hantera och man kan snabbt komma rätt till bollen. Den ruggade ytan gör det även möjligt att skära bollarna rejält, vilket gör det svårt för motståndarna.

Slagytan på NOX Equation Lady Advanced 2024, som har ett mönster för extra bett i bollen.

Defensiven

När man hamnar lite längre bak i banan i försvarsposition så är Equation Lady ett padelracket att lita på, som tack vare sin runda form och stora sweet spot gör det enkelt att få rena träffar.

Rackets lite mjukare material gör att det även finns en del gratisfart att hämta i trängda lägen, vilket man som lite nyare spelare brukar att uppskatta.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Handledsremmen är avtagbar, så att man enkelt kan tvätta den eller byta ut mot en annan färg.
 • AVS (Antivibrationsystem) – Det sitter två gummidelar vid rackethalsen som hjälper till att dämpa vibrationer och gör varje bollträff mer bekväm.

För vem passar NOX Equation Lady Advanced 2024?

Den passar framförallt dig som söker ett lättspelat padelracket med lite lägre vikt. Tack vare sina skonsamma egenskaper passar den utmärkt om man har lite bekymmer med padelarmbåge. Nivåmässigt rekommenderar vi det för nybörjare och motionärer.

Hitta bäst pris på NOX Equation Lady Advanced 2024 hos:

Om NOX Padel

NOX är ett relativt ungt padelmärke från Spanien, som grundades 2009. Det har snabbt blivit ett av ledande märkena inom padel.

NOX använts flitig av spelare på världstouren, några av de mer namnkunniga spelarna är Miguel LampertiAgustín Tapia och tvillingarna Majo och Mapi Alayeto.

Aktuell Rea på NOX Padelrack

12% rabatt på NOX padelrack

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller