Babolats Vertuo-serie 2022

Recension, guide & jämförelse av nya Vertuo Technical, Air & Counter

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

5% rabatt på Babolat

Gäller även rabatterade priser!

15% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Innehåll i artikeln

Introduktion till Babolats Vertuo-serie 2022

Precis som föregående år så har Babolat i år släppt tre serier av padelracken Technical, Air och Counter, framtagna för olika spelarnivårer. Först har vi toppserien Babolat Viper, därefter mellanklassen Babolat Veron och slutligen nu instegsserien Vertuo.

Om vi jämför Vertuo med storasyskonen Veron och Viper så finns det tre stora skillnaden, dessa är:

Hårdheten i racket
Viper-serien består av hårda padelrackets med en hård kärna och styv yta. Veron-racken är något mjukare med en mix av glasfiber och kolfiber i slagytan och en mjukare kärna. Vertuo-serien å andra sidan är utrustad med en mjuk kärna och en mjuk glasfiberyta.

Det innebär att Vertuo-modellerna är mer förlåtande vid felträffar, har en större sweet spot och är mer behjälpliga i bollträffen. Däremot får man inte lika mycket fart i slagen som med Veron och Viper.

Vikten
Vikten är en annan skillnad, Vertuo-racken väger mellan 345-355 gram, vilket är mindre än Veron och Viper-serien. Det gör att Vertuo-racken är mer lätthanterliga, på bekostnad av kraft i slagen.

Strukturen på träffytan
Vertuo-serien har en slät slagyta på padelracken, till skillnad mot Veron-serien som har en räfflad yta och Viper-serien som har en räfflad yta kombinerat med en sandpappersyta.

Vem passar Vertuo-serien för?

Padelracken från Vertuo-serien är främst framtagna för nybörjare och motionärer, uppdelningen ser ut enligt nedan:

  • Vertuo riktar sig till nybörjare & motionärer
  • Veron riktar sig till motionärer & medelspelare
  • Viper riktar sig till medelspelare & avancerade spelare

Med det sagt tar vi och kikar in Vertuo-modellerna individuellt!

Babolat Vertuo Technical 2022 Recension

Babolat Vertuo Technical 2022 recension, test, jämförelse. Ett mjukt diamantracket som är perfekt för spelaren som vill lära sig den här formen.
Babolat Vertuo Technical 2022 test, guide, recension. Detta lättspelade diamantracket är fartfylld och rolig att spela med.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Vertuo Technical 2022 för padelracket?

Det här är den lite mer offensiva modellen av de tre syskonen och är ett utmärkt val för spelaren som kommer från en annan racketsport och ska börja spela padel. Det är även ett bra racket för den erfarne padelspelaren som vill lära sig att använda diamantformen.

Vertuo Technical kommer som sagt med en diamantform och sweet spoten (optimala träffpunkten) sitter en bit ovanför mitten. Vikten ligger på 355 gram och tyngdpunkten är topptung, vilket innebär att tyngdpunkten är närmare toppen.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt och hållbart kolfiber, medan den släta träffytan består av ett mjukt och skonsamt glasfiber. Inuti Vertuo Technical finns kärnan Black EVA, som är ett mjukt och elastiskt skum med hög komfort och känsla.

Offensiven

Vertuo Technical är ett offensivt starkt padelracket och kan tack vare sin diamantform och höga balans generera bra med fart i slagen.

Glasfibret i slagytan ger en trevlig känsla i bollträffen och den mjuka kärnan erbjuder en bekväm komfort och lite extra fart i vid lösare bollträffar.

Runt nätet och i volleyspelet gör det mjuka materialet och formen att den kan vara lite svårkontrollerad och det finns en trampolineffekt som behöver kontrolleras.

Babolat Vertuo Technical 2022 från sidan. Vår recension visar att det här är ett lättspelat racket perfekt för nybörjare och motionärer.

Defensiven

I det defensiva så ställer Vertuo Technical lite krav på dig och din teknik, därför ska man gärna ha erfarenhet från en tidigare racketsport eller ha spelat padel ett tag.

Den mjuka kärnan i racket hjälper dock till och ger en del gratisfart i tajta lägen, vilket är bra för nyare spelare. Glasfibret i träffytan ger en fin känsla i både grundslag, droppskott och lobbar.

Andra egenskaper

Vertuo Technical är utrustat med Babolats teknologi HPS, som betyder Hole Pattern System. Det betyder att rackets borrhål har borrats på ett speciellt sätt för att matcha Technicals form och sweet spot, vilket i sin tur ökar effekten i slagen.

Vi hittar även teknologin Vibrasorb System i den här modellen, som är ett vibrationsdämpande system beläget i rackethalsen. Det skonar armbågen och gör bollträffen mer skonsam och bekväm.

För vem passar Babolat Vertuo Technical 2022?

Det här är en modell för dig som söker ett lättspelat diamantracket, med bra fart i slagen och en skonsam uppbyggnad. Vi rekommenderar det främst för duktiga nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris för Babolat Vertuo Technical 2022 hos:

Babolat Vertuo Air 2022 Recension

Babolat Vertuo Air 2022 test, guide, recension. Ett allround och skonsamt padelracket som passar motionärer och nybörjare.
Babolat Vertuo Air 2022 - Recension. jämförelse, test. Ett mångsidigt och lättspelat padelracket för nyare spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Vertuo Air 2022 för padelracket?

Det här är ett allround padelracket som kommer med en låg vikt på 345 gram, vilket gör den mycket smidig att hantera och perfekt för spelaren som har känningar i armbågen.

Vertuo Air har en droppform och sweet spoten sitter strax ovanför mitten på slagytan. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i racket.

I ramen har Babolat valt ett tåligt och vridstyvt kolfibermaterial, medan den släta träffytan består av ett skonsamt och mjukt glasfiber. Tittar vi inuti racket så hittar vi en Black EVA-kärna, som erbjuder en mjuk och flexibel bolltouch och en fin träffkänsla.

Offensiven

Tack vare sin droppform och medelbalans är Vertuo Air är väldigt mångsidig och bra på många saker. Det är perfekt för nyare spelare som kanske inte hittat sina styrkor än eller som helt enkelt vill ha ett racket med både kontroll och god fart.

Med den låga vikten på 345 gram så är Vertuo Air ett av de lättare padelracken för vuxna på marknaden och den är otrolig smidig att hantera. Det ger en stor fördel vid nätspelet i offensiven, det går snabbt att vare redo inför motståndarnas slag och det går agera fort på bollbanan. Den låga vikten gör dock att tyngden inte riktigt finns bakom slagen i kraftfulla smashar.

Babolat Vertuo Air 2022 guide, test, recension. Snyggt och skonsamt padelracket för både offensiva och defensiva spelare.

Defensiven

I förvarsläge så är Vertuo Air ett hjälpsamt och stabilt racket. Den smidiga manövreringen gör det lättare att komma rätt inför bollträffarna samtidigt som den relativt stora sweet spot gör att felträffar även får bra fart.

Den mjuka uppbyggnaden i racket ger en hel del gratisfart vid trängda lägen, vilket är optimalt för nyare spelare som inte har hunnit få tekniken optimal ännu.

Andra egenskaper

Vertuo Air har försetts med Babolats borrhålsteknologi Hole Pattern System (HPS-Technology). Det innebär att borrhålen har anpassats efter formen och sweet spoten på racket, för att maximera effekten i slagen

En annan trevlig teknologi är Vibrasorb System, som hjälper till att reducera vibrationer och ge en ökad komfort i slagen. Det gör att armbåge och resten av armen skonas.

För vem passar Babolat Vertuo Air 2022?

Vertuo Air är en perfekt modell att utvecklas och växa med för nybörjare och motionärer. De mångsidiga egenskaperna gör den stark i alla situationer och passar både offensiva och defensiva spelare.

Hitta bästa pris för Babolat Vertuo Air 2022 hos:

Babolat Vertuo Counter 2022 Recension

Babolat Vertuo Counter 2022 recension, test, guide. Ett runt och lättspelat racket som passar nybörjare och motionärer.
Babolat Vertuo Counter 2022 test, recension, guide. Detta läckra racket passar motionärer och nybörjare. Man erbjuds hög kontroll och fin precision.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Vertuo Counter 2022 för padelracket?

Vertuo Counter är den mest lättspelade modellen av dessa tre syskon. Med en rund form och stor sweet spot i mitten erbjuder den finfina möjligheter att få rena bollträffar varje gång.

Den här modellen väger 350 gram, vilket gör den smidig att förflytta och hantera. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket betyder att racket har en medelbalans.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt och vridstyvt kolfiber och den släta slagytan består av ett skonsamt och mjukt glasfiber. Innanför skalet hittar vi den den mjukare kärnan Black EVA, som ger komfort och en fin känsla i bollträffen.

Offensiven

Vertuo Counter är främst ett kontrollinriktat padelracket och har har sina största offensiva styrkor i placeringen och precisionen i slagen. Däremot är det inte padelracket som erbjuder de mest kraftfulla smasharna.

Den lägre vikten gör racket smidigt att manövrera, vilket är en fördel runt nät och i volleyspelet. Rackets stora sweet spot gör även att sämre bollträffar får god fart.

Babolat Vertuo Counter 2022 guide, test, recension. En rund och lättspelad modell som passar nybörjare alldeles utmärkt.

Defensiven

I den bakre delen har Vertuo Counter sina starka sidor och tack vare sina förlåtande egenskaper går det hålla emot tuff press från motståndarna och kontra vid tillfälle.

De mjukare materialvalen i kärnan och slagytan ger lättillgänglig fart, vilket kommer till nytta vid trängda lägen nära golv, galler och glas.

Andra egenskaper

Precis som sina syskon så har Vertuo Counter försetts med teknologin Hole Pattern System, som innebär att borrhålen är anpassade efter rackets sweet spot och form. Vilket ökar effekten i slagen.

Vidare så har Vertuo Counter även den vibrationsdämpande teknologin Vibrasorb System i rackethjärtat, som reducerar vibrationer, skonar armbågen och ger en bättre komfort i slagen.

För vem passar Babolat Vertuo Counter 2022?

Det här är padelracket för dig som gärna spelar lite mer defensivt och kontrollerat, med fokus på placeringar och precision i slagen. Vi rekommenderar det för nybörjare och motionärer som håller på att lära sig padel.

Hitta bästa pris för Babolat Vertuo Counter 2022 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades redan 1875, då var deras fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Det var först 1994 som de släppte deras första egna tennisracket. Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001.

Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Bland toppspelarna som använder Babolat så har vi exempelvis världsstjärnan Juan Lebrón.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

5% rabatt på Babolat

Gäller även rabatterade priser!

15% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser