Enebe padelrackets 2021

Premiumrack från Spanien

Det spanska märket Enebe har funnits med länge inom padeln och det är ett populärt val av racket nere i Spanien. I Sverige är det än så länge lite mer okänt, men det är något vi tror kommer att ändras snart då det här är riktigt trevliga padelrackets.

Bakom Enebe står idag samma ägare som även har padelmärkena Vibor-AAres och Softee.

Enebes padelrackets kännetecknas av hög kvalité och samtliga modeller använder sig av den populära HR3 Black-kärnan, som bland annat NOX använder sig av också.

Kollektionen 2021 bjuder på ett brett utbud av padelrackets och vi ska gå igenom några av de populäraste modellerna och för vilka spelare dessa passar. Häng på!

Innehåll i artikeln

Enebe Spitfire 2021 är ett droppformat padelracket med styrkor i både offensiva och defensiven. Ett padelracket för både motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Enebe Spitfire 2021

Spitfire är en av toppmodellerna ur Enebes kollektion för 2021. Det är ett mångsidigt padelracket som är starkt i både defensiven och offensiven.

Racket är välbyggt med dubbla kolfiberrör i ramen, som gör det både hållbart och starkt. Vidare finns en trippelbrygga mellan handtaget och rackethuvudet, vilket resulterar i att det är vridstyvt och stabilt i bollträffen.

Till formen är Spitfire droppformat och vikten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans. Detta ger racket både fart och kontroll i slagen.

Den sträva träffytan är uppbyggd av 3K kolfiber och dessutom finns Enebes teknologi Speed Layer inarbetad i ytan, som hjälper till och genererar en hög fart.

Inuti racket finns den mjuka kärnan EVA Foam HR3 Black, som har en snabb återhämtning och bra respons i de hårda slagen.

Vi rekommenderar detta racket till en bred skara spelare, alltifrån motionärer upp till tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för Enebe Spitfire 2021 hos
Racketspecialisten

Enebe RSX Grapheno 2021

RSX Grapheno är en annan toppmodell bland Enebes rackets för 2021. Denna modellen riktar sig främst till offensiva spelare och erbjuder en enorm kraft och fart i slagen.

Racket har en droppform, vilket gör att det även erbjuder en hel del kontroll i slagen. Vidare är det en medelhög balans, som resulterar i en en snabb svinghastighet och således en kraftfull bollträff.

Den släta träffytan är uppbyggt med 24K kolfiber, ett påkostat material som gör ytan styv och mycket hållbar.  Som namnet antyder så har Enebe även försett racket med materialet Graphene, för att öka kraften och tåligheten.

Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan HR3 Black EVA Ultra Soft, som tillsammans med den styva ytan ger en riktigt skön och fartfylld bollträff med en härlig känsla.

Vi rekommenderar denna modellen för medelspelaren och den avancerade spelaren som söker kraft i slagen, men samtidigt vill behålla en viss kontroll.

Enebe RSX Grapheno är ett påkostat padelracket med både grahene och 24k kolfiber. Kraftfullt och för den offensiva spelaren.

Hitta bästa pris för Enebe RSX Grapheno 2021 hos
Racketspecialisten

Enebe Massive Attack 2021 är ett diamantformat padelracket med ett snyggt utseende. Skön bolltouch och en explosiv bollträff vid hårda slag.

Enebe Massive Attack 2021

Massive Attack är ett riktigt snyggt padelracket med en läcker färgkombination. Precis som namnet avslöjar så är det ett offensivt racket för spelare som gärna smällar på.

Racket kommer med en diamantform och en medelhög balans, vilket gör det lite svårare att komma rätt i bollträffen, men vid de rätta träffarna belönas man med hög fart.

Den släta träffytan består av 3K kolfiber i kombination med Enebes teknologi Speed Layer, som hjälper till att generera en explosiv utväxling och fart i slagen. Vidare är Massive Attack utrustat med den mjuka kärnan EVA Foam HR3 Soft Black, för en skön touch och snabb återhämtning.

Mellan handtaget och rackethuvudet finns en trippelbrygga som gör Massive Attack vridstyvt och stabilt, samtidigt som det reducerar vibrationer effektivt. I ramen finns även dubbla kolfiberrör som gör det hållbart och tåligt.

Vi rekommenderar denna modellen för offensiva spelare på medel och avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Enebe Massive Attack 2021 hos
Racketspecialisten

Enebe Combat Carbon 8.1 2021

Combat Carbon 8.1 är ett padelracket med fokus främst på kontroll och precision i slagen och det gör sig starkt i defensiven och volleyspelet.

Racket har en rund form med stor centrerad sweet spot. Vidare är balansen låg, vilket innebär att vikten sitter när handtaget. Det gör racket smidigt och lättmanövrerat.

Träffytan är slät och matt till utseendet och består av 3K kolfiber. Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Foam HR3 Soft Black. Kombinationen ger en trevlig träffkänsla med lättillgänglig fart och möjligheter till fina placeringar.

Combat Carbon 8.1 är även ett av racken som är utrustat med ShockOut’s antivibrationsteknik, för att öka komforten vara snällt mot armbågen.

För vem passar racket? Jo, vi rekommenderar det främst för motionärer och medelspelare.

Enebe Combat Carbon 8.1 2021 är ett runt padelracket med mycket kontroll. Låg balans och smidig att hantera.
Enebe Combat Ultrasoft 2021 är ett racket för nybörjare, lättspelat och runt med bra kontroll i slagen. Skonsamt mot padelarmbåge.

Enebe Combat Ultrasoft 2021

Combat Ultrasoft är en prisvärd och lättspelad instegsmodell från Enebe. Detta racket klockar även in på en något lägre vikt på 350-360 gram, vilket gör den lättare att hantera.

Genom den runda formen så får Combat Ultrasoft en stor och centrerad sweet spot. Vidare är vikten jämnt fördelad och det innebär en medelbalans i racket. Kombinationen ger hög kontroll och gör det starkt i defensiven.

Den släta träffytan är uppbyggd av ett skonsamt och förlåtande glasfiber, i kombination med Enebe’s Speed Layer-teknologi som ger en ökad utväxling i bollträffen.

Inuti racket finns den mjukare kärnan EVA Foam HR3 Soft Black, som erbjuder lättillgänglig fart och en komfortabel bolltouch.

Ska även tilläggas att denna modellen finns i en grön och en röd design.

Vi rekommenderar Combat Ultrasoft för nybörjare, ett bra padelracket att utvecklas med.

Enebe Break 2021

Break är en trevlig instegsmodell och ett utmärkt allroundracket för nybörjaren. Tack vare droppformen och medelbalansen finns det både fart och kontroll att hämta.

Träffytan är uppbyggd av ett lättspelat och skonsamt glasfiber tillsammans med teknologin Speed Layer som ger extra fart i bollträffen.

Kärnan består av det mjuka materialet EVA Foam HR3 Soft Black som har en snabb återhämtning och en riktigt skön bolltouch.

Vi rekommenderar denna modellen för nybörjaren eller motionären som vill gå från en rund form till droppform.

Enebe Break 2021 är en instegsmodell med både fart och kontroll i slagen tack vare sin droppform och medelbalans.

Spanska Enebe (NB) har rötter från sjuttiotalet och grundades av Navarro Sirvent. 2017 försattes det ursprungliga företaget bakom märket i konkurs och Enebe köptes därefter upp av det spanska sportföretaget Jim Sports, som bland annat även äger padelmärkena Vibor-A, Ares och Softee. De har därefter blåst nytt liv i märket.

På World Padel Tour använder toppspelaren Javier ‘Javi’ Rico ett padelracket från Enebe.