RS padelracketar 2023

Recension, Jämförelse & Guide

Innehåll

Introduktion till RS Padel 2023

RS padel är grundat av den tidigare tennisstjärnan Robin Söderling och har kommit att bli ett populärt märke hos många.

Hos RS padel hittar man padelracketar för alla typer av spelare, oavsett om man söker något för en nybörjare, motionär eller mer avancerad padelspelare.

Till kollektionen 2023 har i skrivande stund en ny modell släppts, nämligen Rialto Pro Caye, som tagits fram tillsammans med proffset Cayetano Rocafort.

RS Rialto Pro Caye 2023 Recension

RS Rialto Pro Caye Padelracket är proffset Cayetano Rocaforts padelracket för 2023. Ett allround och påkostat racket.
Cayetano Rocafort padelracket 2023 är RS Rialto Caye Pro. Det är ett allround och snyggt racket som passar både motionärer och elitspelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på RS Rialto Pro Caye 2023 hos:

Vad är RS Rialto Pro Caye 2023 för padelracket?

Det här är en modell som är framtagen tillsammans med det svenskspanska proffset Cayetano Rocafort och enligt RS själva är det deras mest innovativa padelracket hittills, fullproppat med teknologier.

Om vi börjar med att titta på rackets utformning så är det här en droppformad modell med en medelbalans på tyngdpunkten och en sweet spot som sitter strax ovanför mittpunkten på träffytan. Vidare klockar vikten in på ungefär 365 gram.

Till ramen har man använt dubbla tuber kolfiber, för att ge en solid känsla och slitstark konstruktion. Träffytan består av 3K aluminiserat kolfiber och ovanpå denna finns två strukturer för extra spin på bollen, dels ett 3D-mönster av RS-loggor samt Grid Lock Technology, som är ett upphöjt rutmönster från rackets yta. 

Innanför väggarna hittar vi RS kärna EVA Pro Rubber Soft och rackethalsen är förstärkt för göra hela racket mer vridstyvt och kunna hålla emot även när du som spelare slår hårdare slag.

Offensiven

Tack vare rackets droppform och medelbalans får man tillgång till både fart och kontroll i offensiven. Rackets något styvare yta levererar en distinkt respons i bollträffarna, samtidigt som man får en fin känsla och komfort med hjälp av den mjukare kärnan.

Racket ger fina möjligheter att variera och anpassa sitt spel och förändra det utefter dagsform och motståndare, oavsett om du vill satsa på flera placeringar eller börja spela aggressivt.

De dubbla strukturerna på träffytan hjälper även till att sätta en härlig spin på bollen, vilket gör att man kan slå riktigt svåråtkomliga slag.

RS Padel Rialto Pro Caye recension, test, review. Ett allround och mångsidigt padelracket med stor felmarginal och härlig bollträff.

Defensiven

Från den bakre delen av banan erbjuder RS Rialto Pro Caye många verktyg ur verktygslådan, med en bra träffkänsla i både känsliga droppskott, hårda grundslag och hög lobbar.

Den stora sweet spoten gör det även enkelt att få rena träffar hela tiden, vilket framförallt underlättar när man är pressad och inte hinner få till den perfekta bollträffen.

Andra egenskaper & teknologier

Radial Tight: Det här är ett nytt hålmönster från RS som fördelar rackets egenskaper över en större yta, vilket i slutändan innebär mer kraft och bättre känsla. 

Stable Driver: Med hjälp av en kanal runtom ramen på racket så blir slag som träffar långt ut mot kanterna mer förlåtande, samtidigt som kraften i slagen koncentreras till bollen.

För vem passar RS Rialto Pro Caye?

Det passar dig som söker ett mångsidigt padelracket som är starkt i alla situationer på banan. Vi tycker det riktar sig till en bred skara spelare och du kan vara alltifrån en duktig motionär till tävlingsspelare för att nyttja denna trevliga modell.

Hitta bäst pris på RS Rialto Pro Caye 2023 hos:

Om RS padel

RS är ett svenskt märke som grundades 2013 av den fd. tennisstjärnan Robin Söderling. Man sålde tennisprodukter till att börja med, men lanserade under 2019 sin padelavdelning RS Padel.

Märket erbjuder högkvalitativ och prisvärd padelutrustning och i sortimentet finns bland annat rackets, bollar, väskor och kläder.

RS har ett samarbete med två av de bästa padelspelarna i Sverige, Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.