Babolats Veron-serie 2024

Recension, guide & jämförelse

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll i artikeln

Introduktion till Babolats Veron-serie 2024

Babolat är en fransk racketsportjätte med ett stort utbud av padelracketar. 2024 års upplaga av den populära Veron-serien har nyligen släppts och dessa tre modeller är primärt framtagna för motionräer och medelspelare.

Jämfört med deras toppserie Viper så är Veron-modellerna mer lättspelade och det beror främst på två orsaker:

  • Slagytan på Veron-modellerna består av en mix mellan styvt kolfiber och mjukt glasfiber, medan Viper-modellerna endast har styva kolfibermaterial.
  • Kärnan i Veron-modellerna är mjukare än den som finns i Viper-modellerna.

Dessa två skillnader gör att Veron-modellerna passar en bredare skara spelare och du behöver inte tekniskt vara lika duktig för att spela med dem.

Låt oss ta och kika in 2024 års modeller av Veron-serien!

Babolat Veron Technical 2024 Recension

Babolat Veron Technical 2024 recension, test, betyg. Detta är en offensiv modell med mycket fart men även en hel del komfort.
Babolat Veron Technical 2024 test, betyg, omdöme. Detta offensiva padelracket passar perfekt som första diamantformade padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Veron Technical 2024 hos:

Vad är Babolat Veron Technical 2024 för padelracket?

Detta är den offensiva modellen bland Veron-racketerna och vi känner igen mycket från föregående års upplaga. Årets modell har fått en uppdaterad design och har fortsatt en diamantform i kombination med en hög balans

Sweet spoten på det här padelracket är relativt liten och sitter en bit ovanför mittpunkten. Vikten visar på ca 365 gram beroende på exemplar och racket är uppbyggt av 100% slittåligt kolfiber i ramen och innanför skalet finns Babolats medelhårda Black EVA-kärna.

Slagytan har man valt att bygga upp med en mix av kolfiber och glasfiber, vilket benämns som Carbon Flex. Det ger en blandning av bra respons i slagen tack vare kolfibret, samtidigt som glasfibret bidrar med känsla och komfort.

Ovanpå den här ytan hittar vi även Babolats 3D spin-teknologi, som kort och gott är ett räfflat mönster, vilket hjälper till att generera mer skruv i skurna slag. 

Offensiven

Med sin diamantform och höga balans så har Veron Technical sina största styrkor i det offensiva spelet. Det går att få upp en snabb svinghastighet och bra med kraft bakom varje slag, vilket gör det perfekt för dig som gärna avgör med en smash.

Vid spelet nära nät och i volleys så kan racket kännas lite svårmanövrerat, men man får en fin känsla i själva bollträffen. Trampolineffekten är ganska liten, vilket gör att man kan styra farten själv.

Närbild på padelracket Babolat Veron Technical 2024.

Defensiven

Vid spelet längre bak i banan så kan Veron Technical kännas lite utmanande på grund av sin balans och form. Det gäller att man hela tiden arbetar rätt in för varje slag. 

Dock får man ett padelracket där det går att trycka på i de låga grundslagen, så att motståndarna får arbeta framme vid nät. I lobbarna har man god kontroll över farten och längden i slagen och den räfflade ytan gör det möjligt att slå fina droppskott nära nät.

Andra egenskaper

Vibrasorb System – Racket är utrustat med Babolats vibrationsdämpande teknologi, som gör slagen mer bekväma och skonsamma.

Hole Pattern System (HPS) – Det här innebär att rackets borrhål är placerade på ett sätt som matchar formen och sweet spoten, vilket ökar effekten i varje slag.

Smart Buttcap – Handledsremmen kan smidigt tas bort för att antingen bytas ut eller tvättas.

För vem passar Babolat Veron Technical 2024?

Det är en passande modell för dig som söker efter en fartfylld och offensiv modell, men som ändå vill bibehålla en del komfort. Vi rekommenderar den här modellen primärt för motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på Babolat Veron Technical 2024 hos:

Babolat Veron Air 2024 Recension

Babolat Veron Air 2024 test, recension, review. Detta är en mångsidig och populär modell som passar perfekt för motionärer.
Babolat Veron Air 2024 recension, test, omdöme. Här har vi ett mångsidigt padelracket med styrkor över hela banan.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Veron Air 2024 hos:

Vad är Babolat Veron Air 2024 för padelracket?

Det här är en lite mer lättspelad variant av toppmodellen Viper Air och tidigare upplagor har varit mycket populära. Årets version har fått en uppgraderad design, i övrigt känner vi igen det mesta.

Det innebär att Veron Air fortsatt har en droppform, med en tyngdpunkt som är medelbalanserad. Sweet spoten är ganska stor och återfinns lite ovanför mittpunkten på träffytan. Rackets form och balans gör det väldigt mångsidigt på padelbanan.

Kikar vi på materialvalen så består ramen av 100% slittåligt kolfiber och inuti racket finns den medelhårda kärnan Black EVA. Slagytan består av Carbon Flex, som är en mix av mjukt glasfiber och styvt kolfiber. Ovanpå ytan finns teknologin 3D-spin, som är ett räfflat mönster.

Veron Air klockar in ca. 355 gram, vilket är lite lägre jämfört med syskonen Technical och Counter, som båda ligger runt 365 gram. 

Offensiven

Tack vare den lite lägre vikten och medelbalansen så är Veron Air smidigt att hantera och man kan snabbt vara redo inför det nästa slaget. 

Väl framme vid nät är det här ett racket att räkna med, som är stark i volleyspelet och både kan trycka på i slagen samt vinkla ner dem. 

När det är dags för hårda smashar så får man upp en rätt så bra fart, men det saknas lite tyngd bakom slagen på grund av den lättare vikten. 

Närbild på rackethalsen hos Babolat Veron Air 2024.

Defensiven

När man är i försvarsposition så är Veron Air ett pålitligt padelracket. Tack vare den smidiga manövreringen så är det lätt att komma rätt till bollträffarna, även om man är lite pressad. Sweet spoten är relativt stor, vilket underlättar om man behöver agera snabbt.

Veron Air är tack vare sina mångsidiga egenskaper bra oavsett vilken typ av slag man ska slå. Vilket gör det lätt att variera mellan hårda grundslag, känsliga droppskott eller höga lobbar.

Andra egenskaper

Vibrasorb System – Veron Air har en vibrationsdämpande teknologi som gör varje slag mer bekvämt och minskar risken för skador som padelarmbåge.

Smart Buttcap – Det går att ta loss handledsremmen för att antingen tvätta den eller byta ut mot en annan färg.

Hole Pattern System (HPS) – Detta är en teknologi som innebär att man har anpassat borrhålens placering efter rackets form och sweet spot, vilket ger mer effekt i slagen.

För vem passar Babolat Veron Air 2024?

Det passar dig som söker en allround modell, som är stark över hela banan och relativt lättspelad. Nivåmässigt rekommenderar vi den här för motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på Babolat Veron Air 2024 hos:

Babolat Veron Counter 2024 Recension

Babolat Veron 2024 test, betyg, recension. En rund modell med hög balans, vilket ger unika egenskaper. Passar för defensiva spelare.
Babolat Veron Counter 2024 recension, review, test. Ett defensivt starkt padelracket som går att kontra rejält med.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Veron Counter 2024 hos:

Vad är Babolat Veron Counter 2024 för padelracket?

Detta är ett runt padelracket med en hög balans, vilket är en ovanlig kombination, då runda modeller i regel har en låg balans eller en medelbalans. Namnet avslöjar varför man valt den lösningen, Counter. Det ska vara ett padelracket som ska kunna stå emot press och kontra när man får tillfälle.

Sweet spoten är stor och finns centrerad på slagytan. Vikten klockar in på ca 365 gram och till ramen har Babolat använt ett slitstarkt kolfibermaterial. Kikar vi innanför skalet hittar vi en medelhård Black EVA-kärna.

Precis som sina syskon så har även Veron Counter en slagyta av Carbon Flex, som är en kombination av kolfiber och glasfiber. Ovanpå den här ytan finns även teknologin 3D Spin, som är ett räfflat mönster som hjälper till att generera skruv på bollen.

Offensiven

Runda modeller har vanligtvis inte sina styrkor i det offensiva spelet, men med Veron Counter får man ändå ett bra fart på svingen tack vare rackets höga balans, vilket ger gör att man kan träffa bollen med god kraft.

Vid spelet nära nät och vid volleys så är detta en stabil partner, som genom sin medelhårda uppbyggnad och stora sweet spot ger bra kontroll och känsla i slagen.

En närbild på padelracket Babolar Veron Counter 2024.

Defensiven

I det defensiva spelet så är Babolat Veron Counter ett kompetent racket, som ger fina förutsättningar till att kunna försvara under hård press.

Känsliga slag och höga lobbar har en bra känsla och vid låga grundslag kan man trycka på med fina svar från racket.

Den högre balansen kan gör att racket känns lite svårhanterat i vissa lägen, framförallt om man är ovan vid tyngdpunkten. Men det kommer man snabbt in i. 

Andra egenskaper

Smart Buttcap – Handledsremmen kan smidigt tas loss för att antingen tvättas eller bytas ut mot en annan färg.

Hole Pattern System (HPS) – Borrhålen i racket har anpassats för att matcha formen och sweet spoten, vilket ska ge mer effekt i varje slag.

Vibrasorb System – Veron Counter är utrustad med en vibrationsdämpande teknologi, som gör slagen mer bekväma och minskar risken för skador.

För vem passar Babolat Veron Counter 2024?

Det passar dig som tycker om att spela med kontroll i spelet och vara lite mer defensiv, men som även vill kunna trycka på när du får tillfälle. Vi rekommenderar den här modellen för spelare under och kring medelnivå.

Hitta bäst pris på Babolat Veron Counter 2024 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades redan 1875 (!). Då var fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Det var först 1994 som de släppte sitt första egna tennisracket. 

Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller