Nya Babolat Contact, Reflex & Reveal 2021

Populära padelrack för motionärer och nybörjare

Babolat har släppt 2021 års modeller av sina populära padelracket Contact, Reveal och Reflex. Likt tidigare år är det här tre padelracket som är framtagna för de nyare padelspelarna och samtliga är prisvärda, lättspelade och snälla mot armbågen.

Vi tar och kikar in modellerna individuellt och vad som skiljer dem mot föregående år.

Det populära nybörjarracket Babolat Contact har fått en designuppdatering till 2021. Det är ett prisvärt och lättspelat padelracket som passar nyare spelare.

Babolat Contact 2021

Contact är ett padelracket framtaget för nybörjare och ett utmärkt val av köp om du tröttnat på att lägga pengar på hyrracket och vill börja använda ett eget och lättspelat racket.

Vad gör Contact lättspelat då? Jo, till att börja med är det rundformat, som är den enklaste formen att hantera. Vidare är vikten på låga och smidiga 345 gram och den är jämnt fördelad, vilket ger racket en så kallad medelbalans.

Själva rackethuvudet och träffytan är dessutom extra stort jämfört med standard, vilket är perfekt för nyare spelare. Det ger en stor sweet spot på padelracket, vilket innebär att även bollträffar ut mot kanterna av racket får bra med fart.

Babolat Contact är uppbyggd med en mjuk kärna och en glasfiberyta, det resulterar i ett skonsamt och förlåtande racket och ger lättillgänglig fart i trängda lägen som t.ex. vid försvar av en lobb ner i hörnet. 

På ovansida av racket sitter även en plastbumper, som skyddar racket från repor och stötar. Det gör att du kan slippa vara allt för rädd om det och våga gå på bollar nära marken, glaset och gallret. 

Skillnaden mellan Babolat Contact 2021 jämfört med Babolat Contact 2020 är att 2021 fått en ny design.

Hitta bästa pris för Babolat Contact 2021 hos
Racketspecialisten

Babolat Reveal 2021

Det ska först och främst klargöras att Babolat Reveal är samma modell som Contact, men i en annan design. Babolat har valt ge dessa varsitt namn i stället för att kalla båda exempelvis Contact blå och vit. 

Så kortfattat har vi här också ett lättspelat och rundformat padelracket med en låg vikt, som är jämnt fördelat över hela racket. Träffytan är extra stor och racket är av ett skonsamt glasfibermaterial med en mjuk kärna.

Kort och gott ett fantastiskt bra padelracket för nybörjare!

Precis som med Contact så har Reveal 2021 fått en uppdaterad design jämfört med 2020 års modell, annars är det inga spelmässiga egenskaper som skiljer. 

Babolat Reveal är ett rundformat och lättspelat padelracket som passar nybörjare och motionärer inom padel.

Hitta bästa pris för Babolat Reveal 2021 hos
Racketspecialisten

Nya Babolat Reflex 2021 är ett diamantformat padelracket som lämpar sig för padelspelaren som vill testa på att spela med en diamantform på racket. Det mjuka materialet gör det förlåtande och skonsamt. Passar även tennisspelare eller andra med racketvana som vill börja spela padel.

Babolat Reflex 2021

Babolat Reflex är ett riktigt bra val av padelracket för padelspelaren som vill lära sig att spela med diamantformen. Det är även ett utmärkt padelracket för någon som vill börja spela med och har tidigare racketvana, som t.ex. en f.d. tennisspelare. 

Vad är Babolat Reflex för padelracket då? Jo, som nämnt är det diamantformat, vilket innebär den optimala träffytan (sweet spoten) sitter nära toppen på racket. Det är lite svårare att få rätt bollträff då jämfört med ett runt eller droppformat racket, men man belönas med mer kraft i slagen.

Den mjukare kärnan och glasfibermaterialet i träffytan gör racket förlåtande och ger utrymme för felträffar. Samtidigt får bollen extra skjuts även vid lösare träffar tack vare trampolineffekten i det mjuka materialet.

Reflex kommer med en relativt låg och smidig vikt på 360 gram och den är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans. ovanpå toppen finns en skyddande plastbumper för stötar och repor från glas, galler och golv.

Jämfört med 2020 års modell så är designen uppdaterad, egenskapsmässigt så är Babolat Reflex 2021 samma populära padelracket som tidigare.

Hitta bästa pris för Babolat Reflex 2021 hos
PadelXpert

Det franska familjeföretaget Babolat grundades redan 1875, då med fokus på att tillverka strängar för tennisracketar. Det var först 1994 som de släppte sitt första egna tennisracket och när det gäller padelracket så släppte de sin första modell 2001.

Idag tillhör man de största tillverkarna inom tennis, padel och badminton. På World Padel Tour så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med Babolats padelrackets.