Babolats Viper-serie 2023

Recension, guide & jämförelse

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Letar du efter information om Babolat Viper-kollektionen 2024? Hitta vår artikel med recensioner här nedan!

Innehåll i artikeln

Den franska rackettillverkaren Babolat har i skrivande stund hunnit släppa ett padelracket ur 2023 års kollektion. Det är ett racket ur deras Viper-serie, som består av de mest påkostade och vassaste modellerna Babolat har att erbjuda.

Denna racketserie är i första hand framtaget för erfarna spelare som har spelat padel ett tag och har en god teknik att stå på. De är alla styva modeller, som kan upplevas svårspelade för en oerfaren padelspelare.

Med det sagt tar vi och kolla in vad som har släppts!

Babolat Viper Juan Lebrón 2023 Recension

Babolat Viper Juan Lebrón 2023 recension, test, review. Detta är ett offensivt och kraftfullt padelracket för dig som älskar att spela med fart.
Babolat Viper Technical Juan Lebrón 2023 test, review, recension. Här syns racket i den exklusiva boxen som den kommer i, tillsammans med två handledsremmar.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Juan Lebrón 2023 hos:

Vad är Viper Juan Lebrón 2023 för padelracket?

Det här är en vidareutveckling av Viper Technical, som nu har släppts i en Juan Lebrón Edition. Racket har fått en häftig design med hans logga på ytan i form av en varg. Hans smeknamn är just El Lobo, som betyder vargen på spanska.

Likt tidigare upplagor så har denna modellen en offensiv diamantform med en hög balans (topptung). Vikten klockar in på ca. 365 gram och den lilla sweet spoten sitter närmare toppen på racket.

Ramen består av vridstarkt kolfiber och inuti racket finns den hårdare kärnan Black EVA. Träffytan består av 12K kolfiber och jämfört med tidigare upplaga så är kolfibret 40% tjockare, vilket gör ytan ännu styvare. 

Ovanpå träffytan finns Babolats omtyckta teknologi 3D+ spin, som är dubbla strukturer i form av ett räfflat mönster och en sandpappersyta. Detta hjälper till att sätta ordentlig skruv på bollarna.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Viper Juan Lebrón har sina stora styrkor. Kombinationen av en hög balans, diamantform och en hård uppbyggnad gör att man kan få till en otrolig fart på bollen med rätt teknik. För det ska understrykas, man behöver ha spelat padel ett tag och ha bra teknik för att kunna nyttja detta padelracket till fullo.

Vid spelet nära nät kan racket upplevas lite svårmanövrerat, åtminstone till en början. Dock levererar det explosiva volleyslag och strukturerna på ytan gör att det går att skära bollarna på ett suveränt sätt.

Babolat Viper Technical Juan Lebrón 2023 test, betyg, recension. Närbild på rackethalsen, där man bland annat ser sandpappersytan tydligt.

Defensiven

Viper Juan Lebrón kräver sin spelare i defensiven, då den hårda uppbyggnaden och lilla sweet spoten gör att man behöver spela noggrant och arbeta igenom slagen ordentligt.

Man får dock full kontroll över kraften i slagen, utan någon trampolineffekt, vilket man som erfaren spelare brukar föredra. Vidare går det få hög fart i de låga grundslagen, vilket gör att motståndarna måste jobba hårt framme vid nätet.

Andra egenskaper

HPS-Technology – Denna teknologi innebär att borrhålen har anpassats efter varje rackets unika egenskaper. Just Viper Juan Lebrón har fått två extra borrhål för att kompensera för dess hårdhet och det utökar den lilla sweet spoten något.

Vibrasorb System 2 – Racket är utrustat med ett vibrationsdämpande system, som reducerar påfrestande vibrationer och gör slagen lite mer komfortabla.

Smart buttcap – Denna nyhet för 2023 innebär att handledsremmen enkelt tas loss och tvättas eller bytas ut mot en annan färg. Till Viper Juan Lebrón medföljer två handledsremmar i olika färger.

För vem passar Babolat Viper Juan Lebrón 2023?

Det passar dig som söker ett offensivt och kraftfullt padelracket och som gärna avgör bollarna i en match. Nivåmässigt rekommenderar vi detta för någon som har en bra teknik har och spelat padel ett tag, därför bör du vara minst medelnivå och uppåt.

Hitta bäst pris på Babolat Viper Juan Lebrón 2023 hos:

Babolat Viper Technical 2023 Recension

Babolat Viper Technical 2023 recension, test, betyg. Detta är ett offensivt och kraftfullt padelracket för den aggressiva padelspelaren som gärna smashar.
Babolat Viper Technical 2023 test, betyg, omdöme. Detta är Babolats toppmodell och det erbjuder riktigt mycket fart och kraft i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Technical 2023 hos:

Vad är Babolat Viper Technical 2023 för padelracket?

Det här är Babolats fartfyllda toppmodell i en ny upplaga. Det går att känna igen mycket från förra årets version, men det finns även några uppdateringar utöver designen som vi ska gå igenom längre ner. 

Först och främst så ska vi kika på uppbyggnaden och Viper Technical är ett diamantformat padelracket som har en hög balans. Vikten klockar in på ca 365 gram och sweet spoten är liten och finns närmare toppen på rackethuvudet.

Ramen är uppbyggd av 100% slitstarkt kolfiber och kärnan består av Babolats X-EVA-kärna, den är uppbyggd av tre lager av EVA-material där de två yttre lagren svarar upp i de hårda slagen medan det inre hjälper till vid lösare slag. 

Slagytan består av 12K kolfiber och ovanpå finns både ett räfflat mönster och en sandpappersbeläggning. Denna dubbla struktur kallar Babolat för 3D+ spin och hjälper till att generera mer effekt i skurna slag. 

En av nyheterna för 2023 är att Viper Technical är utrustat med teknologin Smart Buttcap, som innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss för att tvättas eller byta färg. Liknande det som NOX kallar för Smart Strap.

Offensiven

Viper Technical har sina stora styrkor i de offensiva slagen, tack vare sin diamantform, hårda uppbyggnad och höga balans går det att få till en otrolig fart i slagen med den rätta tekniken.

Materialvalen i Babolat Viper Technical gör det till ett riktigt hårt racket med en stum bollträff, jämfört med Juan Lebróns version som vi gick igenom ovan är det marginellt mjukare.

Vid volleys och i overheadspelet levererar det här racket distinkta och explosiva slag, med en god precision. Dessutom kan man dämpa motståndarnas bollar effektivt vid nät.

Närbild på padelracket Babolat Viper Technical 2023

Defensiven

Vid försvarsläge så är Viper Technical inte speciellt hjälpsamt och ganska svårhanterat i trängda lägen. Man behöver träffa rätt i den lilla sweet spoten och generera mycket fart själv. 

Den hårda uppbyggnaden innebär dock att det går att trycka på i de låga grundslagen och även ha full kontroll på kraften i lobbar och droppskott. Vilket man som erfaren spelare brukar föredra.

Andra egenskaper

En till nyhet för 2023 är att Babolat har vidareutvecklat sitt vibrationsdämpande system och kallar det nu Vibrasorb System 2. Det har blivit ännu effektivare i sitt sätt att minska vibrationer och öka komforten.

Vidare är även Viper Technical utrustat med HPS-Technology (förkortning för Hole Pattern System). Detta innebär att hålen är borrade utefter rackets form och sweet spot, för att öka effekten i alla slag.

För vem passar Babolat Viper Technical 2023?

Det här passar den tekniskt duktiga spelare som söker efter ett avancerat padelracket med mycket kraft. Vi rekommenderar att du åtminstone är på en medelnivå och gärna avancerad nivå för att få ut maximalt av denna modellen. 

Hitta bäst pris på Babolat Viper Technical 2023 hos:

Babolat Viper Air 2023 Recension

Babolat Viper Air 2023 recension, review, test Detta är en allround och mångsidig modell som har en lite lägre vikt. Smidigt och hårt uppbyggt.
Babolat Viper Air 2023 test, omdöme, recension. Ett padelracket som är starkt över hela banan. Har även dubbla strukturer, räfflad och sandpapper.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Air 2023 hos:

Vad är Babolat Viper Air 2023 för padelracket?

Viper Air är ett hybridformat padelracket med en jämnt fördelad tyngdpunkt, vilket ger racket en medelbalans. Sweet spoten hittar vi strax ovanför mittpunkten på ytan. Formen på racket och dess balans gör det till en väldigt allround modell, med styrkor över hela banan.

Jämfört med sina syskon i Viper-serien så väger Air lite mindre, vilket även namnet Air syftar till. Vikten klockar in på 355 gram jämfört med Technical och Counters 365 gram.

Ramen på Viper Air består av 100% kolfiber och till träffytan har man använt ett styvt 16K kolfiber. Ovanpå ytan finns Babolats teknologi 3D+ spin, som är både ett räfflat mönster och en sandpappersbeläggning i ett. Inuti racket finns kärnan X-EVA, som består av två styvare lager för hårda slag och ett mjukare lager för lösare bollträffar. 

Även Viper Air är utrustat med nyheten Smart Buttcap, som innebär att man smidigt kan ta loss handledsremmen, för att kunna tvätta den eller byta ut mot en annan färg.

Offensiven

Tack vare den lägre vikten är Viper Air smidig att manövrera och i volleyspelet nära nät är racket ett giftigt vapen då det snabbt går att flytta i rätt position.

Med de hårda materialvalen i racket så erbjuds man en hög precision i slagen med fina placeringar som följd, dessutom kan motståndarnas bollar dämpas effektivt tack vare avsaknaden av trampolineffekt.

När det ska smashar och slås hårda slag så svarar racket upp med en hel del fart, dock ska sägas att det saknas lite tyngd bakom slag på grund av den lättare vikten. 

Närbild på padelracket Babolat Viper Air 2023, en mångsidig och populär modell.

Defensiven

I det defensiva spelet så är Viper Air ett stabilt padelracket, som är effektiv att kontra med samtidigt som den smidiga manövreringen gör det enkelt att komma rätt till bollträffen.

Då racket är styvt i uppbyggnaden så erbjuder det inte speciellt mycket gratisfart, vilket gör att man behöver generera mycket av farten själv i trängda lägen. Dock får man full kontroll över kraften och längden i slag som lobbar.

Andra egenskaper

Till 2023 har Babolat vidareutvecklat det vibrationsdämpande systemet i Viper-modellerna och kallar det numera Vibrasorb System 2. Det ska vara ännu effektivare i att minska skadliga vibrationer till hand och armbåge.

Vidare är Viper Air utrustat med Babolats Hole Pattern System, även kallat HPS-Technology. Detta innebär att borrhålen är anpassade efter rackets form och sweet spot, för att kräma ut ännu mer effekt i bollträffen.

För vem passar Babolat Viper Air 2023?

Det här är en passande modell för dig som söker ett mångsidigt padelracket med hård uppbyggnad. Vi rekommenderar att du åtminstone är medelnivå och uppåt för nyttja den här modellen till fullo.

Hitta bäst pris på Babolat Viper Air 2023 hos:

Babolat Viper Counter 2023 Recension

Babolat Viper Counter 2023 recension, test, betyg. Detta rundformade padelracket har en hög balans, en ovanlig komibination som gjort den populär. Stark i defensiven.
Babolat Viper Counter 2023 test, betyg, recension. En rund modell med mycket fart kan detta racket för padel beskrivas som. Nytt för i år är bättre antivibrationssystem och smart buttcap.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Counter 2023 hos:

Vad är Babolat Viper Counter 2023 för padelracket?

Årets version av Viper Counter är precis som tidigare ett runt padelracket med en hög balans. Detta är en ovanlig kombination, då runda modeller vanligtvis har en låg balans alternativt en medelbalans. Hur detta påverkar rackets egenskaper ska vi gå igenom lite längre ner. 

Vidare har Viper Counter en relativt stor och centrerad sweet spot och inuti racket hittar vi Babolats egenutvecklade X-EVA kärna, med två hårda lager och ett mjukare. Detta omsluts av en 3K kolfiberyta

Även om denna modellen “bara” har 3K i träffytan så ska man inte luras av det, det är fortfarande en väldigt stum träffkänsla och uppbyggnad i hela racket.

Ovanpå denna yta finns Babolats påkostade teknologi 3D+ Spin, som innebär att racket både har ett räfflat mönster tillsammans med en sandpappersliknande beläggning, för riktigt mycket bett i slagen.

Precis som sina syskon så är även Viper Counter utrustat med en nyhet för 2023, nämligen Smart Buttcap. Denna innebär att handledsremmen smidigt kan tas loss för att tvättas eller bytas mot en annan färg.

Offensiven

I regel brukar runda modeller inte vara så starka i offensiven. Men tack vare att Viper Counter har sin höga balans och hårda uppbyggnad så går det att arbeta upp snabba svinghastigheter och få en fin fart från racket vid hårda slag.

Det kan sättas i samma fack av runda modeller som t.ex. Adidas Adipower CTRLVarlion LW Summum Prisma och Bullpadel Hack 03 CTR.

Vid volleys är det här en stark partner som gör att man får stor kontroll och kan styra och ställa framme vid nätet. Dämpa motståndarnas slag effektivt eller smäll på tillbaka.

Närbild på Babolats toppmodell Viper Counter 2023. Ett kontringsstarkt padelracket som gör sig stark i defensiven.

Defensiven

I det defensiva spelet är Babolat Viper Counter en vasst padelracket, som specifikt är framtaget för att kunna stå emot och kontra när tillfälle ges. Med hjälp av den stora sweet spoten och goda kontrollen i racket är det lätta att komma rätt till bollträffen.

Då Viper Counter har en hög balans kan det kännas lite svårmanövrerat i vissa lägen, framförallt för spelaren som är van vid racketar med lägre balans. Det är dock en vanesak skulle vi säga, som man kommer in i.

Andra egenskaper

Den andra nyheten för 2023 hos Viper Counter är Babolat har vidareutvecklats antivibrationssystemet i racket och uppgraderat det till Vibrasorb System 2. Det ökar komforten i slagen ännu mer och minskar påfrestande vibrationer till armen.

Vidare är racket fortsatt utrustat med Hole Pattern System, som innebär att borrhålen har anpassats utefter rackets form och sweet spot, för kunna få ut ännu mer effekt i varje slag.

För vem passar Babolat Viper Counter 2023?

Likt sina syskon så passar den här modellen för den mer erfarne spelaren runt medelnivå och upp mot avancerad nivå. Gillar du att spela lite mer defensivt och hugga på kontringar vid tillfälle är detta ett utmärkt padelracket.

Hitta bäst pris på Babolat Viper Counter 2023 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades redan 1875 (!). På den tiden var fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Föst 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. 

Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller