Babolat Technical-serie 2024

Recension, guide & jämförelse

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Den stora franska rackettillverkaren Babolat har börjat släppa sin kollektion för 2024 och först ut är deras Technical-serie. 

Tidigare har Babolat släppt Viper, Veron och Vertuo-serierna för sig men till i år har man valt att släppa de olika modellerna Technical, Air och Counter för sig i stället. 

Technical är racketserien som i första hand är framtagen för den offensiva spelaren. De har en diamantform och skillnaden dem emellan är främst hårdheten på materialen i racken.

Babolat Technical Viper Juan Lebrón 2024 Recension

Babolat Technical Viper Juan Lebron 2024 recension, test, jämförelse. Detta är en hårt och offensivt padelracket med massor av fart i. Den har dessutom dubbla strukturen på ytan för maximalt med skruv.
Babolat Technical Viper Juan Lebron 2024 test, betyg, recension. Ett diamantformat kraftpaket till racket med explosiv fart. Svårspelad men belönar den duktiga spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Technical Viper Juan Lebrón 2024 hos:

Vad är Technical Viper Juan Lebrón 2024 för padelracket?

Det här är ett offensivt padelracket som även Juan Lebrón spelar med, en av världens bästa padelspelare. Racket har en häftig design som bär hans varglogga på ytan. Juan Lebróns smeknamn är just El Lobo, som betyder vargen på spanska.

Jämfört med förra årets version så har designen uppdaterats, i övrigt är racket sig likt. Det innebär att det alltjämt har en offensiv diamantform och en hög balans (topptung). Vikten klockar in på ca. 365 gram och den lilla sweet spoten sitter närmare toppen på racket.

Ramen är uppbyggd av ett vridstyvt kolfiber och innanför skalet finns den hårdare kärnan Black EVA. Till slagytan har man använt ett relativt tjockt 12K kolfiber, som gör ytan mycket styv.

Något vi tycker om med den är modellen är teknologin 3D+ spin, som är dubbla strukturer på ytan i form av ett räfflat mönster kombinerat med en sandpappersstruktur. 

Offensiven

Det är i offensiven som Technical Viper får glänsa ordentligt. Med kombinationen av en diamantform, hög balans och hård uppbyggnad så går det få till en fantastiskt bra fart på bollen, för spelaren med rätt teknik.

För vi vill understryka att man behöver ha spelat padel ett tag och en bra teknik för att hantera den här modellen.

Vid det snabba spelet framme vid nät kan racket upplevas som lite svårmanövrerat med det framtunga balansen. Det levererar dock explosiva volleyslag och med de dubbla strukturerna på ytan kan man skära bollarna på ett föredömligt sätt.

Babolat Technical Viper Juan Lebron 2024 närbild på racket.

Defensiven

I det defensiva spelet så kräver Technical Viper sin spelare, då den lilla sweet spoten och styva konstruktionen gör att man behöver spela noggrant och slå igenom sina slag ordentligt.

Man får dock ett padelracket med full kontroll över kraft i slagen, eftersom tramplineffekten är obefintlig. Detta brukar man som erfaren spelare tycka om. 

Vidare går det få en hög fart i de låga grundslagen, vilket gör att man kan ställa frågor till motståndare som står framme vid nät. 

Andra egenskaper

Vibrasorb System 2 – Babolat har utrustat racket med ett vibrationsdämpande system, som minskar påfrestande vibrationer och gör slagen mer komfortabla.

HPS-Technology – Den här teknologin innebär att borrhålen har anpassats för att matcha rackets egenskaper. På den här modellen kan man hitta två extra borrhål, som kompenserar för dess hårdhet och det utökar den lilla sweet spoten något.

Smart Buttcap – Detta innebär att handledsremmen enkelt tas loss och antingen tvättas alternativt bytas ut mot en annan färg. Till Technical Viper Juan Lebrón så medföljer två handledsremmar i olika färger.

För vem passar Babolat Technical Viper Juan Lebrón 2024?

Det passar dig som är ute efter ett kraftfullt och offensivt padelracket och som gillar att spela aggressivt. Nivåmässigt rekommenderar vi den här modellen för dig som har spelat padel ett bra tag och är minst på en medelnivå, gärna högre.

Hitta bäst pris på Babolat Technical Viper Juan Lebrón 2024 hos:

Babolat Technical Veron Juan Lebrón 2024 Recension

Babolat Technical Veron Juan Lebron 2024 recension, test, review. Denna offensiva modell riktar sig till medelspelare som vill ha fart i sitt spel.
Babolat Technical Veron Juan Lebron 2024 test, omdöme, recension. Ett padelracket för spelare som vill spela med fart men ändå bibehålla en bra känsla i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Technical Veron Juan Lebrón 2024 hos:

Vad är Technical Veron Juan Lebrón 2024 för padelracket?

Årets version av Veron Technical har fått en uppdaterad design med El Lobo-loggan, som är Juan Lebróns signatur. Precis som tidigare är detta en offensiv modell och en mer lättspelad variant av syskonet Viper. Racket kommer med en diamantform och en hög balans, samt en sweet spot som sitter närmare toppen.

Vågen hamnar på ungefär 365 gram, beroende på exemplar och kollar vi in ramen så består den av 100% slittåligt kolfiber. Inuti racket hittar vi Babolats medelhårda Black EVA-kärna

Träffytan är gjord av något som kallas Carbon Flex, vilket är en mix mellan kolfiber och glasfiber. Med denna får man en trevlig respons tack vare kolfibret, samtidigt som glasfibret bidrar med känsla och komfort.

Ovanpå ytan har Babolat lagt ett räfflat mönster som de kallar för 3D Spin. Den hjälper till att skapa ännu mer rotation på bollen i skurna slag.

Offensiven

Även Veron har sina stora styrkor i det offensiva spelet tack vare sin diamantform och höga balans. Med den kombination kan man arbeta upp en snabb svinghastighet, vilket gör bra tyngd bakom slagen. 

Veron är mer komfortabel jämfört med Viper och man har en fin känsla i bollträffen, vilket kommer stor nytta i volleyspelet. Samtidigt är inte trampolineffekten alltför stor och man kan effektivt dämpa hårda slag från motståndarna.

Babolat Technical Veron Juan Lebron 2024 närbild på padelracket.

Defensiven

I försvarsspelet bak i banan så är Veron Technical något svårhanterad på grund av sin form och balans. Man behöver arbeta rätt inför varje slag och träffa den mindre sweet spoten. Man blir dock inte lika straffad vid missarna som med Viper. 

Det går att trycka på med bra fart i de låga grundslagen, som tvingar motspelarna att agera vid nät. Vidare finns en fin känsla i lobbar och med den räfflade ytan man kan slå härligt skurna droppskott nära nät. 

Andra egenskaper

Vibrasorb System 2 – Ett antivibrationssystem i racket som gör komforten bättre och minskar risken för padelarmbåge.

Smart Buttcap – På den här modellen kan handledsremmen enkelt tas av för att antingen tvättas eller bytas ut mot en annan färg.

Hole Pattern System (HPS) – Borrhålen på racket är placerade på ett sätt som ska matcha rackets form och sweet spot, för att på så sätt öka effekten i slagen.

För vem passar Babolat Technical Veron Juan Lebrón 2024?

Det är ett passande modell för dig som söker en offensiv modell som inte är alltför svårspelad. Vi rekommenderar den framförallt till duktiga motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på Babolat Technical Veron Juan Lebrón 2024 hos:

Babolat Technical Vertuo Juan Lebrón 2024 Recension

Babolat Technical Vertuo Juan Lebron 2024 test, recension, betyg. Den här diamantformade modellen riktar sig primärt till nyare spelare i padel som gillar att spela med fart. Den har en mjuk uppbyggnad med fin touch.
Babolat Vertuo Technical Juan Lebron 2024 recension, omdöme, betyg. Ett skonsamt och trevligt padelracket för nyare spelare som tycker om att spela aggressivt.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Technical Vertuo Juan Lebrón 2024 hos:

Vad är Babolat Technical Vertuo Juan Lebrón 2024 för padelracket?

Det här är den mest lättspelade modellen i Juan Lebróns Technical-serie och passar utmärkt för spelare som har lite erfarenhet från annan racketsport tidigare och ska börja spela padel. Det passar även för den erfarne padelspelaren som vill lära sig diamantformen.

För Vertuo Technical kommer som sagt med en diamantform och har en sweet spot som sitter en bit ovanför mitten. Vikten ligger på 355 gram och tyngdpunkten är topptung, vilket innebär balansen är högre upp.

Till ramen har man använt ett hållbart och slitstarkt kolfibermaterial, medan träffytan består av ett mjukt och skonsamt glasfiber. Ovanpå ytan finns även en räfflad struktur som kallas 3D Spin. Inuti Vertuo Technical hittar vi en kärna av ett mjukt och elastiskt skum med hög komfort och känsla.

Offensiven

Även Technical Vertuo är ett offensivt bra padelracket och kan tack vare sin diamantform och höga balans generera en fin fart i slagen.

Glasfibret i slagytan och den mjuka kärna ger en trevlig och betydligt skonsammare träffkänsla i bollträffen jämfört med sina två syskon ovan. Det finns även en trampolineffekt som hjälper till att skjutsa iväg bollen när träffarna inte blir perfekta.

Babolat Technical Vertuo Juan Lebron 2024 närbild på träffytan.

Defensiven

Vid trängda lägen i det defensiva spelet så får man god hjälp av detta padelracket. Den mjuka kärnan i racket hjälper till att ge en del gratisfart när svingen inte blivit perfekt. Glasfibret i träffytan ger även en fin känsla i både grundslag, droppskott och lobbar.

Rackets diamantform och höga balans gör dock att det kan kännas lite svårmanövrerat och det gäller hela tiden att träffa den lite mindre sweet spoten.

Andra egenskaper

Hole Pattern System – Technical Vertuo är utrustat med Babolats teknologi HPS. Den innebär att att rackets borrhål har borrats på ett sätt som matchar rackets form och sweet spot, vilket i sin tur ökar effekten i slagen.

Vibrasorb System 2 – Vi hittar även Babolats vibrationsdämpande system i rackethalsen. Det skonar armbågen och gör bollträffen mer skonsam och bekväm.

Smart Buttcap – Detta innebär att man kan ta av handledsremmen för att antingen tvätta den eller byta ut mot en annan färg.

För vem passar Babolat Technical Vertuo Juan Lebrón 2024?

Den passar dig som söker efter ett lättspelat diamantracket, med skonsam uppbyggnad och bra fart i slagen. Vi rekommenderar det främst för duktiga nybörjare och motionärer.

Hitta bäst pris på Babolat Technical Vertuo Juan Lebrón 2024 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades redan 1875 (!). På den tiden var fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Först 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. 

Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller