Babolats Viper-serie 2022

Recension, guide & jämförelse av nya Viper Technical, Air & Counter

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Söker du information om Babolat Viper 2023? Hitta vår artikel med recensioner här nedan.

Den franska rackettillverkaren Babolat har släppt 2022 års version av den populära Viper-serien, som består av de mest påkostade och vassaste modellerna Babolat har att erbjuda inom padelrack. Deras absoluta toppserien helt enkelt!

De tre modellerna Viper Technical, Viper Air och Viper Counter besitter mycket goda offensiva egenskaper alla tre och erbjuder möjligheter till riktigt kraftfulla slag och hög precision.

Denna racketserie är främst framtaget för erfarna spelare som har spelat padel ett tag och har en bra grundteknik att stå på. De är alla hårda rack som kan vara svåra att hantera för oerfarna spelare.

En häftig designdetalj för 2022 är det Babolat kallar för Smoke Effect. På sidan av huvudet på varje rack finns en sotad effekt som påminner om rök och designen på denna effekt är olika för varje unikt rack.

Med det sagt tar vi och dyker ner i recensionerna av dessa tre modeller!

Innehåll i artikeln

Babolat Viper Technical 2022 Recension

Babolat Viper Technical 2022 är ett kraftfullt padelracket för den offensiva spelaren som söker fart och kraft. Läs vår recension, test och jämförelse.
Bild som visar styrkorna och fördelarna hos Babolat Viper Technical 2022. Ett diamantformat padelracket för den erfarna padelspelaren. Läs mer i vår recension.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Viper Technical 2022 för padelracket?

Viper Technical är ett diamantformat racket med en hög balans (topptung), som är framtaget för kraft och fart i spelet. Racket har en vikt på ca 365 gram och sweet spoten sitter en bit ovanför mitten på racket.

Kärnan är uppbyggd av Babolats egenutvecklade X-EVA, som består av tre lager av EVA där de två yttre lagren ska ge extra fart vid hårdare slag och det inre lagret ska hjälpa till vid lösare slag.

Träffytan är gjord av 12K kolfiber och har ett räfflat mönster i kombination med en sandpappersbeläggning. Detta kallar Babolat för 3D+ spin och ska hjälpa till att ge extra skruv på bollen.

Materialvalen i Babolat Viper Technical gör det till ett hårt padelracket med en stum bollträff, där du själv behöver generera en farten i slagen.

Offensiven

Det är i offensiven som Viper Technical har sin styrka. Kombinationen av diamantform, hög balans och den styva uppbyggnaden gör att du kan få till en sanslös fart på bollen med rätt teknik. För det ska tilläggas, det krävs att du har spelat padel ett tag för att bemästra detta rackets fulla styrka.

I både overheadspelet och volleyspelet framme vid nät levererar racket explosiva slag med riktigt bra precision. Dessutom dämpar det även hårda bollar från motståndarna effektivt.

Defensiven

Viper Technical är inte fullt lika starkt i defensiven och det kan vara svårt att få rätt bollträff i trängda lägen. Du behöver generera farten själv och jobba runt bollen mycket för att komma rätt i träffarna. Tack vare rackets styva uppbyggnad får du dock full kontroll på kraften och höjden i dina lobbar.

Andra egenskaper

Babolat har utrustat racket med HPS-Technology, vilket står för Hole Pattern System. Det är en teknologi som innebär att de borrade hålen är anpassade efter rackets form och sweetspot, vilket ska öka effekten i slagen.

För att göra racket lite skonsammare och bekvämare att använda finns Vibrasorb System, ett vibrationsdämpande system i rackethalsen. Det ska dock sägas att om du har problem med armbågen så är Viper Technical inte ett toppenval, det finns betydligt bättre alternativ på skonsamma padelracketar.

För vem passar Babolat Viper Technical 2022?

Viper Technical kräver sin spelare och vi rekommenderar racket för framförallt avancerade spelare samt spelare kring medelnivå som vill ha något att bita i. Tittar vi på spelstilen är detta racket till för främst den offensiva och aggressiva spelaren som gärna avgör med en hård smash.

Hitta bästa pris för Babolat Viper Technical 2022 hos:

Babolat Viper Air 2022 Recension

Babolat Viper Air 2022 är ett droppformat padelracket med en något lägre vikt än standard. Smidigt och lätt att förflytta. Läs mer i vårt test, recension och omdöme.
Bild som visar en översikt på padelracket Babolat Viper Air 2022. Den visar styrkorna och fördelarna med racket. Ett allroundracket för olika typer av padelspelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Viper Air 2022 för padelracket?

Babolat Viper Air 2022 är ett hybridformat (droppformat) padelracket med en medelbalans, det vill säga att vikten är jämnt fördelad över racket. Sweet spoten sitter strax över mitten på träffytan. Rackets form och balans gör det allround med en bra mix av både fart och kontroll.

Vikten på denna modellen är något lägre än sina två syskon, vilket även namnet Air syftar till. I stället för 365 gram så väger Viper Air 355 gram.

Inuti racket hittar vi kärnan X-EVA, som består av tre lager, varav två är av ett hårdare material och ett är mjukare. Träffytan är uppbyggd av 16K kolfiber och är försedd med 3D+ spin, som är en kombination av ett räfflat mönster och sandpappersbeläggning.

Babolat Viper Air är precis som sina syskon ett hårt racket och du bör ha spelat padel ett tag för att få ut max av denna modellen.

Offensiven

Den lägre vikten gör Viper Air smidig att förflytta och vid volleyspelet framme vid nät är racket ett giftigt vapen tack vare möjligheten till snabba rörelser. Med sin hårda uppbyggnad erbjuder racket hög precision och bra placeringar, dessutom dämpas också motståndarnas bollar effektivt, utan någon trampolineffekt från racket.

Vid smashar och overheadspel levererar det bra med kraft, men saknar lite tyngd bakom slagen med sin något lättare vikt. Här behöver du generera en hel del av farten själv med hög svinghastighet och bra teknik.

Defensiven

Defensivt så är Babolat Viper Air ett stabilt racket och det är smidig att manövrera och komma rätt till bollträffen. Det går fint att kontra med både hårda slag eller att placera framför nät.

Racket erbjuder inte mycket hjälp med farten i trängda lägen, utan när du ska gräva upp bollen djupt vid bakglas eller sidorna krävs det god teknik. Å andra sidan har du full kontroll på kraften.

Andra egenskaper

Babolat Viper Air 2022 är utrustat med en teknologi som Babolat kallar för Hole Pattern System, eller HPS-Technolgy. Det innebär att de borrade hålen är anpassade efter rackets form och sweetspot, för att leverera mer effekt i slagen.

För att reducera påfrestande vibrationer från racket finns teknologin Vibrasorb implementerad, som hjälper till och ökar komforten i slagen. Men likt sina syskonmodeller så är detta ett hårt racket och det är inte vidare skonsamt för en armbåge om man haft problem med det tidigare.

För vem passar Babolat Viper Air 2022?

Viper Air passar för dig som har spelat padel ett tag och söker ett lite lättare och hårt padelracket utan trampolineffekt. Du bör ligga på en medelnivå och uppåt mot avancerad nivå. Det kan med fördel användas av dig som har en rörlig och kvick spelstil och gärna tar volleydueller vid nät.

Hitta bästa pris för Babolat Viper Air 2022 hos:

Babolat Viper Counter 2022 Recension

Babolat Viper Counter 2022 recension - Läs vårt test om detta runda padelracket med hög balans. Perfekt för den lite mer defensiva spelaren som vill ha hög kontroll men även möjlighet till kraftfulla slag när tillfälle ges.
En översikt av padelracket Babolat Viper Counter 2022 och dess styrkor och fördelar. Läs mer i vår recension, test och jämförelse.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Viper Counter 2022 för padelracket?

Viper Counter är ett rundformat padelracket med en hög balans (topptung). Det är en ganska ovanlig kombination då runda racketar vanligtvis har en låg balans alternativt en medelbalans. Vad detta innebär för rackets egenskaper går vi igenom längre ner.

Racket har en relativt stor sweet spot som är placerad i mitten av huvudet. Vidare är Viper Counter försedd med Babolats X-EVA kärna i kombination med 3K kolfiber i träffytan.

Låt dig dock inte luras av att tätheten på kolfibret “bara” är 3K i träffytan, Viper Counter är är precis som sina syskon ett väldigt stumt padelracket och du behöver generera mycket av farten själv. Det svarar å andra sidan kraftfullt när du träffar rätt.

Träffytan är utrustad med 3D+ Spin, som är ett räfflat mönster i kombination med en sandpappersliknande yta. Detta hjälper till att generera extra skruv på bollen.

Offensiven

Generellt sett så är det inte i offensiven som runda modeller är starka. Men tack vare den höga balansen och hårda uppbyggnaden så kan man med Viper Counter arbeta upp en hög svinghastighet och få ett riktigt bra svar från racket i bollträffen.

Det levererar med andra ord bra med kraft för att vara ett runt racket och kan liknas vid exempelvis rack som Adidas Adipower CTRL eller Varlion LW Summum Prisma.

I volleyspelet är det en riktigt trevlig modell då det erbjuder stor kontroll och är precisionsstarkt tack vare materialen i racket.

Defensiven

Babolat Viper Counter är ett defensivt starkt racket som är framtaget specifikt för att stå emot och kontra vid tillfälle. Den stora sweet spot och fina kontrollen i racket gör det lätt att komma rätt i bollträffen även när motståndarna slår svåra bollar.

Den höga balansen i racket kan göra att den känns lite svårmanövrerad i vissa lägen när bollen ska grävas upp. Vi skulle dock säga att detta är en vanesak för många som man kommer in i snabbt.

Andra egenskaper

Likt sina syskon så har Viper Counter försetts med Hole Pattern System, teknologin som innebär att de borrade hålen är anpassade efter rackets form och sweetspot, för att få ut maximal effekt i varje typ av racket.

Vidare finns det vibrationsdämpande systemet Vibrasorb ovanför handtaget, som minskar skadliga vibrationer och ökar komforten i slagen.

För vem passar Babolat Viper Counter 2022?

Precis som de andra två Viper-modellerna så är Babolat Viper Counter ett racket som passar för den mer erfarne spelaren kring medelnivå och uppåt mot avancerad nivå. Det är ett hårt racket som passar dig som gillar att spela lite mer defensivt, men som även vill ha möjligheten att kunna smälla på och smasha med kraft när tillfälle ges.

Hitta bästa pris för Babolat Viper Counter 2022 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag grundat redan 1875, då med fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Inte förrän 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller