HEAD Gravity-serie 2022

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på HEAD Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till HEAD Gravity-serie 2022

Från HEAD kommer nu den prisvärda modellserien Gravity, som riktar sig till en bred skara spelare. Racketerna är välgjorda och fullmatade med påkostade teknologier och bra materialval.

Tidigare i år släppte HEAD även uppdateringar av flera andra populära modeller, som Delta och Zephyr-serien. Vill du läsa mer om dessa kan du göra det här.

Nu tar vi och kollar in Gravity-serien och de tre modeller Pro, Motion och Elite!

HEAD Gravity Pro 2022 Recension

HEAD Gravity Pro 2022 recension, omdöme, betyg. Ett kontrollinriktat och stabilt padelracket. Bra tryck i slagen.
HEAD Gravity Pro 2022 review, betyg, test. Bra glöd i slagen och en härlig kontroll gör det passande för många spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Gravity Pro 2022 för padelracket?

Det här är toppmodellen i Gravity-serien och det hårdaste racket av de tre modellerna. Om vi börjar med att titta på formen så den rund och vikten ligger på 370 gram. Tyngdpunkten i racket ligger på en medelbalans. Sweetspoten är centrerad och extra stor tack vare HEAD’s teknologi Massive Sweetspot.

Gravity Pro är uppbyggd av en styvt kolfiber i ramen och träffytan och inuti racket finns den medelhårda kärnan Power Foam, som kan svara upp med fartfyllda slag. Ovanpå ytan finns även den ruggade ytan Extreme Spin, för att ge extra skruv på bollen.

HEAD har även valt att använda det påkostade och lätta materialet grafen i racket tillsammans med teknologin Auxetic. Vad betyder dessa då? Jo de hjälper till och ger mer bekväma och förlåtande bollträffar, samtidigt som de reducerar vibrationerna i slagen. Detta minskar även risken för padelarmbåge.

Offensiven

Rackets stora styrka i offensiva är den fina kontrollen, med grym precision i slagen och möjligheten till bra placeringar. Framme vid nät och i volleyspelet är det riktigt vasst och den stora sweetspoten hjälper till att få rena bollträffar ofta.

Tack vare de hårdare materialval får man även möjlighet att kunna trycka till i slagen när tillfälle ges och generera bra med kraft. Då krävs dock renare träffar och god teknik i svingen.

Träffytan på HEAD Gravity Pro 2022, som är räfflad och ruggad för extra mycket skruv i slagen.

Defensiven

Precis som de flesta runda padelracketar så är HEAD Gravity Pro en stark och hjälpsam modell i defensiven, som tack vare sin stora felmarginalen ger dig möjlighet att hålla bollen vid liv längre

Den jämnt fördelande tyngdpunkten gör även att racket känns välbalanserat i handen. Det ska dock sägas att du behöver arbeta igenom varje moment och slag ordentligt för att få god fart i bollen.

Andra egenskaper & teknologier

Anti-Shock Skin – För att skydda racket från repor och öka dess hållbarhet har HEAD satt ett förstärkt ramskydd runtom rackets ovansidan.

Smart Bridge – En teknologi som innebär att bryggan (halsen) har byggts unik för att passa och maximera varje padelrackets egenskaper

Tailored Frame – Precis som bryggan så är ramen utformad specifikt för denna modellen och inte en standardiserad lösning.

För vem passar HEAD Gravity Pro 2022?

Det här är en modell för dig som gillar att spela med mycket placeringar och kontroll i slagen, men som även vill kunna trycka på när tillfälle ges. Vi rekommenderar den här modellen för duktiga motionärer, medelspelare och även avancerade spelare.

Hitta bästa pris för HEAD Gravity Pro 2022 hos:

HEAD Gravity Motion 2022 Recension

HEAD Gravity Motion 2022 recension, test, review. Ett lättspelat padelracket med låg vikt och skonsamma egenskaper. Bra för kontroll och snällt mot armbåge.
HEAD Gravity Motion test, review, omdöme. Padelrack med hög kontroll och fin precision i slagen. Snällt och hjälpsamt vid bollträffarna.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Gravity Motion 2022 för padelracket?

Gravity Motion är en prisvärd och relativt lättspelad modell, som kommer med en låg vikt på 355 gram. Det riktar sig primärt till damer men passar såklart även herrar som söker en lättare modell. Formen på modellen är rund och vikten har en medelbalans. Sweetspoten är centrerad och extra stor tack vare teknologin Massive Sweetspot.

Racket är uppbyggt av en slittålig kolfiberram som ackompanjeras av en träffyta i mjukt och skonsamt glasfiber. Innanför skalet hittar vi den medelhårda kärna Power Foam och ovanpå ytan finns ett räfflat mönster för extra bett i bollen, som HEAD benämner som Extreme Spin

Likt Gravity Pro så har även Gravity Motion utrustats med det lätta och påkostade materialet grafen, som tillsammans med den nya teknologin Auxetic hjälper till att reducera vibrationer. Detta leder till bekvämare bollträffar som är skonsammare för armen. 

Offensiven

När det kommer till offensiven så är Gravity Motion bäst vid placeringar och precision i slagen. Det kan saknas lite tyngd och kraft i de hårdare overheadslagen, även om farten blir helt ok när man trycker på.

Vid volleys och nätspelet så hjälper den lägre vikten och stora sweet spoten till att hålla trycket upp med rena bollträffar och snabba racketförflyttningar.

Defensiven

I den bakre delen av banan så är Gravity Motion ett hjälpsamt padelracket med förlåtande egenskaper, som gör det möjligt att få fart i bollen även vid sämre träffar.

Vid trängda lägen ger glasfibret tillgång till lättillgänglig fart och med den lägre vikten kan man snabbt förflytta racket till rätt position. Bra egenskaper för som tycker defensiven är svår.

Andra egenskaper & teknologier

Smart Bridge – Med den här teknologin får racket en brygga (hals) som är specifikt anpassad efter den här modellens egenskaper.

Tailored Frame – Även ramen har utformats specifikt för att passa Gravity Motions egenskaper. 

Anti-Shock Skin – Ger rackets ram ett extra skydd från repor och förlänger livslängden.

För vem passar HEAD Gravity Motion 2022?

Det passar framförallt dig som är ute efter ett skonsamt kontrollracket med fina defensiva egenskaper och god kontroll. Vi rekommenderar det för motionärer och duktiga nybörjare.

Hitta bästa pris HEAD Gravity Motion 2022 hos:

HEAD Gravity Elite 2022 Recension

HEAD Gravity Elite 2022 recension, test, omdöme. Ett snyggt padelracket för motionärer och nybörjare. Mjukt och skonsamt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Gravity Elite 2022 för padelracket?

Gravity Elite kommer med en härlig färgkombination som sticker ut på banan. Vidare är det ett välgjort och prisvärt padelracket precis som sina övriga syskon.

Formen är rund och vikten klockar in på 365 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans. Sweetspoten, som är rackets optimala träffyta, är centrerad och dessutom extra stor tack vare HEAD’s teknologi Massive Sweetspot.

Ramen består av ett slitstarkt kolfibermaterial och träffytan är uppbyggd av ett mjukt och skonsamt glasfiber. Vidare finner vi den medelhårda kärnan Power Foam inutu iracket och ovanpå ytan finns ett räfflat mönster som kallas Extreme Spin.

Precis som sina andra syskon i Gravity-serien så har Elite försetts med det lätta och påkostade materialet grafen, som i kombination med den nya teknologin Auxetic ger minskade vibrationer. Det gör slagen mer skonsamma för armen och bekvämare för dig.

Offensiven

Med Gravity Elite får du hög kontroll och en fin komfort i bollträffarna tillsammans med stor felmarginal i slagen. Det gör racket bra för att nyare spelare och motionärer som håller på att lära sig tekniken bakom olika slag.

Detta är inte padelracket för det hårdaste smasharna, men levererar en fullt godkänd fart i slagen när man trycker på.

Defensiven

I defensiven är Gravity Elite ett padelracket som gör det lättare att försvara, tack vare glasfiberytan och den stora sweet spoten. Det är enklare att få rena träffar även vid pressade situationer.

Vid lobbar och droppbollar erbjuds en fin känsla i slagen och manövreringen av racket är smidig, vilket hjälper till att komma rätt till varje boll.

Andra egenskaper & teknologier

Smart Bridge – Bryggan på racket är anpassat för att passa den här specifika modellens spelegenskaper.

Tailored Frame – Även ramen har formgivits på ett unikt sätt för just detta racket, för att maximera egenskaperna på planen.

För vem passar HEAD Gravity Elite 2022?

Detta passar dig som söker ett lättspelat kontrollracket. Det är en prisvärd modell och passar dig som vill ta steget vidare från nybörjarracken. Lämplig för motionärer och duktiga nybörjare.

Hitta bästa pris för HEAD Gravity Elite 2022 hos:

Om HEAD Padel

HEAD grundades 1950 i USA, men är idag ett österrikiskt företag. I huvudsak tillverkas produkter för racketsport, vintersport samt vattensport. Inom tennisen har HEAD länge varit ett av de största märkena, med Novak Djokovic som största stjärna i stallet.

Sedan 2010 har HEAD tillverkat padelracket har vuxit snabbt till en favorit hos många. På World Padel Tour spelar bland annat Paula Josemaría Martín och Ariana Sánchez med HEAD’s modeller.

Aktuell Rea på HEAD Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller