Varlion padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av årets toppmodeller

Aktuella Erbjudanden på Varlion Padelrack

12% rabatt på Varlion

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Är du nyfiken på Varlions kollektion för 2023? Hitta vår artikel med recensioner nedan.

Innehåll

Introduktion till Varlion padel 2022

Den spanska tillverkaren Varlion är kända för sina högkvalitativa och påkostade padelracketar, som de utrustar med innovativa och spännande teknologier. Samtliga modeller tillverkas dessutom för hand i Varlions egna fabrik i Spanien.

En intressant detalj med Varlions toppmodeller är att de är är framtagna i två versioner, som passar för olika klimat. Det här är Varlion ensamma om så vitt vi känner till.

Hur känner man igen de olika versionerna? Jo, bokstäverna W och S står för Winter och Summer och W är då optimalt för temperaturer under 25+ och är därför perfekt för oss i Sverige. S-modellerna är bättre lämpade för t.ex. Spanien och Sydamerika. De padelracken som säljs hos återförsäljare i Sverige är allt som oftast Winter-versionerna.

Nu tar vi och går igenom de olika modellerna individuellt!

Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2022 Recension

Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2022 recension, test och omdöme. Detta är ett högteknologiskt och avancerat padelracket med mängder av innovationer. Det erbjuder massor av fart och är framförallt en offensiv modell.
Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2022 test, omdöme, recension. Detta är en påkostad modell och en av Varlions toppmodeller ur kollektionen 2022. Används bland annat av proffset Ivan Ramirez.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Bourne Summum Prisma Radio för padelracket?

Förutom att det har ett långt namn så är det även ett högteknologiskt och påkostat padelracket,  som är framtaget för den kräsna spelaren som är ute efter en riktig toppmodell.

Det här padelracket kommer med Varlions Bourne-form, som är en hybridform mellan diamant och dropp. Balansen är medelhög och vikten ligger på 355-380 gram vikt. Dessa egenskaper bidrar framförallt till kraft och fart i spelet.

Ramen består av 100% kolfiber och den är även prismaformad, vilket innebär att kontaktytan med golv och glas blir mindre samtidigt som luftmotståndet minskar. Träffytan är uppbyggd av 12K kolfiber och har en Slice Technology ovanpå, som är räfflad yta för mer skruv på bollen. Inuti racket finns Varlions hårdare kärna.

Den här modellen är fullproppad av olika teknologier, en av dessa är Radio, som innebär att hålen i racket tas fram redan när racket formas och inte borras efteråt. Det ger en ökad hållbarhet och effekt i slagen.

Vidare är den här modellen utrustad med den nya Airflow-teknologin, som är de stora hålen på sidan av slagytan. Detta förbättrar aerodynamiken, vilket gör racket stabilare och genererar mer fart och större chans till bra bollträffar.

Offensiven

I det offensiva är Varlion Bourne Summum Prisma Radio ett riktigt starkt padelracket som med fart och tyngd bakom slagen kan sätta vilket motstånd som helst under press.

Racket agerar snabbt och följsamt och är väldigt stabil i luften. Den medelhöga balansen hjälper till och genererar höga svinghastigheter i slagen och rackets hårda uppbyggnad svarar upp med bra kraft.

I slag som bandejas, bajadas och viboras går det få till riktigt bra med skruv tack vare den räfflade ytan.

Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2022 betyg, omdöme och review. Här ser vi den ruggade träffytan som hjälper till att sätta extra skruv på bollarna.

Defensiven

I den bakre delen av banan så är Bourne Summum Prisma Radio lite utmanande och ställer en del krav på dig och din teknik. Du behöver arbeta igenom slagen ordentligt för att få svar från racket.

För spelaren med rätt teknik erbjuds full kontroll över hastigheten i slagen och både lobbar och lösa droppbollar sitter där man vill. Vidare går det sätta ordentlig fart i grundslagen, vilket får motståndarna vid nätet att jobba.

Andra egenskaper & teknologier

Längre handtag och en cm större träffyta – Handtaget har förlängts, vilket gör det möjligt att slå dubbelfattade backhands eller ha ett friare grepp med en hand. Dessutom är träffytan lite större än standard.

Wings Difusor – En teknologi i rackethjärtat som förbättrar aerodynamiken och gör racket mer lättmanövrerat och ökar precisionen.

Prisma Bumper – Ett specialanpassad ramskydd för denna modellen som förmonterats av Varlion. Skyddar mot stötar och repor och förlänger livslängden på racket.

För vem passar Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2022?

Det här är ett offensivt padelracket som är framtagen för den kräsna spelaren som vill ha en påkostat och riktigt bra modell. Vi rekommenderar detta racket för erfarna spelare på medelnivå och tävlingsnivå. Du bör ha kommit en bra bit i din padelutveckling för att få ut max av den här modellen.

Hitta bästa pris för Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2022 hos:

Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2022 Recension

Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2022 recension, test och review. Detta snygga och påkostade padelracket är framtaget för den kräsna spelaren som vill ha det bästa. Hög kontroll och snabb fart.
Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2022 test, recension och review. Det här en riktigt toppmodellen från Varlion där man inte har snålat in på någonting. Otroligt vasst racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Maxima Summum Prisma Radio för padelracket?

Det här är ett påkostat padelracket som är fullmatat med spännande innovationer och teknologier. Det är samma modell som ovan, fast med Maxima-formen i stället, som är en hybridform mellan rund och droppform. Den innebär att denna modellen erbjuder lite mer kontroll i slagen och är lite lättare att komma rätt i bollträffen med.

Racket är lättmanövrerat med sin medellåga balans och den relativt stora sweet spoten hittar vi strax ovanför mitten. Vikten på den här modellen klockar in på 355-380 gram.

Precis som sitt syskon ovan så är ramen på detta padelracket uppbyggt av 100% kolfiber och har en prismaform, som minskar kontaktytan med väggar och golv samt reducerar luftmotståndet. Träffytan består av 12K kolfiber och inuti racket finns Varlions hårda kärna. Ovanpå ytan hittar vi ett räfflad mönster kallad Slice Technology, som genererar mer effekt i de slicade slagen.

En ovanlig och påkostad teknologi som återfinns i detta racket är Radio, som innebär att hålen i racket har formats vid själva gjutningen av formen, i stället för att borras efteråt. Detta ökar hela konstruktionens hållbarhet och styrka.

Dessutom finns den nya Airflow-teknologin, som är de stora hålen på sidan av slagytan. Detta ger en bättre aerodynamik i racket och koncentrerar kraften till mitten samtidigt som hållbarheten ökar.

Offensiven

I det offensiva spelet erbjuder Maxima Summum Prisma Radio en suverän kontroll och precision i slagen samtidigt som det rör sig snabbt och stabilt genom luften.

Den hårda uppbyggnaden svarar upp bra i de kraftiga slagen, vilket innebär att det även finns fart när man väl trycker till.

Framme vid nät och i volleyspelet är detta en giftig kompanjon som dämpar motståndarnas hårda bollar effektivt och kan skära och vinkla bollarna på ett utmärkt sätt.

Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2022 omdöme, betyg och test. Här visas den räfflade träffytan som hjälper till att generera spin på bollen.

Defensiven

I försvarsposition så är racket lättmanövrerat i handen tack vare den medellåga balansen och den stora sweet spoten gör det enkelt att få en bra bollträff.

Den hårdare uppbyggnaden ställer lite krav på dig och din teknik och du behöver arbeta rätt inför varje slag för att få fart i slagen.

I lobbar så erbjuds full kontroll över längden och placeringen i slagen och i grundslagen går utan problem att smälla på i eller känsligt droppa vid nät.

Andra egenskaper & teknologier

Längre handtag och en cm större träffyta – Handtaget är längre än standard, vilket gör det enklare att slå dubbelfattade backhandslag vid returer och andra tillfällen. Träffytan har även förstorats något.

Wings Difusor – Rackethjärtat har en teknologi som förbättrar aerodynamiken och gör racket mer lättmanövrerat och ökar dess precision i slagen.

Prisma Bumper – På toppen av padelracket finns ett specialanpassat och förmonterat ramskydd. Detta skyddar mot stötar och repor och ökar hållbarheten i padelracket.

För vem passar Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2022?

Det är ett utmärkt padelracket för dig som söker ett kontrollracket som även har tillgång till mycket fart i slagen. Den passar många typer av spelare och nivåmässigt rekommenderar vi det framförallt för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2022 hos:

Varlion Bourne Summum Prisma 2022 Recension

Varlion Bourne Summum Prisma 2022 recension, test och review. Detta är en offensiv modell som passar den aggressiva padelspelaren som gillar att smasha och avgöra bollarna.
Varlion Bourne Summum Prisma 2022 test, review och recension. Denna kraftmodellen är Miguel Yangauz val av padelracket under WPT 2022

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Bourne Summum Prisma 2022 för padelracket?

Det här är ett högteknologiskt och påkostat padelracket med mycket fart i. Det är även modellen som den unge toppspelaren Miguel Yanguas kommer att använda under säsongen 2022.

Det här racket kommer med Varlions Bourne-form, som är en hybrid mellan formerna dropp och diamant. Balansen i racket är medelhög och vikten ligger på mellan 340 – 365 gram.

Ramen är uppbyggd helt i kolfiber och har en prismaform, vilket bidrar till ett minskat luftmotstånd och mindre kontaktyta med väggar och golv vid slag nära dessa.

Vidare så består träffytan av 12K kolfiber och är även utrustad med Slice Technology för att generera mer spin på bollen i skurna slag. Inuti racket finns Varlions hårdare kärna.

Handtaget på den här modellen är längre än standard för möjligheten att slå dubbelfattade backhandslag och träffytan är även en cm större.

Offensiven

Bourne Summum Prisma är en offensivt mycket stark modell som ger tillgång till en otrolig fart och precision i slagen.

Det ska dock tilläggas att det här är en krävande modell som ställer krav på din teknik. Vid de rätta träffarna ger det här padelracket explosiva bollträffar och en suverän touch, men vid träffar utanför sweet spoten så straffas man.

Framme vid nätet gör den hårda uppbyggnaden att motståndarnas bollar kan dämpas och styra effektivt och de slicade slagen får svårlästa skruvar tack vare den räfflade ytan.

Varlion Bourne Summum Prisma 2022 review, test och recension. Detta kraftfulla padelracket erbjuder en fantastisk fart i slagen och bibehåller viss kontroll i slagen tack vare sin form.

Defensiven

Från den bakre delen av banan gäller det att arbeta igenom slagen med Bourne Summum Prisma då man inte får mycket gratisfart. Den något lägre vikten gör dock att racket är smidigt att förflytta och de aerodynamiska teknologier gör att det känns följsamt i alla rörelser.

I grundslagen går det att trycka till ordentligt för att utmana motståndarna framme vid nät, samtidigt som det inte är några bekymmer att även slå känsligare droppbollar eller lobbar med bra längd.

Andra egenskaper & teknologier

Till borrhålen i padelracket används Gradual Holes, som innebär att borrhålen i mitten är mindre och de blir större ut mot kanterna. Detta ökar rackets sweet spot och möjlighet till bra bollträffar.

I rackethjärtat finns Wings Difusor, det är en teknologi som förbättrar aerodynamiken och gör racket smidigare och ökar dess precision i slagen.

Ovanpå racket finns en Prisma Bumper, som är ett specialanpassat och förmonterat ramskydd. Detta ger ett ökat skydd mot stötar och repor och förlänger livslängden.

För vem passar Varlion Bourne Summum Prisma 2022?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker ett hårt och offensivt padelracket med en del kontroll. Nivåmässigt rekommenderar vi det för medelspelare och mer avancerade spelare på tävlingsnivå.

Hitta bästa pris Varlion Bourne Summum Prisma 2022 hos:

Varlion Maxima Summum Prisma 2022 Recension

Varlion Maxima Summum Prisma 2022 recension, test och review. Detta populära och snygga padelracket erbjuder båda kontroll och fart i slagen. Perfekt för allroundspelaren.
Varlion Maxima Summum Prisma 2022 test, recension och review. Denna påkostade modell är framtaget för spelaren som vill ha både kontroll och fart i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Maxima Summum Prisma 2022 för padelracket?

Det är en populär toppmodell från Varlion och är uppbyggd på ett liknande sätt som syskonet Bourne Summum Prisma ovan. Den stora skillnaden är att Maxima Summum Prisma har den mer lättspelade Maxima-formen, som är en hybrid mellan dropp och rund form. Dessutom är balansen medellåg, dessa två skillnader gör att denna modellen passar en betydligt bredare målgrupp.

Maxima Summum Prisma har en påkostad och slitstark ram i 100% kolfiber, som dessutom är prismaformad för ett minskat luftmotstånd och kontaktyta med väggar och golv. Vikten ligger på mellan 340-365 gram.

Träffytan består av 12K kolfiber och är försedd med Slice Technlogy, som är ett räfflat mönster för extra bett i bollträffen. Innanför skalet hittar vi Varlions hårdare kärna.

Två spännande egenskaper på den här modellen är att handtaget har förlängts för att möjliggöra dubbelfattade backhandslag, dessutom är träffytan 1 cm större än standard.

Offensiven

Maxima Summum Prisma erbjuder en fantastisk kontroll med möjligheten att slå välplacerade slag i det offensiva, samtidigt som det finns fart att hämta i de hårda overheadslagen.

Racket rör sig smidigt i luften och framme vid nät är det ett giftigt vapen tack vare sin styvare uppbyggnad och smidiga manövrering.

Vid slicade slag i form av bandejas, stoppbollar eller bajadas ger racket tillgång till en suverän känsla och det går att generera mycket spin på bollen.

Träffytan på Varlion Maxima Summum 2022​ som visar det räfflade och ruggade mönstret. Tillhör bästa padelracket 2022.

Defensiven

Det här är ett lätthanterat padelracket i defensiven där den medellåga balansen gör racket smidigt att förflytta och den relativt stora sweet spoten gör att du enklare kan få rätt träff.

Den prismaformade ramen ger även bättre möjligheter att komma åt bollen vid tajta lägen nära golvet eller väggarna.

De styva materialen i Maxima Summum Prisma gör att du behöver slå igenom slagen ordentligt, då det inte ges mycket gratisfart. Dock får man full kontroll över längden och kraften i slagen.

Andra egenskaper & teknologier

Tack vare teknologin Wings Difusor i rackethjärtat så förbättras aerodynamiken i racket och gör det stabilare och mer lättmanövrerat, vilket ökar precisionen och kraften i slagen.

Borrhålen är mindre i mitten av racket och större ut mot kanterna genom teknologin Gradual Holes. Detta ökar rackets sweet spot och möjligheten till rena bollträffar.

För att skydda racket mot stötar och repor finns en Prisma Bumper förmonterad på toppen av racket.

För vem passar Varlion Maxima Summum Prisma 2022?

Tack vare hybridformen mellan dropp och rund så passar den här modellen dig som gillar kontrollen som runda modeller erbjuder, men som vill ha tillgång till lite mer fart och kraft. Nivåmässigt bör du vara runt medelnivå och uppåt för att få ut max av den här modellen.

Hitta bästa pris Varlion Maxima Summum Prisma 2022 hos:

Varlion LW Summum Prisma 2022 Recension

Varlion LW Summum Prisma 2022 recension, test och review. Detta hårda kontrollracket passar perfekt för spelaren som älskar att spela med placeringar och precision.
Varlion LW Summum Prisma 2022 test, recension och review. Det här är en påkostad modell fylld med innovativa teknologier. Passar perfekt för dig som vill ha mycket kontroll i spelet.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion LW Summum Prisma 2022 för padelracket?

Det är det mest lättspelade padelracket bland Varlions toppmodeller, tack vare sin runda form, centrerade sweet spot och låga balans, där tyngdpunkten sitter närmare handtaget.

Även LW Summum Prisma är fullmatad med innovativa teknologier som underlättar och hjälper dig i din padel. Den prismaformade ramen är uppbyggd av 100% kolfiber och minskar kontaktytan mot vägg och golv samtidigt som luftmotståndet även minskar. Handtaget har förlängts för att ge möjligheten till dubbelfattade backhandslag och träffytan är en cm längre än standard.

Slagytan har byggts upp av ett 12K styvt kolfiber och har utrustats med Varlions Slice Technology, som är ett räfflat mönster framtaget för att generera mer skruv på bollen.

LW Summum Prisma har en vikt på 350-370 gram och inuti racket finns Varlions hårda kärna som de rätt och slätt benämner som Hard Core.

Offensiven

LW Summum Prismas främsta styrka i det offensiva är den knivskarpa precisionen och kontrollen i slagen. Framme vid nät är den suverän partner som kan dämpa och vinkla bollarna eller smälla på tillbaka.

Den låga balansen ger en lättmanövrerad känsla och den stora sweet spoten i mitten gör det enkelt att få rena bollträffar.

De styvare materialvalen i racket gör även att det svarar upp bra i de hårdare slagen och det finns goda möjligheter att kicka ut bollen eller slå låga bandejas med mycket skruv.

Varlion LW Summum Prisma 2022 review, test och recension. Här ser vi den räfflade träffytan som ger en ökad skruv på bollarna.

Defensiven

I bakre delen av banan är det ett starkt och kontrollerat padelracket som är smidigt och lätt att få en bra bollträff med. Det är en suverän modell om du är en lite mer defensivt inriktad padelspelare och ger dig möjligheter att försvara i alla lägen.

Den hårdare uppbyggnaden ger dig full kontroll över farten i varje typ av slag, men det gör även att man behöver arbeta igenom slagen ordentligt, vilket innebär att du bör ha spelat padel ett tag. 

Andra egenskaper & teknologier

Med hjälp av Wings Difusor i rackethjärtat får padelracket en bättre aerodynamik, vilket gör det stabilare och smidigare, det ger i sin tur en ökad precision och kraft.

För att utöka sweet spoten så har Varlion utrustat racket med Gradual Holes, som innebär att borrhålen är mindre i mitten av racket och större ut mot kanterna.

På toppen av padelracket finns en Prisma Bumper, som skyddar mot stötar och repor och förlänger livslängden på racket.

För vem passar Varlion LW Summum Prisma 2022?

Det här är modellen för dig som söker ett hårt kontrollracket av absoluta toppklass. Nivåmässigt rekommenderar vi det för duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris Varlion LW Summum Prisma 2022 hos:

Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022 Recension

Varlion Canon Difusor Carbon Black recension, test och review. Detta är ett offensivt och fartfyllt padelracket som med sin diamantform och höga balans kan ge kraft till slagen.
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022 recension, test och omdöme. Detta snygga padelracket ger fartfyllda slag.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Canon Difusor Carbon black för padelracket?

Det här är första modellen ur Varlions Black-serie, som är steget under de absoluta toppmodellerna. Även padelracken ur Black-serie är fullmatade med påkostade teknologier som gör dem riktigt vassa på banan.

Den här modellen kommer med en diamantform och har en topptung balans. Sweet spoten är liten och sitter ovanför mitten på racket. Vikten klockar in på 340-365 gram.

Racket är uppbyggt av en kolfiberram som har en hexagonform, vilket ger en ökad vridstyvhet och stabilitet i slagen. Vidare så är rackethjärtat förstärkt med Varlions VAR-FLEX teknologi, som gör racket mer följsamt och starkt. Dessutom är handtaget förlängt för att möjliggöra dubbelfattade slag.

Inuti finns en hårdare kärna och slagytan består av både kolfiber och glasfiber, för en komfortabel och distinkt träffkänsla. Ovanpå ytan finns ett ruggat mönster i form av hexagons, som hjälper till att generera mer effekt i slicade slag.

Offensiven

Canon Difusor Carbon Black är ett fartfyllt och offensivt starkt padelracket tack vare sin diamantform och höga balans. I overheadslagen rör det sig snabbt och stabilt i luften och det går att få till en hög hastighet i svingen.

Den mönstrade träffytan hjälper till att skapa en rejäl spin på bollen, som gör slagen svårtagna för motståndarna.

Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022 test, review och omdöme. Den hexagonmönstrade träffytan hjälper till och genererar skruvar på padelbollarna.

Defensiven

I försvarsläge så kan den här modellen upplevas lite svårarbetad. Racket ställer krav på din teknik och att du har förmågan att komma rätt i position.

Dock får man vid de rätta träffarna tillgång till kraftfulla grundslag tack vare diamantformen och materialvalen i racket. Vidare ges full kontroll att styra höjd och längd i lobbar och droppskott.

Andra egenskaper & teknologier

För att ge ett skydd mot repor och stötar så finns en Hexagon bumper på toppen av racket, det är ett förmonterat ramskydd som förbättrar hållbarheten.

I rackethjärtat återfinns teknologin Wings Difusor, som gör padelracket stabilare och förbättrar precisionen och kraften i slagen.

Vidare har borrhålen olika storlekar, där hålen i mitten är mindre än de ut mot kanterna. Denna teknologin benämns som Gradual Holes och utökar sweet spoten och möjligheten till rena träffar.

För vem passar Varlion Canon Difusor Carbon Black?

Det passar dig som söker ett stabilt och offensivt padelracket med sköna bollträffar och fina möjligheter till att kicka ur bollen. Nivåmässigt rekommenderar vi den här modellen för medelspelare och avancerade spelare.

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022 Recension

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022 test, recension och review. Detta offensiva racket erbjuder komfort och explosiva bollträffar. Väldigt snygg och clean design dessutom.
Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022 recension, test och review. Det här padelracket har en hybridform mellan diamant och dropp och levererar kraftfulla slag samtidigt som de finns vissa kontroll i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022 för padelracket?

Det är ett offensivt inriktat padelracket med en riktigt snygg och stilren design. Den här modellen kommer med Bourne-formen, som är en mix mellan dropp och diamant. Sweet spoten sitter närmare toppen på racket och balansen är medelhög, vilket innebär att tyngdpunkten sitter högre upp på racket.

Ramen på Bourne Summum Carbon Black består av 100% kolfiber och har en form av hexagon, vilket ger en ökad vridstyvhet. Tillsammans med Wings Difusor i rackethjärtat så får racket en suverän stabilitet och aerodynamik.

Vikten klockar in på låga 340-365 gram och inuti racket finns en kärna av hårt material som är omsluten av kolfiber och glasfiber i slagytan. Det hjälper till att skapa en bollträff med både komfort och snabb respons. Ovanpå ytan finns Hexatex, ett ruggat mönster för en ökad skruv på bollen.

På den här modellen är handtaget även förlängt för att ge möjligheten att slå dubbelhandsfattade backhandslag. Även träffytan är lite större än standard.

Offensiven

Bourne Summum Carbon Black är ett offensivt starkt padelracket som gör att du kan sätta rejäl press på motståndarna med snabba och precisa bollträffar. 

Den styva uppbyggnaden svarar upp med kraft i de hårda slagen och racket är riktigt stabilt och följsamt igenom luften.

Den räfflade ytan hjälper till att göra skurna slag som bandejas och viboras riktigt vassa och svårtagna.

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022 betyg, omdöme och review. Bilden visar den ruggade ytan på racket som ger en suverän spin på bollen.

Defensiven

I det defensiva så ställer Bourne Summum Carbon Black vissa krav på dig och din teknik, du får inte så mycket gratisfart och man behöver arbeta rätt inför varje slag. 

Det lite lägre vikten gör dock racket enklare att hantera och det känns smidigt i handen. I grundslagen kan man trycka till ordentligt om man önskar, eller spela på känsla med droppbollar och långa lobbar.

Andra egenskaper & teknologier

För att ge ett skydd mot repor och stötar så har Varlion försett racket med en Hexagon bumper på toppen. Det är ett specialanpassat och förmonterad ramskydd som förbättrar hållbarheten.

Rackethjärtat är förstärkt med teknologin VAR-FLEX epoxy resin, som ger en utökad flexibilitet och styrka i hela racket.

Vidare har hålen i racket borrats med olika storlekar, där hålen i mitten är mindre än de hålen som är närmare ramen. Denna teknologin kallas Gradual Holes och gör sweet spoten större.

För vem passar Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022?

Det här är en utmärkt modell för den aggressiva och offensiva spelaren som vill bibehålla viss kontroll i spelet. Nivåmässigt tycker vi det här passar för medelspelare och uppåt mot avancerad nivå.

Hitta bästa pris Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022 hos:

Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022 Recension

Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022 recension, test och review. Detta mångsidiga padelracket passar allroundspelaren som vill ha ett starkt padelracket i både offensiven och defensiven.
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022 test, review och recension. Detta är en allround modell som passar en bred målgrupp. Både fart och kontroll i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022 för padelracket?

Det här är ett allround padelracket med både fart och kontroll i slagen och det är ett utmärkt val för den mångsidiga padelspelaren.

Avant Difusor Carbon Black kommer med en droppform och medelbalans och vikten klockar in på mellan 340-365 gram. Sweet spoten är hyfsat stor och sitter strax över mitten på träffytan.

Ramen är uppbyggd av kolfiber och är formad med sex kanter, som en hexagon. Denna formen på ramen i kombination med Wings Difusor i rackethjärtat ger en ökad stabilitet och följsamhet i racket.

Träffytan består av både kolfiber och glasfiber och innanför skalet finns en hårdare kärna. Ovanpå träffytan har Varlion lagt Hexatex-teknologin, som är ett mönster av hexagons och ökar skruven i de slicade slagen.

Offensiven

I det offensiva så erbjuder Avant Difusor Carbon Black en trevlig träffkänsla i de lugnare slagen samtidigt som det går att trycka till och få ut kraftfulla bollträffar. 

Racket rör sig smidigt och stabilt i luften och i slag som bandejas och viboras går det få till svårtagna bollar för motståndarna tack vare den ruggade ytan.

Framme vid nät hjälper den hårdare kärnan till att dämpa bollar effektivt utan någon större trampolineffekt.

Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022 test, recension och guide. Detta droppformade padelracket har en ruggad yta som hjälper till att generera skruv i slag som bandejas och bajadas.

Defensiven

Vid spel i den bakre delen av banan är det här ett kompetent padelracket som med sin medelbalans och lite lägre vikt är smidig att hantera och förflytta

Ett racket som man enkelt kan variera sitt spel med i det defensiva och skifta mellan lobbar och hårda grundslag effektivt. 

Det ska sägas att slagen behöver slås igenom ordentligt för att få önskad fart, vilket ställer lite krav på din teknik när bollen är djupt ner i hörn eller nära golvet.

Andra egenskaper & teknologier

Rackethjärtat har förstärkts med hjälp av teknologin VAR-FLEX epoxy resin. Det ger en ökad flexibilitet och styrka i racket vilket resulterar i mer kraft i slagen.

På toppen av padelracket finns en Hexagon Bumper, som är ett specialanpassat och förmonterat ramskydd. Det förlänger livslängden genom att skydda mot stötar och repor.

Med hjälp av teknologin Gradual Holes utökas sweet spoten genom att borrhålen är mindre i mitten av träffytan och blir större ut mot kanterna.

För vem passar Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022?

Det är en optimal modell för dig som vill ha ett mångsidigt padelracket att utvecklas vidare med. Ett bra val för spelaren som vill ha lite motstånd i racket, men ändå bibehålla komfort och känsla i slagen. Vi rekommenderar det främst för duktiga motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022 hos:

Varlion LW Summum Carbon Black 2022 Recension

Varlion LW Summum Carbon Black recension, test och review. Det här är ett rundformat padelracket med utomordentlig kontroll och en härlig känsla i slagen.
Varlion LW Summum Carbon Black 2022 test, omdöme och review. Detta runda padelracket är snyggt och lättspelat med en stor sweet spot. Passar många olika spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion LW Summum Carbon Black 2022 för padelracket?

LW Summum Carbon Black är ett kontrollinriktat padelracket med många spännande teknologier likt de andra modellerna i Varlions Black-serie.

Racket har en rund och lättspelad form med en stor centrerad sweet spot. Balansen är topplätt, vilket gör racket lättmanövrerat och smidigt. Vikten ligger på lätta 340-365 gram.

Ramen består av 100% kolfiber och har en hexagonform, detta minskar kontaktytan med golv och väggar och gör racket stabilare. Träffytan är uppbyggd av både kolfiber och glasfiber, som ger en hög komfort i bollträffen kombinerat med en distinkt respons. Ovanpå träffytan finns Hexatex, en ruggad struktur som ger extra skruv på bollen.

Handtaget har på den här modellen förlängts för att möjliggöra dubbhandsfattade backhandslag och träffytan även är en cm längre än standard.

Offensiven

Gillar du att spela med placeringar och vinkla bollen till svårtagna lägen för motståndarna är det här ett utmärkt padelracket för dig. Det är framförallt en stark partner framme vid nät och i volleyspelet.

Den ruggade ytan ger fina möjligheter till att sätta rejält med skruv på bollen och slag som bandejas och viboras går att skära på ett härligt sätt.

I hårda overheadslag blir farten god tack vare materialvalen i racket, dock ska det sägas att gillar du att smasha mycket är det här inte modellen för dig.

Varlion LW Summum Carbon Black test, recension och betyg. Här ser vi träffytan som har ett hexagonmönster för att kunna generera extra skruv på bollen.

Defensiven

LW Summum Carbon Black är ett hjälpsamt och defensivt starkt padelracket som gör att du kan hålla emot motståndarnas press länge. 

Den runda formen och låga balansen gör racket lättarbetat och det är enkelt att få en bra och ren bollträff varje gång.

Den hårdare kärnan gör att slagen behöver slås igenom ordentligt för att få skjuts i slagen, dock har man full kontroll över längd och fart på bollen utan någon större trampolineffekt.

Andra egenskaper & teknologier

Racket är försett med Gradual Holes, som är en teknologi som utökar sweet spoten genom att borrhålen är mindre i mitten av träffytan och blir större ut mot kanterna.

Vidare är delen ovanför handtaget förstärkt med hjälp av teknologin VAR-FLEX epoxy resin. Det ger en ökad flexibilitet och vridstyvhet till racket. Dessutom finns vingarna Wings Difusor som förbättrar luftgenomströmningen och gör racket stabilare.

På toppen av den här modellen finns en Hexagon Bumper, som är ett specialanpassat och förmonterat ramskydd. Det förbättrar hållbarheten och skyddar mot stötar och repor.

För vem passar Varlion LW Summum Carbon Black 2022?

Det är defensivt präglat padelracket som passar dig som gillar spela med hög kontroll. Nivåmässigt rekommenderar vi det främst för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris Varlion LW Summum Carbon Black 2022 hos:

Om Varlion padel

Varlion startade 1993 i Buenos Aires, Argentina och 1995 släppte man sitt första padelracket. Märket blev snabbt en favorit hos många och Varlion ville expandera. Därför valde man att 2001 flytta sin fabrik till Madrid i Spanien, där de har huserat sedan dess.

Varlion är välkända för att satsa på innovation och nya teknologier i kombination med hög kvalité på material i sina padelrackets. Deras runda modell Lethal Weapon (LW) är en av de mest sålda padelracken genom tiderna.

Aktuell Rea på Varlion Padelrack

12% rabatt på Varlion

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller