Prince Padelracketar 2023

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på PRINCE Padelracketar

15% rabatt på Prince padelrack

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Prince Padel 2023

2023 års kollektion från Prince Padel har släppts, med flera spännande nyheter. Detta märke är idag ett av de äldsta padelmärkena på marknaden och har funnits sedan 80-talet. De är inte blyga för att utveckla innovationer och nya teknologier till sina racketar. 

Vi tar och går igenom några av nyheterna för i år här nedan! 

Prince Padel Mach V2 2023 Recension

Prince Padel Mach V2 2023 recension, test, review. Detta snygga padelracket passar spelare som söker kraft och fart.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Prince Padel Mach V2 2023 för padelracket?

Vi tar och börjar med den ena toppmodellen ur kollektionen 2023, som är Mach V2. Detta är en uppgraderad version av den populära modellen Mach TT.

Mach V2 kommer med en oversized diamantform och en vikt på mellan 360 och 370 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans. Detgör den här modellen lite smidigare att manövrera än många andra diamantmodeller som i regel har hög balans.

Racket är uppbyggt av Carbon Tech i både ramen och slagytan. Det är en relativt styvt kolfibermaterial som genererar distinkta bollträffar med bra fart, samtidigt som det gör racket mer slitstarkt och hållbart. Vidare finns en knottrig struktur på ytan som Prince kallar Shot Spin, vilket hjälper till att generera mer skruv i bollen vid skurna slag. 

Tittar vi innanför skalet hittar vi kärnan EVA Balance, som är av medelhård karaktär och ger både kraft och kontroll i spelet.  

Mach V2 är även utrustat med flera spännande teknologier, bland annat Triple Threat, det är en förstärkning i halsen på racket samt på ramen vid klockan 10 och 2. Detta hjälper till ge en ökad hållbarhet och stabilitet i racket samtidigt som bollträffarna blir mer behagliga och solida.

Offensiven

Prince Mach V2 är ett offensivt starkt padelracket och kan med hjälp av sin diamantform och ganska hårda uppbyggnad leverera hög fart i slagen vid de rätta bollträffarna. Dock ska sägas att eftersom sweet spoten är liten och sitter närmare toppen så behöver du ha en god teknik för att få ut maximalt av racket.

Vidare gör den knottriga ytan att det går att sätta ordentlig skruv på bollen och skära slag som bandejas och viboras svåråtkomligt för motståndarna.

Defensiven

Vid försvar så erbjuder inte Mach V2 speciellt mycket gratisfart i slagen, utan du behöver själv generera farten genom att arbeta rätt i varje slag. Det innebär å andra sidan att du kan styra farten i alla typer av slag och kan enkelt variera mellan hårda grundslag och känsliga placeringar.

Tack vare medelbalansen i racket blir det lite smidigare att manövrera och förflytta Mach V2, vilket kommer till fördel i försvar när man snabbt behöver reagera på motståndarnas slag.

Andra egenskaper & teknologier

Power Core Denna teknologi innebär att borrhålen har olika storlekar, där hålen längst in är mindre än de ut mot kanterna. Fördelen med detta är en mer luftgenomströmning, med en bättre aerodynamik. Det utökar även kraften i bollträffen och förstorar sweet spoten. 

För vem passar Prince Mach V2 2023?

Det passar dig som söker en offensiv modell med mycket fart i samt en viss kontroll och känsla. Du bör ha spelat padel ett tag för att nyttja den modellen och därför rekommenderar vi den för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Prince Mach V2 2023 hos:

Prince Padel Jet V2 2023 Recension

Prince Padel Jet V2 2023 recension, test, betyg. Det här är ett kraftfullt diamantracket som passar den offensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Prince Padel Jet V2 2023 för padelracket?

Den andra toppmodellen från Prince i årets kollektion är Jet V2, som är en vidareutveckling av den tidigare modellen Jet. Detta racket liknar på många sätt Mach V2 och de är även prissatta på samma nivå, men de är lite annorlunda uppbyggda och vi ska gå igenom hur.

Jet V2 kommer med en oversized diamantform och en vikt på 365-375 gram, vilket gör den snäppet tyngre än Mach. Vidare är tyngpunkten jämnt fördelad, vilket ger padelracket en medelbalans. Sweet spoten är ganska liten och finns lite ovanför mittenpunkten på rackethuvudet.

Ramen är uppbyggd helt i kolfiber, vilket gör den slitstark. Till slagytan har Prince använt något som kallas FTP (Fusion Thermo Polyamidex). Det innebär att det finns två lager i ytan, ett som består av glasfiber och ett som består av ett lite styvare 3K kolfibermaterial. Ovanpå denna yta finns en knottrig struktur som Prince kallar för Shot Spin.

Innanför skalet finns en Black EVA-kärna, som är av hård karaktär. Vidare är även Jet V2 utrustad med teknologin Triple Threat, som innebär att halsen på racket är förstärkt, likaså är ramen även det vid klockan 10 och 2. Detta bidrar till en ökad stabilitet och hållbarhet i racket, vilket resulterar i behagligare och mer solida bollträffar.

Offensiven

Jet V2 har sina största styrkor i det offensiva spelet och genom diamantformen och den hårda kärnan går det att trycka på ordentligt i overheadslagen. Med hjälp av den knottriga strukturen kan man även skära slagen riktigt bra och få motståndarna att kämpa långt nere i hörnen.

Tack vara att slagytan även har ett lager glasfiber blir träffkänslan i lösare slag lite mjukare och bekvämare. Det ger en lite mer förlåtande bollträff vid framförallt volleyspelet.

Defensiven

Från den bakre delen av banan ställs lite krav på dig och din teknik när du spelar med Jet V2. Sweet spoten är ganska liten och den hårda kärnan kan straffa dig om du inte slår igenom slagen ordentligt när du exempelvis vill lobba långt.

Racket erbjuder dock stabila grundslag som kan få upp bra fart och när du vill lägga känsliga droppbollar nära nät är det här ett utmärkt partner för det.

Andra egenskaper & teknologier

Power Core – Denna teknologin innebär att rackets borrhål har olika storlekar, de är mindre i mitten och större ut mot kanterna. Detta resulterar i en bättre aerodynamik och ökar kraften till bollträffen, samt förstorar sweet spoten.

För vem passar Prince Padel Jet V2 2023?

Det passar för dig som är en offensiv padelspelare och vill ha ett fartfylld padelracket med viss känsla. Vi rekommenderar att du spelat padel ett tag för att bemästra denna modellen och rekommenderar det därför för duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Prince Padel Jet V2 2023 hos:

Prince Padel Quartz V2 2023 Recension

Prince Padel Quartz V2 White 2023 recension, betyg, test. Detta runda padelracket är defensivt starkt och passar kontrollinriktade spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Prince Padel Quartz V2 2023 för padelracket?

Det här är en kontrollinriktad modell som kommer med en rund och lättspelad form, där sweet spoten är centrerad. Racket kommer med en lite lättare vikt på mellan 350-360 gram, vilket gör den smidig att hantera. 

Tittar vi på konstruktionen så består både ramen och slagytan av Carbon Tech, som är ett lite styvare kolfibermaterial och gör racket slitstarkt och solid. Ovan på ytan finns en variant av hexagonmönster, som Prince benämner som ESF Spin. Denna hjälper till att greppa tag i bollen i skurna slag.

Innanför väggarna återfinns en kärna som kallas EVA Power. Detta är en mjukare kärna som hjälper till att sätta fart i bollarna även vid lösare träffar.

En mycket bra detalj som Prince applicerat på denna modellen är T-Gel, som är ett vibrationsdämpande system i handtaget. Med detta reduceras skadliga vibrationer och det både minskar risken för padelarmbåge och ge en mer bekväm spelupplevelse på banan.

Offensiven

Quartz V2’s styrkor i det offensiva är framförallt precisionen och placeringen av bollarna. Det är inte racket för dig som gillar att slå hårt och avgöra, utan passar dig som gillar att spela med tålamod och trötta ut motståndarna eller placera bort dem. 

Framme vid nät är det smidigt att manövrera tack vare sin lägre vikt, dock finns det en del trampolineffekt ska sägas som man behöver stävja. 

Med den här modellen kan du även skära slagen på ett utmärkt sätt tack vare den räfflade träffytan, vilket gör det tufft för dina motståndare.

Defensiven

Det här är ett defensivt starkt racket som går att hålla emot länge med. Den mjukare uppbyggnaden ger god komfort i slagen och man får lättillgänglig fart, som gör det möjligt att slå tillbaka bollarna, även om motståndarna tryckt på ordentligt.

Racket runda form gör det enkelt att träffa rent och få rätt längd i lobbarna. Det kan vara lite svårt att kontrollera lösare slag, i alla fall till en början.

Andra egenskaper & teknologier

Power Core  Hos Quartz V2 hittar vi även denna teknologin som innebär att borrhålen har olika storlekar, med mindre i mitten och större ut mot kanterna. Detta ger en bättre luftgenomströmning och ökar farten i bollträffarna samt ger en större sweet spot.

För vem passar Prince Padel Quartz V2 2023?

Vi tycker att denna modellen passar dig som söker ett stabilt och någorlunda lättspelat kontrollracket. Du gillar att spela mer med placeringar och känsla än att smasha. Nivåmässigt tycker vi det är ett padelracket för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Prince Padel Quartz V2 2023 hos:

Prince Padel Armor V2 2023 Recension

Prince Padel Armor V2 2023 recension, test, omdöme. Detta är ett allround racket för padel med mycket fart.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Prince Padel Armor V2 2023 för padelracket?

Armor V2 är ett prisvärt och välbyggt padelracket som riktar sig till motionärer. Detta racket kommer med en oversized droppform och en sweet spot som sitter strax ovanför mitten. Vikten klockar in på 350-365 gram och racket har en topptung balans.

Både ramen och slagytan är uppbyggt av 100% slittåligt kolfiber och ovanpå ytan finns Prince teknologi ESF Spin, som är en struktur av hexagons och som hjälper till att generera mer spin i slagen. Innanför skalet hittar kärnan EVA Super Soft, som precis som namnet avslöjar är en mycket mjuk kärna för hög komfort och tillgång till fart.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Prince Padel Armor V2 har de främsta styrkorna. Tack vare droppformen och den höga balansen går det att arbeta upp snabba svinghastigheter, som resulterar i fartfyllda bollträffar. Vidare hjälper strukturen på ytan till att slå skruvar på bollen som är tuffa för motståndarna att läsa.

I spelet runt nät är racket mångsidigt och kan användas till många typer av slag. Det finns en trampolineffekt som behöver kontrolleras, men som hjälper till att sätta fart i bollen vid lösare träffar.

Defensiven

Från den bakre delen av banan är det här ett relativt hjälpsamt padelracket, som ger lättillgänglig fart vid trängda lägen nära väggar och golv. Optimalt om man inte alltid får de perfekta träffarna.

Den topptunga balansen gör att racket kan vara lite svårmanövrerat i vissa lägen, men det är en vanesak skulle vi säga.

Andra egenskaper & teknologier

Inga fler utöver de redan nämnda.

För vem passar Prince Padel Armor V2 2023?

Den passar dig som söker ett allround och komfortabelt padelracket med inriktning mot fart. Vi rekommenderar det främst för motionärer och det är en utmärkt modell för dig som vill ta steget upp från runda modeller och testa på droppformen.

Hitta bästa pris för Prince Padel Armor V2 2023 hos:

Om Prince Padel

Det amerikanske bolaget Prince Sports grundades 1970 och tillverkade ursprungligen bollmaskiner för tennis och gick därefter över till tennisracketar. Padeldivisionen Prince Padel utgår dock från Spanien och den första kollektionen padelracketar lanserade Prince redan 1986.

Det innebär att de är ett av de äldsta padelmärkena i världen och är ett av märkena som varit med och drivit utvecklingen av padel. Ett exempel är när de 1993 utvecklade en ram av grafit och en flexibel kärna med en kombination av elastiska material och minnesskum. Detta är grunden till det moderna padelracket.

Aktuell Rea på Prince Padelrack

15% rabatt på Prince padelrack

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller