RS padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på RS Padelrack

20 % rabatt på hela sortimentet

Gäller ordinarie priser

15% rabatt på RS padelracketar

Gäller ordinarie priser

Vill du läsa om RS nya kollektion för 2023? Hitta vår artikel med recensioner nedan.

Innehåll

Introduktion till RS Padel 2022

Robin Söderlings RS Padel är ett populärt märke hos många padelspelare, mycket tack vare kombinationen av snygga designer, bra materialval och attraktiva priser.

RS Padel erbjuder padelrackets till många olika typer av spelare och har både dam- och herrmodeller för nybörjare, motionärer och mer avancerade padelspelare.

Till 2022 har man bland annat tagit fram två modeller tillsammans med de två toppspelarna Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. Dessa padelracketar har testats fram under en lång tid tillsammans med spelarna.

Låt oss gå igenom de nya modellerna från RS!

RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 Recension

RS Pro Edition Simon Vasquez padelracket är ett otroligt vasst rack för padel och på denna bilden syns den ruggade ytan tydligt som ger en extra skruv på bollen. Denna toppmodellen från RS är riktigt snygg.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är RS Pro Edition Simon Vasquez för padelracket?

Det är ett riktigt snyggt padelracket som är framtagen med en av Sveriges bästa spelare, Simon Vasquez. Enligt egen utsago så prövade han ett stort antal olika typer av testmodeller och prototyper innan han och RS hittade rätt i egenskaperna.

Pro Edition Simon Vasquez är till formen en korsning mellan dropp och diamant och kommer med en medelhög balans. Det gör att racket levererar bra med kraft i slagen samtidigt som man bibehåller en del kontroll. Vikten för den här modellen ligger på 365 – 375 gram.

Ramen är uppbyggd av dubbla lager med kolfibertuber, vilket gör racket starkt och stabilt vid bollträffen. Dessutom är ramen hexagonformad, där RS har hämtat inspiration från toppmodellerna hos det spanska märket Varlion. Det ger ett minskat luftmotstånd och gör racket smidigare att hantera.

Tittar vi på slagytan så består den av 12K aluminiserat kolfiber och ovanpå ytan finns ett 3D-mönster som ger extra bett i bollen vid slicade slag. Inuti racket finns en adaptiv kärna av EVA Pro Rubber. Kärnan är ganska hård i mitten och något mjukare ut mot kanterna, vilket resulterar i en lite större sweet spot.

Offensiven

RS Pro Edition Simon Vasquez är ett oerhört starkt padelracket i det offensiva och erbjuder distinkta och explosiva bollträffar, samtidigt som man inte blir superstraffad vid lite sämre träffar.

Den medelhöga balansen i kombination med hexagonramen levererar snabba svinghastigheter och ett riktigt bra klipp i slagen. Vidare hjälper den mönstrade ytan till att göra slag som bandejas och viboras giftiga och svårtagna för motståndarna.

Tack vare att trampolineffekten är liten så kan motståndarnas bollar effektivt dämpas framme vid nät, alternativt smällas på tillbaka med rejäl fart.

Simon Vasquez och hans padelracket för 2022 som är RS Pro Edition. Ett fartfyllt och offensivt racket med härlig kraft i slagen.

Defensiven

På grund av sin form, balans och material så ställer Pro Edition Simon Vasquez lite krav på dig och din teknik i defensiven. Slagen behöver slås igenom ordentligt och du får inte så mycket hjälp vid trånga lägen nere i hörnet. Det gäller att hela tiden jobba rätt inför varje slag.

Har du en god teknik så erbjuds du kraftfulla och stabila grundslag från bakre delen som tvingar motståndarna att jobba hårt vid nätet. Vidare får man en fin kontroll och känsla i lobbar och droppbollar nära nät.

En mycket trevlig detalj med denna modellen är att handtaget är 1 cm längre än standard, vilket ger möjligheten att slå dubbelfattade backhandslag. Perfekt vid låga och hårda returer.

Andra egenskaper & teknologier

Axis Force Stabilisator – En teknologi i rackethjärtat som förbättrar padelrackets stabilitet och dämpar vibrationerna till armen och handen.

Power Holes – Borrhålen som är i mitten av racket är mindre jämfört med hålen ut mot kanterna, vilket ger mer solida bollträffar och ökar padelrackets sweet spot.

För vem passar RS Pro Edition Simon Vasquez?

Den här modellen passar dig som vill ha ett padelracket med massor av fart, men som ändå erbjuder en del kontroll i slagen. Vi rekommenderar att du har spelat padel ett tag och är en duktig motionär, medelspelare eller tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för RS Pro Edition Simon Vasquez 2022 hos:

RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 Recension

RS Pro Edition Cayetano Rocafort är padelracket som Caye spelar med under 2022. Detta racket är hybridformat mellan dropp och rund och har en kolfiberyta. En mycket populär modell förra året som blivit ännu bättre!
RS Pro Edition Cayetano Rocafort padelracket är en populär, snygg och påkostad modell som till 2022 har förbättrats på flera punkter. Racket erbjuder hög kontroll och är ett lämpligt padelracket för dig som söker kontroll och känsla, med möjlighet att smälla på.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är RS Pro Edition Cayetano Rocafort 2022 för padelracket?

Det här är uppföljaren till förra årets modell RS Cayetano Rocafort Edition som var en riktig succé och RS mest sålda padelracket under 2021. Årets version har framförallt gjorts lite mer fartfylld med hjälp av en annan form och mer påkostade material.

Pro Edition Cayetano Rocafort har en vikt på 360-375 gram med en medelbalanserad tyngdpunkt och till formen är det en korsning mellan rund och dropp. Det gör att racket erbjuder mycket kontroll men samtidigt en hel del fart i slagen.

Ramen är uppbyggd av dubbla tuber kolfiber, som ger en solid känsla och en slittålig konstruktion. Träffytan på årets modell består av 3K aluminiserat kolfiber, vilket är lite styvare än förra årets glasfiberyta. Dessutom har ytan både ett 3D-mönster och en sandpappersbeläggning, för maximalt grepp i bollen vid slicade slag.

Inuti racket finns en adaptiv EVA-kärna som är lite hårdare i mitten och blir mjukare ut mot kanterna, detta ökar sweet spoten och ger fart även vid sämre bollträffar.

Offensiven

Till skillnad mot Simon Vasquez modell så är Cayetanos racket mer inriktat mot kontroll, placeringar och precision i slagen. Framme vid nät och i volleyspelet är det ett giftigt vapen som med sin stora sweet spot gör det lätt att få rätt bollträff varje gång.

Den nya formen och de lite styvare materialvalen gör att årets modell erbjuder mer kraft i slagen och det ges fina möjligheter till att kicka ur bollen eller så slå raka hårda slag tillbaka till egen planhalva.

Vidare ger det räfflade mönstret och sandpappersbeläggningen på ytan riktigt bra med spin på bollen i slag som bandejas och viboras, vilket gör de svårtagna för motståndarna.

RS Pro Edition Cayetano Rocafort är padelracket som Caye kommer att spela med under 2022. Ett hybridformat racket mellan runt och dropp som erbjuder suveränt med kontroll i alla slag.

Defensiven

Pro Edition Cayetano Rocafort är ett hjälpsamt padelracket i defensiven som med sina förlåtande egenskaper och medelhårda uppbyggnad gör det möjligt att få till sämre slag men ändå få iväg bollen med fart.

I båda lobbar och lösare droppbollar erbjuds man en fin känsla och grundslagen får bra med skjuts från bakre delen av planen.

Andra egenskaper & teknologier

Antivibrationssystem – RS har implementerat ett vibrationsdämpande system i ramen, som hjälper till att reducera påfrestande vibrationer för arm och hand. Perfekt om man har känningar av tennisarmbåge (padelarmbåge).

För vem passar RS Pro Edition Cayetano Rocafort?

Det passar dig som söker ett kontrollracket, med möjlighet att smälla på med när tillfälle ges. Vi rekommenderar det för en bred skara spelare och tycker att det passar alltifrån motionärer till tävlingsspelare på högre nivåer.

Hitta bästa pris för RS Pro Edition Cayetano Rocafort hos:

RS Prime Power Edition 2.0 2022 Recension

RS Prime Power Edition 2.0 2022 är ett mångsidigt allround padelracket som fokuserar lite mer på fart och kraft. Det är prisvärt och ger både fart och kontroll i spelet.
RS Prime Power Edition 2.0 2022 är en fartinriktad allroundmodell som tack vare den ruggade ytan erbjuder bra bett i bollen i de slicade slagen. Snygg och stilren modell.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är RS Prime Power Edition 2.0 för padelracket?

RS Prime Power Edition 2.0 är ett mångsidigt padelracket som genom sin droppform och medelbalans erbjuder båda fart och kontroll i spelet. Vågen visar på standardvikten 360-370 gram.

Det här är uppföljaren till förra årets populära modell Prime Power och i år har RS valt att använda aluminiserat 12K kolfiber i träffytan, som ger en distinkt och snabb respons i bollträffen. Kolfibret är även vridet 45 grader och detta ska göra att vibrationerna i racket fördelas jämnare.

Ovanpå ytan finns ett 3D-mönster i form av RS-loggan, detta hjälper till att generera extra skruv på bollen. Ramen på racket består av 80% kolfiber i kombination med 20% japanskt lättviktsglasfiber, vilket ger en lite mjukare och behagligare träffkänsla.

Kärnan inuti Prime Power Edition 2.0 består av ett EVA-gummi som ger extra skjuts i slagen.

Offensiven

I det offensiva så kan man med hjälp av Prime Power Edition 2.0 välja många olika typer av slag. Oavsett om du vill smasha och kicka ur bollen eller sätta en känslig placering är det ett racket att räkna med.

Den styva träffytan svarar upp när du vill slå hårda slag och det räfflade mönstret ser till att slicade slag blir svårlästa för motståndarna.

Rackethjärtat på RS Prime Power Edition 2.0 2022, som är en snygg och mångsidig modell, med bra klipp i slagen och god kontroll.

Defensiven

Prime Power Edition 2.0 erbjuder en relativt stor sweet spot, vilket gör det enklare att komma rätt i träffen i defensiven. Det ska dock sägas att den styva träffytan gör att slagen behöver slås igenom ordentligt.

I grundslagen levererar racket bra med kraft som utmanar motståndarna framme vid nät. Lobbar och chiquitas kan vara lite svåra att hitta rätt känsla i till en början, men det går snabbt att komma in i.

Andra egenskaper & teknologier

Inga andra teknologier än de som har nämnts.

För vem passar RS Prime Power Edition 2.0 2022?

Prime Power passar dig som söker ett allround padelracket med lite mer fokus på fart och kraft i slagen. Det passar många olika typer av spelare och nivåmässigt kan du vara alltifrån en duktig motionär till tävlingsspelare.

Hitta bästa pris RS Prime Power Edition 2.0 hos:

RS Prime Control Edition 2.0 2022 Recension

RS Prime Control Edition 2.0 2022 är ett allround padelracket med främsta fokus på kontroll, även om det erbjuder bra med fart i slagen också när tillfälle ges.
RS Prime Control Edition 2.0 2022 är ett snyggt padelracket med hög kontroll och god fart i slagen. Den räfflade ytan hjälper till och ger bra skruv på bollarna.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är RS Prime Control Edition 2.0 för padelracket?

RS Prime Control är på många plan identisk med ovan syskon Prime Power, skillnaden mellan dessa två är att Prime Control kommer med en aluminiserat 3K kolfiberyta jämfört med Prime Powers 12K kolfiberyta. Det gör att Prime Control är snäppet mjukare och något mer lättspelad än Prime Power.

I övrigt är de helt identiska, det innebär att Prime Control även är mångsidig med en droppform och en medelbalanserad tyngpunkt. Vikten visar på 360-370 gram, vilket är standard.

Ramen är uppbyggd av 80% kolfiber kombinerat med 20% japanskt lättviktsglasfiber, som ger en skonsammare och lite mjukare känsla i slagen. Inuti skalet finns en kärna av EVA-gummi som genererar extra skjuts i slagen likt en katapult.

Ovanpå träffytan har RS lagt ett 3D-mönster i form av flera små RS-loggor, detta ger extra bett i slicade slag.

Offensiven

Prime Control Edition 2.0 är ett mångsidigt padelracket som i det offensiva har sin främsta styrka i placeringen och kontrollen i slagen. Även i de hårdare slagen svarar racket upp bra och det går att få till fartfyllda smashar.

Framme vid nät gör den relativt stora sweet spoten det enkelt att styra och ställa och den räfflade ytan hjälper till att genererar svåråtkomliga bollar för motståndarna.

RS Prime Control Edition 2.0 2022 är en snygg modell med ruggad yta och allroundegenskaper.

Defensiven

Prime Control Edition 2.0 är ett defensivt starkt padelracket som tack vare sin stora sweet spot är hjälpsamt och gör det lätt att få rätt bollträff. Den mjukare uppbyggnaden erbjuder lättillgänglig fart.

Grundslagen får bra med skjuts, medan lobbar och droppbollar kan vara lite svårhanterade till en början, men går att komma in i snabbt.

Andra egenskaper & teknologier

Inga andra teknologier än de som har nämnts.

För vem passar Prime Control Edition 2.0 2022?

Det här passar dig som söker ett padelracket med en hel del kontroll, men som även går att trycka till med när tillfälle ges. Vi rekommenderar den här modellen framförallt för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för RS Prime Control Edition 2.0 2022 hos:

RS Prime Team Edition 2022 Recension

RS Prime Team Edition 2022 är ett utmärkt padelracket för motionären och erbjuder dig både fart och kontroll i spelet. Hjälpsamt i defensiven och enkelt att få rätt träff med.
RS Prime Team Edition 2022 ger goda möjligheter till att spela både fartfyllt och kontrollerat. Offensivt och defensivt starkt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är RS Prime Team Edition för padelracket?

RS Prime Team Edition är ett prisvärt alternativ till Prime Power och Prime Control, de stora skillnaderna mellan dessa modeller är att Prime Team har den mjukare kärnan EVA Soft Material och en sandpappersyta i stället för 3D-mönstret.

Utöver detta så är de helt lika, det betyder att Prime Team även har en mångsidig droppform med en medelbalans på vikten, som visar 360-370 gram på vågen.

Ramen består av 80% kolfiber där RS har vävt in 20% japanskt lättviktsglasfiber, som gör padelracket slitstarkt kombinerat med en mjuk och följsam känsla.

Det finns en lättare version av denna modellen som kallas RS Prime Team Womens Edition, skillnaden är det racket väger lite mindre, vilket gör det mer lättmanövrerat, på bekostnad av tyngd bakom slagen.

Offensiven

Prime Team Edition ger dig många alternativ i det offensiva. Det relativt stora sweet spoten gör det enkelt att få en bra träff och framme vid nätet är det smidigt att manövrera och lättspelat.

Den fina kontrollen ger möjligheten till jobbiga placeringar för motståndarna och den sandiga ytan skapar en härlig skruv på bollen.

RS Prime Team Edition 2022 är ett lättspelat padelracket med sandpappersytan som sätter rejäl spin på bollen.

Defensiven

Prime Team Edition är ett hjälpsamt padelracket i defensiven som genom sin stora sweet spot gör det enkelt att få en bra träff och fart i bollen. Den mjukare kärnan ger en trampolineffekt som innebär att du får stöd djupt ner i hörnet.

Grundslagen från bakre delen av planen ger bra skjuts i slagen och du får en fin känsla i slag som lobbar och chiquitas, dock kan den lite mjukare uppbyggnaden vara svårkontrollerad till en början.

Andra egenskaper & teknologier

Inga andra teknologier än de som har nämnts.

För vem passar RS Prime Team Edition 2022?

RS Prime Team Edition passar dig som är ute efter ett skonsamt allroundracket med goda egenskaper både i det offensiva och defensiva. Det är ett utmärkt val av padelracket efter nybörjarmodellerna och vi rekommenderar denna modellen främst för motionärer.

Hitta bästa pris RS Prime Team Edition 2022 hos:

RS Cobra Apex Women's Edition 2022 Recension

RS Cobra Apex Womens's Edition 2022 test, recension och review. Detta är ett lättspelat padelracket med låg vikt och smidig kontroll.
RS Cobra Apex Women's Edition 2022 grön recension, test, betyg. Detta är ett rund och lättspelat racket med goda kontrollegenskaper och en stilren design.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är RS Cobra Apex Women's Edition för padelracket?

Cobra Apex Women’s Edition är en vidareutveckling av den tidigare populära modellen Cobra Women’s Edition, även årets version finns i flertalet snygga färger, dessa är: Svartsvartrosaljusrosalimegrön.

Racket kommer med en rund form och en stor centrerad sweet spot. Tyngdpunkten sitter närmare handtaget, vilket ger Cobra Apex Women’s Edition en låg balans som gör racket lättmanövrerat.

Ramen är uppbyggd av ett påkostad aluminiserat kolfiber, som gör racket slitstarkt och hållbart. Vidare består träffytan av japanskt lättviktsglasfiber, som ger en mjuk och skonsam träff. Detta gör att racket endast väger 340 gram.

Ovanpå slagytan har RS lagt en ruggad yta som påminner om sandpapper, som hjälper till att generera mer effekt i de skurna slagen.

Offensiven

Styrkan hos Cobra Apex i det offensiva är precisionen och kontrollen i slagen. Den mjukare uppbyggnaden gör att bollträffar inte behöver bli perfekta för att få bra fart.

Tack vare sandpappersytan kan man slå svårlästa bollar för motståndarna och generera mycket skruv i slag som bandejas och stoppbollar.

Den lägre vikten och materialen i racket gör att det saknas en del tyngd och kraft bakom de hårdare slagen. Så detta är inte modellen för den som gillar att smasha mycket.

Defensiven

Cobra Apex Women’s Edition är ett hjälpsamt padelracket i defensiven som genom sin stora sweet spot är lätt att få en bra och bollträff med.

Den låga vikten och låga balansen gör att racket känns lätt i handen och smidigt går att förflytta till rätt position. De mjuka materialvalen gör även att denna modellen erbjuder lättillgänglig fart i trängda lägen.

Andra egenskaper & teknologier

Vibrastop Tech – En teknologi som dämpar vibrationer och gör slagen mer bekväma och skonsamma för arm och armbåge.

För vem passar RS Cobra Apex Women's Edition?

Det passar dig som söker ett lätt kontrollracket med hög komfort. Vi rekommenderar den här modellen för nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris för RS Cobra Apex Women’s Edition 2022 hos:

Om RS padel

RS är ett svenskt märke som grundades 2013 av den föredetta tennisstjärnan Robin Söderling. Till en början sålde man tennisprodukter, men 2019 lanserades även RS Padel.

Märket erbjuder högkvalitativ och prisvärd padelutrustning och i sortimentet finns bland annat rackets, bollar, väskor och kläder.

RS har ett samarbete med två av de bästa padelspelarna i Sverige, Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.

Aktuell Rea på RS Padelrack

20 % rabatt på hela sortimentet

Gäller ordinarie priser

15% rabatt på RS padelracketar

Gäller ordinarie priser