Wilson Pro Staff-serie 2023

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på Wilson Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Wilson Pro Staff 2023

Racketjätten Wilson har släppt 2023 års kollektion av den omåttligt populära serien Pro Staff, som består av rundformade padelracketar med inriktning kontroll. Det handlar om de fem modellerna Pro Staff Tour, Pro Staff, Pro Staff Elite, Pro Staff LT och Pro Staff Team.

På nedan bild kan du se hur Wilsons olika racketserier är i förhållande till varandra vad gäller kontroll och kraft. Där kan vi se att Ultra-serien är den mest kraftfulla och Pro Staff erbjuder mest kontroll.

Bild på en skala som visar vilken kontroll och kraft racken hos Wilson ligger på. Innefattar Ultra, Bela, Blade och Pro Staff

Wilson uppdaterar inte alla serier varje år, utan kör oftast varannat, så Blade-serien som släpptes 2022 kommer t.ex. att vara aktuell 2023 också. Läs mer om Wilson Blade här.

Nu tar vi och kollar i de nya Pro Staff-modellerna och går igenom vad det är typ av padelracketar vi har att göra med!

Wilson Pro Staff Tour V2 2023 Recension

Wilson Pro Staff Tour V2 2023 recension, test, guide. Detta kontrollinriktade padelracket passar den defensiva spelaren som gillar att spela med placeringar.
Wilson Pro Staff Tour V2 2023 test, review, omdöme. Ett fantastiskt välgjort racket med läcker design och påkostade materialval.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Wilson Pro Staff Tour V2 2023 för padelracket?

Vi börjar med toppmodellen i Pro Staff-serien som är Tour. Denna modellen skiljer sig mot sina övriga syskon då detta är det enda racket som har den hårdare kärnan Firm EVA Foam. Övriga syskon som vi går igenom längre ner har de mjukare kärnorna Soft EVA Foam och Core Foam.

Vidare kommer detta racket med en rund form och en medelbalanserad vikt som ligger på 370 gram. Sweetspoten hittar vi i mitten av rackethuvudet och den är dessutom extra stor tack vare teknologin Perimiter Weighting System, som innebär att de sitter extra tyngd klockan 9 och 3 vid  ramen. Detta gör racket mer vridstyvt och ökar även sweetspoten.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt kolfibermaterial och träffytan består av Carbon Fiber Face, som ger solida och hårda bollträffar. Ovanpå ytan har Wilson även lagt ett räfflat mönster som de kallar för Spin Effect Grip, vilket hjälper till att sätta ordentligt med skruv på bollen.

En trevlig detalj med denna modellen och övriga Pro Staff-syskon är att handtagen numera är lite längre än standard, vilket gör det lättare att spela med dubbelhandsfattade backhands.

Offensiven

Tack vare de styvare materialvalen i Wilson Pro Staff Tour så svarar rackat upp snabbt och resolut i bollträffen och kan generera riktigt bra fart i smashar.

Den stora styrkan hos Pro Staff Tour är dock möjligheter till finfina placeringar och svårtagna bollar för motståndarna. Framme vid nåt går det styra och ställa med kraftfulla volleys och effektiva dämpningar.

Med hjälp av den ruggade ytan gör det även att skära slagen rejält och slå härliga stoppbollar eller lågt skurna ner i hörnet.

Träffytan på Wilson Pro Staff Tour V2 2023, ett högkvalitativt padelracket med snygg design.

Defensiven

Wilson Pro Staff Tour är med sin runda form, stora sweet spot och medelbalans ett defensivt starkt padelracket. Dock ger det inte mycket gratisfart på grund av den styvare uppbyggnaden, utan man behöver generera farten själv genom att träffa rent och slå igenom slagen ordentligt.

I övrigt har racket många val i sin verktygslåda när det kommer till försvaret, det går att slå snabba grundslag med knivskarp precision, slica slagen med den räfflade ytan eller slå långa lobbar med full kontroll.

Andra egenskaper & teknologier

Sharp Hole Technology – En teknologi som innebär att borrhålen är extra vassa, vilket resulterar i att man får ännu mer bett på bollen i slagen.

För vem passar Wilson Pro Staff Tour V2?

Den här modellen passar dig som söker ett hårt kontrollracket liknande Adidas Adipower CTRL eller Varlion LW Summum Prisma. Vi rekommenderar det framförallt för medelspelare och tävlingsspelare.

Wilson Pro Staff V2 2023 Recension

Wilson Pro Staff 2023 är ett populärt padelracket med inriktning kontroll. Vi har recenserat och testat modellen.
Wilson Pro Staff 2023 test, recension och betyg. Ett välgjort kontrollracket för många typer av spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Wilson Pro Staff V2 2023 för padelracket?

Det här är 2023 års uppdaterade version av det ruskigt populära padelracket Wilson Pro Staff. En påkostad toppmodell som nu finns i två olika färgkombinationer, båda lika snygga tycker vi!

Racket kommer med en rund form och har standardvikten 365 gram. Balansen är låg, vilket innebär att tyngdpunkten sitter närmare handtaget och gör racket lättare att manövrera. Sweetspoten återfinns i mitten av träffytan och är extra stor tack vare Wilsons Perimiter Weighting System, som innebär att ramen är förstärkt klockan 9 och 3. Detta ger en ökad sweetspot och stabilare konstruktion.

På tal om ramen så består den av ett slitstarkt kolfiber och träffytan är uppbyggd av Carbon Fiber Face, ett styvare material som ger en distinkt och solid bollträff. Ovanpå ytan finns även en struktur som Wilson kallar Spin Effect Grip, denna ökar effekten vid slicade slag och ger mer spin på bollen. Inuti racket hittar vi den mjukare och skonsamma kärnan Soft EVA Foam.

Handtaget på Pro Staff är även lite längre än standard, vilket är positivt för dem som gillar att spela med dubbelfattade backhands, eller om man bara gillar ett större grepp helt enkelt.

Offensiven

Pro Staff har sin stora styrka i kontrollen i slagen och möjligheten att kunna slå placerade bollar som är jobbiga och svåråtkomliga för motståndarna.

Vid spelet runt nät och volleys så är det ett racket att lita på som tack vare sin topplätta tyngdpunkt och stora sweetspot är både lätt att få rena träffar med, samtidigt som det är smidigt att förflytta.

För dig som gillar att smasha och spela på styrka så är inte det här det mest optimala padelracket, men det erbjuder ändå fullt godkänd kraft vid hård slag. Med hjälp av den ruggade ytan går det även att sätta ordentligt med skruv på bollen och få fina kickar ut ur buren.

Wilson Pro Staff 2023 review, test, recension. Ett snyggt padelracket för dig som gillar att spela med kontroll..

Defensiven

Från den bakre delen av banan är Wilson Pro Staff ett starkt padelracket som är enkel att sätta fart på bollen med och kunna rädda sig ur svåra situationer. Den mjukare kärnan gör även att man erbjuds viss gratishjälp vid trängda lägen nära väggar och glas.

Racket erbjuder även en trevlig känsla i lobbarna och droppskotten, med fina möjligheter att variera för att få motståndarna att springa.

Andra egenskaper & teknologier

Sharp Hole Technology – En teknologi som innebär att hålen i padelracket har borrats på ett speciellt sätt som ger extra bett i slagen.

För vem passar Wilson Pro Staff?

Den här modellen passar dig som söker ett kompetent och välbyggt kontrollracket, som du kan styra och ställa med. Vi rekommenderar det för alltifrån duktiga motionärer till avancerade tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för Wilson Pro Staff V2 2023 hos:

Wilson Pro Staff Elite V2 2023 Recension

Wilson Pro Staff Elite 2023 recension, test, betyg. Ett prisvärt och lättspelat padelracket med hög komfort och förlåtande bollträffar.
Wilson Pro Staff Elite 2023 recension och test. Ett läckert racket för dig som gillar kontroll och defensivt spel.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Wilson Pro Staff Elite V2 2023 för padelracket?

Det finns många likheter med ovan syskon, den stora skillnaden mellan Pro Staff och Pro Staff Elite är ett denna modellen har en träffyta som består av en mix med kolfiber och glasfiber. Detta gör den är lite skonsammare och mjukare i bollträffen jämfört med Pro Staffs rena kolfiberyta.

Formen på Elite är rund och vikten ligger på 365 gram. Tyngdpunkten sitter närmare handtaget, vilket ger racket en låg och smidig balans. Sweetspoten är centrerad och förstorad tack vare Perimeter Weighting System, som innebära det sitter extra vikt klockan 9 och 3 på ramen. 

Ramen är uppbyggd av kolfiber innanför skalet finns den mjuka kärnan Soft EVA Foam. Racket har även försetts med Wilsons Spin Effect Grip, som är ett mönster på ytan som hjälper till att generera mer effekt i slicade slag.

Likt övriga Pro Staff syskon så har även Elite ett lite längre handtag än standard, som passar dubbelfattade backhands eller dig som bara gillar ett större grepp.

Offensiven

Pro Staff Elite är först och främst en kontrollinriktad modell och har sin offensiva styrka i placering och precision av bollarna. Det passar dig som gillar att spela med tålamod och gärna vinklar bollar till svåråtkomliga lägen snarare än försöker smasha bort dem.

Vid spelet runtomkring nätet är Pro Staff Elite ett bra vapen som ger förlåtande bollträffar, det ska dock sägas att det finns viss trampolineffekt som behöver kontrolleras. Vidare hjälper den räfflade träffytan till att skära ner bollar föredömligt.

Wilson Pro Staff Elite V2 2023 från liggande position. Här syns den ruggade ytan som hjälper till att sätta skruv på bollen.

Defensiven

Rackets lite mjukare uppbyggnad ger en hög komfort i slagen från bakre delen av banan och erbjuder en lättillgänglig fart, även vid sämre bollträffar.

Tack vare de förlåtande egenskaperna hos Pro Staff Elite får man fina möjligheter att slå tillbaka bollarna, även när motståndarna har tryckt på djupt ner i hörnen.

Andra egenskaper & teknologier

Sharp Hole Technology – Tack vare att hålen har borrats på ett speciellt får det man mer bett i bollarna vid skruv och slice.

För vem passar Wilson Pro Staff Elite V2 2023?

Vi tycker att det passar dig som söker ett lättspelat och stabilt kontrollracket och som gärna spelar med mycket placeringar framför hårdare smashar. Vi rekommenderar detta padelracket för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Wilson Pro Staff Elite V2 2023 hos:

Wilson Pro Staff LT V2 2023 Recension

Wilson Pro Staff LT 2023 recension. test, omdöme. Ett lätt och smidigt padelracket som passar spelare med padelarmbåge.
Wilson Pro Staff LT 2022 review, omdöme, betyg. Ett snyggt racket för dig med tennisarmbåge och som gillar att spela med kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Wilson Pro Staff LT 2022 för padelracket?

Pro Staff LT är på många sätt identisk med Pro Staff, den stora skillnaden är den lägre vikten på 355 gram. Det gör att denna modellen är utmärkt för dig som har bekymmer med
padelarmbåge (tennisarmbåge)

Tittar vi på formen så är den rund och racket har en låg balans, vilket innebär att tyngdpunkten är topplätt och smidigare att manövrera. Den optimala träffytan, sweetspoten, finns i mitten av rackethuvudet och är dessutom extra stor tack vare Wilsons Perimiter Weighting System, vilket innebär en extra vikt i kanterna av ramen. 

Till ramen har Wilson använt ett slittåligt kolfiber och träffytan består av Carbon Fiber Face, ett styvt material som ger solida träffar. Ovanpå ytan har Wilson applicerat en struktur som de kallar Spin Effect Grip, vilket ger mer effekt på bollen vid skruvade slag. Vidare är kärnan i racket uppbyggt av den mjuka Soft EVA Foam.

Precis som på övriga Pro Staff-modeller så är handtaget på detta racket lite längre än standard, vilket ger möjlighet till dubbelhandsfattade backhands.

Offensiven

Den primära styrkan hos Pro Staff LT i offensiven är den skarpa precision och kontrollen i slagen, med fina möjligheter att slå välplacerade slag och styra spelet

Rackets låg balans i kombination med den lägre vikten ger en lätt och smidig känsla och den stora sweetspoten bidrar till att det är enklare att få bra och rena bollträffar.

Det saknas lite tyngd bakom slagen vid hårdare smashar, men padelrackets ruggade yta hjälper åtminstone till att sätta ordentlig skruv på bollen så att kickarna kan sticka ut från planen.

Träffytan på Wilson Pro Staff LT v2 2022, som är räfflad och ruggad för extra skruv och spin.

Defensiven

Pro Staff LT är ett defensivt starkt och hjälpsamt padelracket som ger möjlighet att länge hålla emot en hård press från motståndarna.

Den låga balansen och vikten tillsammans med den runda formen gör racket lättarbetat och det är smidigt att snabbt förflytta till rätt position inför slagen.

Tack vare den mjukare kärnan så erbjuds en del gratishjälp med farten vid trängda lägen, perfekt om du vet med dig att du inte alltid får perfekta bollträffar.

Andra egenskaper & teknologier

Sharp Hole Technology – En teknologi från Wilson som innebär att padelrackets hål har borrats på ett sätt som ger mer bett i slicade slag.

För vem passar Wilson Pro Staff LT V2 2023?

Detta är ett defensivt präglat racket och passar dig som söker en lätt modell som erbjuder hög kontroll. Vi rekommenderar det får både motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Wilson Pro Staff LT V2 2023 hos:

Wilson Pro Staff Team V2 2023 Recension

Wilson Pro Staff Team 2023 recension, test, review. Ett prisvärt och billigt padelracket för dig som söker en instegsmodell. Rund och enkel att spela med.
Wilson Pro Staff Team V2 2023 recension. Ett padelracket för nybörjare, prisvärt och läcker design.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Wilson Pro Staff Team V2 2023 för padelracket?

Så har vi kommit till instegsmodellen i den nya Pro Staff-serien. Modellen Team är steget mjukare än Staff Elite och riktar sig främst till nybörjare och motionärer som söker ett förlåtande och prisvärt padelracket. Racket finns i två olika färgkombinationer som kan ses på bilderna ovan.

Precis som de andra Pro Staff-modellerna så är detta racket rundformat med en tyngdpunkt som sitter närmare handtaget, vilket innebär en låg balans. Vikten ligger på 370 gram och sweetspoten återfinns i mitten av rackethuvudet och är extra stor tack vare Wilsons Perimeter Weighting System.

Träffytan är slät och består av vävt glasfiber, som ger en skonsam och komfortabel träffkänsla. Inuti racket finns den mjuka kärna Core Foam. Vidare är handtaget på den här modellen lite längre än standard för att möjliggöra dubbelhandsfattade backhandslag.

Offensiven

Pro Staff Team är ett mjukt och förlåtande kontrollracket, som primärt är framtaget för att ge optimala förutsättningar att få bollen över nät vid varje slag.

Padelracket är behjälplig med att generera fart vid lösare bollträffar och när man inte träffar helt rent. Vilket passar nyare spelare så att man hittar spelglädjen och vill utvecklas mera.

Wilson Pro Staff Team V2 2023 liggandes - Ett bra padelracket för motionärer och nybörjare.

Defensiven

Från försvarsläge gör rackets runda form och stora sweetspot att det är lätt att få en ren träff med god fart som följd. Oavsett om man vill slå höga lobbar eller låga grundslag ges hög komfort i slagen.

Rackets mjuka kärna hjälper även till att ger extra skjuts i bollen, vilket är fördelaktigt som ny spelare när man är långt bak i banan.

Andra egenskaper & teknologier

Sharp Hole Technology – Hålen på den här modellen har borrats på ett specifikt sätt för att generera mer bett i slagen.

För vem passar Wilson Pro Staff Team V2 2023?

Pro Staff Team är ett padelracket för nybörjare och motionärer som söker en lättspelad och skonsam modell att utvecklas vidare med. Den goda kontrollen gör det enklare att slå tillbaka bollen, vilket i förlängningen gör det roligare att spela, vilket är en förutsättning för att fortsätta att utvecklas.

Hitta bästa pris för Wilson Pro Staff Team V2 2023 hos:

Om Wilson padel

Wilson är ett amerikanskt företag som grundades redan 1913 och som främst tillverkade tennissträngar i början. Idag har man breddat sortimentet rejält och tillverkar produkter till en mängd olika sporter som exempelvis basket, tennis och golf.

Inom tennisen och flera andra racketsporter har man länge varit ett världsledande varumärke. De har därefter tagit sitt kunnande till padeln och visat att man även behärskar att tillverka högkvalitativa padelrackets. I sortimentet har de också exempelvis padelväskorpadelskorpadelbollar och padelkläder.
På världstouren spelar exempelvis Bela med deras rackets.

Aktuell Rea på Wilson Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller