Volt padelrackets 2021

Premiumrack från Portugal

Portugisiska padelmärket Volt satsar på att göra högklassiga och snyggt designade padelrackets som andas premium. Fler och fler spelare i Sverige har på senare tid fått upp ögonen för Volt och deras spännande rack.

Till kollektionen 2021 har man släppt de två intressanta modellerna Volt 500 och 700, som vi kommer att gå igenom i denna artikeln. Från förra årets kollektion hänger även modellerna Volt 800 och Volt 900 med till 2021.

För fler nyheter från olika padelmärken se gärna vår artikeln nya padelracket. Nu tar vi och kikar in Volts senaste tillskott!

Volt 700 är ett kraftfullt padelracket av hög kvalité. Ett styvare racket som svarar utmärkt i slagen.

Volt 700 2021

700 är ett kraftfullt padelracket som är framtaget för den lite mer offensiva spelaren som gillar att smasha och spela med fart.

Racket har en droppform, vilket gör att sweet spoten sitter lite högre upp än mitten. Balansen är medelhög, vilket bidrar till mer tyngd och kraft i svingen.

Kärnan i racket består av materialet Black EVA och träffytan samt ramen är av 100% kolfiber. Det gör Volt 700 till ett relativt styvt racket med mycket fin respons i bollträffen och en bra dämpning av motståndarnas slag.

Det gör även att man som spelare behöver generera mycket av farten själv och slå igenom slagen ordentligt för att bli belönad av racket.

För den som gillar att sätta spin på bollen har Volt lagt en struktur av hexagonmönster över hela träffytan.

Som bonus ingår även ett ramskydd och fodral vid ett köp.

Ett snyggt racket för den kräsna spelaren!

Volt 500 2021

Volt 500 är ett mer kontrollinriktat padelracket än sitt syskon och det utmärker sig framförallt i defensiven och precisionsspelet.

Den runda formen och medellåga balansen gör att det är lätt att komma rätt i bollträffen och att racket känns lättmanövrerat.

Inuti racket hittar vi en Black EVA kärna och träffytan är tillsammans med ramen uppbyggd i 100% kolfiber. Den något styvare konstruktionen ger Volt 500 bra tryck i de hårda slagen.

Ytan är försedd med en struktur av hexagonmönster för ökad skruv på bollen. Dessutom ingår det även ett ramskydd och fodral till denna modellen också.

Förutom denna mörkgröna variant så finns Volt 500 dessutom i en grå lightversion som väger 340-360 gram. Perfekt för damer eller herrar som söker ett lättare padelracket.

Volt 500 2021 är ett rundformat padelracket med bra kontroll och härligt tryck i slagen.

Volt är ett portugisiskt renodlat padelmärke som grundades 2016. Idag har man försäljning i över 20 länder. Deras mål är att erbjuda padelrack med en optimal balans mellan kvalité och design.

På World Padel Tour används Volt av t.ex. toppspelaren Ana Catarina Noguiera.