Babolats Vertuo-serie

Vad är skillnaderna mot Veron-serien och Viper-serien?

Efter Viper-serien och den otroligt populära Veron-serien fortsätter Babolat i samma anda och har nu släppt Vertuo-serien, som består av lite enklare och mer lättspelade varianter av modellerna Counter, Air och Technical.

Vad skiljer mellan Vertuo-serien och serierna Veron och Viper?

Om vi ska jämföra med syskonen så finns det tre stora skillnader, dessa är:

Hårdheten i racket
Viper-serien är styva padelrackets med en hård kärna och 16K kolfiberyta. Veron-racken är lite mjukare med en mix av glasfiber och kolfiber i träffytan och en mjukare kärna. Vertuo-serien har försetts med en mjuk kärna och en mjuk glasfiberyta.

Det gör Vertuo-racken förlåtande vid felträffar med en stor sweetspot och hjälp med fart vid lösare slag. Dock får man inte så mycket fart i slagen vid hårdare slag jämfört med Veron och Viper.

Vikten
Vertuo-rackens vikt ligger på mellan 345-355 gram och de väger då mindre än Veron och Viper. Det gör Vertuo mer lätthanterliga på bekostnad av kraft i slagen.

Strukturen på träffytan
Padelracken i Vertuo-serien har en slät träffyta. Veron-serien har en räfflad yta som kallas 3D Spin och Viper-serien har en räfflad yta i kombination med en sandpappersbeläggning som kallas 3D Spin+. Vilket ger lite mer effekt i spinnen på bollen.

Vem passar Vertuo-serien för?

Uppdelningar mellan Vertuo, Verton och Viper ser ut enligt nedan:

  • Vertuo riktar sig till nybörjare & motionärer
  • Veron riktar sig till motionärer & medelspelare
  • Viper riktar sig till medelspelare & avancerade spelare

Nu tar vi och kikar in vad som utmärker Vertuo-racken individuellt!

Babolat Vertuo Technical 2021 är ett diamantformat padelracket med hög balans och mjuk uppbyggnad. Riktar sig till nybörjare och motionärer och är ett perfekt första diamantracket.

Babolat Vertuo Technical

Vertuo Technical är ett diamantformat padelracket med hög balans som passar för den offensiva spelaren som gillar att avgöra bollar. Det är racket ur Vertuo-serien som erbjuder mest fart och kraft.

Tack vare sin mjuka kärna och mjuka träffyta i glasfiber är Vertuo Techincal ett perfekt första diamantracket. Passande för att lära sig att spela med en diamantform och samtidigt ha ett racket som är förlåtande vid felträffar.

Vikten är på omkring 355 gram enligt Babolat, vilket ger ett smidigt och lättmanövrerat padelracket.

Precis som sina storasyskon i Veron- och Viperserien så har Vertuo Technical försetts med Vibrasorb System. En vibrationsdämpande teknologi som ökar komforten och reducerar risken för padelarmbåge.

En ytterligare likhet är HPS-Technology, en teknik där rackets borrhål är anpassade efter rackets form och sweet spot. På Technical är hålen därför större längre upp, det ger mer i effekt i slagen med utökad fart.

Vertuo Technical är ett toppenval för dig som vill ha ett lättspelat padelracket med en hel del fart i smasharna!

Babolat Vertuo Air

Med sin låga vikt på ca. 345 gram och medelbalans är Vertuo Air det lättaste och smidigaste racket ur Vertuo-serien. Framtaget för den kvicka spelaren att använda i både försvar och anfall. 

Tack vare droppformen/hybridformen får du en trevlig blandning av fart och kontroll. Samtidigt som den mjuka uppbyggnaden ger förlåtande egenskaper vid felträffar.

Den mjuka kärnan bidrar till lättillgänglig fart som sätter fart på bollen även vid de lösare träffarna.

Precis som både Viper Air och Veron Air så har Vertuo Air det vibrationsdämpande systemet Vibrasorb, för att dig riktigt bra komfort i slagen och skona din armbåge.

Vertuo Air är även försett med HPS-Technology, som optimerar borrhålen efter rackets form och sweet spot för bästa möjliga effekt vid bollträffen.

Vertuo Air är ett riktigt bra padelracket att spela upp sig i nivåerna med för nybörjaren. Dessutom är det allround och därför lämpligt om man inte har full koll än på vad sina starka sidor är.

Babolat Vertuo Air är ett droppformat padelracket som är perfekt för nybörjare och motionärer. Låg vikt och kombinerar fart och kontroll fint. Ett mycket prisvärt padelracket.
Babolat Vertuo Counter 2021 är ett runt och lättspelat padelracket. Perfekt för nybörjare och motionärer som spelar lite mer defensivt.

Babolat Vertuo Counter

Vertuo Counter har sitt största fokus på defensiven och är racket som gör att du kan stå emot motståndarnas slag, för att kontra in bollen vad rätt tillfälle.

Med sin runda form, medelbalans och stora sweet spot erbjuder Vertuo Counter riktigt bra med kontroll i slagen och i kombination med den låga vikten på 350 gram blir racket mycket lätthanterat.

Den mjuka kärnan och glasfiberytan erbjuder lättillgänglig fart vid lösare träffar och tillåter dig att inte alltid träffa perfekt, men ändå få över bollen.

Precis som sina syskon så har Vertuo Counter Vibrasorb system, för att minska vibrationerna i racket och öka komforten i varje slag.

Dessutom har Vertuo Counter även begåvats med HPS-Technology, för att optimera borrhålen efter rackets form och sweet spot och således ge racket extra fart och kontroll.

Vertuo Counter är likt sina syskon ett riktigt kompetent nybörjarracket, som dessutom har försetts med en enligt oss mycket snygg design!

Babolat är ett franskt familjeföretag grundat redan 1875, då med fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Inte förrän 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.