Prince nya padelrackets för 2021

Vi presenterar och går igenom de sju nya modellerna från Prince Padel

Vill du läsa om Prince senaste tillskott? Du hittar vår recension av Prince padelracketar 2023 här.

Prince har släppt sin kollektion av padelrackets för 2021 och vi ska guida dig igenom nyheterna. Som padelmärke har Prince varit med länge och är ett av de äldsta märkena på marknaden idag. Padelracken designas och utvecklas i Spanien och Prince brukar sällan vara blyga för att ta fram spännande innovationer till sina rackets.

Kollektionen 2021 från Prince består av 11 stycken vuxenrackets varav sju stycken är helt nya eller nya utgåvor av tidigare rackets och fyra stycken rackets följer med från 2020. Dessutom erbjuds två härliga rackets för barn och junior.

Padelracken som följer med från 2020 till Prince 2021 års kollektion är:

 • Prince Jet TT – Ett mycket populärt diamantracket från föregående år. Jämfört med årets nytillskott Falcon så är Jet lite mer inriktat mot precision och kontroll och är snäppet enklare att spela med. Vidare saknar Jet vibrationsdämpningen AHS som Falcon har försetts med.
 • Prince Mach TT – Ett diamantformat racket som egenskapsmässigt ligger mellan Jet och nya Falcon. Ett offensivt racket som erbjuder bra med fart i slagen.
 • Prince Quartz – Ett lättviktat och rundformat padelracket med fina förlåtande egenskaper.
 • Prince Armor – Ett lätt diamantracket med fokus på kraft och fart.

Prince två padelrack för barn i årets kollektion är Prince Princess Ultra Light och Prince Ultra Light.

Nu tar vi och kollar in nyheterna för 2021, klicka dig vidare i listan om du vill läsa om något specifikt racket eller scrolla bara nedåt för att kika in alla.

Innehåll i artikeln

Prince Falcon är ett nytt padelracket för 2021 som erbjuder stor kraft och fart i slagen.

Prince Falcon 2021

Falcon är ett helt nytt padelracket från Prince och deras kraftfullaste racket ur 2021 års kollektion. Ett offensivt och påkostat toppracket som är framtaget för spelaren som älskar att smasha och spela med fart!

Racket har en oversized diamantform med en stor sweet spot och medelhög balans. Inuti racket finns Prince nya mjuka kärna EVA Power.

Träffytan består av flera lager material, två är av glasfiber, ett av 3K kolfiber samt ett av 24K (!) kolfiber. Det ger en hög komfort och en otrolig respons i bollträffen.

Det gör även träffytan styv på Falcon och det kräver att man är tekniskt duktig för att få ut max av rackets fina egenskaper. Vid de rätta träffarna belönas man dock med riktigt mycket fart och en härlig trampolineffekt av Power-kärnan.

Vidare har Prince Falcon försetts med förstärkningen Triple Threat, den rödmålade delen i rackethjärtat. Det ger en ökad stabilitet och hållbarhet i padelracket, samtidigt som bollträffarna blir behagligare och snabbare.

För att minska luftmotståndet har Prince utvecklat teknologin Aero Profile, som förbättrar aerodynamiken runt ramen och rackethjärtat. Det ger en snabbare svinghastighet och således högre fart på bollen.

Falcon har även försetts med den nya och mycket intressanta borrhålstekniken Power Core. Borrhålen har en unik form som påminner om en sol och dess solstrålar, där hålen är mindre längst in och ökar i storlek ut mot kanterna.

Nyttan med Power Core är att det förbättrar bollträffen och slagkraften i sweet spoten. Dessutom förlänger det hållbarheten och ger en bättre luftgenomströmning.

Ytterligare teknologier:

 • Antivibration Handle System – Reducerar vibrationer i racket tack vare ett vibrationsdämpande material i kärnan av handtaget.
 • Shot Spin – En ruggad yta för bättre grepp om bollen och ökad spin.
 • V-Core – Det V-formade rackethjärtat ger en ökad stabilitet och styvhet i racket för bättre träffar utanför sweet spoten.

Hitta bästa pris för Prince Falcon 2021 hos
Racketspecialisten

Prince Phantom V2 2021

Phantom V2 är ett premiumdoftande padelracket från Prince med en härlig färgkombination och design. Framtaget för spelaren som primärt vill spela med kontroll, men som också vill kunna smälla på när tillfälle ges!

Formen på racket är ganska unikt, det är i grunden en lätthanterad rund form, men det är även lite kantigt. Tack vare det får Phantom mer kraft jämfört med om det hade varit helt runt. Vidare har racket en jämn medelbalans.

Tack vare en yta i 3K kolfiber och den medelhårda kärnan EVA Black så erbjuder Phantom V2 hög precision i slagen och en bra dämpning av motståndarnas slag.

Phantom V2 är även utrustad med en teknologi som Prince kallar FTP (Fusion Thermo Polyamidex). Vilket är ett material som finns under kolfiberytan och som bland annat ger en ökad komfort i slagen och spänstigare bollträffar.

Precis som Falcon så har Phantom försetts med borrhålstekniken Power Core, som ökar kraften och centrerar den till sweet spoten genom de solstråleliknande borrhålen.

Ytterligare teknologier:

 • Shot Spin – En ruggad yta på racket för bättre grepp om bollen och ökad spin.
 • Antivibration Handle System – Via vibrationsdämpande material inne i handtaget så reduceras vibrationer och minskar risken för skador.
 • V-Core – Det V-formade rackethjärtat ökar stabiliteten och styvheten i racket och ger överlag renare träffar, framförallt utanför sweet spoten.
Prince Phantom V2 2021 är ett snyggt designat racket med en rund och kantig form. Ett riktigt premiumracket med fokus på kontroll
Prince Tour Di Legend 2021 är ett klassiskt racket i ny skepnad. Otroligt populärt padelracket som passar spelaren som vill ha ett lättspelat diamantracket.

Prince Tour Di Legend 2021

Tour De Legend är ett klassiskt och otroligt populärt padelracket från Prince som är tillbaka i en ny skepnad 2021.

Det är ett lättspelat diamantracket med ett stort fokus på precision i slagen. Vidare har racket en jämn medelbalans.

Detta padelrack är perfekt för spelaren som vill köpa sitt första diamantformade racket för att lära känna formen eller för den som vill ha ett mer lätthanterat diamantracket än de har idag.

Träffytan är av 3K kolfiber och precis som Phantom så har Tour Di Legend FTP-teknologin som finns under kolfiberytan och bidrar till bekvämare slag och mer spänst i bollträffarna. Vidare har ytan en tydlig och ruggad struktur för bättre bollkontakt och rikligt med spin.

Kärnan i racket består av den medelhårda Black EVA som svarar för både bra med fart och kontroll.

Precis som Falcon så har Tour De Legend försetts med Aero Profile, som förbättrar aerodynamiken vid ramen och rackethjärtat. För en snabbare svinghastighet och högre fart på bollen.

Ytterligare teknologier:

 • Pro EVO – Unik placering av borrhålen som ökar hållbarheten i racket och centrerar kraften till sweet spoten.
 • V-Core – Rackethjärtats V-form ökar stabiliteten och styvheten i padelracket. Det ger renare träffar, framförallt utanför sweet spoten.

Prince Premier V2 2021

Premier V2 har samma annorlunda form som Phantom V2, en rund form i grunden men med lite kanter runt racket, detta för att kräma ut mer kraft ur racket.

Jämfört med Phantom är Premier betydligt mer inriktat mot fart. Racket har en medelhög balans och den mjuka kärnan EVA Power, framtagen av Prince för att bollen i princip ska sugas in i racket och slungas iväg med kraft.

För att minska vibrationer och skona dina muskler och leder är Premier försedd med AHS, Antivibration Handle System. Vilket är vibrationsdämpande material i handtagets kärna.

Träffytan är av 3K kolfiber och under kolfibret är Premier utrustad med FTP-teknologin, ett material som bidrar till högre komfort i slagen och en härlig spänst i bollträffen. Vidare har ytan den ruggade strukturen Shot Spin för bättre slice och grepp om bollen.

Premier är även försedd med borrhålstekniken Power Core, borrhål i en rund form som är större närmare ramen. Power Core centrerar kraften till sweet spoten och förbättrar bollträffen.

Dessutom har Premier V-Core i rackethjärtat, för en ökad stabilitet och styvhet i racket, vilket ger renare bollträffar utanför sweet spoten och tillåter dig att slå felträffar ibland.

Prince Premier V2 är ett rundformat padelracket som erbjuder riktigt bra fart i slagen tack vare en medelhög balans och den mjuka kärna EVA Power.
Prince Rocket är ett lätt padelracket som passar utmärkt för de som har problem med padelarmbåge/tennisarmbåge. Har en härlig kontroll i bollträffarna.

Prince Rocket 2021

Prince Rocket är ett lättmanövrerat padelracket med en låg vikt på 335-355 gram. Ett snyggt och välbalanserat racket som passar utmärkt för de som har problem med armbågen eller som bara är ute efter ett lättare padelracket.

Racket är rundformat med en medelbalans och riktar sig till spelare runt medelnivå som söker ett lätt kontrollracket. Ett bra val efter nybörjarracken att utvecklas vidare med.

Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Balance som är framtagen av Prince för att erbjuda en skön komfort i slagen och ger en fin touch och fart även i de lösare slagen.

Träffytan och ramen är gjord i kolfiber som ger en fin respons och bra hållbarhet. Rockets yta är även försedd med ESF Spin, en tydligt ruggad yta som ger bättre bollkontakt och en härlig spin på bollen.

Ytterligare teknologier:

 • Pro EVO – Placeringen av borrhålen har en form som påminner om en sol och dess solstrålar. Det ökar hållbarheten i racket och centrerar kraften till sweet spoten.
 • V-Core – Rackethjärtats V-form ger en ökad stabilitet och styvhet i padelracket, vilket resulterar i renare träffar, framförallt utanför sweet spoten. Vilket tillåter dig att slå felträffar ibland och ändå få iväg bollen.

Hitta bästa pris för Prince Rocket 2021 hos
Racketspecialisten & PadelXpert

Prince Harrier 2021

Harrier är ett lättspelat och droppformat padelracket med en medelhög balans. Tack vare en något lägre vikt som ligger på 350-365 gram manövreras Harrier smidigt.

Det är ett utmärkt val för den som vill ta nästa steg från de runda nybörjarracken, eller för den som är ny till padel men har erfarenhet från annan racketsport.

Harriers träffyta är slät och är gjort av ett förlåtande glasfiber. Vidare finns den mjuka kärnan EVA Super Soft inuti racket som ger komfort i slagen och hjälper till att sätta fart på bollen även vid de lösare slag.

Borrhålen använder tekniken Pro Evo för att tydliggöra sweet spoten och centrera kraften dit.

Det V-formade racket hjärtat V-Core ger stabilitet och styvhet till rackets konstruktion och förbättrar därför bollträffarna ut mot kanterna.

Prince Harrier är ett lättspelat droppformat padelracket som är ett utmärkt val efter nybörjarracken.
Prince Raptor 2021 är ett riktigt bra padelracket för nybörjare. Med fina förlåtande egenskaper ges man utrymme för att inte alltid träffa bollen perfekt.

Prince Raptor 2021

Raptor är Prince representant till det optimala padelracket för nybörjare. Framtaget för nybörjaren eller den som spelat ett litet tag och som vill ha ett padelracket att kunna utvecklas långt med. 

Formen på Raptor är rund och racket har en stor förlåtande sweet spot. Vidare har det en jämn medelbalans

Rackets uppbyggnad är mjuk med ett snällt glasfiber i träffytan och kärnan EVA Super Soft. Det gör att Raptor erbjuder en fin komfort i slagen och hjälp vid lösare träffar. 

Raptor använder Prince unika borrhålsplaceringar genom tekniken Pro Evo för att tydliggöra sweet spoten och centrera kraften dit. 

Det V-formade rackethjärtat V-Core ger stabilitet och styvhet till rackets konstruktion och förbättrar därför bollträffarna ut mot kanterna. 

Prince Sports är ett amerikanskt bolag som grundades 1970 och ursprungligen tillverkade bollmaskiner för tennis, för att därefter övergå till tennisrackets. Prince Padel utgår dock från Spanien och den första kollektionen padelrack lanserade Prince 1986.

Det gör dem till ett av de äldsta padelmärkena i världen och är ett av märkena som varit med och drivit utvecklingen av padeln till vad den är idag med flertalet innovationer. Ett exempel är när de 1993 utvecklade en ram av grafit och en flexibel kärna med en kombination av elastiska material och minnesskum. Detta är grunden till det moderna padelracket.