8 tips för att förlänga padelrackets livslängd

Öka hållbarheten på ditt racket

Har man införskaffat sig ett bra padelracket vill man såklart att detta ska hålla så länge som möjligt. Något av det tråkigaste som finns för en padelspelare är att upptäcka en stor spricka eller skada i sitt racket.

Därför har vi i den här artikeln samlat våra bästa tips för hur du kan förlänga ditt padelrackets livslängd. Följer du nedan tips har du gjort mycket för att öka hållbarheten hos ditt racket.

1. Använd en skyddande padelväska eller fordral

De allra flesta padelväskorna på marknaden idag har ett fack som är thermoisolerat för padelrack att förvaras i. Ett sådant fack skyddar mot snabba temperaturförändringar, vilket ett padelracket kan ta skada av. Det kan t.ex. uppkomma när man tar racket från en varm padelhall ut till en kall bil.

Du hittar många bra väskor till padel i vår köpguide med bästa padelväskor.

2. Slå inte padelracket mot handen/kroppen

En del padelspelare har en tendens att slå racket mot handen eller kroppen om man missar ett slag, eller om man bara vill tagga igång sig själv. Ett padelracket är inte gjort för den typen av slag utan det kommer att rispa och ge små skador på ytan.

Padelracket kanske inte går sönder direkt, men gör man så vid flera upprepande tillfällen så ökar risken och rätt som det är så spricker ytan vid en smash.

3. Undvik slag med hög risk

Om inte padelmatchen är på blodigt allvar så kan man undvika att slå enstak slag med hög risk. Vissa bollar kan t.ex. hamna precis intill gallret, vilket gör att du mer eller mindre måste slå i gallret för att få en bra träff på bollen. 

Om matchen inte betyder någonting och du är rädd om ditt padelracket så undvik gärna dessa lite mer riskfyllda slag som är precis intill väggar och golv.

4. Ramskydd

Vill du kunna slå på alla bollar oavsett match så är ett ramskydd den bästa försäkringen man kan ha på padelracket. Det kommer inte hjälpa mot allt, men det kommer ge ett ordentligt grundskydd.

Ett ramskydd fäster man på den mest utsatte delen av padelracket, nämligen toppen. Det är där man riskerar att slå i när bollarna hamnar när väggar och glas.

I vår artikel med bästa padel ramskydd kan du läsa mer och hitta tips på specifika modeller.

5. Plocka inte upp bollar med racket

Vi vet att det är lockande och smidigt att använda padelracket för att slå till en padelboll på marken och få den att studsa upp. Men vill man ha längsta möjliga livslängd på racket bör man undvika detta.

Om man råkar missa bollen och slå racket i marken i stället blir det ganska hård smäll som mycket väl kan orsaka en spricka i padelracket.

6. Lämna inte padelracket utomhus eller i bilen

Låt inte padelracket ligga kvar i bilen över natten eller ligga i bilen när du är på jobbet. Görs detta under vintern eller kyliga höst- och vårdagar kommer padelrackets livslängd att förkortas avsevärt.

7. Separera padelracket från fuktiga kläder

Låt inte padelracket ligga tillsammans med fuktiga padelkläder och handdukar i en väska. Skulle du vara tvungen till att göra det så behöver racket tas ut och torkas av och luftas efteråt för att inte ta skada.

8. Ha ett bra grepp

Tourna Mega Tac är en klibbig grepplinda som har fått ett lägre pris under Black Month November.
4on Totalgrip är en spray som hjälper dig att få bättre grepp och fäste i padel. Optimalt om du har svettiga händer. Är rabatterad och prissänkt under Black Week-rean 2021

Med ett bra och stabilt grepp minskar risken för att tappa padelracket i ett slag. Även om padelracken har ett säkerhetsband runt handleden så kan du fortfarande tappa racket med full fart in i väggar och golv.

Med en bra grepplinda för padel, som byts kontinuerligt (efter 3-4 matcher), är det lättare att hålla fast vid padelracket.

I vår köpguide med bästa grepplinda för padel hittar du tipsa på bra padellindor och andra produkter för att förbättra greppet.

Aktuella Erbjudanden på Padelutrustning

12% rabatt på padelutrustning

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelutrustning

Upp till 50% rabatt på utvalda produkter