Harlem Padels kollektion av padelrackets 2021

Spanskt märke med högkvalitativa rack

Spanska Harlem Padel är ett ungt och relativt okänt padelmärke här i Sverige. De har släppt en riktigt trevlig kollektion för 2021 som består av padelrackets med påkostade materialval till vettiga priser.

Samtliga modeller är hybridformade (droppformade), så för att skapa olika egenskaper hos racken så jobbar Harlem dels med olika täthet på kolfibret i träffytan samt olika typer av bryggor mellan handtag och rackethuvudet.

Precis som Siux och Vibor-A så har även Harlem ett samarbete med ShockOut, som utvecklar produkter för att reducera vibrationer i padelrack. Detta gör att Harlem kan erbjuda mycket skonsamma padelrackets som även passar spelare som har bekymmer med padelarmbåge.

Vi tar och går igenom Harlem Padels kollektion av padelracket för 2021, vilka skillnader det finns mellan racken samt till vilka spelarnivåer vi rekommenderar dessa.

Innehåll i artikeln

Harlem Padel Corex 18K är ett hybridformat padelracket som erbjuder både kraftfulla slag och kontroll tack vare sin form och materialval.

Harlem Padel Corex 18K 2021

Corex 18K är en av två toppmodeller ur årets kollektion från Harlem och är ett mycket mångsidigt padelracket med styrkor i både offensiven och defensiven.

Racket har en hybridform med en medelhög balans, vilket ger det fina allroundegenskaper med båda fart och kontroll i slagen.

Som namnet antyder så består träffytan av 18K kolfiber, med en slät och matt finish, vilket ger ett snyggt intryck. Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft High Recovery, som ger en fin touch och har en snabb återhämtning, så att racket är redo direkt inför nästa slag.

Cortex är har en hållbar och stark konstruktion med kolfiber i ramen samt en brygga mellan handtag och huvudet som gör racket vridstyvt och stabilt i bollträffen.

I rackets övre del finns ShockOut’s antivibrationsteknik som agerar vibrationsdämpande samtidigt som ökar stabiliteten och kraften i träffen.

Överlag har Corex en väldigt fin träffkänsla och det är det racket som går att smälla på mest med av Harlems modeller. Vi rekommenderar det för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Harlem Padel Corex 18K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel Euphoria 18K 2021

Euphoria 18K är den andra toppmodellen från Harlem Padel och delar många likheter med ovan syskon Cortex.

Vad är skillnaderna då? Jo, förutom en annan färgsättning så har Euphoria en glansig yta samt en annorlunda brygga mellan handtaget och rackethuvudet. I denna bryggan  finns även en röd del, som är en antivibrator och minskar skadliga vibrationer effektivt till handen.

I övrigt är de lika, vilket betyder att även Euphoria 18K har en allround hybridform och medelhög balans. Vidare är träffytan uppbyggd med 18K kolfiber och den är som sagt glansig och slät.

Den mjuka kärnan EVA Soft High Recovery har en fin och skonsam touch och återhämtar sig snabbt efter varje slag. Ramen består av kolfiber som gör den stark och hållbar.

Även i rackets övre del finns en antivibrationsteknik från ShockOut, som förbättrar komforten och gör padelrackets snällt mot armbågar.

Detta är en modell vi rekommenderar för medelspelare och avancerade spelare som vill ha ett starkt racket i både offensiven och defensiven.

Harlem Padel Euphoria 18K 2021 är ett padelracket med hybridform och medelhög balans. Ett välbyggt racket med fina egenskaper i både defensiven och offensiven. Hög kvalité rakt igenom och passar medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Harlem Padel Euphoria 18K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel Nirvana 12K 2021 är ett riktigt trevligt rack för medelspelaren som söker ett skonsamt och snyggt padelracket. Styv yta, men mjuk kärna ger en härlig kombo. Passar medelspelaren och motionärer.

Harlem Padel Nirvana 12K 2021

Nirvana är ett riktigt snyggt padelracket med en stilren design och läckra röda detaljer. 

Precis som övriga Harlem-modeller så har Nirvana en hybridform, ett mellanting av rund och diamant, vilket innebär att det finns en bra mix av fart och kontroll. Vidare är balansen medelhög, som ger en bra svinghastighet. 

Rackets yta är slät och matt, förutom loggan som har en glansig finish, detta ger häftig effekt. Materialet i träffytan är 12K kolfiber, som gör ytan relativt styv. I kombination med den mjuka kärnan får bollen riktigt bra med skjuts, samtidigt som det är förlåtande och skonsamt.

För att minska vibrationer och öka komforten vid bollträffen så är Nirvana utrustat med ShockOut’s antivibrationsteknik. 

Vi rekommenderar detta racket för medelspelare eller motionärer som vill ta nästa steg i utvecklingen. 

Hitta bästa pris för Harlem Padel Nirvana 12K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel Cyclone 12K 2021

Cyclone är nästintill identiskt med Nirvana, det som skiljer förutom designen är en annorlunda brygga. Detta racket har en tvådelad brygga som inte riktigt är lika vridstyv som Nirvanas tredelade. Men det är en försumbar skillnad i hur det upplevs på banan. 

Annars så har även Cyclone en hybridform med medelhög balans, perfekt för spelaren som vill variera sitt spel.

Ramen är gjord av ett tåligt kolfiber som gör racket starkt och hållbart. Vidare är träffytan matt och slät och består av 12K kolfiber. Dessutom finns det snygga detaljer av krom på ytan, som ger en tilltalande finish.

Den mjukare kärnan erbjuder en skön touch med skonsamma bollträffar och lättillgänglig fart i alla lägen.

Även detta racket är utrustat med ShockOut’s antivibrationsteknologi, vilket gör det lämpligt för spelare som har problem med tennisarmbåge (padelarmbåge)

Vi rekommenderar Cyclone 12K för medelspelaren och motionären som aspirerar på att ta nästa steg i utvecklingen.

Harlem Padel Cyclone 12K 2021 kommer med en droppform och medelhög balans i kombination med en 12K kolfiber träffyta. Trevlig träffkänsla och skonsam mot armbåge.

Hitta bästa pris för Harlem Padel Euphoria 18K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel Bionic 3K 2021 är ett lättspelat padelracket för motionärer. Bra med kontroll och skonsam mot armbåge.

Harlem Padel Bionic 3K 2021

Nu kommer vi in på de lite mer lättspelade modellerna ur Harlems kollektion 2021 och börjar med deras modell Bioinic 3K.

Detta är precis som övriga modeller ett hybridformat padelracket med en medelhög balans. Så det går att arbeta upp en bra hastighet i svingen om man önskar.

Ramen består av tåligt kolfiber och bryggan mellan handtaget och rackethuvudet gör det stabilt och solitt. Vidare så består kärnan av det mjukare materialet EVA SOFT High Recovery, som är skonsamt och hjälper till med farten.

Bionics träffyta är slät och matt och är uppbyggd med 3K kolfiber. Trots sin kolfiberyta så har denna modellen en relativt mjuk touch överlag och passar bäst för spelare som söker kontroll framför fart.

För att reducera skadliga vibrationer och ge en skön komfort i bollträffen så finns även ShockOuts antivibrationsteknolog i racket.

Vi tycker att detta padelracket passar bäst för motionärer eller nybörjare som vill utmana sig själva.

Hitta bästa pris för Harlem Padel Bionic 3K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel Euphoria 3K 2021

Detta är lillasyskonet till Euphoria 18K och en mer lättspelad modell. Det delar många egenskaper med ovan modell Bionic, skillnaden dem sinsemellan är att detta racket har en brygga som inte riktigt är lika påkostad, men har då också fått ett billigare pris.

Likt Harlems andra modeller är denna hybridformad och besitter en medelhög balans. Det ger fina egenskaper i både defensiven och offensiven.

Den glansiga träffytan är slät och består av 3K kolfiber, detta i kombination med en den mjuka kärnan ger framförallt en hög kontroll och förlåtande bollträffar.

Detta skonsamma rack har även ShockOut’s teknologi för att reducera vibrationer, vilket ger en fantastiskt fin komfort och är bra mot padelarmbåge.

Vi rekommenderar detta racket för framförallt motionärer och nybörjare.

Harlem Padel Euphoria 3K Gul är ett lättspelat padelracket med mjuk bollträff där främsta fokus är kontroll i bollträffen och inte lika mycket fart. Ett prisvärt och snyggt racket för motionärer och nybörjare.

Hitta bästa pris för Harlem Padel Euphoria 3K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel Euphoria Lady 3K 2021 är ett lättspelat racket för motionärer och nybörjare. Skonsamt och med hög kontroll samt mjuka bollträffar.

Harlem Padel Euphoria Lady 3K 2021

Euphoria Lady 3K är en modell som är helt identisk med ovan racket, det enda som skiljer är designen.

Varför Harlem har döpt det till Lady är vi inte helt säkra på, vanligtvis brukar padelracket riktat till damer väga lite mindre, men denna modellen har samma vikt som ovan syskon och det finns bara designskillnader.

Det innebär att denna modellen också har en hybridform med medelhög balans tillsammans med en slät träffyta i 3K kolfiber. Inuti racket finns den mjukare kärnan EVA Soft High Recovery.

ShockOut’s antivibrationsteknologi hjälper till att skapa en fin komfort i alla slagen med skonsamhet mot armbågar.

Ett padelracket som vi tycker passar för motionärer och nybörjare.

Hitta bästa pris för Harlem Padel Euphoria Lady 3K 2021 hos
Racketspecialisten

Harlem Padel grundades 2016 och riktar sig till spelare som vill ha allroundrackets med styrkor i både offensiven och defensiven. De satsar på högkvalitativa padelrackets med innovativa lösningar och bra materialval.