NOX padelrackets 2023

Recension, guide & jämförelse av årets modeller

Aktuella Erbjudanden på NOX

12% rabatt på NOX padelrack

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Letar du efter information om NOX kollektion för 2024? Hitta vår artikel med recensioner här nedan!

Innehåll

Introduktion till NOX Padel 2023

NOX är ett populärt padelmärke och är även officiell racketsponsor till World Padel Tour. Nu har den spanska padeljätten släppts sin kollektion av padelracketar för 2023 och i den här artikeln hittar du jämförelser och recensioner av modellerna.

Man kan lugnt säga att NOX är ett av de märkena med flest antal modeller i sin kollektion och det finns verkligen en modell för alla nivåer och spelartyper. Så oavsett om du söker en lättspelat nybörjarmodell eller ett avancerat kraftpaket så kommer du hitta det hos NOX.

Låt oss ta och dyka ner bland årets modeller! 

NOX AT.2 Genius Limited Edition 2023 Recension

NOX AT Genius Limited Edition 2023 recension, guide, jämförelse. Detta är ett hårt och allround padelracket för erfarna spelare.
NOX AT Genius Limited Edition 2023 lådan och racketboxen som den här modellen levereras i.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är AT.2 Genius Limited Edition för padelracket?

Detta är en påkostad specialversion av Agustín Tapias padelracket AT10 Genius 18K och kommer endast att säljas i en begränsad upplaga. Förutom en annorlunda design så finns det ett par skillnader jämfört med standardmodellen som vi ska gå igenom här.

Vi tar och börjar med ett par likheter och precis som standardmodellen så är AT10 Genius Limited Editon droppformad och har en medelbalans. Det innebär att racket är väldigt allround och har styrkor över hela banan. Sweet spoten sitter strax ovanför mittpunkten på träffytan och vikten klockar in på mellan 360 och 375 gram.

Tittar vi på ramen så består den av 100% vridstarkt kolfiber och i träffytan finns 18K kolfiber, vilket gör ytan hård och slittålig. Den första skillnaden jämfört med standardmodellen är kärnan, AT Genius Limited Edition har HR3 Black EVA-kärnan, som är snäppet styvare än HR3-kärnan i standardmodellen.

Den andra skillnaden är ytan, på den här modellen har NOX applicerat teknologin SPIN+. Det innebär att racket har dubbla ytstrukturer i form av ett 3D-mönster samt en sandpappersstruktur, för maximalt med grepp om bollen.

Offensiven

Tack vare droppformen och medelbalansen erbjuds en stor mångsidighet i det offensiva spelet och tillgång till både kraft och kontroll. Det täta kolfibermaterialet i ytan levererar en distinkt respons i bollträffarna samtidigt som kärnan svarar upp snabbt i hårdare träffar. Det ska dock sägas att det gäller att få rena träffar då det är lätt att bli straffad vid felslag.

Vid spelet nära nät och i volleys så kan bollarna dämpas effektivt tack vare den styvare uppbyggnaden och med den påkostade strukturen skärs bollarna på ett utmärkt sätt.

NOX AT Genius Limited Edition 2023 yta test, guide, review. Här syns ytan med dubbla strukturer, sandpapper och räfflad.

Defensiven

I de rätta händerna så är det här även ett starkt padelracket i det defensiva, men det krävs god teknik och att man arbetar igenom slagen ordentligt, då racket inte erbjuder någon gratisfart. 

Däremot får man full kontroll över farten i alla typer av slag, vilket man som erfaren spelare brukar föredra. Det är enkelt att variera mellan långa lobbar, hårda grundslag och känsligt skurna droppbollar nära nät.

Andra egenskaper

 • Oversize Grip – Handtaget är längre än NOX standardgrepp, vilket gör det lättare att greppa för framförallt padelspelare med större händer.
 • SmartStrap – En teknologi som NOX lanserade förra året, det innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss och tvättas eller bytas ut.
 • AVS (Antivibrationssystem) – Med hjälp av gummidelar vid rackethalsen så minskas vibrationer. Det gör slagen bekvämare och minskar risken för padelarmbåge
 • Exklusiv racketbox – AT.2 Genius Limited Edition levereras i en exklusiv racketbox med signatur från Agustín Tapia samt ett ett par extra tillbehör. Dessa är: två svettband, två utbytbara handledsremmar samt en matchande nyckelring med en mini-replik av racket.

För vem passar NOX AT.2 Genius Limited Edition 2023?

Det här är en mångsidig och styv modell som vi främst rekommenderar för spelare runt medelnivå och avancerad nivå. Du bör ha spelat padel ett tag för att få ut max av detta padelracket.

Hitta bästa pris för NOX AT.2 Genius Limited Edition 2023 hos:

NOX ML10 Pro Cup Limited Edition 2023 Recension

NOX ML10 Pro Cup Limited Edition 2023 test, recension, omdöme. Detta påkostade hårda runda racket är riktigt snyggt och välgjort.
NOX ML10 PRO CUP LTD 2023 racketbox. Här ser man lådan som padelracket levereras i.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Pro Cup Limited Edition 2023 för padelracket?

Det här är ett helt nytt padelracket i en begränsad upplaga och passar perfekt för dem som saknat ett hårt kontrollracket från NOX. Sedan modellen Perto försvann ur sortimentet så har MP10 varit den styvaste runda modellen NOX haft att erbjuda, fram tills nu.

ML10 Pro Cup Limited Edition bygger på den populära modellen ML10 Pro Cup, som togs fram tillsammans med padelstjärnan Miguel Lamperti. Förutom skillnader i design så finns det två större materialskillnader mellan de två modellerna, som vi ska gå igenom längre ner.

Racket kommer med en rund form och en vikt på 360-375 gram. Det har en låg balans, vilket innebär att tyngdpunkten är närmare handtaget och gör racket mer lättmanövrerat. Sweet spoten är stor och centrerad på träffytan.

Ramen består av 100% vridstarkt kolfiber och träffytan är uppbyggd av 18K kolfiber, vilket gör den betydligt hårdare än standardmodellens 3K glasfiber-yta. Den andra skillnaden är att ML10 Pro Limited Edition har SPIN+ teknologin ovanpå ytan, vilket är ett 3D-mönster tillsammans med en sandpappersstruktur, för maximalt med grepp i skurna slag. Inuti racket finns samma kärna, den medelhårda HR3

Offensiven

Den främsta styrka i offensiven för  ML10 Pro Cup Limited Edition är dess knivskarpa precision och suveräna placeringar i slagen. Med detta kan man verkligen styra och ställa på banan och tvinga motståndarna att röra på sig. 

I volleyspelet och framme vid nät är det en utmärkt partner med bra dämpning vid hårda slag från motståndarna och ger fina möjligheter till att vinkla bollarna. Tack vare de dubbla strukturen går det även att skära bollar riktigt bra.

NOX ML10 Pro Cup LTD 2023 omdöme, betyg, review. Här syns ytan med dubbla strukturer, både sandpapper och räfflad.

Defensiven

Genom den runda formen, låga balansen och relativt stora sweet spoten så är det här ett defensivt starkt padelracket som är smidigt och lätt att manövrera vid trängda situationen. 

Den hårdare uppbyggnaden ställer lite krav på din teknik och du behöver arbeta igenom slagen ordentlig för att inte bli straffad. Man får dock full kontroll över fart och längd på bollarna, som man gärna har som mer erfaren padelspelare.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationssystem) – Med hjälp av gummidelar i rackethalsen reduceras vibrationer, vilket ger bekvämare slag och minskar risken för skador som padelarmbåge.
 • SmartStrap – NOX nya teknologi som lanserades förra året och som innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss för att tvättas eller bytas ut mot annan kulör. 
 • Oversize Grip – Detta racket har ett lite längre handtag än NOX standardgrepp, vilket gör det lättare att greppa.
 • Exklusiv racketbox – ML10 Pro Cup Limited Edition kommer i en exklusiv racketbox med en signatur från Miguel Lamperti, tillsammans med  ett par extra tillbehör. Det som inkluderas är: två svettband, två utbytbara handledsremmar samt en matchande nyckelring i form av en mini-replika av racket.

För vem passar NOX ML10 Pro Cup Limited Edition 2023?

Det passar dig som söker ett vasst kontrollracket, som även erbjuder god fart i de hårda slagen. Vi rekommenderar det medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för NOX ML10 Pro Cup Limited Edition 2023 hos:

NOX AT10 Genius 18K 2023 Recension

NOX AT10 LUXURY GENIUS 18K 2023 recension, test, review. Agustín Tapias padelracket 2023 som är ett hårt allroundracket med styrkor över hela banan.
NOX AT10 LUXURY GENIUS 18K 2023 recension, omdöme, test. Det snygga racket AT10 Luxury 18K kommer med en styv uppbyggnad och kraftfulla slag.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är AT10 Genius 18K 2023 för padelracket?

Det här är stjärnspelaren Agustín Tapias val av padelracket och en av toppmodellerna i årets kollektion från NOX. Jämfört med 2022 års modell så finns det inga skillnader i uppbyggnaden, förutom en uppdaterad design. NOX har valt att köra på med samma trevliga konstruktion.

Det innebär att årets modell även kommer med en lite förstorad droppform och en vikt på 360-375 gram. Tyngdpunkten är jämnt för fördelad, vilket ger racket en medelbalans. Sweet spoten sitter strax ovanför mittpunkten på rackethuvudet.

Ramen är helt uppbyggd av vridstyvt kolfiber och träffytan består av 18K kolfiber, som även avslöjas av rackets namn. Ovanpå ytan finns en sandpapperstruktur för att få mer grepp om bollen i skurna slag. Inuti racket finns den mångsidiga och medelhårda HR3-kärnan.

Offensiven

Genom rackets droppform och medelbalans får man tillgång till både fart och kontroll i det offensiva spelet. Rackets styva träffyta levererar en explosiv respons i bollträffen och ger fina möjligheter till att smälla på med raka smashar eller kicka ut bollen ur buren.

Vid spelet nära nät och i volleys hjälper det hårda materialet till att dämpa motståndarnas slag effektivt och med hjälp av sandpappersytan går det sätta härliga stoppbollar och skurna slag.

NOX AT10 LUXURY GENIUS 18K 2023 review, omdöme, betyg. Här syns ytan på racket som är med sandpappersstruktur på.

Defensiven

AT10 Luxury Genius 18K är även ett starkt padelracket i defensiven, men det kräver att man har god teknik och att varje slag arbetas igenom ordentligt. Man får inte mycket gratishjälp vid tajta lägen nära väggar och golv.

Racket ger dock full kontroll över farten i slag som höga lobbar och kort droppbollar nära nät. Med den mångsidiga uppbyggnaden får du ett padelracket som är bra på det mesta och kan stå upp oavsett spelsätt från motståndarna.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – En smidig lösning från NOX som lanserades förra året. Denna innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss och tvättas eller helt bytas ut.
 • Oversize Grip – Handtaget på detta racket är längre än NOX standardgrepp, vilket gör det lättare att greppa.
 • AVS (Antivibrationssystem) – Vid rackethalsen sitter gummidelar som reducerar vibrationer ner till handen, det gör slagen mer bekväma och minskar risken för skador så som padelarmbåge.

För vem passar NOX AT10 Genius 18K 2023?

Den här modellen passar för erfarna spelare runt medelnivå och avancerad nivå, som söker ett padelracket av högsta klass i både defensiven och offensiven.

Hitta bästa pris för NOX AT10 Genius 18K 2023 hos:

NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2023 Recension

NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2023 recension, test, omdöme. Ett offensivt och hårt racket.
NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2023 test, betyg, omdöme. Ett offensivt kraftpaket till padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är AT Luxury Genius Attack 18K för padelracket?

Detta släpptes som en helt ny modell förra året och till årets kollektion har man valt att uppdatera designen men kört vidare på samma uppbyggnad i övrigt. Racket bygger på Tapias AT10 Luxury Genius, men riktar sig till padelspelare som gärna vill ha ett ännu mer offensivt padelracket.

AT Luxury Genius Attack 18K kommer med en diamantform och en hög balans, vilket innebär att racket är topptungt. Vågen klockar in på 360-375 gram och den mindre sweet spoten återfinns nära toppen på racket.

Racket består av 100% slitstarkt kolfiber i ramen och en träffyta gjord på 18K kolfiber. Ovanpå ytan finns ett 3D-mönster bestående av små hexagons, som hjälper till att sätta extra skruv på bollen. Innanför skalet hittar vi NOX mångsidiga kärna HR3, som är av medelhård karaktär.

Offensiven

Som namnet avslöjar så är AT Luxury Genius Attack 18K framtaget främst för att vara vasst i offensiven och det går att sätta ordentligt press på motståndarna med detta racket.

Det är ett kraftpaket som vid rätt träff ger rejält med fart på bollen, samtidigt som den ruggade ytan gör det möjligt att skära slagen på ett giftigt sätt. Det ska dock sägas att man behöver ha spelat padel ett tag och ha bra teknik för att få ut max av denna modellen.

Träffytan på NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2023, som har ett räfflat mönster på sig.

Defensiven

Vid försvarsläge så kan AT10 Luxury Genius Attack 18K kännas svårhanterad på grund av diamantformen och den topptunga balansen. Felmarginalen är liten och du behöver hela tiden jobba rätt till varje bollträff.

Den hårda uppbyggnaden gör det dock möjligt att slå distinkta och hårda grundslag från den bakre delen av banan, samtidigt som du har full kontroll över kraften i alla slag. Vilket man i regel föredrar som mer erfaren spelare. 

Andra egenskaper

 • Oversize Grip – Detta innebär att handtaget är snäppet längre än NOX standardgrepp, vilket gör det enklare att greppa, framförallt om man har lite större händer.
 • SmartStrap – Denna teknologi lanserade NOX förra året och den innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss och tvättas eller bytas ut mot annan färg.
 • AVS (Antivibrationssystem) – Med hjälp av gummidelar vid rackethalsen så reduceras skadliga vibrationer ner till handen, det minskar risken för padelarmbåge och ger mer komfort i slagen. 

För vem passar NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2023?

Det är en modell som framförallt passar den offensiva spelaren, som gärna avgör bollarna med kraftfulla smashar eller hårt skurna bandejas. Vi rekommenderar racket för spelare runt medelnivå och avancerad nivå. Du bör ha spelat padel ett tag och ha god teknik för att ha kul med detta padelracket. 

Hitta bästa pris för NOX AT Luxury Genius Attack 18K 2023 hos:

NOX AT10 Luxury Genius Arena 2023 Recension

NOX AT10 Luxury Genius Arena 18K 2023 recension, test, betyg. Ett allround och omtyckt padelracket av många.
NOX AT10 Luxury Genius Arena 18K 2023 review, test, omdöme. Tapias padelracket i lite mjukare utformning.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX AT10 Luxury Genius Arena 2023 för padelracket?

Det här är en allround modell som tagits fram tillsammans med Agustín Tapia och som varit otroligt populär sedan den lanserades. Jämfört med förra året så är det mesta sig likt, man kör på med samma omtyckta uppbyggnad. Designen är uppdaterad och påminner en del om färgsättningen som användas till 2021 års modell.

Detta innebär att AT10 Luxury Genius Arena även i år har en något förstorad droppform och en vikt på 360-375 gram. Balansen i racket är medel och sweet spoten hittar vi strax ovanför mittpunkten på träffytan. 

Till ramen har man använd ett vridstarkt kolfiber och träffytan består av 12K kolfiber, vilket gör denna modellen snäppet mjukare än sina två syskon ovan. Ovanpå ytan finns en sandpappersstruktur för extra grepp om bollen och innanför väggarna finns den medelhårda HR3-kärnan.

Offensiven

Tack vare formen, materialet och balansen i racket så erbjuder AT10 Luxury Genius Arena både rikligt med fart och kontroll i spelet. Racket är riktigt starkt framme vid nät och i volleyspelet där man kan dämpa bollarna effektivt och skära tillbaka hårda slag.

Det går att anpassa och förändra sitt spel utefter hur motståndarna spelar, oavsett om du vill attackera med hårda slag eller känsliga placeringar så är det här en modell att lita på.

Slagytan på NOX AT10 Luxury Genius Arena 2023 som har en struktur av sandpapper.

Defensiven

I det defensiva får man en välbalanserat padelracket i handen som är enkel att förflytta och arbeta med. AT10 Luxury Genius Arena ger alla verktyg för att kunna variera försvarsspelet med både höga lobbar, hårda grundslag och känsliga droppbollar.

Rackets sweet spot är relativt liten och det ska sägas att man blir rätt så straffad om bollen träffar utanför denna. Det innebär at du behöver ha en god padelteknik för att nyttja racket till fullo.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationssystem) – Vid rackethalsen sitter gummidelar som dämpar vibrationen från bollträffen och gör varje slag bekvämare samtidigt som risken för skador minskar.
 • Oversize Grip – Greppet är lite större än standardgreppet hos NOX, vilket gör det lättare att spela med dubbelhandsfattad backhand om så önskas.
 • SmartStrap – Handledsremmen kan enkelt plockas bort och sättas tillbaka. Perfekt om man vill tvätta av svett eller byta ut mot en annan kulör.

För vem passar NOX AT10 Luxury Genius Arena 2023?

Den här modellen passar dig som vill ha ett allround och bra padelracket i alla lägen. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för NOX AT10 Luxury Genius Arena 2023 hos:

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023 Recension

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023 recension, test, review. Lampertis val av racket och ett riktigt kontrollrack.
NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023 test, recension och betyg. Ett kontrollrinriktat och riktigt vasst padelracket i defensiven.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023 för padelracket?

Det här racket används av stjärnan Miguel Lamperti och är en utveckling av det klassiska padelracket ML10 Pro Cup. Det lanserades förra året och behåller samma färgsättning till årets version. Det finns dock en stor skillnad jämfört med 2022 års modell och det är racket numera har 3K kolfiber i stället för 3K glasfiber i träffytan, vilket gör det starkare och hårdare.

Vidare kommer racket med en rund form och en stor sweet spot i mitten. Vikten klockar in på 360-375 gram och balansen är låg, vilket innebär att tyngdpunkten sitter närmare handtaget och gör racket lättmanövrerat.

Ramen är uppbyggd av vridstyvt kolfiber och som vi nämnt består träffytan av 3K kolfiber. Ovanpå ytan finns NOX omtyckta sandpappersbeläggning och inuti racket återfinns den mångsidiga HR3-kärnan.

Offensiven

ML10 Pro Cup Luxury har sin stora offensiva styrka i suveräna placeringar och knivskarpa precision. Framme vid nätet och vid volleys är det är en partner att räkna med som låter dig styra och ställa med slagen

Tack vare sandpappersytan går det sätta ordentlig skruv på bollarna och skära dem på ett svårtaget sätt för motståndarna. För spelaren med rätt teknik går det även att trycka till i overheadslagen och kicka ut bollen, det finns dock många modeller som det är lättare att gör det med ska sägas.

Träffytan på NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023, som har en struktur av sandpapper.

Defensiven

ML10 Pro Cup Luxury är ett mycket stabilt padelracket i defensiven tack vare sin runda form, låga balans och stora sweet spot. Racket är smidigt att förflytta och lättmanövrerad i handen, vilket gör det enklare att komma rätt till varje bollträff.

Det går att stå emot hård press och skulle man råka få en felträff i tajt läge finns det ändå en del fart att få ur racket.

Andra egenskaper

 • Oversize Grip – Handtaget är något större än standardgreppet hos NOX, vilket gör det enklare att greppa för större händer.
 • AVS (Antivibrationssystem) – På varsin sida om rackethalsen sitter två gummidelar som hjälper till att dämpa vibrationer, vilket reducerar risken för padelarmbåge och gör slagen mer bekväma.
 • SmartStrap – En teknologi som NOX lanserade förra året och som innebär att handledsremmen enkelt att plockas bort och tvättas eller bytas ut.

För vem passar NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023?

Det här är en modell som passar både motionärer och avancerade spelare som söker ett kontrollinriktat och skonsamt padelracket av hög kvalité.

Hitta bästa pris för NOX ML10 Pro Cup Luxury 2023 hos:

NOX ML10 Luxury Bahia 2023 Recension

NOX ML10 Luxury Bahia 2023 test, recension, review. Ett mångsidigt och omtyckt padelracket.
NOX ML10 Luxury Bahia 2023 från sidan. I vår recension kommer vi fram till att denna modellen är mycket allround.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Luxury Bahia för padelracket?

Detta är en populär och mångsidig modell som har fått sitt namnet efter staden Bahía Blanca i Argentina, där padelstjärnanm Miguel Lamperti är född. Jämfört med förra årets version har designen uppdaterats, i övrigt kör man på med samma uppbyggnad.

Det betyder att ML10 Luxury Bahia kommer med en droppform och en medelbalanserad tyngdpunkt. Vikten klockar in på 360-375 gram och sweet spoten sitter strax ovanför mitten på denna modellen

Racket är uppbyggt av den mångsidiga kärnan HR3 och en vridstark ram i 100% kolfiber. Träffytan består av ett styvt 12K kolfibermaterial och ovanpå finns ett 3D-mönster som ser ut som små hexagons och ger extra bett i bollen.

Offensiven

Luxury Bahia erbjuder ett riktigt bra tryck i bollträffen och svarar upp på ett föredömligt sätt i hårda slag, samtidigt som det finns en trevlig känsla i lösare bollträff. Sweet spoten är relativt liten, vilket kan göra det utmanande att träffa rätt varje gång.

Med hjälp av den ruggade ytan ger racket bra bett i bollen vid skurna slag och vid spelet runt nät får man fin kontroll i spelet. Ett racket som är bra på det mesta helt enkelt!

Ytan på padelracket NOX ML10 Luxury Bahia 2023, som har ett räfflat mönster för optimal skruv.

Defensiven

Vid försvarande läge så är Bahia är ett överlag starkt padelracket som genom droppformen och medelbalansen ger tillgång till goda defensiva egenskaper. Det gäller dock att kunna slå igenom slagen ordentligt för att få önskad fart, då det inte ges mycket gratisfart i bollträffen.

Detta är ett utmärkt racket för att variera sitt försvarsspel med, oavsett om du ska slå en lång lobb, kort droppboll eller trycka på i ett grundslag så är detta en pålitlig kompanjon.

Andra egenskaper

 • Oversize Grip – Handtaget är lite längre än standardgreppet hos NOX, vilket gör det lättare att greppa för större händer.
 • SmartStrap – Handledsremmen kan enkelt tas bort och tvättas ren eller bytas ut mot annan färg. 
 • AVS (Antivibrationssystem) – En teknologi som reducerar vibrationer med hjälp av gummidelar på sidan av rackethalsen. Det gör slagen mer bekväma och reducerar risken för padelarmbåge. 

För vem passar NOX ML10 Luxury Bahia 2023?

Det är utmärkt modell för dig som vill ha ett mångsidigt padelracket med fart i smasharna och kontroll i lösare slag. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer som vill ta nästa kliv och spelare på mer avancerad nivå.

Hitta bästa pris NOX ML10 Luxury Bahia 2023 hos:

NOX ML10 Luxury Shotgun 2023 Recension

NOX ML10 Luxury Shotgun 2023 test, betyg, recension. Ett offensivt kraftpaket för den aggressiva spelaren.
NOX ML10 Luxury Shotgun 2023 omdöme, test, betyg. Ett optimalt padelracket för den offensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Luxury Shotgun för padelracket?

Precis som namnet Shotgun antyder så är vi framme vid den offensiva modellen i Miguel Lampertis ML-serie hos NOX. Jämfört med föregående år så är designen uppdaterad, i övrigt så är det samma uppbyggnad.

Det innebär att padelracket även i år kommer med en diamantform och en hög balans. Sweet spoten återfinns närmare toppen på racket och vikten klockar in på 360-375 gram.

Till ramen har man använt 100% slitstarkt kolfiber och träffytan består av ett styvt 12K kolfibermaterial. På ytan hittar vi ett 3D-mönster som liknar små hexagons, som hjälper till att greppa tag i bollen. Innanför väggarna återfinns NOX medelhårda HR3-kärna.

Offensiven

De hårdare materialvalen i racket ger racket distinkta och solida bollträffar, där både smashar och skurna slag blir riktigt roliga att slå. Dock är sweet spoten liten och det gäller att träffa rätt för att bli belönad med fartfyllda slag.

Vid spelet runt nät och vid volleys kan racket kännas lite svårmanövrerat, men när man väl kommer in i det går det att smälla på ordentligt och skära trevliga stoppbollar.

Ytan på padelracket NOX ML10 Luxury Shotgun 2023, det har en struktur för extra bett i bollen.

Defensiven

I defensiven är ML10 Luxury Shotgun inte det lättaste padelracket att hantera, felmarginalen är liten och materialet ger inte mycket gratisfart i slagen. Har du bra teknik är det dock inga bekymmer att trycka på med hårda grundslag eller placera långa lobbar, som tvingar motståndarna att röra på sig.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationssystem) – ML10 Luxury Shotgun är utrustad med en teknologi som reducerar vibrationer med hjälp av gummi vid rackethalsen. Det ger en ökad komfort och minskar skaderisken vid felträffar.
 • SmartStrap – Handledsremmen på racket kan enkelt tas bort och bytas ut eller tvättas ren från svett.
 • Oversize Grip – Greppet är något större än standardgreppet hos NOX, vilket gör det lättare att fatta tvåhandsbackhand på.

För vem passar NOX ML10 Luxury Shotgun 2023?

Den här modellen passar för erfarna spelare som söker ett offensivt padelracket att spela aggressivt med. Vi rekommenderar att du åtminstone är kring medelnivå och uppåt för att kunna hantera det här racket på bästa sätt.

Hitta bästa pris för NOX ML10 Luxury Shotgun 2023 hos:

NOX VK10 Luxury 2023 Recension

NOX VK10 Luxury 2023 test, recension, review. Detta rundformade padelracket har hög kontroll.
NOX VK10 Luxury 2023 sidan review, test, omdöme. Ett riktigt snyggt padelracket som passar medelspelare och motionärer.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX VK10 Luxury 2023 för padelracket?

Det här är en helt ny modell som stjärnan Aranzazu Osoro, även kallad La Vikinga, kommer att spela med under säsongen 2023. Racket har fått en riktigt snygg design och färgsättning tycker vi.

Tittar man på uppbyggnaden så är den identisk med förra årets version av ML10 Pro Cup Luxury (till 2023 så har det racket fått en 3K kolfiberyta i stället). Aranzazu spelade även med det racket under föregående säsong.

Det innebär att VK10 Luxury kommer med en rund form och en vikt på 360-375 gram. Tyngdpunkten är topplätt, vilket innebär att racket är mer lättmanvörerat. Sweet spoten är stor och finns centrerad på träffytan.

Racket är uppbyggt av ett vridstyvt kolfibermaterial och ytan består av 3K metalliserat glasfiber kombinerat med flera lager glasfiber. Ovanpå träffytan finns en struktur som kan liknas vid sandpapper, för mer grepp om bollen. Inuti racket finns den medelhårda kärnan HR3.

Offensiven

VK10 Luxurys stora styrka i offensiven är kontrollen i slagen, med riktigt bra placeringar och precision. Vid volleys och spelet nära nät är det lätt att hitta vinklar och vrår som är svåra för motståndarna att parera. 

Tack vare den ruggade sandpappersytan kan man skära slag som bandejas och viboras på ett föredömligt sätt. Det ska sägas att med detta racket är det lätt att hålla bollen i spel, men inte lika lätt att avgöra, då finns det betydligt vassare modeller.

Slagytan på padelracket NOX VK10 Luxury 2023, det har en struktur för extra skruv på bollen.

Defensiven

Vid försvarsläge är detta är ett mycket starkt racket tack vare sin stora sweet spot, rund form och smidiga tyngdpunkt. VK10 Luxury är lättmanövrerat och går smidigt att förflytta snabbt till rätt position när motståndarna trycker på.

Komforten i slagen är höga och skulle man råka få en lite sämre träff så hjälper ändå racket till med viss fart.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationssystem) – Likt övriga toppmodeller hos NOX så är även VK10 Luxury utrustat med två gummidelar vid rackethalsen, som hjälper till att reducera vibrationer och minskar risken för padelarmbåge.
 • Oversize Grip – Handtaget är snäppet längre än NOX standardgrepp, för att göra det lättare för tvåhandsfattade backhands.
 • SmartStrap – Denna teknologin möjliggör så att handledsremmen enkelt kan tas bort och sättas tillbaka. Det gör det enkelt att tvätta den från svett eller byta ut helt.

För vem passar NOX VK10 Luxury 2023?

Det är en modell för dig som söker ett skonsamt och kontrollinriktat padelracket, med hög komfort och utmärkt precision i slagen. Vi rekommenderar det till motionärer och spelare runt medelnivå i första hand.

Hitta bästa pris för NOX VK10 Luxury 2023 hos:

NOX MJ10 Luxury 2023 Recension

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX MJ10 Luxury 2023 för padelracket?

Tillsammans med de två toppspelarna och tvillingsystrarna Majo och Mapi Sánchez Alayeto har NOX tagit fram de två modellerna MJ10 och MP10, som passar för både herrar och damer. Detta är Majos racket och den mer offensiva av dem två.

NOX benämner MJ10 Luxury som droppformat, men har även kallat det diamantformat under tidigare upplagor och vissa återförsäljare kallar det fortfarande diamant. Sanningen är att MJ10 fortfarande har samma form som tidigare, men det är en helt egen hybridform mellan dropp och diamant. Därför kan den benämnas olika hos återförsäljare.

Jämfört med förra året finns alltså inga skillnader förutom en uppdaterad design. Racket har fortsatt sin hybridform och höga balans med en vikt på 360-375 gram. Ramen är uppbyggd av 100% kolfiber och träffytan består av 12K kolfiber.

Ovanpå ytan finns ett hexagonmönster för mer grepp i bollen och inuti racket finns kärnan Multilayered Black EVA, som är en relativt styv kärna med bra respons i både lösa och hårda slag. Till 2023 års kollektion är MJ10 det enda racket som använder denna kärnan, i de modellerna som hade den kärnan förra året har NOX bytt till den hårdare HR3 Black EVA-kärnan.

Offensiven

Majo Alayeto har en offensivare spelstil och det är detta racket perfekt för. Det går enkelt att sätta press på motståndarna och snabbt äta sig fram till nätet genom aggressiva slag.

Den höga balansen hjälper till att generera snabba svinghastigheter och det täta kolfibret svarar upp med bra respons i bollträffen, vilket ger fina lägen att kicka ut bollen när läge ges.

Vid volleyspelet kan racket kännas lite svårmanövrerat med den framtunga balansen, men med rätt teknik går det smälla på med rappa bollar vid position runt nätet.

Defensiven

MJ10 är inte det enklaste padelracket att använda i defensiven, det kräver god teknik för att få de fina träffarna med god fart i bollen.

I de rätta händerna går det dock att kontra effektivt och snabbt och vända ett pressat läge till övertag genom hårda grundslag och långa lobbar.

Andra egenskaper

 • Oversize Grip – Greppet är snäppet längre än NOX standardgrepp, vilket gör tvåhandsfattade backhands lättare att slå.
 • AVS (Antivibrationssystem) – Vid rackethalsen sitter två gummidelar som hjälper till att reducera vibrationer ner till handen, vilket bland annat minskar risken för padelarmbåge. 
 • SmartStrap – Rackets handledsrem kan enkelt tas loss och sättas tillbaka, perfekt för att tvätta rent det eller byta ut mot en annan färg.

För vem passar NOX MJ10 Luxury 2023?

Det är ett utmärkt padelracket för dig som tycker om att spela aggressivt och med kraft, samtidigt som du vill ha viss kontroll i slagen. Vi rekommenderar det främst för spelare kring medelnivå och avancerad nivå.

Hitta bästa pris NOX MJ10 Luxury 2023 hos:

NOX MP10 Luxury 2023 Recension

NOX MP10 Luxury 2023 test, recension, review. Ett kontrollinriktat padelracket med starka defensiva egenskaper.
NOX MP10 Luxury by Mapi 2023 omdöme, recension, test. Proffset Mapis padelracket och ett riktigt bra val för motionärer.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX MP10 Luxury för padelracket?

Mapis padelracket MP10 Luxury är jämfört med MJ10 ovan ett betydligt mer lättspelat och mjukare racket. Det fokuserar mer på komfort och kontroll i alla slag och är mer defensivt inriktat. Jämfört med 2022 så har MP10 fått en uppdaterad design, men är i övrigt sig lik.

Det innebär att racket även i år är konstruerad med en rund form och en topplätt balans som gör racket lättmanövrerat. Sweet spoten är stor och återfinns i mitten av träffytan. Vikten klockar in på 360-375 gram.

Racket är uppbyggt med en vridstyv ram av 100% kolfiber och träffytan består av 3K kolfiber. För att ge extra bett i skruvade slag finns ett 3D-mönster ovanpå ytan. Innanför skalet finns den mångsidiga kärnan HR3.

Offensiven

I det offensiva spelet så har MP10 Luxury sin stora styrka i kontrollen och placeringen i slagen, som tvingar motståndarna till tuffa rörelser. Det är inte padelracket som levererar de hårdaste slagen, men vid overheadslag så ger det ändå fullt godkänd kraft.

Vid spelet runt nät och i volleys så är detta ett starkt racket tack vare sina smidiga manövreringar och utmärkta precision.

Ytan på racket NOX MP10 Luxury 2023, här syns den räfflade strukturen.

Defensiven

Tack vare rackets låga balans är det smidigt att förflytta och lättmanövrerat i handen, vilket gör det enklare att snabbt komma rätt till bollträffen. Den runda formen och stora sweet spoten gör även att felmarginalen är stor.

Den lite mjukare uppbyggnaden ger viss hjälp med farten vid trängda lägen nära väggar och glas, även om svingen inte skulle bli perfekt.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Handsledsremmen på MP10 går att enkelt lossa och sätta tillbaka, så att det smidigt kan rengöras eller bytas ut mot annan färg.
 • Oversize Grip – Handtaget är snäppet längre än standardgreppet hos NOX, vilket gör det enklare att greppa för framförallt de med större händer.
 • AVS (Antivibrationssystem) – En teknologi som innebär att det sitter gummidelar vid rackethalsen som dämpar skadliga vibrationer för hand och arm, vilket gör slagen mer bekväma och minskar skaderisken.

För vem passar NOX MP10 Luxury 2023?

Det är en optimal modell för dig som söker ett kontrollracket som är starkt i defensiven. Vi rekommenderar det primärt för motionärer och medelspelare och det är ett bra val om du har problem med padelarmbåge.

Hitta bästa pris för NOX MP10 Luxury 2023 hos:

NOX Nerbo WPT 2023 Recension

NOX Nerbo WPT 2023 recension, test och review. Ett riktigt kraftpaket för aggressiva spelare.
Nox Nerbo WPT 2023 review, test och omdöme. Ett offensivt starkt racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX Nerbo WPT 2023 för padelracket?

Det här är en av de mest offensiva modellerna från NOX, där årets design är riktigt läcker tycker vi med den röda färgen runt ramen tillsammans med det matchande handledsremmen. Årets modell har fått en ny kärna jämfört med förra året, numera har racket HR3 Black EVA i stället för Multilayered Black EVA, vilket gör den snäppet styvare än föregående år.

I övrigt är racket likadant som förra året, vilket innebär en diamantform med en topptung balans och en vikt på mellan 360 och 375 gram. Sweet spoten är liten och sitter en bit ovanför mittpunkten.

Ramen är uppbyggd av 100% slitstarkt kolfiber och träffytan består av 18K kolfiber. Ovanpå ytan finns ett hexagonmönster som hjälper till att greppa tag i bollen vid slicade slag.

Offensiven

Det i det offensiva spelet som Nerbo WPT glänser ordentligt, genom kraftfulla smashar och hårt skurna slag går det att sätta rejält med press på motståndarna. Med hjälp av den höga balansen går det generera höga svinghastigheter som rackets hårda uppbyggnad svarar upp med kraft bakom.

Vid spelet runt nät och i volley ger Nerbo möjlighet att skära fina stoppbollar och slå fartfyllda volleyslag. Felmarginalen är dock liten och kommer man snett till bollträffen blir man ordentligt straffad av racket.

Träffytan på NOX Nerbo WPT 2023, där man ser den räfflade ytan som ger extra skruv.

Defensiven

Vid försvarsläge kan Nerbo vara ganska svårhanterad och ställer höga krav på din teknik för att få rena träffar med bra kraft. Varje slag behöver arbetas igenom ordentligt och det ges ingen gratisfart i trängda situationer.

Med rätt teknik får du däremot tillgång till hårda grundslag som kommer vara tuffa för motståndarna att parera. Man får även full kontroll över längd och kraft i olika slag tack vare den styva uppbyggnaden.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationsystem) – Nerbo WPT är utrustat med gummidelar i rackethalsen som hjälper till att reducera vibrationer, vilket minskar risken för skador och gör slagen mer komfortabla. 
 • SmartStrap – En teknologi som innebär att handledsremmen snabbt och enkelt kan tas loss för att tvättas eller bytas ut.
 • Oversize Grip – Rackets handtag är längre än standardgreppet hos NOX, vilket gör det lättare att greppa för framförallt padelspelare med lite större händer.

För vem passar NOX Nerbo WPT 2023?

Detta är ett optimalt padelracket för dig som älskar att spela aggressivt och gärna avgör bollarna. Vi rekommenderar det för erfarna padelspelare runt medel och avancerad nivå, som söker ett hårt och fartfyllt racket.

Hitta bästa pris för NOX Nerbo WPT 2023 hos:

NOX Tempo WPT 2023 Recension

NOX Tempo WPT 2023 review, test, recension. Ett mångsidigt och styvare padelracket.
NOX Tempo WPT 2023 test, recension, betyg. En allround modell med snygg design.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX Tempo WPT 2023 för padelracket?

Tempo är en droppformad modell med en vikt på 360-375 gram och en jämnt fördelad tyngdpunkt, vilket ger en medelbalans i racket. Sweet spoten återfinns strax ovanför mitten på rackethuvudet.

Racket är uppbyggt av 100% vridstyvt kolfiber i ramen, som har bra hållbarhet. Till slagytan har man använt ett hårt 12K kolfibermaterial och ovanpå detta finns ett 3D-mönster i form av små hexagons, vilket genererar mer spin på bollen.

En nyhet med 2023 års version är att kärnan numera är lite hårdare, Tempo är försedd med HR3 Black EVA i år jämfört med Multilayered Black EVA förra året.

Offensiven

Med Tempo får man många valmöjligheter i det offensiva spelet, tack vare dess utformning går det att variera spelet mycket och välja mellan kraftfulla smashar och luriga placeringar.

Vid spelet runt nät dämpar racket hårda bollar från motståndarna effektivt och kan smälla tillbaka eller vinkla ner svårtaget.

Slagytan hos NOX Tempo WPT 2023, som är räfflad för att generera mer skruv i slagen.

Defensiven

Även i defensiven så är Tempo WPT ett padelracket att lita på, det är inte bäst på något, men bra på mycket. Det är inga konstigheter att variera mellan höga lobbar, känsliga placeringar eller hårda grundslag.

Den hårdare uppbyggnaden ger inte mycket gratisfart i slagen, utan det behöver du generera själv, vilket ställer lite krav på din teknik.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationsystem) – Hos Tempo WPT finns två gummidelar vid rackethalsen, som minskar vibrationer och reducerar risken för padelarmbåge.
 • Oversize Grip – Handtaget på racket är lite längre än standardgreppet hos NOX. Det gör det enklare att greppa vid tvåhandsbackhand eller för de med stora händer.
 • SmartStrap – Denna teknologin innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss och bytas ut, antingen för att tvättas eller skifta färg.

För vem passar NOX Tempo WPT 2023?

Detta är en allround modell som passar för många typer av spelare, som vill ha något att lita på i alla lägen. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris NOX Tempo WPT 2023 hos:

NOX ML10 Pro Cup 2023 Recension

NOX ML10 Pro Cup 2023 test, recension, review. Ett klassiskt padelracket i ny design. Lättspelad och skonsam.
NOX ML10 Pro Cup 2023 recension, test, betyg. En populär motionärsmodell.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Pro Cup 2023 för padelracket?

Detta är årets version av det ikoniska padelracket som tagits fram tillsammans med padelstjärnan Miguel Lamperti, det är ett av de mest sålda modellerna genom tiderna. Förutom att par designskillnader så är årets version likadan som föregående år. 

Det innebär att ML10 Pro Cup fortsatt är rundformat och har tyngdpunkten nära handtaget, vilket ger racket en låg balans. Vikten klockar in på 360-375 gram och den stora sweet spoten finns centrerad på träffytan.

Racket kommer med en vridstyv ram av 100% kolfiber och en slät yta bestående av metalliserat 3K glasfiber, som är snäppet mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber i styvhet. Kikar vi innanför väggarna så hittar vi den medelhårda kärnan HR3.

Offensiven

ML10 Pro Cups styrka i offensiven är framförallt precisionen och placeringarna i slagen, där möjlighet ges att spela tålmodigt och vinkla bort motståndarna. Vid spelet runt nät och i volleys är det här är ett starkt racket tack vare dess smidighet och stora felmarginal.

Det ska sägas att ML10 Pro Cup inte är det mest kraftfulla racket och vid smashar gäller det att få en riktigt bra träffar om man vill få bollen att flyga långt.

Den släta träffytan hos padelracket NOX ML10 Pro Cup 2023.

Defensiven

Det här är ett defensivt starkt padelracket tack vare sin stora sweet spot, som gör det enkelt att träffa rätt. Samtidigt finns lättillgänglig fart att få vid tajta lägen nära väggar och glas. 

I grundslagen har man bra precision, precis som vid både lobbar och lösare droppskott nära nät. Ett riktigt bra försvarsracket helt enkelt! 

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Racket har en handledsrem som enkelt kan tas bort och sättas tillbaka, bra för att kunna tvätta bort från svett eller byta ut.

För vem passar NOX ML10 Pro Cup 2023?

ML10 Pro Cup kan användas av en bred skara spelare och passar alltifrån ambitiösa nybörjare till mer erfarna spelare runt medelnivå. Det är en utmärkt modell för dig som har problem med padelarmbåge. 

Hitta bästa pris NOX ML10 Pro Cup 2023 hos:

NOX ML10 Pro Cup Silver 2023 Recension

NOX ML10 Pro Cup Silver 2023 recension, test, review. Ett lätt och skonsamt padelracket för damer.
NOX ML10 Pro Cup Silver 2023 omdöme, betyg, test. Ett smidigt och lättmanövrerat racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Pro Cup Silver 2023 för padelracket?

Likt sitt syskon ovan så är ML10 Pro Cup Silver en rund modell med låg balans och stor sweet spot i mitten av träffytan, vilket gör det här till en kontrollracket i första hand. Vikten är lägre än standard och ligger på 350 till 365 gram

Ramen på den här modellen är av 100% slitstarkt kolfiber och till den släta träffytan har NOX använt 3K metalliserat glasfiber, som har en hårdhet i trakterna mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber.

Innanför väggarna finns den medelhårda kärnan HR3. Jämfört med förra året finns inga nyheter i konstruktionen, förutom en uppdaterad design.

Vad är skillnaden mellan ML10 Pro Cup Silver och ML10 Pro Cup?

Förutom skillnader i designen så är det vikten som skiljer dem åt. Silver är ett lättare och ännu skonsammare racket. Det riktar sig primärt till damer, men passar såklart även herrar som söker en lättare modell.

Offensiven

ML10 Pro Cup Silver är främst ett kontrollracket och levererar en fin precision och trevliga placeringar i slagen. Vid hårdare slag så blir farten helt ok, men det saknas en del tyngd och kraftöverföring till bollen för att få riktigt höga hastigheter.

Vid volleys och spel runt nätet är det här ett bra padelracket som tack vare sin lägre vikt och låga balans är mycket lättmanövrerat.

Den släta träffytan hos padelracket NOX ML10 Pro Cup Silver 2023.

Defensiven

Med ML10 Pro Cup Silver får man ett defensivt starkt padelracket, som har förlåtande egenskaper och gör det möjligt att hålla bollen vid liv länge. Även om det skulle bli en felträff så kan bollen få fart ändå.

Rackets höga komfort gör alla slagen bekväma att slå och den lite mjukare uppbyggnaden levererar lättillgänglig fart i alla lägen.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Racket är försett med NOX nya handledsrem som lanserades förra året. Den går enkelt att ta loss och tvättas eller bytas mot annan färg om så önskas.

För vem passar NOX ML10 Pro Cup Silver 2023?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker ett smidigt och lätt kontrollracket. Tack vare de skonsamma egenskaperna är det en lämplig modell om du har problem med arm och armbåge. Vi rekommenderar det för både nybörjare, motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för NOX ML10 Pro Cup Silver 2023 hos:

NOX ML10 Pro Cup Rough Surface 2023 Recension

NOX ML10 Pro Cup Rough Surface 2023 recension, test, omdöme. Ett defensivt bra padelracket med fin skruv i slagen.
NOX ML10 Pro Cup Rough Surface 2023 omdöme, betyg, guide. Ett padelracket för den defensiva kontrollspelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX ML10 Pro Cup Rough Surface för padelracket?

Detta är en populär version av ML10 Pro Cup, där den stora skillnaden jämfört med originalet är att detta racket kommer med en sandpapperstruktur. Tack vare den kan man sätta ännu mer skruv på bollen.

I övrigt är de två modellerna lika, vilket innebär att även denna modellen har en rund form och en låg balans på tyngdpunkten. Den stora sweet spoten återfinns i mitten av rackethuvudet och vikten klockar in på 360-375 gram.

Racket har en konstruktion som består av 100% kolfiber i ramen kombinerat med den medelhårda kärnan HR3. Träffytan är uppbyggt av 3K glasfiber, som är steget mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber i styvhet.

Offensiven

ML10 Pro Cup Rough Surface är i första hand ett kontrollracket som erbjuder fina placeringar och bra precision i slagen. Vid spelet nära nät och volleydueller så är detta ett giftigt vapen tack vare den stora sweet spoten och smidiga balansen.

Vid hårda overheadslag saknas den sista kraften i slagen, men tack vare den ruggade ytan kan man skära bollarna på ett utmärkt sätt och slå svårlästa bollar.

Ytan på NOX ML10 Pro Cup Rough Surface 2023 som består av en struktur som liknar sandpapper.

Defensiven

Precis som sin ML10 Pro Cup-syskon så är det här en defensivt starkt modell som passar padelspelaren som gärna spelar lite lugnare och inväntar rätt läge, snarare än spelar en aggressiv padel.

Det är ett förlåtande racket som är skonsam och bekväm i bollträffen och är lätt att få en ren träff med. Man erbjuds även lättillgänglig fart, som ger skjuts även om vid sämre träffar.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Handledsremmen på det här racket går att ta loss och sättas tillbaka smidigt, så att man kan tvätta rent det eller byta mot annan kulör.

För vem passar NOX ML10 Pro Cup Rough Surface 2023?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett kontrollracket med riktigt bra bett i slicade slag. Vi rekommenderar det för både ambitiösa nybörjare och spelare kring medelnivå.

Hitta bästa pris NOX ML10 Pro Cup Rough Surface 2023 hos:

NOX Equation WPT Edition 2023 Recension

NOX Equation WPT Edition 2023 test, recension, omdöme. Ett rundformat padelracket med fin kontroll.
NOX Equation WPT Edition 2023 betyg, test, review. Lättspelat padelracket med fin struktur på ytan.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX Equation WPT Edition 2023 för padelracket?

Equation WPT Edition är en prisvärd och lättspelad modell. Jämfört med föregående års så är designen uppdaterad, i övrigt är racket sig likt.

Det innebär att racket kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av rackethuvudet. Vikten ligger på 360-375 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i racket. 

Ramen består av 100% kolfiber och i träffytan finns 3K glasfiber, som är steget mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber. Ovanför ytan finns ett 3D-mönster för extra skruv på bollen och innanför skalet återfinns den medelhårda kärnan HR3.

Offensiven

Equations stora styrka i det offensiva spelet är möjligheten att slå välplacerade slag med hög precision, som tvingar motståndarna att jobba hårt. Tack vare strukturen på ytan går det att slå slicade slag som är svåråtkomliga och luriga att läsa.

Vid spelet runtom nät och i volleys så är det en stark partner. Däremot är det inte den mest fartfyllda modellen och gillar man att smasha så är detta inte rätt modell att kika på.

NOX Equation WPT edition 2023 yta med hexagon 3D-mönster.

Defensiven

Likt många andra runda modeller så är detta ett utmärkt padelracket i defensiven. Med den lite mjukare uppbyggnaden får man tillgång till fart även vid trängda lägen där svingen kan bli tajt.

Med en stor sweet spot och jämnt fördelad tyngdpunkten är racket smidigt att hantera och förenklar att träffa bollen rätt.

Andra egenskaper

 • AVS (Antivibrationsystem) – Equation kommer utrustad med två gummidelar på varsin sida rackethalsen, dessa reducerar vibrationer och ger mer skonsamma slag och minskar risken för padelarmbåge.
 • SmartStrap – Handledsremmen går enkelt att ta loss för att tvätta ren från svett, eller bytas ut mot en annan färg. 

För vem passar NOX Equation WPT Edition 2023?

Detta är en passande modell för dig som är nybörjare eller motionär och vill ha en lättspelad och skonsam modell. Det passar perfekt för dem som har problem med padelarmbåge.

Hitta bästa pris för NOX Equation WPT Edition 2023 hos:

NOX Equation Lady WPT Edition 2023 Recension

NOX Equation Lady WPT Edition 2023 recension, test, betyg. Ett runt och lättspelat racket som passar nyare spelare.
NOX Equation Lady WPT Edition 2023 recension, test, omdöme. Ett lättviktat racket med hög kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX Equation Lady WPT Edition för padelracket?

Equation Lady WPT Edition är en lättare version av Equation och väger 350-365 gram. Jämfört med förra året så har racket fått en uppdaterad design och väger snäppet mindre. I övrigt är det samma racket.

Det betyder att Equation Lady fortsatt är en rund modell med en medelbalanserad vikt och en stor sweet spot i mitten av rackethuvudet. Ramen består av 100% vridstarkt kolfiber och innanför skalet finns den mångsidiga HR3-kärnan.

Träffytan är gjord av 3K glasfiber, vilket är steget mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber i hårdhet. Ovanpå ytan har Equation Lady ett hexagonmönster för extra bett i bollen.

Offensiven

Likt sitt syskon Equation så är detta ett kontrollfokuserat padelracket där styrkan i offensiven ligger i en fin precision och bra placeringsmöjligheter av bollen. Racket saknar lite kraft och tyngd bakom de hårdare slagen och gillar man att smasha är inte det optimala padelracket.

Vid nätdueller och i volleyspelet glänser däremot Equation Lady då det går smidigt och snabbt att förflytta och med hjälp av den ruggade ytan kan man skära bollarna på ett trevligt sätt.

Träffytan på NOX Equation Lady WPT Edition 2023, som består av ett 3D-mönster.

Defensiven

I försvarsläge är Equation Lady WPT Edition ett hjälpsamt och starkt padelracket, som med sina förlåtande egenskaper gör det möjligt att rädda upp bollar ur svåra lägen. Tack vare den lägre vikten går det snabbt att flytta och komma rätt inför slagen.

Andra egenskaper

 • SmartStrap – Padelrackets handledsrem kan enkelt tas loss för att tvättas ren eller bytas ut mot annan färg.
 • AVS (Antivibrationsystem) – Equation Lady är försedd med två gummidelar vid rackethalsen som hjälper till att dämpa vibrationer och minskar risken för skador så som padelarmbåge.

För vem passar NOX Equation Lady WPT 2023?

Den här modellen passar dig som söker ett lättspelat padelracket att utvecklas vidare med efter nybörjarracken. Det är ett utmärkt val av om man ha känningar i armbåge tack vare sina skonsamma egenskaper. Vi rekommenderar det främst för nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris NOX Equation Lady WPT Edition 2023 hos:

NOX X-One EVO 2023 Recension

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX X-One EVO 2023 för padelracket?

Det här är en utmärkt instegsmodell för dig som är ny till padel. Formen på racket är rund och den stora sweet spoten är centrerad på rackethuvudet. Vikten ligger på 360-375 gram och tyngdpunkten ligger nära handtaget, vilket gör det mer lättmanövrerat.

X-One EVO har en ram som är uppbyggd av 70% glasfiber och 30% kolfiber, det ger snällare och mjukare bollträffar än om ramen hade varit helt i kolfiber. Vidare består träffytan av 3K glasfiber och innanför skalet hittar vi den mångsidiga kärnan HR3

Den här modellen finns i tre versioner, den rödsvarta modellen har ett 3D-mönster på ytan, den blåsvarta har sandpappersstruktur och det helsvarta har ingen struktur. Modellerna med struktur är lite dyrare, men då får man lite mer hjälp med att generera skruv också.

Offensiven

X-One Evo är framförallt ett kontrollracket där styrkan ligger i precisionen i slagen. Tack vare den skonsamma och förlåtande uppbyggnaden ger det fina möjligheter att hålla bollen vid liv längre, vilket är fördelaktigt för nyare spelare.

Tycker man om att spela aggressivt och med mycket smashar är detta dock inte padelracket att satsa på ska sägas. 

Defensiven

I defensiven så är X-One EVO hjälpsamt och erbjuder lättillgänglig fart för att bollarna ska kunna få fart även om dina träffar är lite sämre. Den stora sweet spoten ger även en tilltagen felmarginal, för att man lättare ska kunna hålla bollen vid liv. 

Andra egenskaper

Inget mer utöver det redan nämnda.

För vem passar NOX X-One EVO 2023?

Det här är ett optimalt första padelracket att lära sig spela med. Det passar även dig som spelat ett litet tag och som vill ha en skonsam och förlåtande modell. Vi rekommenderar detta främst för nybörjare

Hitta bästa pris för NOX X-One EVO 2023 hos:

NOX AT10 Genius JR 2023 Recension

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är NOX AT10 Genius JR 2023 för padelracket?

Det här är ett mångsidigt padelracket framtaget för barn och juniorer, det är en replica av padelstjärnan Agustín Tapias padelracket.

Denna modellen kommer med en droppform och en lättare vikt på 335-345 gram. Sweet spoten hittar vi strax ovanför mittpunkten av rackethuvudet.

Till både ramen och träffytan har man använt 100% glasfiber, som gör racket skonsamt och förlåtande. Kärnan är uppbyggd av NOX standardkärna HR3.

Offensiven

AT10 Genius JR är ett padelracket som erbjuder både kontroll och fart i slagen. Det är ett riktigt bra racket junioren att lära sig variera det offensiva spelet med.

Man får en mjuk och skonsam bollträff och skulle någon träff bli sämre så hjälper ändå racket till med fart, för att spelet ska kunna hållas vid liv längre. 

Defensiven

Med sina mångsidiga egenskaper så är detta även en stark partner i det defensiva spelet. Vid trängda lägen när svingen inte alltid är perfekt så går det ändå att få iväg bollen med god fart. Junioren kan lära sig variera mellan höga lobbar, droppskott när nät och rak grundslag.

Andra egenskaper

Inget mer utöver de redan nämnda.

För vem passar NOX AT10 Genius JR 2023?

Det är ett utmärkt första padelracket för barn och juniorer, som vill ha ett mångsidigt padelracket att lära sig alla typer av slag med. 

Hitta bästa pris NOX AT10 Genius JR 2023 hos:

Om NOX Padel

NOX är ett relativt ungt padelmärke från Spanien, som grundades 2009. Det har snabbt blivit ett av ledande märkena inom padel.

2019 blev NOX officiell racketpartner till World Padel Tour och har varit det sedan dess, därför heter flera av modellerna hos NOX WPT i namnet.

NOX använts flitig av spelare på världstouren, några av de mer namnkunniga spelarna är Miguel LampertiAgustín Tapia och tvillingarna Majo och Mapi Alayeto.

Aktuell Rea på NOX Padelrack

12% rabatt på NOX padelrack

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller