Oxdog Padelracketar 2023

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på Padelrack

12% rabatt på Oxdog

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Oxdog Padel 2023

Oxdog har äntligen släppt sin efterlängtade kollektion av padelracketar. Detta svenska märke har sedan 2011 vuxit sig stora inom innebandy och nu tar de sin kunskap inom kolfiber och kompositmaterial in i padelns värld, där de lanserar ett gäng riktigt spännande padelracketar till kollektionen 2023.

Vi hittar tre olika serier inom kollektionen, där den första är Ultimate, som består av fem stycken diamantformade racketar. Vidare har vi Hyper-serien, som består av tre stycken droppformade padelracketar och slutligen har vi de tre runda modellerna i Sense-serien. Totalt är det alltså 11 stycken padelracketar som släpps från Oxdog.

Med det sagt tar vi och dyker ner bland modellerna och går igenom vad det är för padelracketar och vad som skiljer dem åt. Häng på!

Oxdog Ultimate Pro+ 2023 Recension

Oxdog Ultimate Pro+ 2023 recension, test och jämförelse. Ett fartfyllt och hårt diamantracket.
Oxdog Ultimate Pro+ 2023 test, review, omdöme. Ett kraftfullt padelracket som erbjuder mycket skruv i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Ultimate Pro+ för padelracket?

Detta är flaggskeppet i Oxdogs diamantserie och det racket som är allra styvast av alla modeller. Racket kommer med en hög balans och en mindre sweet spot som sitter en bit ovanför mitten på slagytan.

Ultimate Pro+ väger ca 370 gram och det inkluderat en löstagbar vikt på 4 gram som sitter på toppen av racket. Under handtaget finns en till vikt som väger 8 gram, denna räknas inte in totalvikten, så med denna monterad väger racket 378 gram. Bottenvikten är lätt att ta bort med en skruvmejsel, medan den på toppen är lite mer omständlig.

Vidare så är ramen uppbyggd av 100% kolfiber, vilket gör det slitstarkt och hållbar. Kärnan består av en hård foam och till slagytan har Oxdog använt HES-Carbon, som är ett relativt styvt kolfibermaterial med distinkta bollträffar. Ovanpå ytan finns dels ett mönster av pilar samt en sandpapperstruktur, dessa två hjälper till att sätta ordentlig spin på bollen.

Oxdog har utrustat det här racket med flertalet trevliga och påkostad teknologier. Ett av dessa är PowerRibs, som ser ut som revben på sidan av racket vid klockan 10 och 2. Dessa hjälper till att styva upp konstruktionen och ge mer kraft i de hårda slag. En annan bra teknologi är de fyra silikonstrapsen som sitter vid handtaget, dessa hjälper till att dämpa vibrationer och ge mer komfort i slagen.

Offensiven

Den styva och framtunga uppbyggnaden gör att Oxdog Ultimate Pro+ glänser ordentligt i det offensiva spelet. Med kraftfulla bollträffar och hög fart i slagen kan man sätta motståndarna under en rejäl press. I overheadspelet svarar racket upp suveränt och det är inga bekymmer att kicka ut bollen eller smasha rakt tillbaka till egen planhalva. Dock gäller det hela tiden att vara noggrann i spelet då den lilla sweet spoten kan vara svår att träffa.

Vi slicade slag erbjuds fin hjälp med skruven på bollen tack vare den mönstrade sandpappersytan. Det innebär att slag som skurna bandejas eller stoppbollar är väldigt trevliga att slå.

I spelet runt nät och volleys så ger den styva uppbyggnaden en väldigt bra dämpning av motståndarnas slag och en fin känsla i de lösare slagen. Med den lite tyngre vikten och höga balansen kan racket dock vara lite svårmanövrerat, om man inte är helt van.

Slagytan på Oxdog Ultimate Pro+ 2023 träffyta som har både mönster och sandpapper.

Defensiven

Vid försvarsläge så är det här ett padelracket som kan vara ganska utmanande och det ställer en del krav på dig och din teknik. Du bör helt enkelt ha spelat padel ett tag för att bemästra Ultimate Pro+.

Varje slag behöver slås igenom ordentligt och det gäller att träffa sweet spoten, annars dör bollen. För dig med en bra teknik så erbjuds dock distinkta och fartfyllda grundslag, som kan vara tuffa för motståndarna att parera. Vidare får du full kontroll över farten i både lobbar, placeringar och droppskott.

Andra egenskaper & teknologier

DSH (Double Size Holes) – Den här teknologin innebär att hålen har borrats i olika storlekar för att matcha rackets egenskaper. Hos Ultimate Pro+ är borrhålen mindre i mitten för att ge en styvare bollträff och lite större utåt för att vara snällare vid felträffar.

SilentSpeed – Tillsammans med PowerRibs-teknologin som vi nämnde längre upp så hjälper denna teknologin till att generera mer kraft vid bollträffen. Dessutom reduceras ljudet något vid bollträffen.

VibraDamp System Fiber – Förutom de fyra silikonstrapsen i handtaget så har Oxdog använt ett vibrationsdämpande material i själva konstruktionen av handtaget. Vilket ger en dubbel effekt vibrationsdämpning och väldigt bekväma slag.

För vem passar Oxdog Ultimate Pro+ 2023?

Ultimate Pro+ passar för den offensiva padelspelaren som söker ett påkostat och riktigt bra padelracket. Det riktar sig till dig som spelat padel ett tag och har god teknik, därför rekommenderar vi detta för spelare på minst medelnivå och uppåt mot avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Oxdog Ultimate Pro+ 2023 hos:

Oxdog Ultimate Pro 2023 Recension

Oxdog Ultimate Pro 2023 recension, test, betyg. Ett diamantracket med viss kontroll och snygg design. Passar erfarna spelare.
Oxdog Ultimate Pro 2023 test, recension, review. Ett fartfyllt padelracket med hårda bollträffar.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Ultimate Pro 2023 för padelracket?

Ultimate Pro delar många likheter med sitt ovan syskon Ultimate Pro+, men är lite mer lättspelad.  Till och börja med är det här också en diamantformad modell med en hög balans och en liten sweet spot som sitter närmare toppen på racket. Tittar vi på vikten så är det den första skillnaden jämfört med Pro+, denna modellen väger nämligen 365 gram.

Även Ultimate Pro är utrustat med två löstagbara vikter, en som väger 4 gram på toppen och en som väger 8 gram under handtaget. På så vis kan du förändra vikt och balans på ett sätt som passar dig.

Går vi vidare och kikar på konstruktionen så består ramen av 100% slittåligt kolfiber och slagytan är gjort av det styva kolfibermaterialet HES-Carbon. Inuti racket hittar vi den andra skillnaden mot Pro+, där finns en medelstyv Black EVA-kärna som kallas Medium+ och som är steget mellan medel och hård kärna. Ovanpå ytan återfinns en struktur av pilar, men inte sandpappersytan som Pro+ besitter.

Även Ultimate Pro är fullmatad med Oxdogs spännnande teknologier, som exempelvis PowerRibs. Det innebär att racket har fått revbensliknande konstruktion på sidorna, vilket ger en ökad styvhet till racket och mer kraft i bollträffarna. En annan mycket användbar teknologi är de vibrationsdämpande silikondelarna som sitter på fyra ställen vid handtaget, vilket skonar arm och armbåge.

Offensiven

Oxdog Ultimate Pro har sina stora styrkor i det offensiva spelet och erbjuder distinkta och explosiva bollträffar när sweet spoten träffas rent. Utanför sweet spoten är det dock lätt att bli straffad ska sägas.

Rackets höga balans i kombination med den vridstarka konstruktionen hjälper till att leverera snabba svinghastigheter, som resulterar i riktigt bra klipp i slagen. Tack vare den mönstrade ytan kan man även skära slag som viboras och bandejas på ett härligt sätt som blir svårtagna för motståndare. 

Framme vid nät kan bollarna dämpas effektivt tack vare den styva uppbyggnaden och det är lätt att få upp farten i volleys.

Slagytan hos racket Oxdog Ultimate Pro 2023. En modell med styv konstruktion och snygg design.

Defensiven

På grund av balansen, formen och materialet i Ultimate Pro så ställs det lite krav på din teknik i det defensiva spelet. Varje slag behöver arbetas igenom ordentligt och man erbjuds inte mycket hjälp med farten vid trånga lägen. Man behöver helt enkelt gör jobbet hela tiden.

För dig med en bra teknik så erbjuds du stabila och kraftfulla grundslag från bak i planen, som gör att motståndarna kommer behöva jobba vid nät. Vidare ges även full kontroll över farten i slagen, utan någon trampolineffekt. Vilket gör att man kan sätta lobbar och droppskott där man önskar.

Andra egenskaper & teknologier

DSH (Double Size Holes) Hålen på padelracket har borrats i olika storlekar för att matcha dess egenskaper. På denna modellen är de mindre i mitten för en styvare bollträff.

SilentSpeed – Denna teknologin arbetar tillsammans med PowerRibs-teknologin och hjälper till att generera ännu mer fart i slagen. Ljudet från slagen reduceras även något.

VibraDamp System Fiber – Förutom silikonmaterialet i handtaget så finns även en vibrationsdämpning i själva konstruktionen av handtaget. Detta ger en dubbel effekt och mycket komfortabla bollträffar.

För vem passar Oxdog Ultimate Pro 2023?

Det här är en optimal modell för dig som vill ha ett padelracket med massor av fart och solida bollträffar. Vi rekommenderar det för dig som har spelat padel ett tag och anser dig vara en spelare på medelnivå och upp mot tävlingsnivå

Hitta bästa pris för Oxdog Ultimate Pro 2023 hos:

Oxdog Ultimate Tour 2023 Recension

Oxdog Ultimate Tour 2023 padelracket recension, test, omdöme. Ett läckert padelracket med hög kraft.
Oxdog Ultimate Tour 2023 test, recension, betyg. Ett välbyggt och påkostat padelracket med stor kraft.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Ultimate Tour 2023 för padelracket?

Oxdog Ultimate Tour är precis som sina syskon ovan ett offensivt lagt padelracket med en diamantform och en sweet spot nära toppen på racket. Här har man dock valt att gå ner till en medelbalans i stället för hög balans, dessutom är kärnan lite mjukare och benämns av Oxdog som medium. Detta gör denna modellen lite mer lättspelad och smidigare att manövrera än Ultimate Pro+ och Ultimate Pro.

Går vi vidare och tittar på konstruktionen så består ramen av 100% slitstarkt kolfiber. Slagytan är uppbyggd av Oxdogs styva HES-Carbon (High Energy System kolfiber), som ger solida träffar. Ovanpå ytan finns ett mönster av pilar för att hjälpa till att sätta skruv på bollarna.

Denna modellen väger 365 gram och är även utrustat med två löstagbara vikter, en på toppen som väger 4 gram och en i botten av handtaget som väger 8 gram. Båda går alltså att ta bort och genom detta kan du förändra vikt och balans utefter egna preferenser.

Precis som sin syskon så är även Ultimate Tour fullproppad med påkostade teknologier. En av dessa är vibrationsdämpande straps av silikon i handtaget, som hjälper till att skona hand, arm och armbåge. Vidare finns PowerRibs på sidorna av racket, vilket är mönster i konstruktionen som liknar revben och som hjälper till att stärka upp racket och generera mer kraft till slagen.

Offensiven

Oxdog Ultimate Tour erbjuder framförallt en utmärkt fart i slagen i det offensiva spelet, men med en del kontroll också. Om man får lite sämre bollträffar så dör inte bollen helt heller tack vare att racket är medel i styvhet, vilket är fördelaktigt om du inte är helt van att spela med diamantform på ett padelracket.

Runt nät och i volleyspelet är Ultimate Tour relativt lättmanövrerad och det går att spela både känsligt och smälla på. Är du en spelare som gillar att skära bollarna mycket så hjälper även den mönstrade ytan till och skapa fin skruv på bollen.

Träffytan på padelracket Oxdog Ultimate Tour 2023 från vårt test.

Defensiven

Vid spel från den bakre delen av banan så ställer Ultimate Tour lite krav på din teknik. Diamantformen och den medelhårda uppbyggnaden innebär att man behöver ha erfarenhet och spelat padel ett tag. Det gäller att kunna arbeta igenom slagen ordentligt, även om viss hjälp med fart erbjuds i slagen. 

Att racket är hyfsat smidigt att manövrera är en fördel i defensiven och tar man bort vikterna så blir racket väldigt smidigt att förflytta och arbeta med under pressade situationer. 

Andra egenskaper & teknologier

DSH (Double Size Holes) Den här teknologin innebär att borrhålen har olika storlekar som matchar rackets egenskaper. På Ultimate Tour är hålen mindre i mitten för att ge en mer solid bollträff.

SilentSpeed – En teknologi som arbetar tillsammans med den redan nämnda PowerRibs-teknologin. Dessa hjälper till att generera mer kraft till slagen samtidigt som ljudet reduceras vid bollträffen. 

VibraDamp System Fiber – Till handtagets konstruktion har man använt ett vibrationsdämpande material, som tillsammans med silikonstraps vid handtaget ger väldigt komfortabla och bekväma bollträffar, som är skonsamma mot armbågen.

För vem passar Oxdog Ultimate Tour 2023?

Det här passar dig som söker ett bra första diamantracket, det är mer lättspelat än många andra diamantmodeller då det har en medelbalans. Vi rekommenderar det för båda duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Oxdog Ultimate Tour 2023 hos:

Oxdog Ultimate Match 2023 Recension

Oxdog Ultimate Match 2023 racket recension, test, omdöme. Detta lättspelade diamantracket är skonsamt mot armbåge och lätt att lära sig diamantformen med.
Oxdog Ultimate Tour 2023 test, review, omdöme. Ett snyggt racket med mycket fart.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Ultimate Match 2023 för padelracket?

Nästa racket ut ur Ultimate-familjen är Match, som likt sina Ultimate-syskon är ett diamantformat padelracket. Denna modellen kommer med en hög balans på tyngdpunkten och en vikt som ligger på 360 gram. Även detta racket är utrustad med Oxdogs vikt- och balanssystem med en löstagbar vikt på på toppen som som väger 4 gram och en vikt i botten av handtaget som väger 8 gram. Båda vikterna kan tas bort var för sig och förändra vikt och balans utefter eget tycke. 

Till ramen har man använt 100% kolfiber, vilket gör den slitstark och tålig. Slagytan är uppbyggd av HES-Carbon, som är ett styvare kolfibermaterial och ovanpå finns en mönstrad struktur av pilar för att greppa tag om bollen. Inuti racket hittar vi en mjuk och förlåtande kärna.

Bland de många teknologierna som detta racket besitter finns exempelvis PowerRibs, som liknar revben vid sidorna klockan 2 och 10. Detta styvar upp konstruktionen och gör den mer hållbar, samtidigt som kraften ökar i slagen. Vidare finns vibrationsdämpande silikonmaterial i handtaget, som skonar armbågar och gör slagen mer bekväma.

Offensiven

Ultimate Match är ett offensivt präglat padelracket som erbjuder en hel del fart i slagen, samtidigt som det finns kontroll att hämta när det behövs. Den mönstrade ytan gör även att det går det även att sätta en trevlig skruv på bollarna och trycka ner motståndarna djupt. 

Tack vare rackets mjuka kärna får bollen även god fart vid lite sämre bollträffar, vilket är bra för spelaren som vet med sig att man inte alltid får rena träffar. Det finns en del trampolineffekt och det är fördelaktigt för många padelspelare på motionärsnivå för att få god fart i bollarna.

Oxdog Ultimate Match 2023 padelracket med sin ruggade yta. Ett offensivt präglat padelracket.

Defensiven

Från den bakre delen av banan så är detta ett hyfsat hjälpsamt padelracket, för att vara diamantformat. Den mjukare kärnan hjälper till att ge fart i lobbar och med kolfiberytan ges solida och stabila bollträffar i grundslagen.

Då tyngdpunkten är hög och den lilla sweet spoten sitter närmare toppen och så behöver du ha en god grundteknik och kan se till att få bra träffar i slagen.

Andra egenskaper & teknologier

VibraDamp System Fiber – Handtaget är gjort av ett vibrationsdämpande material som tillsammans med silikonstrapsen gör slagen mer bekväma och reducerar skadliga vibrationer till armbåge och arm.

DSH (Double Size Holes) På detta racket har borrhålen olika storlekar för att matcha egenskaperna hos racket. Hålen i mitten är mindre, vilket ger mer kraft i slagen.

SilentSpeed – Tillsammans med PowerRibs-teknologi så hjälper SilentSpeed till att öka kraften i slagen samtidigt som det minskar ljudet från bollträffen.

För vem passar Oxdog Ultimate Match 2023?

Det här en modell vi tycker passar för duktiga motionärer och medelspelare som söker ett offensivt och lättspelat padelracket. Om du letar efter ditt första diamantrakcet så detta ett utmärkt val.

Hitta bästa pris för Oxdog Ultimate Match 2023 hos:

Oxdog Ultimate Court 2023 Recension

Oxdog Ultimate Court 2023 recension, test, betyg. Detta är ett utmärkt val för dig som vill pröva på diamantformen på padelracket. Billigt och prisvärt.
Oxdog Ultimate Court 2023 test, betyg, jämförelse. Ett billigt padelracket med sandpappersyta.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Ultimate Court 2023 för padelracket?

Ultimate Court är ett mycket prisvärt padelracket enligt oss, som ger riktigt mycket racket för pengarna. Likt övriga Ultimate-modeller så har denna en diamantform och en lite mindre sweet spot som sitter en bit ovanför mitten. Vikten ligger på 365 gram och tyngdpunkten är i mitten, vilket ger en medelbalans.

Kikar vi på konstruktionen så består ramen av 100% kolfiber, vilket gör racket starkt och vridstyvt. Vidare består slagytan av komposit, vilket är en blandning mellan kolfiber och glasfiber. Ovanpå ytan finns både ett mönster av pilar samt en sandpappersstruktur, vilket är väldigt ovanligt vid dessa prisnivåer.

Trots det låga priser så har även Ultimate Court fått ta del av de många teknologierna. På sidorna av racket finns PowerRibs, som är mönster i ramen som liknar revben. Dessa stärker upp konstruktionen och ger mer kraft och en bättre spelkänsla. På diamantmodellerna har dessa placerats upptill för att matcha egenskaperna hos racket. Vidare finns silikonmaterial i handtaget som är vibrationsdämpande och skonar armbågen.

Offensiven

Ultimate Court är primärt ett offensivt padelracket för padelspelaren som gärna spelar lite mer aggressivt. Rackets uppbyggnad med en medelhård kärna och kolfiber i ramen hjälper till att generera stabila slag med bra fart.

Med komposit i slagytan blir träffarna lite mer förlåtande än om det skulle vara rent kolfiber, vilket gör att felträffar inte blir lika hårt straffade och man får en lite mjukare känsla i bollträffen.

Tack vare att racket är försett med både sandpappersytan och den mönstrade strukturen kan man sätta en ordentligt press på motståndarna med hårt skurna slag ner mot hörnen.

Oxdog Ultimate Court 2023 med sin yta av sandpapper och pilmönster.

Defensiven

Vid försvarsläge är detta ett relativt smidigt padelracket att manövrera tack vare den jämna tyngdpunkten. Det gäller dock att vara noggrann vid bollträffen och hitta rätt till den lite mindre sweet spoten. 

Vid trängda lägen erbjuder racket en del gratisfart i bollen, vilket är fördelaktigt när man är nära väggar, galler och glas och svingen är tajt.

Andra egenskaper & teknologier

VibraDamp System Fiber – Förutom silikonmaterial vid handtaget så har även ett vibrationsdämpande material använts i själva konstruktionen av racket. Detta reducerar vibrationer som är påfrestande för arm och armbågar.

DSH (Double Size Holes) Borrhålen har olika storlek för att matcha rackets egenskaper. På denna modellen är de mindre i mitten av slagytan för att ge en mer solid och distinkt bollträff. 

Dural Moulded – En teknologi som bidrar till att ramen stärkts och som tillsammans med PowerRibs ger en mer stabil bollträff.

För vem passar Oxdog Ultimate Court 2023?

Det är en perfekt modell för dig som söker ditt första diamantracket, för att lära dig att spela med formen. Vi rekommenderar det för både motionärer och spelare kring medelnivå

Hitta bästa pris för Oxdog Ultimate Court 2023 hos:

Oxdog Hyper Pro 2023 Recension

Oxdog Hyper Pro 2023 recension, test, review. Ett droppformat padelracket med mycket kraft och fart. Hård uppbyggnad.
Oxdog Hyper Pro 2023 test, omdöme, review. En modell som erbjuder mycket kraft trots sin droppform.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Hyper Pro 2023 för padelracket?

Det här är toppmodellen i Oxdogs Hyper-familj ur årets kollektion, som består av droppformade padelracketar. Hyper Pro kommer med en hög balans och en sweet spot som sitter strax ovanför mitten.

Tittar vi på rackets uppbyggnad så består ramen av 100% slitstarkt kolfiber och innanför skalet finns Oxdogs Black EVA-kärna medium+, som är en hårdare kärna. Träffytan består av HES-Carbon (High Energy System), som är ett styvt material.

Hyper Pro klockar in på en vikt på 370 gram och är även försett med Oxdogs vikt- och balanssystem. Det innebär att det finns en vikt på ovansidan av racket som väger 4 gram och en vikt på undersidan av racket som väger 8 gram. Dessa kan tas bort för att justera balans och vikt så som du vill ha det.

Vidare är även denna modellen fullmatad med spännande teknologier som t.ex. PowerRibs. Denna innebär att det sitter revbensliknande mönster på sidorna av racket. På Hyper-serien är dessa placerade i mitten för att öka kraften och sweet spoten. Vidare finns silikonmaterial i handtaget som reducerar skadliga vibrationer till hand och armen.

Offensiven

Det här passar dig som har en aggressiv spelstil och gillar att spela offensivt, med hård press på motståndarna och tycker om att snabbt ta nät med skurna bollar och hårda slag. 

Den styva uppbyggnaden ger en suverän respons i varje bollträff, samtidigt som den topptunga balansen hjälper till att leverera höga svinghastigheter, vilket ger finfina möjligheter att få bollen ur buren när läge ges.

Motståndarnas bollar kan dämpas effektivt tack vare de styva materialen, det ska dock sägas att du behöver generera mycket av farten själv för att kunna få ut max av det här racket.

Närbild på ytan hos Oxdog Hyper Pro 2023 som har ett räfflat mönster för extra skruv.

Defensiven

I det defensiva spelet så är Hyper Pro inte det enklaste racket att spela med och kan upplevas lite tungt att manövrera och komma rätt till bollträffen. Man bör ha en bra teknik och kunna slå igenom slagen ordentligt för att t.ex. lobbar inte ska bli för korta.

Hamnar racket i de rätta händerna så ger det möjlighet att kunna kontra snabbt och vända till ett övertag igen genom välplacerade droppskott och hårda grundslag.

Hyper Pro erbjuder full kontroll över farten i slagen och mycket liten trampolineffekt tack vare den styvare uppbyggnaden, men ger inte mycket gratishjälp med farten i trängda lägen.

Andra egenskaper & teknologier

VibraDamp System Fiber – Förutom det redan nämnda silikonmaterialet i handtaget så finns även ett annat vibrationsdämpande material i själva konstruktionen. Vilket ger en dubbel effekt och reducerar vibrationer och skonar arm och armbåge.

DSH (Double Size Holes) Rackets borrhål har olika storlekar, för att matcha egenskaperna hos racket och utöka sweet spoten. Hålen i mitten är mindre, vilket ger mer solida träffar.

Dural Moulded – En teknologi som innebär att ramen runtom racket har förstärkts, vilket förbättrar stabiliteten vid bollträffen och kan generera mer kraft i slaget.

För vem passar Oxdog Hyper Pro 2023?

Det här är en modell för dig som gillar att spela offensivt och med kraft, men som samtidigt vill ha en del kontroll kvar. De många påkostade teknologierna och fina materialvalen i racket gör det till en vass partner. Vi rekommenderar primärt Hyper Pro för medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Oxdog Hyper Pro 2023 hos:

Oxdog Hyper Tour 2023 Recension

Oxdog Hyper Tour 2023 recension och test. En droppformad modell med god kraft och fin kontroll.
Oxdog Hyper Tour 2023 test, recension, guide. Detta snygga padelracket levererar både fart och kontroll i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Hyper Tour 2023 för padelracket?

Nu kommer vi till mellansyskonet i Hyper-familjen och hittar Hyper Tour, som är en lite mer lättspelad modell jämfört med Hyper Pro. De är nästintill identiska, men det finns en stor skillnad och det är att denna modellen har Oxdogs mjuka kärna som de rätt och slätt kallar för Soft. Det gör att Hyper Tour vänder sig till en betydligt bredare publik än sitt storasyskon Hyper Pro.

I övrigt är de då lika, vilket innebär att Hyper Tour även är droppformat och har en hög balans. Vikten ligger på 370 gram och det sitter två löstagbara vikter på racket, en på toppen som väger 4 gram och en på botten som väger 8 gram. Med dessa kan man anpassa vikt och balans utefter eget tycke och smak.

Den slitstarka ramen är uppbyggd av 100% kolfiber och till slagytan har man använt det styvare kolfibermaterial HES-Carbon. Ovanpå ytan finns även ett mönster av pilar, som hjälper till att greppa tag i bollen vid skurna slag.

På sidorna av racket, vid klockan 9 och 3, finns ett mönster som påminner om revben och som Oxdog kallar för PowerRibs. Dessa hjälper till att styva upp konstruktionen och ge en ökad kraft samt större sweet spot till detta racket. Vidare har Hyper Tour en utmärkt vibrationsdämpning tack vare silikonmaterial i handtaget.

Offensiven

I det offensiva spelet så erbjuder Hyper Tour stora möjligheter att kunna variera spelet och levererar både en god kontroll och bra fart i slagen. Den mjukare uppbyggnaden som kärnan bidrar med ger en fin träffkänsla i slagen och skulle man få till en sämre bollträff så finns det en liten trampolineffekt som hjälper till att generera fart.

Med hjälp av den mönstrade strukturen på ytan går det även att sätta en ordentlig skruv på bollen, som gör slag som bandejas och viboras mycket giftiga. 

Bild på slagytan hos Oxdog Hyper Tour 2023. Här syns ett mönster som ger extra skruv på bollen.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Hyper Tour ett stabilt och pålitligt racket, som hjälper dig att generera fart i bollen tack var den mjuka kärnan. Perfekt för dig som inte alltid kommer rätt i bollträffen när du är pressad i försvaret.

Tack vare rackets mångsidiga egenskaper så ger Hyper Tour goda möjligheter att variera försvarsspelet och skifta mellan grundslag med tryck, höga lobbar eller korta chiquitas (droppbollar). Det är helt enkelt ett racket som inte riktigt är bäst på något, men bra på mycket.

Andra egenskaper & teknologier

Dural Moulded Denna teknologin innebär att ramen har förstärkt runtom hela padelracket, vilket ökar stabiliteten i slagen och på så vis genererar mer kraft till bollen.

DSH (Double Size Holes) På den här modellen har borrhålen olika storlek, med större hål ut mot kanterna och mindre i mitten. Det ökar sweet spoten och ger mer solida träffar.

VibraDamp System Fiber – Förutom att Hyper Tour har silikonstraps i handtaget så har Oxdog även använt ett vibrationsdämpande material vid tillverkningen av själva handtaget. Denna dubbla effekt av vibrationsdämpning ge hög komfort i slagen och reducerar risken för padelskador.

För vem passar Oxdog Hyper Tour 2023?

Detta är en allround modell som passar dig som gillar att spela med både fart och kontroll. Vi rekommenderar det här padelracket för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Oxdog Hyper Tour 2023 hos:

Oxdog Hyper Match 2023 Recension

Oxdog Hyper Match 2023 test, recension, betyg. En allround modell med fokus på både fart och kontroll.
Oxdog Hyper Match 2023 test, recension, betyg. Ett tungt padelracket med mycket tyngd bakom slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Hyper Match 2023 för padelracket?

Hyper Match är en allround droppmodell med hög balans, som liknar sitt syskon Hyper Tour på många plan, men är lite mer inriktad mot fart och kraft jämfört med Tour. Hyper Match är dels snäppet tyngre med sina 375 gram och har Oxdogs medium-kärna, som är av medelhård karaktär. Dessa två skillnader gör att Match kan arbeta upp lite högre fart i slagen.

Tittar vi vidare på hur Hyper match är uppbyggd så kommer den med en ram i 100% slittåligt kolfiber och det något styvare kolfibermaterialet HES-Carbon i slagytan (High Energy System). Ovanpå ytan finns ett mönster av pilar, för ett ökat grepp vid slicade slag. 

Likt de flesta andra Oxdog-modeller så är även Match utrustat med två löstagbara vikter, en på toppen som väger 4 gram och en i botten av handtaget som väger 8 gram. Med hjälp av dessa kan du förändra balansen och vikten utefter egen preferens. 

Hyper Match är även försett med flera av Oxdogs påkostade teknologier, som exempelvis PowerRibs. Denna innebär att det sitter ett revbensliknande mönster på sidorna av racket, vilket styvar upp konstruktionen, ökar sweet spoten och ger högre kraft i slagen. 

Offensiven

Hyper Match kan leverera ett riktigt bra tryck i bollträffarna tack vare sin något tyngre vikt och höga balans. Svinghastigheterna blir snabba och i overheadspelet glänser det ordentligt. 

Framme vid nät och det kvicka volleyspelet kan det kännas lite framtungt och svårt att manövrera, framförallt om man inte är van vid tyngden. Dock hjälper racket till att dämpa bollar effektivt nära nät och det går att skära tillbaka svårtagna bollar tack vare den mönstrade ytan.

Recension av Oxdog Hyper Match 2023, här visas träffytan som har en räfflad struktur.

Defensiven

I det defensiva spelet är det här ett stabilt och gediget racket som kan trycka på ordentligt i grundslagen och har bra kontroll över fart och placering i lobbar och droppskott.

Den lite hårdare uppbyggnaden ger inte så mycket gratisfart vid trängda lägen och du behöver kunna arbeta igenom slagen ordentligt för att få önskad kraft.

Andra egenskaper & teknologier

Dural Moulded – Det här innebär att racket har förstärkts runtom ramen för att öka stabiliteten i racket och överföra mer kraft till bollen.

DSH (Double Size Holes) Detta är en teknologi som innebär att borrhålen har olika storlekar och är mindre i mitten av slagytan, för att ge en mer solid bollträff.

VibraDamp System Fiber – Ett vibrationsdämpande system med fyra silikonstraps vid handtaget samt ett vibrationsdämpande material i själva konstruktionen. Denna dubbla effekt av vibrationsdämpning ger hög komfort i slagen och minimerar risken för skador som padelarmbåge.

För vem passar Oxdog Hyper Match 2023?

Det här är en modell för dig som gillar droppformens mångsidighet, men som vill ha lite mer kraft och tyngd bakom slagen. Vi rekommenderar det främst för duktiga motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Oxdog Hyper Match 2023 hos:

Oxdog Sense Pro 2023 Recension

Oxdog Sense Pro 2023 recension, test, omdöme. Detta är toppmodellen bland de runda modellerna hos Oxdog. Ett hårt kontrollracket.
Oxdog Sense Pro 2023 test, recension, omdöme. Ett hårt padelracket för kontroll som har en stilren och läcker design.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Hyper Match 2023 för padelracket?

Nu så kommer vi in på de runda modellerna ur Oxdogs padelkollektion 2023 och denna serie har de valt döpa till Sense. Först ut bland dessa racken är toppmodellen Sense Pro, som riktar sig mot lite mer erfarna padelspelare.

Som nämnt är detta en rund modell och balansen är hög, vilket är ovanligt för runda modellen. De två mest välkända modellerna som har denna kombinationen är Babolat Viper Counter och Veron Counter. Vidare så vägen Sense Pro 365 gram och är även utrustat med Oxdogs viktsystem, där det sitter 4 grams vikt på toppen och en 8 grams vikt på botten, dessa är löstagbara och kan tas bort för att förändra vikt och balans.

Tittar vi på konstruktionen så är denna modellen uppbyggd av 100% slitstarkt kolfiber i ramen och HES-Carbon i slagytan, som är ett relativt styvt kolfiber. Inuti racket finns Oxdogs Medium+ kärna, som är steget mellan medium och den hårda kärnan. Ovanpå slagytan finns även ett mönster av pilar som hjälper till att öka effekten i bollens skruv.

Likt de andra modellerna hos Oxdog så är Sense Pro fullproppad med påkostade teknologier, som PowerRibs. Detta revbensliknande mönster sitter vid klockan 8 och 4 på sidorna hos dessa runda modellerna och hjälper till att öka farten och kraften i slagen. Vidare finns en effektiv vibrationsdämpning i form av silikonstraps vid handtaget.

Offensiven

När man är i attackläge så utmärker sig Sense Pro främst med en utmärkt precision och hög kontroll i slagen. Sweet spoten är centrerad till mitten och enkel att få ren träff i.

Rackets framtunga balans och hårda uppbyggnad gör även att det går att arbeta upp en hög svinghastighet i slagen och få fin utväxling ut i träffen. 

Runt nät är detta en trevlig partner som kan dämpa hårda slag från motsåndarna på ett effektivt sätt och även skära tillbaka med svårtagna skruvar.

Närbild på den mönstrade slagytan hos Oxdog Sense Pro 2023.

Defensiven

Från den bakre delen av banan är Sense Pro ett starkt racket tack vare sin runda form och centrerade sweet spot. Det är lätt att få rena träffar även vid pressade situationen, dock kan den höga balansen gör racket lite svårmanövrerad om man inte är van.

Det finns inte så mycket gratisfart att få av racket, utan det mesta måste du generera själv genom en bra teknik. Du får å andra sidan full kontroll över fart och placeringarna i slagen och kan variera försvarsspelet på ett utmärkt sätt.

Andra egenskaper & teknologier

DSH (Double Size Holes) Hålen på träffytan har borrats med olika storlekar för att förstora sweet spoten och ge en mer solid bollträff i mitten. 

Dural Moulded – Denna teknologin innebär att ramen har förstärkts, vilket ökar rackets stabilitet och ger mer kraft till bollen.

VibraDamp System Fiber – Handtaget har tillverkats i ett vibrationsdämpande material som tillsammans med de fyra silikonstrapsen ger skonsamma bollträffar och en hög komfort i slagen.

För vem passar Oxdog Sense Pro 2023?

Det här är en suverän modell för dig söker ett hårt kontrollracket med möjlighet att även smasha kraftfullt med. Vi rekommenderar det för duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Oxdog Sense Pro 2023 hos:

Oxdog Sense Tour 2023 Recension

Oxdog Sense Tour 2023 recension, test, betyg. En lättspelad modell med stor sweet spot som passar motionärer.
Oxdog Sense Tour 2023 test, betyg, recension. Denna modellen erbjuder hög kontroll och fin känsla i spelet.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Sense Tour 2023 för padelracket?

Sense Tour är en mer lättspelad modell än Sense Pro och är betydligt mer inriktat mot kontroll och känsla än sitt syskon ovan. 

Racket kommer med en rund form och en sweet spot som är centrerad på slagytan. Vikten ligger på 365 gram och är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i racket. Precis som många av de andra modellerna ur årets kollektion så är Sense Tour utrustat med två löstagbara vikter, den ena sitter på toppen och väger 4 gram och den andra sitter i botten och väger 8 gram.

Vidare så är racket uppbyggt av 100% slitstarkt kolfiber i ramen och HES-Carbon i slagytan, som är ett styvare kolfiber. Innanför skalet hittar vi Oxdogs kärna medium, som är av medelhård karaktär. Ovanpå ytan finns ett mönster som ser ut som pilar, detta hjälper till att greppa tag i bollen vid slicade slag.

Även hos Sense Tour hittar vi Oxdogs PowerRibs-teknologi, som är en struktur på sidan av racket som påminner om revben. Dessa styvar upp konstruktionen och hjälper till att öka kraften och farten i slagen. En annan trevlig teknologi är de silikonstraps som sitter vid handtaget och som ger en vibrationsdämpning vid bollträffar.

Offensiven

Sense Tour har sin främsta offensiva styrka i placeringen och kontrollen i slagen. Det är enkelt att få en bra och ren träff och att hålla bollen i spel. Framme vid nät är det lätt att styra och ställa och slå vinklade bollar som är jobbiga för motståndarna att parera.

Det finns även goda möjligheter att trycka till i overheadslagen när tillfälle ges. Dock är det oftast bättre att välja skurna viboras eller bandejas med denna modellen än den hårda smashen ska sägas.

Oxdog Sense Tour 2023 har en yta av kolfiber och ett mönster som är räfflat.

Defensiven

Sense Tour är en av de mer lättspelade modellerna i defensiven ur Oxdogs kollektion. Den runda formen och medelbalansen gör racket lättarbetat och det finns viss felmarginal vid sämre träffar.

Det här är ett racket som hjälper till att hålla emot länge, även vid hård press från motståndarna. Sedan går det att hugga och kontra när tillfälle ges.

Andra egenskaper & teknologier

DSH (Double Size Holes) Padelrackets borrhål har olika storlekar, med mindre hål i mitten och större ut mot kanterna. Detta ger en mer solid bollträff i sweet spoten och mer förlåtande träff längre ut.

Dural Moulded – Ramen har fått en förstärkning med denna teknologin, vilket innebär att rackets stabilitet ökar och kan generera mer kraft vid slagen.

VibraDamp System Fiber – Utöver de fyra silikonstrapsen vid handtaget så har även ett vibrationsdämpande material använts vid själva konstruktionen. Detta ger dubbel vibrationsdämpning och en hög komfort till hand och arm.

För vem passar Oxdog Sense Tour 2023?

Detta är en utmärkt modell för dig som söker ett kontrollracket med en distinkt träff, samtidigt som det är skonsamt och bekvämt att använda. Vi rekommenderar detta främst för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Oxdog Sense Tour 2023 hos:

Oxdog Sense Match 2023 Recension

Oxdog Sense Match 2023 recension, test, betyg. Ett snyggt padelracket som är mycket lättspelat och kul för nybörjare.
Oxdog Sense Match 2023 omdöme, jämförelse, betyg. Detta lättspelade padelracket gör att nya spelare kan komma in i sporten.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Oxdog Sense Match 2023 för padelracket?

Sense Match är den mest lättspelade och skonsamma modellen i Oxdogs utbud 2023, en optimal instegsmodell för nya spelare. Dessutom har den ett härlig färg och design enligt oss, som sticker ut på banan.

Kikar vi på utformningen av Sense Match så har den en rund form med sweet spoten i mitten av träffytan. Vikten ligger på 365 gram och är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans. Dessutom är Sense Match utrustad med en viktsystem där det sitter en 4 gramsvikt på toppen av racket och en 8 gramsvikt i botten. Dessa är löstagbara och kan förändra balans och vikt.

Vidare består ramen av 100% kolfiber, vilket gör den tålig och hållbar. Slagytan är uppbyggd av komposit, som är en mix mellan kolfiber och glasfiber. Ovanpå denna yta finns en struktur av pilar för att greppa tag i bollen vid skruvade slag. Tittar vi inuti skalet finner vi Oxdogs mjuka kärna Soft.

Likt övriga modeller i årets kollektion har även Sense Match utrustats med flera användbara teknologier. En av dessa är PowerRibs, som är ett revbensliknande mönster i konstruktionen på sidan av racket. Detta ökar kraften och farten i varje slag. Vi hittar även de vibrationsdämpande silikonstrapsen i denna modellen, som skonar arm och armbåge.

Offensiven

Med sin runda form och mjuka uppbyggnad är detta inte den mest kraftfulla modellen och inte racket att satsa på du älskar att smasha hårt. Sense Tour har i stället sin offensiva styrka i placeringen och kontrollen i slagen. 

Tack vare den mjukare uppbyggnaden så hjälper racket även till att med farten i slagen vid sämre bollträffar, vilket ökar chansen att hålla bollen i spel och vinstchanserna i matchen.

Närbild på ytan hos Oxdog Sense Match 2023.

Defensiven

Vid försvarsläge är detta ett mycket hjälpsamt och lättspelat racket, som har fina förlåtande egenskaper. Även om träffen inte blir perfekt så finns det en stor sweet spot och felmarginal som hjälper till.

När motståndarna trycker på och man är trängd ner mot glas och i hörnen så ger trampolineffekten i detta racket extra skjuts och fart i slagen, även om svingen inte skulle vara den bästa. Perfekt för nyare spelare.

Andra egenskaper & teknologier

VibraDamp System Fiber – Till handtagets konstruktion har ett vibrationsdämpande material använts, som tillsammans med de fyra silikonstrapsen reducerar vibrationer effektivt och minimerar risken för skador.

DSH (Double Size Holes) Denna teknologin innebär att hålen har borrats med olika storlekar, i mitten är de mindre för att ge mer kraft i slagen och utåt är de större för att få en utökad sweet spot.

Dural Moulded – Detta innebär att ramen har förstärkts, vilket ökar stabiliteten i racket och på så sätt kan mer kraft genereras till bollträffen.

För vem passar Oxdog Sense Match 2023?

Detta är en lättspelad modell som passar dig som söker en förlåtande kontrollmodell att utvecklas vidare med. Vi rekommenderar det främst för nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris för Oxdog Sense Match 2023 hos:

Om Oxdog padel

Oxdog är ett svenskt märke som grundades 2011 och ursprungligen startade som ett innebandymärke. Till 2023 har man nu breddat sortimentet med padelutrustning i form av padelracketar, padelväskor, grepplindor m.m.

Bland spelare som idag spelar med Oxdog hittar vi svenska toppspelaren Axel Holm och Sverigebekantingen José Gaspar, som har tävlat i många padeltävlingar i Sverige.

Aktuell Rea på Padelracketar

12% rabatt på Oxdog

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller