Sanes padelrackets för 2021

Stor genomgång av alla 15 padelrackets från Sanes kollektion 2021

Årets padelrackets från Sane har släppts och för 2021 finns det många spännande rackets att välja mellan! Vi går igenom samtliga för att du ska få bättre koll på alla Sanes rackets.

Sane är ett av de äldsta padelmärkena idag och grundades 1989. Fram tills några år sedan hade de all sin tillverkning i Argentina, numera tillverkas all utrustning för den europeiska marknaden i Sanes spanska fabrik i Arganda Del Rey, som ligger strax utanför Madrid. Padelracken är handgjorda och håller en hög kvalité,

Till 2021 års kollektion har det tillkommit några helt nya modeller, medan omtyckta modeller från föregående år har fått uppdaterade utseenden och i vissa fall förbättrade egenskaper.

Vi tar och dyker ner bland racken! Om något specifikt racket intresserar dig så klicka i listan nedan för att komma direkt till det, annars scrolla bara nedåt för att läsa om alla.

Innehåll i artikeln

Sane Assassin Soft 3D 2021 är ett av årets flaggskepp för Sane. En riktig toppmodell som erbjuder hög kontroll i kombination med bra fart

Sane Assassin Soft 3D 2021

Sane Assassin Soft 3D är ett helt nytt padelracket för 2021 som tillsammans med sitt syskon Assassin Compact 3D är två uttalade flaggskepp för Sane.

Syskonen har varsitt fokus, denna modellen är inriktad mot kontroll i spelet, framtagen för den som vill styra och ställa på banan och få sina motståndarna att springa. Assassin Compact har i stället ett stort fokus på fart och kraft.

Formen på detta racket är en unik hybrid mellan dropp och diamant och balansen är medelhög. Vilket gör att racket även kan erbjuda rikligt med fart i bollen när det behövs.

Den hårda träffytan är gjord i 12K Aluminium kolfiber och har en sträv yta för bättre bett i bollen. Kärnan består av den mjuka Black Ev25 för en bra touch och känsla även vid de lösare slagen.

Borrhålen på racket använder sig av tekniken EXA holes för längre mellanrum i mitten. Vilket förstärker sweet spotens kraft och bollträffen.

Hitta bästa pris för Sane Assassin Soft 3D 2021 hos
Racketspecialisten

Sane Assassin Compact 3D 2021

Assassin Compact 3D är det andra av de två flaggskeppen och där fokus ligger primärt på fart och kraft. Perfekt för spelaren som älskar att smasha och spela hårda bollar.

Precis som sitt syskon har Assassin Compact den unika hybridformen mellan dropp och diamant och en medelhög balans.

Den lite hårdare kärnan White Ev30 i kombination med den sträva och hårda träffytan i 12K aluminium kolfiber gör racket väldigt styvt och responsivt i träffbilden.

Det innebär att du behöver vara tekniskt duktig och slå igenom slagen bra för att få svar från detta racket, gör du väl det så belönas du med en riktigt härlig fart.

Även på detta racket finns borrhålstekniken EXA holes för längre mellanrum mellan hålen i mitten, som resulterar i mer kraft från sweet spoten och en bättre bollträff.

Sane Assassin Compact 3D 2021 är ett padelracket av högsta kvalité med fokus på fart och kraft i spelet.

Hitta bästa pris för Sane Assassin Compact 3D 2021 hos
Racketspecialisten TennisShopen

Sane Agressor 4 2021 är ett mångsidigt padelracket för spelare med höga krav på sitt racket.

Sane Agressor 4 2021

Sane Agressor är en av toppmodellerna i 2021 års kollektion från Sane. Ett välkomponerat och högkvalitativt padelracket framtaget för spelaren som ställer höga krav på sitt racket.

Formen är en hybrid mellan dropp och diamant för att erbjuda ett offensivt racket tillsammans med en stor sweet spot. Vidare är balansen är medelhög, som gör att det går att arbeta upp bra fart i svingen.

Inuti racket finns den påkostade kärnan HCT Foam som  består av två olika lager. Ett hårt lager för kraft och ett mjukt för kontroll. Det gör racket till en mångsidig kompis på banan som passar i alla situationer du kan tänkas hamna i.

Borrhålen på Aggresor 4 är placerade efter Sanes teknik EXA holes, som ger mer kraft i sweet spoten och en förbättrad bollträff.

Träffytan är slät och består av TeXtreme 12K kolfiber och Innegra Carbon Fabric. En styv och responsiv yta för utmärkt precision i slagen.

Hitta bästa pris för Sane Agressor 4 2021 hos
TennisShopen

Sane Impronta 5.3 Max Pro Soft 2021

Impronta Max Pro Soft är ett kontrollinriktat padelracket med ett extra brett rackethuvud och med mycket fina precisionsegenskaper.

Racket har en unik hybridform mellan runt och dropp med en stor sweet spot och en medelbalans. Det gör att Impronta Max Pro Soft kan få upp bra med fart i bollen, samtidigt som det upplevs lättspelat och förlåtande vid felträffar.

Den släta träffytan är tillverkad i 8K kolfiber och har en styv känsla. Kärnan är uppbyggd i den mjuka Black Ev25 som hjälper till att generera fart även vid lösare slag.

För borrhålen används Sanes teknik EXA holes för större mellanrum mellan hålen i mitten av racket, vilket ger en bättre träffbild och kraft i sweet spoten.

Sane Impronta Max Pro Soft är ett padelrackety för spelare runt medelnivå. Det erbjuder mycket fin kontroll i spelet

Hitta bästa pris för Sane Impronta 5.3 Max Pro Soft 2021 hos
TennisShopen

Sane Impronta Max Pro Compact 2021 är ett prisvärt padelracket inriktat mot fart.

Sane Impronta 5.3 Max Pro Compact 2021

Av de två syskonen Impronta 5.3 Max Pro så är Compact mer inriktat mot fart och erbjuder fina möjligheter för att slå ut bollen ur buren.

Precis som sitt syskon har detta racket en unik hybridform mellan runt och droppform med en stor sweet spot och medelbalans. Vilket ger en fin mix mellan kontroll och fart i spelet.

Den styva och släta träffytan i 8K kolfiber i kombination med den hårda kärnan White Ev30 gör racket till ett mycket trevligt kraftpaket.

Vi hittar även teknologin EXA holes i detta racket där borrhålen har ett större utrymme mellan sig i mitten av racket. Detta för att förbättra träffbilden och generar mer fart ur sweet spoten.

Hitta bästa pris för Sane Impronta 5.3 Max Pro Compact 2021 hos
TennisShopen

Sane Impronta 5.3 Hybrid 2021

Impronta 5.3 Hybrid är en mix av ovan två syskon och har samma medelbalans och hybridform mellan ett runt och droppformat racket. Ett allroundracket som passar många olika spelare.

Uppbyggnaden av racket är något enklare än i Max Pro-racken. I stället för 100% kolfiber i ramen så har 50% glasfiber blandats i detta racket, vilket ger en lite annorlunda träffbild med mer svikt i racket.

Träffytan är slät och gjord av 12K kolfiber, vilket gör racket styvt och det svarar mycket fint i bollträffen när slagen slås igenom ordentligt.

Inuti racket hittar vi Sanes populära HCT-kärna. Den består av ett hårt lager för att generera bra med fart, samtidigt som det finns ett till lager som är mjukt, för en fin kontroll i slagen.

Sane Impronta 5.3 Hybrid 2021 är en mix av Impronta Max Pro Compact och Soft. Ett allround racket för spelaren som vill vara både offensiv och defensiv i spelet.
Sane Impronta 5.3 Soft Plus 2021 är en populär modell som erbjuder precision och fart genom sin kolfiberyta och bra touch i den mjuka kärnan

Sane Impronta 5.3 Soft Plus 2021

Ett mycket populärt padelracket från tidigare år som är tillbaka i en ny snygg skepnad. Ett utmärkt racket för spelare som vill lämna nybörjarracken bakom sig och ta nästa steg i utvecklingen.

Formen på racket är Sanes unika hybridform mellan ett runt och droppformat padelracket för en härlig mix mellan fart och kontroll. Sweet spoten är extra stor för att tillåta sämre träffar som kan hända ibland och balansen i racket ligger på en jämn medelbalans.

Precis som Impronta 5.3 Hybrid är ramen i detta padelracket uppbyggt i 50% kolfiber och 50% glasfiber för att ge en bra svikt i racket men samtidigt vara stabilt.

Den släta träffytan är gjord av 12K kolfiber för en fin respons i bollträffen och gör att det går att sätta bra med fart på bollen vid behov.

Kommer du från ett nybörjarracket med glasfiber i ytan kan denna styvare yta vara en utmaning i början. När du sedan lärt dig hantera kolfibret så kommer belöningen i form av bättre precision och fart i slagen.

Rackets namn syftar främst till den mjuka kärnan Black Ev30 som ger fin fart även vid lösare slag och agerar förlåtande vid snedträffar.

Hitta bästa pris för Sane Impronta 5.3 Soft Plus 2021 hos
Racketspecialisten & Oncourt

Sane Impronta Pro Carbon Soft 2021

Impronta Pro Carbon Soft är tillsammans med sitt syskon nedanför två stycken mycket trevliga modeller från Sane som riktar sig främst till motionärer.

Precis som övriga modeller i Impronta-serien har detta racket en hybridform mellan en rund form och droppformen. Vidare är balansen medel och sweet spoten stor.

Träffytan är slät och av 3K kolfiber, tätheten i kolfibret är med andra ord inte lika tätt som i de andra Impronta-racken och ytan är därför inte lika styv och lite mer lätthanterlig.

Kärnan är den mjuka Black Ev25 som ger en fin touch vid lösare slag.

Överlag är detta ett förlåtande och lätthanterligt padelracket med bra kontroll men saknar en del kraft.

Sane Impronta Pro Carbon Soft 2021 är ett lättspelat padelracket med fin kontroll. Inte det kraftfullaste racket.
Sane Impronta Pro Carbon Compact 2021 erbjuder fin fart i slagen med en god kontroll.

Sane Impronta Pro Carbon Compact 2021

Impronta Pro Carbon Compact riktar sig precis som ovan syskon till motionären som vill ha ett pålitligt och stabilt padelracket. 

Tack vare en lite hårdare kärna än Soft-modellen så går det att ur lite högre fart i slagen.

Detta racket erbjuder även hybridformen mellan runt och droppformat och har även stor sweet spot med en jämn och medelbalans.

Med en slät och relativt lättspelad träffyta i 3K kolfiber ges fina bollträffar med god fart.

Sane Magic 2.0 Pro Carbon 3D 2021

De två Magic 2.0-modellerna sticker ut utseendemässigt bland Sane-racken då de har ett stängt rackethjärta.

Denna modellen riktar sig främst till motionären och medelspelaren. Formen är oversized rundformat med en stor sweet spot och en medelbalans.

På ytan hittar vi Sanes härliga 3D-struktur för extra bett i bollen. Träffytan är gjord i 3K kolfiber och ger bra med fart och precision i slagen.

Kärnan är uppbyggd i den mjuka Black EV25 för fina touchar och bra med fart även vid lösa slag.

I skrivande stund tror vi inte att denna modellen och lillasyskonet nedan kommer att finnas på den svenska marknaden. Det är en något ovanligare modell.

Sane Magic Pro Carbon 3D 2021 är ett något annorlunda padelracket från Sane med sitt stänga rackethjärta. Har fina kontrollegenskaper.
Sange Magic 2.0 3D 2021 är ett lättspelat padelracket med god kontroll.

Sane Magic 2.0 3D 2021

Magic 2.0 3D är lillasyskonet till ovan padelracket och har liknande egenskaper. De delar samma oversized runda form med en stor träffbild och sweet spot.

Vidare har racket en jämn medelbalans och en 3D-struktur på ytan för mer spin på bollen.

Till skillnad mot sitt syskon så har denna modellen en yta i glasfiber för en mjuk och skonsam träff. Kärnan är också en annan, den lite hårdare White Ev30. 

Det är en lite annorlunda kombination med en hårdare kärna och glasfiber på ytan. Det ger möjlighet att kunna sätta fart på bollen vid tillfälle samtidigt som bollträffen är bekväm och förlåtande.

Precis som sitt syskon är vi tveksamma till om detta racket landar på den svenska marknaden.

Hitta bästa pris för Sane Magic 2.0 3D 2021 hos
TennisShopen

Sane Rissing 2.0 Max Pro 2021

Rissing 2.0 Max Pro är en uppdaterad version av föregående års populära padelracket. Passar såväl motionärer som medelspelare som söker ett padelracket med hög kontroll.

Formen på racket är runt och det har en stor sweet spot som tillåter träffar även längre ut mot kanterna. Vidare har det en jämn medelbalans som känns bra i handen. Överlag ett smidigt och lätthanterat padelracket.

Träffytan är av 3K kolfiber och erbjuder en fin precision och fart i bollträffen. Ytan har dessutom försetts med Sanes 3D-struktur för extra spin på bollen.

Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan Black Ev20 som tillför god kontroll och fart även vid lösare slag och sämre träffar.

Ett padelracket som passar många spelare och som hjälper dig att reducera onödiga misstag och få ett fint flyt i spelet.

Sane Rissing 2.0 Max Pro 2021 är ett runt padelracket som passar en bred massa av spelare. Populär modell till ett bra pris.

Hitta bästa pris för Sane Rissing 2.0 Max Pro 2021 hos
Racketspecialisten & TennisShopen

Sane Rissing Carbon Legend 3D är ett runt padelracket med mycket fina kontrollegenskaper. Prisvärt och snygg design

Sane Rissing Carbon Legend 3D 2021

Rissing Carbon Legend 3D är ett riktigt trevligt padelracket från Sane som lämpar sig för motionärer och medelspelare.

Med en jämn medelbalans, rund form och stor sweet spot ger Rissing Carbon mycket kontroll i spelet och erbjuder även fart i bollen vid träffar ut mot kanterna.

Den mjuka kärnan levererar fin komfort och fart i alla slagen och med träffytan i 3K kolfiber får du bra precision med bollen.

Träffytan är försedd med en sandpappersliknande yta för att få bättre grepp och spinn i bollen.

Förutom sina fina spelaregenskaper tycker vi att Rissing Carbon har fått en riktigt snygg design med en härlig färgkombination. Ett racket att trivas med på banan!

Hitta bästa pris för Sane Rissing Carbon Legend 3D 2021 hos
Racketspecialisten

Sane Rissing 2.0 Woman 2021

Rissing 2.0 Woman och Rissing 2.0 Fast React är nästintill identiska padelracket och förutom designen så skiljer de sig de endast marginellt på vikten enligt Sane. Woman-modellen är snäppet lättare.

Det gör att detta racket också är ett utmärkt val av padelracket för nybörjare. 

Formen på racket är oversizedrunt med en stor sweet spot, som tillåter träffar även längre ut mot kanterna. Vidare har det en jämn medelbalans.

Träffytan är av glasfiber för förlåtande och skonsamma träffar, dessutom är ytan sträv bättre spin på bollen.

Inuti racket hittar vi den mjuka kärna Black Ev30 som genererar fart även vid lösare slag och tillåter dig att göra felträffar.

Sane Rissing 2.0 Woman 2021 är ett optimalt padelracket för nybörjare. Lättspelat och skonsamt.

Hitta bästa pris för Sane Rissing 2.0 Woman 2021 hos
TennisShopen

Sane Rissing 2.0 Fast React 2021 är ett optimalt padelracket för nybörjare. Lättspelat och skonsamt.

Sane Rissing 2.0 Fast React 2021

Rissing 2.0 Fast React är ett riktigt bra val av padelracket för nybörjare som har en hög hållbarhet tack vare en ram i 100% kolfiber.

Racket har en oversized och rund form, vilket betyder att det rackhuvudet är extra stort för större träffyta. Det har även en stor sweet spot för att få en bra bollträff även ut längre mot kanterna. Vidare är balansen en jämn medelbalans.

Träffytan är sträv för bättre spin på bollen och gjord helt i ett snällt och skonsamt glasfiber. I kombination med den mjuka kärnan Black Ev30 får du god hjälp med fart även vid lösare slag och snedträffar.

Vi får även säga att rackets snygga färgval passar den svenska marknaden lite extra.

Hitta bästa pris för Sane Rissing 2.0 Fast React 2021 hos
Racketspecialisten

Sane eller S.A.N.E som det ibland skrivs är en förkortning för Sistema Antivibratorio de Núcleo Elástico. Det kommer från när Sane utvecklade skonsamma racket med elastisk kärna för minskad vibration.

Sane grundades 1989 i Argentina, vilket gör det till ett av de äldsta padelmärkena. I sin spanska fabrik i Arganda Del Rey utanför Madrid tillverkar de idag all utrustning för hand för den europeiska marknaden. Förutom egen tillverkning så tillverkar de även rackets åt andra märken som exempelvis Siux, Black Crown och Nox.