Vibor-A padelrackets 2021

Giftiga padelrack från ormmärket

Det spanska padelmärket Vibor-A har äntligen släppt sina toppmodeller för 2021, något senare än de flesta andra tillverkare. De fyra padelracken som släpps är uppdaterade versioner av modellerna King Cobra, Yarara, Black Mamba och Naya.

Vibor-A’s padelrackets tillverkas för hand i deras fabrik i Madrid. Det är välgjorda rack av premiumkvalité med påkostade materialval. I samma familj finns även padelmärket Ares, som är lite enklare padelrack till en lägre prislapp.

Vibor-A är känt som ormmärket och deras padelrack har en design som är lätt att känna igen med ormen över träffytan. Det spanska ordet vibora betyder även viper på engelska och huggorm på svenska. Alla Vibor-A’s modellnamn har dessutom kopplingar till olika ormar.

Det finns ju också ett padelslag som kallas vibora eller el serpiente (ormen), just för att bollen likt en orm slingrar sig ner i motståndarnas hörn.

Nu tar vi och kikar in Vibor-A’s toppmodeller för 2021, vad deras egenskaper är, för vem de passar och vad som skiljer dem från varandra.

Innehåll i artikeln

Vibor-A King Cobra Liquid Edition 2021 är ett diamantformat padelracket som riktar sig till den erfarna spelaren som vill ha kraftfulla slag med bra komfort.

Vibor-A King Cobra Liquid Edition 2021

King Cobra är Vibor-A’s kraftfullaste modell och är framtaget för den offensiva spelaren som vill ha rejält med fart i slagen. Detta påkostade och högkvalitativa padelracket används bland annat av toppspelaren Martín Piñeiro på World Padel Tour.

Racket har en diamantform med en hög balans, det gör att racket är något framtungt och sweet spoten sitter även en bit ovanför mitten. Som spelare bör du därför vara tekniskt duktig för att få ut max av detta racket.

Även om King Cobras främsta egenskap är fart och kraft så erbjuds du även bra med komfort och kontroll i slagen tack vare att Vibor-A har valt att arbeta med den mjuka kärna Black Soft Eva.

För att öka rackets hållbarhet är det förstärkt med de två mycket tåliga materialen kevlar och grafen, som tillsammans med 12K kolfiber i den ruggade träffytan skapar en fantastisk bollträff och känsla i slagen.

En nyhet för 2021 års modell är att rackethjärtat har ändrats och byggts starkare, för att öka stabiliteten i racket vid framförallt hårda träffar.

En annan nyhet är att Vibor-A har valt att använda anti-vibrationslindan ShockOut Undergrip, för att ge extra komfort och vara betydligt snällare mot armbågen. Det är samma typ av linda som Noene Antishock.

Ett riktigt toppracket i varenda detalj!

Hitta bästa pris för Vibor-A King Cobra Liquid Edition 2021 hos
Racketspecialisten

Vibor-A Yarara Liquid Edition 2021

Yarara är en populär modell som detta året försetts med snygg färgkombination i svart och guld. Racket passar utmärkt för både motionärer och avancerade spelare och riktar sig till spelare som vill ha ett allroundracket, men med lite mer fokus på fart än kontroll.

Tack vare sin droppform och medelhöga balans erbjuder Yarara bra egenskaper både i det defensiva och offensiva spelet. I ramen har Vibor-A valt att mixa kevlar och kolfiber för att styva upp racket och göra det mer motståndskraftigt och hållbart.

Träffytan består av 12K kolfiber i kombination med glasfiber för en riktigt bra kombination av kraft och kontroll i slagen. Vidare är ytan ruggad för att ge extra spin i slicade slag.

Inuti racket finns den mjukare kärnan Black EVA Soft som hjälper till att ge en komfortabel och skön bollträff med bra fart i alla lägen.

Förutom en ny design finns även tekniska nyheter i racket för 2021. Hjärtat har ändrats och förstärkts för att stabilisera racket ytterligare, vilket ökar kraften i slagen.

Vidare har även Yarara försetts med ShockOut Undergrip, en anti-vibrationslinda som minskar skaderisken och ger bekvämare slag för dig och din arm.

Vibor-A Yarara Liquid Edition 2021 är ett droppformat padelrack gjort av påkostade materilval, en riktigt toppmodell. Bra defensiva egenskaper med fin kontroll i bollträffen, samtidigt som det går att smälla på och agera aggresivt framme vid nät.

Hitta bästa pris för Vibor-A Yarara Liquid Edition 2021 hos
Racketspecialisten & 
Oncourt

Vibor-A Mamba Liquid Edition 2021 är ett droppformat padelracket med mycket fina allroundegenskaper.

Vibor-A Black Mamba Liquid Edition 2021

Black Mamba är Vibor-A’s populäraste modell och en riktig storsäljare. Inte så konstigt då det är ett padelrack som passar många spelare tack vare sina fina allroundegenskaper och välbalanserade konstruktion.

Jämfört med sitt syskon Yarara så har Black Mamba en oversized droppform och en medelbalans. Det resulterar i att Black Mamba erbjuder lite mer kontroll och det är lättare att komma rätt i bollträffen.

Likt sina syskon så är Black Mamba även uppbyggd med påkostade materialval. I ramen hittar vi en mix av kevlar och kolfiber, som ger en ökad hållbarhet och styvhet i racket.

Träffytan är gjord av 12K kolfiber och glasfiber som ger en riktigt bra bollträff med fart och komfort. Dessutom är ytan ruggad för bästa möjliga spin på bollen när du slår slicade slag.

Den mjukare kärnan Black EVA Soft bidrar till fart i alla lägen och ger skonsamma bollträffar.

Nytt för 2021 är det ändrade och förstärkta rackethjärtat, som ger racket mer stabilitet och förhindrar att det vrider sig. Det resulterar i mer kraft i de hårda slagen.

I greppet har Vibor-A valt att använda anti-vibrationslindan ShockOut Undergrip, som reducerar skaderisken och ger dig bekvämare slag.

Hitta bästa pris för Vibor-A Black Mamba Liquid Edition 2021 hos
RacketspecialistenPadelXpert

Vibor-A Naya Liquid Edition 2021

Naya är en toppmodell som till 2021 har fått ett läckert svartrosa utseende. Det är ett populärt racketval för damer och på World Padel Tour används detta racket av toppspelaren Alba Galán.

Rent tekniskt är Naya väldigt lik Black Mamba, men med en stor skillnad och det är att Naya väger mindre med sina 345-365 gram. Vilket gör att Naya är lättare att manövrera och hantera, men har lite mindre tyngd bakom slagen.

Tack vare en oversized droppform och medelbalans är racket starkt i både det offensiva och defensiva spelet, med bra känsla i försvarande lobbar och hårda volleyslag.

En nyhet för 2021 är det förstärkta rackethjärtat som ökar stabiliteten i racket. Tillsammans med ramen som är uppbyggd i kevlar och kolfiber får racket bra kraft i de hårda slagen, utan att vrida sig.

Träffytan är uppbyggd i 12K kolfiber för kraft och precision, dessutom har man även använt glasfiber som bidrar med en elastisk känsla och komfort. Vidare är ytan ruggad för bästa möjliga skruv på bollarna när du skär slagen.

Precis som sina syskon så har även Naya den mjukare kärnan Black EVA Soft som ger bra med fart i alla lägen.

Grepplindan som Vibor-A använt är den skonsamma anti-vibrationslindan ShockOut Undergrip, vilket minskar vibrationer och ger behagligare bollträffar.

Vibora-A Naya Liquid Edition 2021 är ett droppformat padelracket med optimala allroundegenskaper. Vikten är lite lägre än standard för att passa perfekt för damer. Bäst i test 2021 bland padelracket för damer enligt oss.

Hitta bästa pris för Vibor-A Naya Liquid Edition 2021 hos
Oncourt

Vibor-A är ett spanskt padelmärke som grundades 2011 med idén om att göra premiumrackets av hög kvalité. Padelracken tillverkas för hand i deras egna fabrik i Madrid.

Vibor-A’s familj består även av padelmärket Ares, som har lite lägre prissatta padelrackets.

På World Padel Tour spelar exempelvis Martín Piñero och Alba Galán med padelrackets från Vibor-A.