Osaka padelrackets 2021

Japanska rack som andas premium

Japanska Osaka är ett padelmärke på frammarsch och satsar under 2021 på en stor kollektion med många intressanta padelrack. Materialvalen i racken är av högsta klass och det speglas såklart även av på banan när racken är bra byggda i grunden.

Vi kommer att gå igenom åtta av deras padelrack som delas in i nedan serier:

  • Pro Tour Limited Edition – Två padelrack som är de mest påkostade modellerna, kommer bara att tillverkas i en begränsad upplaga.
  • Pro Tour – Tre välbyggda padelrack som riktar sig till både motionärer och avancerade spelare.
  • Vision Pro – Tre pris prisvärda modeller som passar både nyare och mer erfarna spelare. 

Innehåll i artikeln

Osaka Pro Tour Limited Edition 2021 är ett droppformat padelracket med en hård uppbyggnad, gjord för den offensiva spelaren som vill kontrollera fart och precision helt själv.

Osaka Pro Tour Limited Edition 2021

Pro Tour Limited Edition är året flaggskepp från Osaka och är ett exklusivt och påkostat padelracket. Det finns två varianter av modellen och vi ska börja med gå igenom den hårdare versionen, som riktar sig till offensiva spelare som gillar att smälla på ordentligt. 

Racket är uppbyggt med den hårda kärnan High Density EVA Foam och träffytan är av 3K kolfiber som dessutom är aluminiumförstärkt för att ytterligare öka hårdheten och hållbarheten. Det resulterar i ett padelracket utan trampolineffekt där du själv behöver generera farten genom att slå igenom slagen ordentligt. 

Är du tekniskt duktig kan du därför styra bollen på ett fantastiskt sätt med detta padelracket och få full kontroll över styrka och precision i dina slag. Dessutom svarar det hårda materialet riktigt bra i de kraftfulla overheadslagen. 

Formen på Pro Tour är dropp och vikten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans. På vågen visar racket 370-390 gram, som resulterar i bra med tyngd bakom slagen. Vidare är träffytan ruggad för att erbjuda bästa möjliga spin på bollen i de slicade slagen.

Pro Tours ram kallas Power Frame och har en spännande utformning. Den är gjord av dubbla lager japanskt kolfiber och har en 3D geometrisk sidprofil för att ge racket extra styvhet. Formen på ramen ger även ökad stabilitet i hela racket och ökar hållbarheten i hela konstruktionen.

Ett kraftracket för erfarna spelare eller motionären som söker en rolig utmaning! 

Hitta bästa pris för Osaka Pro Tour Limited Edition 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Pro Tour Limited Edition Soft 2021

Den andra varianten av flaggskeppet Pro Tour Limited Edition har fått tillägget Soft i sitt namn. Förutom en lite annorlunda design så finns det två skillnader mellan denna modellen och ovan syskon. För det första så har detta racket en medelhård kärna som kallas Medium Density EVA Foam.

Det innebär att Pro Tour Soft erbjuder mer lättillänglig fart och är skonsammare för armen. Helt enkelt en mjukare träffbild med lite mer fokus på kontroll än sitt syskon. Därför passar Soft-modellen för en bredare skara spelare, allt från motionärer till avancerade spelare.

Den andra skillnaden är att detta racket väger mindre, mellan 355-375, vilket gör det mer lätthanterligt. Annars är de två varianterna lika, denna modellen är även droppformad med en medelbalans, vilket ger fina allroundegenskaper i spelet.

Vidare kallas ramen för Power Frame och är uppbyggd med dubbla lager japanskt kolfiber för att styva upp racket och ge det mer fart och precision i slagen. Dessutom har ramen en 3D geometrisk form som ökar rackets stabilitet och hållbarhet.

Träffytan är av 3K kolfiber som dessutom är aluminiumförstärkt, för att öka rackets styvhet och hållbarhet. Osaka har även försett ytan med en ruggad 3D-struktur för att få extra grepp om bollen och ge mer spin i slagen.

Vi tycker att detta racket har stor potential till att bli en blivande storsäljare

Osaka Pro Tour Limited Edition Soft 2021 är ett droppformat padelracket med en medelhård uppbyggnad som passar för både motionärer och avancerade spelare. Fantastiska egenskaper på banan med en fin mix av kraft och kontroll.

Hitta bästa pris för Osaka Pro Tour Limited Edition Soft 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Pro Tour Power 2021 är ett droppformat padelracket med en hård kärna och yta, inriktat mot kraft och offensivt spel.

Osaka Pro Tour Power 2021

Pro Tour Power är som namnet antyder ett padelracket som främst är byggt för att erbjuda fart och kraft i spelet. Det riktar sig till offensiva spelare som gillar att trycka till bollen ordentligt.

Detta racket liknar på många sätt Pro Tour Limited Edition, förutom en annorlunda design så är den stora skillnaden är att kolfiberytan inte är aluminiumförstärkt på denna modellen.

Pro Tour Power har en droppform med en medelbalanserad vikt. Vilket gör att det relativt enkelt att komma rätt i bollträffen.

Vidare är ramen uppbyggd med dubbla lager japanskt kolfiber med en 3D geometrisk sidoprofil. Det gör rackets konstruktion styvare och resulterar i ökad kraft och precision i slagen, samtidigt som hållbarheten förbättras.

Den hårda kärnan High Density EVA Foam svarar fantastiskt i de hårdare slagen och kärnan ger även racket lite extra vikt för att generera mer tyngd bakom slagen. Vågen visar 370-390 gram för denna modellen.

Träffytan består av 3K vävd kolfiber som ger bra respons och en fin bollträff. Ytan är dessutom ruggad med en 3D-struktur som ger extra spin i bollen.

Hitta bästa pris för Osaka Pro Tour Power 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Pro Tour Power Soft 2021

Pro Tour Power Soft är en mjukare variant av ovan syskon och erbjuder mer allroundegenskaper i spelet. De två stora skillnaderna är att denna modellen har en medelhård kärna med namnet Medium Density EVA Foam samt att vikten är lägre och ligger på 355-375 gram.

Det gör att Soft-modellen blir lättare att hantera. Dessutom gör den medelhårda kärnan att du får mer hjälp med farten i slagen och en ökad komfort i bollträffen, vilket är skonsammare för armbågen.

Jämfört med Pro Tour Limited Edition Soft så är detta samma racket, med skillnaden att det inte finns en alumuminumförstärkning i träffytan, samt att designen är annorlunda.

Med sin droppform och medelbalans erbjuder Pro Tour Power Soft en bra mix av fart och kontroll i spelet. Vidare är träffytan uppbyggd i 3K vävd kolfiber av högsta kvalité från Japan. Dessutom är ytan försedd med en ruggad 3D-struktur för att erbjuda extra spin på bollen.

Ramen har en 3D geometrisk form och består av dubbla lager japanskt kolfiber som gör rackets konstruktion styv och adderar kraft och precision i slagen.

Förutom denna grönsvarta design finns modellen även i en snygg färgkombination av röd, blå och svart.

Osaka Pro Tour Power Soft är ett padelracket med påkostade materialval och en härlig mix av fart och kontroll i slagen tack vare sin droppform och medelbalans.

Hitta bästa pris för Osaka Pro Tour Power Soft 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Pro Tour Precision 2021

Pro Tour Precision är ett kontrollinriktat racket som passar spelare som gärna spelar med tålamod och som älskar att avgöra med välplacerade slag. Ett padelracket som vi skulle säga att de flesta nivåer av padelspelare kan ha glädje av.

Den runda formen och medelbalansen ger dig full kontroll i dina slag och gör det enkelt att komma rätt i bollträffen.

Ramen på denna modellen kallas för Precision Frame och är uppbyggd i japanskt kolfiber. Den är designad för att erbjuda en stor sweet spot och en förstklassig precision i slagen. Vilket gör det enklare att få till bra slag även i trängda situationer.

Inuti Pro Tour Precision hittar vi en mjuk kärna med ett material som benämns som Low to Medium Density EVA Foam. Den ger lättillgänglig fart i alla lägen och agerar förlåtande vid felträffar.

Till träffytan har Osaka använt 3K vävd japanskt kolfiber, för en optimal respons och utmärkt känsla i bollträffen. Dessutom ligger en 3D-struktur på ytan för att ge extra spin på bollen i de slicade slagen.

Hitta bästa pris för Osaka Pro Tour Precision 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Vision Pro Power 2021

Nu kommer vi till de prisvärda Vision Pro-modellerna. I de här racken har Osaka valt använda 50% kolfiber mixat med 50% glasfiber i ramen, vilket gör att Vision Pro-modellerna generellt är mjukare och mer lättspelade än sina storasyskon.

Av de tre Vision Pro-racken är Power den kraftfullaste. Racket har utrustats med den hårda kärnan High Density EVA Foam för att ge rejält med kraft i de hårda slagen. Dessutom ökar just denna kärnan vikten till 370-390 gram, vilket ger en ökad tyngd i smasharna.

Formen på racket är dropp med en hög balans. Det innebär att racket är topptungt och det går att få upp bra med fart i svingen. 

Träffytan består av 100% 3K vävd kolfiber från Japan och ytan är dessutom ruggad med ett 3D-mönster, för att uppnå bästa möjliga effekt i bollträffen.

Ett offensivt padelracket som passar perfekt för den hårdslående motionären!

Osaka Vision Pro Power 2021 är ett prisvärt padelracket som erbjuder bra med fart i slagen tack vare sin hårda kärna och träffyta.

Hitta bästa pris för Osaka Vision Pro Power 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Vision Pro Power Soft 2021

Vision Pro Power Soft är en mjukare variant av ovan racket och har utrustats med den medelhårda kärnan Medium Density EVA Foam, som även ger en lättare vikt på 355-375 gram.

Denna modellen passar därför utmärkt för motionärer som vill ha ett allroundracket med en jämn och bra nivå i alla lägen.

Utöver kärna och vikt är modellerna lika. Även Vision Pro Power Soft har en ram som är uppbyggd i 50% kolfiber och 50% glasfiber, vilket överlag ger en mjukare och skonsammare träffkänsla.

Racket har en droppform och en hög balans och det går därför att få upp en hög svinghastighet tack vare topptyngden.

Träffytan är av japanskt 3K vävd kolfiber och har en 3D-struktur för ökad spin i bollträffen.

Förutom en grönsvart design finns racket även i en snygg färgkombination av röd, ljusblå och svart.

Hitta bästa pris för Osaka Vision Pro Power Soft 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Vision Pro Precision 2021

Vision Pro Precision är det mjukaste och mest lättspelade racket bland de modeller vi har presenterat i denna guiden.  

Det passar spelare som vill ha ett padelracket med fokus på kontroll och komfort. Ett racket som är bekvämt att spela med samtidigt som det går att leverera välplacerade bollar med god fart. 

Den runda formen och medelbalansen bidrar till att det är enkelt att komma rätt i bollträffen. Tack vare att ramen är av 50% kolfiber och 50% glasfiber ökar även sweet spoten något och du har stora felmarginaler vid eventuella snedträffar.

Den mjuka kärnan som benämns som Low to Medium Density EVA Foam och är skonsam och hjälper till med fart även om träffen inte är så hård. 

Träffytan är uppbyggd med ett påkostat vävt kolfiber i 3K från Japan. Dessutom ligger en 3D-struktur på för att ge optimal skruv på bollen.

Hitta bästa pris för Osaka Vision Pro Precision 2021 hos
Racketspecialisten

Osaka Vision Deshi 2021 är ett lättspelat padelracket som passar perfekt för nybörjare. Men sin mjuka uppbyggnad är det skonsamt och enkelt att få en bra träff med.

Osaka Vision Deshi 2021

Osaka Vision Deshi 2021 är ett lättspelat padelracket som passar perfekt för nybörjaren och gör det enkelt att komma in i padelspelandet. 

Racket har en rund form med en stor sweet spot i mitten som gör det lätt att få en bra bollträff. Vidare är balansen låg, vilket innebär att racket känns smidigt och lätthanterat då tyngden sitter nära handen.

Materialmässigt är Vision Deshi uppbyggd med det mjuka och flexibla materialet glasfiber i både ramen och träffytan. Det ger dig skonsamma slag med stora felmarginaler.

Den mjuka kärnan inuti racket ger en fin känsla i bollträffen och hjälper till att sätta fart på bollen även om träffen inte skulle bli perfekt. 

Osaka Deshi Vision Kids 2021

Deshi Vision Kids är ett padelracket framtaget för de yngsta padelstjärnorna och passande för barn mellan 3-7 år. 

Racket är något smalare än en vuxenmodell och växer betydligt mindre med sina 280-300 gram, vilket gör det roligare och enklare för de små att hantera.

Med sin runda form, låga balans och stora sweet spot i mitten är racket smidigt att förflytta och enkelt att få träff med. 

Ramen och träffytan består av det skonsamma och flexibla materialet glasfiber, för en härlig känsla i slagen. Den mjuka kärnan inuti racket hjälper till att generera fart även om träffen inte blir den bästa. 

Ett racket som gör det lätt att upptäcka det roliga med padel! 

Osaka Deshi Kids 2021 är ett perfekt padelracket för de yngsta barnen, mellan 3-7 år. Lätthanterat som gör att man tycker padel är kul.

Osaka grundades 2011 och är döpt efter den japanska staden med samma namn. Det är från början ett landhockeymärke, som numera även växt sig starka inom padel tack vare sina högkvalitativa padelrackets.