SideSpin padelrackets 2022

Recension, guide & jämförelse av SideSpins modeller

Innehåll i artikeln

Introduktion till SideSpin padel 2022

Det argentiska märket SideSpin har länge varit en välkänd padelaktör i Sydamerika med ett stort fokus på kvalité. Sedan något år tillbaka satsar man även på att etablera sig i Europa och att erbjuda sina racketmodeller här. Därför finns numera detta spännande märke att hitta hos ett gäng svenska återförsäljare.

2022 års kollektion från SideSpin innefattar bland annat de två toppserierna Golden och Silver, där Golden består av tre hårdare racketar med formerna diamant, dropp och rund. Medan de tre Silver-modeller har en något mjukare uppbyggnad och riktar till en bredare skara spelare.

Låt oss ta och kika igenom årets kollektion från SideSpin!

SideSpin Golden Pro 2022 Recension

SideSpin Golden Pro 2022 recension, test, guide. En offensivt och fartfylld modell.
SideSpin Golden Pro 2022 test, review, guide. På bilden syns sidan på detta snygga padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Golden Pro för padelracket?

Det här är en av toppmodellerna ur SideSpins kollektion för 2022 och det är padelracket som kan generera mest fart av årets racketar.

Golden Pro kommer med den offensiva diamantformen, vilket innebär att sweet spoten är liten och  sitter en bit ovanför mittpunkten. Vikten ligger på mellan 350-375 gram och tyngdpunkten är närmare toppen på racket, vilket betyder att det har en hög balans.

Ramen är uppbyggd av 100% kolfiber och i slagytan har SideSpin använt ett styvt 12K kolfiber. Detta har kombinerats med den hårdare kärnan Black EVA Hard, vilket ger racket en styv träffbild med explosiv fart. Ovanpå ytan finns även en ruggad struktur som liknar sandpapper och kallas för “Sandy Surface”.

Mellan handtaget och rackethuvudet finns en förstärkt brygga, som gör racket stabilare vid bollträffen och gör att påfrestande vibrationer dämpas.

Offensiven

Golden Pro är på alla sätt ett offensivt inriktat padelracket och ger tillgång till en suverän kraft och tyngd bakom alla slag, vilket gör att du kommer kunna sätta en rejäl press på motståndarna.

Tack vare den topptunga balansen går det att arbeta upp höga svinghastigheter, samtidigt som de hårda materialvalen svara med en rejäl fart i bollträffen.

Med hjälp av sandpappersytan kan du även sätta en ordentligt skruv på bollarna och göra slag som bandejas och viboras mycket giftiga.

SideSpin Golden Pro 2022 recension, omdöme, betyg. Ytan har en struktur som kan liknas vid sandpapper.

Defensiven

Goldens Pro’s uppbyggnad gör att försvarsspelet långt bak i banan kan vara ganska utmanande och det ställer lite krav på din teknik. För att få fart på bollen behöver varje slag arbetas igenom ordentligt.

Har du en god teknik så erbjuder SideSpin Golden Pro hög fart i de låga grundslagen samtidigt som du får full kontroll över hastigheten på bollen vid lobbar, placeringar och droppbollar.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver de redan nämnda.

För vem passar SideSpin Golden Pro 2022?

Det här är en modell som passar för dig som gillar att spela offensivt och söker ett fartfyllt padelracket. Vi rekommenderar det främst för erfarna spelare från medelnivå och uppåt.

Hitta bästa pris för SideSpin Golden Pro 2022 hos:

SideSpin Golden 2022 Recension

SideSpin Golden 2022 test, review, recension. Ett allround och mångsidigt padelracket med hård uppbyggnad.
SideSpin Golden 2022 betyg, recension, test. Sidan på racket som visar namn och logga.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Golden 2022 för padelracket?

Jämfört med sitt syskon Golden Pro så är Golden ett betydligt mer allround padelracket som riktar sig till fler spelartyper, men precis som sitt Golden Pro så vänder sig det här racket främst till lite mer erfarna spelare på grund av en hård uppbyggnad.

Den stora skillnaden mellan Golden Pro och Golden är att den sistnämnda har en droppform kombinerat med en jämnt fördelad tyngdpunkt, vilket innebär att racket har en medelbalans. Vikten ligger på 350-375 gram och sweet spoten sitter strax ovanför mitten.

Även den här modellen har en ram i 100% kolfiber och en träffyta som består av styvt 12K kolfibermaterial. Ovanpå ytan finns en sandpappersyta som SideSpin kallar för Sandy Surface. Inuti racket hittar vi den hårda kärnan Black EVA Hard, som svarar upp med både kraft och precision i slagen.

Ovanför handtaget har SideSpin förstärkt racket i halsen, vilket gör det mer stabilt i bollträffen och hjälper även till att minska vibrationer, som kan ge upphov till padelarmbåge (tennisarmbåge).

Offensiven

Tack vare droppformen och medelbalansen så ger Golden tillgång till både kontroll och kraft i det offensiva. Det styva 12K kolfibret i slagytan genererar explosiva bollträffar och det är inga konstigheter att smälla på med raka smashar eller att kicka ut ur buren.

Vid volleys och spelet runt nät så ger det hårda materialet i racket en effektiv dämpning i bollarna, utan någon trampolineffekt. Den ruggade ytan hjälper till att sätta extra skruv på bollarna.

SideSpin Golden 2022 review, omdöme, betyg. På bilden syns slagytan hos Sidespin Golden 2022.

Defensiven

Precis som i offensiven så är Golden ett starkt padelracket även i defensiven, tack vare sin mångsidiga uppbyggnad. Racket kräver dock en god teknik och att slagen slås igenom ordentligt. Du erbjöds inte så mycket gratishjälp med farten i slagen.

Du får å andra sidan full kontroll över hastigheten på lobbarna och droppbollar, vilket man som erfaren spelare brukar föredra.

Andra egenskaper

Inget mer utöver vad som nämnts.

För vem passar SideSpin Golden 2022?

Det passar dig som söker ett mångsidigt padelracket som är bra på det mesta, men inte riktigt bäst på något. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för SideSpin Golden 2022 hos:

SideSpin Golden CTRL 2022 Recension

SideSpin Golden CTRL recension, test, betyg. Detta hårda kontrollracket ger suveräna placeringar och precision i slagen.
Närbild på SideSpin Golden CTRL 2022, ett hårt kontrollracket för defensiva spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Golden CTRL 2022 för padelracket?

Som namnet antyder så är det här kontrollracket i Golden-serien. Den här modellen kommer med en rund form och en hyfsat stor sweet spot i mitten av slagytan. Vikten ligger på 350-375 gram och balansen är medel.

Ramen består av 100% kolfiber, medan träffytan är uppbyggd av 12K kolfiber, ovanpå ytan finns en struktur som liknar sandpapper. Tittar vi inuti racket hittar vi den hårda kärnan Black EVA Hard. Dessa materialval gör att Golden CTRL är ett starkt och hårt kontrollracket.

Mellan handtaget och rackethuvudet så har SideSpin även förstärkt racket ytterligare, för att göra det mer stabilt vid bollträffen och minska påfrestande vibrationer.

Offensiven

Golden CTRL har sin största offensiva styrka i dess knivskarpa precision och möjligheten till att slå välplacerade slag. Tack vare de hårdare materialvalen så kan Golden CTRL även leverera bra med fart i smashar och kickar ut ur buren.

Tycker du om volleyspelet runt nät så är det här en riktigt bra partner för det, som effektivt kan dämpa motståndarnas bollar alternativt trycka på tillbaka med både kraft och skruv.

SideSpin Golden 2022 CTRL test, recension, omdöme. Slagytan har en struktur som liknas vid sandpapper, ger mer skruv i bollen.

Defensiven

Den runda formen och medelbalansen gör Golden CTRL till ett defensivt bra utformat padelracket, dock ges inte så mycket gratisfart på grund av den styva uppbyggnaden. Det gör att man behöver slå igenom slagen ordentligt varje gång.

I övrigt får man full kontroll på farten i slagen, vilket gör att både lobbar från bakre delen av banan enkelt kan kontrolleras precis som droppbollar nära nät.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver vad som nämnts.

För vem passar SideSpin Golden CTRL 2022?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker ett hårt kontrollracket med möjlighet att slå välplacerade slag, men även smälla på när tillfälle ges. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

SideSpin Silver Pro 2022 Recension

SideSpin Silver Pro 2022 test, recension, guide. Ett offensivt och fartfyllt racket med behaglig träffbild.
SideSpin Silver Pro 2022 omdöme, betyg, jämförelse. Bild som visar sidan på denna läckra modell.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Silver Pro 2022 för padelracket?

Silver-serien liknar Golden-modellerna på många punkter, den stora skillnaden är att Silver-racken inte är riktigt lika hårda i slagytan och kärnan. Silver Pro med andra ord en lite mer lättspelad version av Golden Pro.

Silver Pro kommer med en diamantform och liten en sweet spot som sitter högt upp på racket. Vikten ligger på 350-375 gram och tyngdpunkten är närmare toppen, vilket ger bra med fart i svingarna.

Ramen är uppbyggd av kolfiber och är förstärkt av metall för extra hållbarhet, medan slagytan består av 3K kolfiber. Ovanpå ytan finns en sandpappersliknande beläggning som Sidespin kallar för Sandy Surface. Tittar vi innanför skalet så hittar vi den kärnan Black EVA medium, som är av medelhård karaktär.

Mellan handtaget och rackethuvudet så har SideSpin förstärkt Silver Pro för att gör racket mer stabilt vid bollträffarna. Det ökar kraften i slagen och reducerar vibrationer som är påfrestande för arm och armbåge.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Silver Pro har sina största styrkor och det går att generera en utmärkt fart i slagen vid rena sweet spot-träffar. Om man skulle träffa bollen lite sämre så dör inte farten helt heller tack vare att racket är medelhårt, vilket är en fördel om man inte är helt van vid diamantformen ännu.

I nätspelet och vid volleys kan Silver Pro upplevas lite svårmanövrerad, åtminstone till en början. Gillar du att skära bollarna mycket så hjälper sandpappersytan till att sätta en härlig skruv på bollarna.

SideSpin Silver Pro 2022 recension, test, betyg. Träffytan på Silver Pro har en struktur av sandpapper.

Defensiven

Vid försvarsläge så så ställer Silver Pro en del krav på din teknik. Diamantformen och den höga balansen gör det lite utmanande att hantera och det är inte helt lätt att träffa rent.

Materialet i racket ger viss hjälp med farten i trängda lägen, men det mesta behöver du kunna generera själv.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver de redan nämnda.

För vem passar SideSpin Silver Pro 2022?

Detta är en modell för dig som söker ett lite mer lättspelat diamantracket, kanske vill du testa på formen för första gången. Vi rekommenderar det för ambitiösa motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för SideSpin Silver Pro 2022 hos:

SideSpin Silver 2022 Recension

SideSpin Silver 2022 recension - Ett allround padelracket som passar många spelare, välbyggt och snyggt.
Sidan på SideSpin Silver 2022. Vår recension att detta är ett mångsidigt padelracket med bra materialval.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Silver 2022 för padelracket?

Det här är ett betydligt mer allround padelracket jämfört med sitt syskon Silver Pro och det är en modell som passar många olika typer av spelare.

Racket kommer med den mångsidiga droppformen och en jämnt fördelad tyngdpunkt, vilket innebär att det har en medelbalans. Vikten klockar in på mellan 350-375 gram och den relativt stora sweet spoten återfinns strax ovanför mitten.

Ramen består dels av kolfiber och är dessutom förstärkt med metall, för att göra racket mer hållbart och extra vridstarkt. I slagytan hittar vi ett 3K kolfiber och ovanpå ytan finns en beläggning som påminner om sandpapper, för extra bett i bollen.

Inuti racket hittar vi den medelhårda Black EVA medium-kärnan. Vidare är bryggan mellan handtaget och rackethuvudet förstärkt för att ge mer stabilitet i bollträffen och reducera vibrationer.

Offensiven

Tack vare att Silver har en droppform och en medelbalans kan du använda racket för många olika typer av slag och få bra svar. Det känns balanserat i handen och är smidigt att förflytta så att man kan vara redo snabbt inför nästa slag.

Framme vid nät och i volleyspelet är det en trevlig partner som kan dämpa bollarna effektivt eller smälla på tack vare sina medelhårda uppbyggnad.

Vid slicade slag hjälper den ruggade sandpappersytan till att generera mer effekt i skruvarna, vilket gör slag som bandejas och viboras mycket giftiga.

SideSpin Silver 2022 test, review. Slagytan på här modellen ger extra skruv på bollen.

Defensiven

I försvaret från den bakre delen av banan är Silver ett pålitligt och stabilt padelracket. Sweet spoten är någorlunda stor, dock ges inte så mycket gratishjälp med farten i slagen.

Rackets mångsidiga egenskaper gör det hjälpsamt oavsett om du vill slå hårda grundslag, höga lobbar eller känsliga droppbollar.

Andra egenskaper

Inga fler utöver de redan nämnda.

För vem passar SideSpin Silver 2022?

Det här är en suverän modell för dig som söker ett allround padelracket med styrkor överallt på banan. Gillar du att variera ditt spel och inte sätta en stämpel som offensiv eller defensiv spelare så är det ett bra val. Vi rekommenderar det för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för SideSpin Silver 2022 hos:

SideSpin Silver CTRL 2022 Recension

SideSpin Silver CTRL 2022 är ett kontrollracket med en komfortabel bolltouch och fin fart.
Sidan SideSpin Silver CTRL 2022 som visar de snygga blåa detaljerna på racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Silver CTRL 2022 för padelracket?

Det här är kontrollmodellen bland de tre Silver-racken och ett lite mer defensivt inriktat än sina syskon.

Silver CTRL kommer med en rund form och stor sweet spot som är centrerad på slagytan. Vikten klockar in på 350-375 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Ramen är uppbyggd av kolfiber tillsammans med inbyggt metall, som gör racket vridstarkt och hållbart. Slagytan består av 3K kolfiber och ovanpå den finns en yta som SideSpin kallade Sandy Surface, som är en sandpappersbeläggning för mer spin på bollen.

Inuti racket finns den medelhårda kärnan Black EVA medium. Vidare har SideSpins förstärkt rackethalsen för att ge en stabilare bollträff och minska vibrationerna till hand, arm och armbåge.

Offensiven

Silver CTRL erbjuder en suverän kontroll och i offensiven ger det dig framförallt möjligheter att slå välplacerade slag. Samtidigt erbjuds även en god fart i de hårdare overheadslag tack vare materialvalen.

Runtomkring nät och vid volleys så är Silver CTRL en stark partner som det är lätt att få en ren bollträff med och kunna dämpa bollarna från motståndarna.

Gillar du att skära slagen och sätta skruv på bollen så kommer du även tycka om sandpappersytan på racket som hjälper till att generera mer effekt i slicen.

SideSpin Silver CTRL 2022 recension, test, review. Denna kontrollmodellen ger suveräna placeringar och komfort i slagen.

Defensiven

I det defensiva så är Silver CTRL ett starkt padelracket som ger bra förutsättningar för att stå emot hård press från motståndarna. Den stora sweet spoten gör det enkelt att få en ren bollträff och bra fart i slagen.

Rackets medelhårda uppbyggnad gör att slagen behöver slås igenom för att få önskad fart, dock ger det fin kontroll över hastigheten i både lobbar och droppskott.

Andra egenskaper & teknologier

Inga flera utöver de som nämnts.

För vem passar SideSpin Silver CTRL 2022?

Det här är modellen för dig som vill ha ett kontrollinriktat padelracket med starka defensiva egenskaper. Vi rekommenderar det framförallt för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för SideSpin Silver CTRL 2022 hos:

SideSpin Reina 2022 Recension

SideSpin Reina 2022 recension, test, review. Ett lättspelat och allround racket för motionärer.
SideSpin Reina 2022 sidan - Gult och snyggt racket för motionärer.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Reina 2022 för padelracket?

Det här är en allround modell som kommer med den mångsidiga droppformen. Rackets höga balans gör det lite mer inriktat mot fart tack vare högre svinghastigheter. Sweet spoten är relativt stor och sitter strax ovanför mittpunkten på slagytan.

Ramen är uppbyggd av kolfiber kombinerat med metall som extra förstärkning. Träffytan består av 3K kolfiber och ovanpå ytan finns dels en struktur som påminner om sandpapper, men även ett 3D-mönster. Tillsammans ger de ett rejält grepp om bollen vid skurna slag.

Vikten ligger på 350-375 gram och inuti racket finns den skonsamma och förlåtande kärnan Black EVA Soft.

Offensiven

Genom droppformen ges tillgång till både fart och kontroll i slagen och de lite mjukare materialvalen gör att bollträffen blir bekväm samtidigt som racket hjälper till med skjuts i slagen.

Tack vare den ruggade ytan får du hjälp att generera mer spin i slagen och svårstoppade bollar.

Ytan på SideSpin Reina 2022, som har både ett 3D-mönster och en sandpappersstruktur.

Defensiven

I den bakre delen av banan kan Reina beskrivas som ett stabilt padelracket och hjälper till att generera fart i slagen även vid trängda lägen. Skulle bollträffen bli lite sämre straffas man inte heller alltför mycket.

Oavsett om du slår höga lobbar, låga grundslag eller känsliga chiquitas (droppbollar) nära nät så är SideSpin Reina att räkna med.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som nämnts.

För vem passar SideSpin Reina 2022?

Det är ett padelracket som passar dig som söker ett mångsidigt och lättspelat padelracket med bra klipp i slagen. Vi rekommenderar att du åtminstone spelat padel ett litet tag och är en motionär eller medelspelare.

Hitta bästa pris för SideSpin Reina 2022 hos:

SideSpin Vamos 2022 Recension

SideSpin Vamos 2022 test, recension, guide. Lättspelat padelracket för nybörjare och motionärer.
SideSpin Vamos 2022 sidan på racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Vamos 2022 för padelracket?

Vamos är ett lättspelat kontrollracket med fina förlåtande egenskaper och som är skonsamt mot arm och armbåge.

Racket kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av slagytan, som gör det lätt att få en ren bollträff varje gång. Vikten ligger på 350-375 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket betyder att padelracket har en medelbalans.

Till ramen har SideSpin använt 100% vridstarkt kolfiber, medan slagytan består av ett mjukt glasfiber för optimal komfort. Ovanpå ytan finns en struktur som påminner om sandpapper och kallas för Sandy Surface. Inuti racket finns den mjuka Black EVA Soft-kärnan.

Offensiven

SideSpin Vamos är ett racket som främst är framtagen för att vara lättspelat och erbjuda en hög kontroll i slagen. I det offensiva gör det sig bäst i placeringar och precisionen av bollarna.

Den mjukare uppbyggnaden hjälper till att ge extra skjuts i bollen även vid sämre träffar och den ruggade ytan genererar mer effekt i de skruvade slagen.

Ytan på SideSpin Vamos 2022 som ser ut som sandpapper för extra skruv.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Vamos ett hjälpsamt padelracket och den stora sweet spoten gör det enkelt att komma rätt i träffen, så att bollen har en större chans att gå över nät även vid felträffar.

Vid slag nära golv, galler eller glas så ger racket lättillgänglig fart, så att även om det är svårt att komma åt så får man chans att få iväg bollen ändå.

Andra egenskaper

Inget mer utöver det som redan nämnts.

För vem passar SideSpin Vamos 2022?

Det här är en modell som riktar sig till nybörjare och motionärer som söker ett lättspelat och förlåtande padelracket med god kontroll i alla slag.

Hitta bästa pris för SideSpin Vamos 2022 hos:

SideSpin Luna 2022 Recension

SideSpin Luna 2022 är ett lättspelat racket för de allra nyaste spelarna inom padel och padeltennis.
SideSpin Luna 2022 test, recension, guide. Denna lättspelade modell passar nybörjare inom padel.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är SideSpin Luna 2022 för padelracket?

Luna är ett enklare instegsracket som passar dig som precis börjat att spela padel. Modellen har rund form med en stor sweet spot i mitten av träffytan. Vikten ligger på 350-375 gram och är jämnt fördelad över, vilket ger en medelbalans.

Den här modellen har en ram och en yta som är uppbyggd helt i glasfiber kombinerat med den en mjuka EVA-kärna. Det gör racket mycket skonsamt och förlåtande, på bekostnad av kraft och precision.

En trevlig detalj med Luna som sällan finns på instegsmodeller är sandpappersytan Sandy Surface, som ger extra bett i skruvade slag.

Offensiven

Luna är som sagt ett ett mjukt och förlåtande kontrollracket, som främst är framtaget för att ge bra förutsättning för att få bollen över nät vid varje slag.

Skulle bollträffen bli lite sämre så hjälper racket till att generera en del fart, så att man fortsatt tycker det är kul och vill utvecklas mer.

SideSpin Luna 2022 träffytan har en struktur som ser ut som sandpapper.

Defensiven

Från bakre delen av banan hjälper Lunas runda form och stora sweet spot till vid trängda lägen och gör det lättare att få rena träffar, oavsett vilket slag man vill slå.

Racket mjuka kärna sätter extra fart i bollen, likt en katapult, vilket är fördelaktigt om man är långt bak i banan.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som nämnts.

För vem passar SideSpin Luna 2022?

Det är ett nybörjarracket och passar de allra nyaste spelarna i padel. Det är skonsamt racket som ger fin kontroll och mycket gratisfart i slagen, vilket gör det roligare att spela och ökar viljan att fortsätta.

Hitta bästa pris för SideSpin Luna 2022 hos:

Om SideSpin Padel

SideSpin är en anrikt märke inom padel och har bland annat använts av spelare som Miguel Lamperti, Bela och Pablo Lima. SideSpin  grundades 1994 av argentinaren Emilio Forcher och har länge varit ett stort märke i Sydamerika.

Från och med 2020 har man valt att satsa ordentligt i Europa och därför finns numera deras högkvalitativa padelracketar att köpa även hos svenska återförsäljare.