StarVie padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av årets Kollektion

Aktuella Erbjudanden på StarVie Padelrack

5% rabatt på StarVie

Gäller hela sortimentet, även redan rabatterade produkter!

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller

Är du nyfiken på StarVies kollektion för 2023? Hitta vår artikel med recensioner nedan.

Innehåll

Introduktion till StarVie padel 2022

Det populära spanska padelmärket StarVie har börjat att släppa sin kollektion för 2022 och först ut är de tre toppmodellerna Metheora Warrior, Astrum Eris och Raptor Evolution. Fler modeller kommer snart att följa.

En spännande nyhet i årets toppmodeller är att de har ett lager med färgat kolfiber som matchar rackets färg, vilket ger ett riktigt snyggt intryck.

Värt att notera med padelracketar från StarVie är att de produceras för hand i deras fabrik i Spanien, som öppnade 2013. Där producerar de över 30 000 racketar per år.

Låt oss ta och gå igenom de tre modellerna Metheora Warrior, Astrum Eris och Raptor Evolution!

StarVie Metheora Warrior 2022 Recension

StarVie Metheora Warrior 2022 recension, test, review. Detta rundformade padelracket har en hård yta och erbjuder ett fantastisk kontroll i slagen. Dessutom snygg och läcker design.
StarVie Metheora Warrior 2022 test, recension, guide. Här syns sidan på padelracket som erbjuder en fantastisk kontroll och fart tack vare de påkostade materialvalen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Metheora Warrior för padelracket?

Det här är en påkostad toppmodell från StarVie och ett populärt padelracket som nu släppts i en ny version för 2022.

Metheora Warrior kommer med en rund form och en sweet spot som är centrerad på slagytan. Balansen i racket är medellåg och vikten ligger på mellan 350-385 gram, beroende på exemplar.

Racket är uppbyggt av en ram i kolfiber och profilen på ramen är 5-sidig för att ge extra vridstyvhet och motstånd i slagen. Träffytan består av ett lager blått 3K kolfiber + ett lager vanligt 3K kolfiber, vilket resulterar i en hård träffyta.

Ovanpå ytan finns ett räfflad struktur som kallas Full Plane Effect, den består av ett mönster med små StarVie-loggor och som hjälper till att generera mer spin i slagen. Tittar vi inuti racket finns den något mjukare kärnan Soft V30, som ger bra komfort bakom den styva ytan.

Offensiven

StarVie Metheora Warrior är först och främst ett vasst kontrollracket och har sina största offensiva styrkor i placeringar och precision i slagen. Med det här racket kan man få motståndarna att jobba ordentligt genom svårtagna vinklar och skurna slag. 

I nätspelet och vid volleys så glänser Metheora Warrior och den runda formen i kombination med den medellåga balansen gör racket smidigt och det är lätt att få en ren bollträff varje gång.

Vid kraftfulla slag svarar den hårda träffytan upp bra och det är inga problem att smasha med hög fart. Den räfflade ytan gör även att det går att få härliga kickar ut ur buren.

StarVie Metheora Warrior 2022 guide, review, omdöme. Bild som visar ytan på Metheora Warrior som har en struktur för bättre skruv och spin på bollen.

Defensiven

I försvarsläge så är Metheora Warrior ett stabilt padelracket som ger möjligheter att stå emot hård press från motståndarna länge. Den centrerade sweet spoten och lite lägre balansen gör racket smidigt att hantera.

Den mjukare kärnan hjälper till att generera viss fart i trängda lägen nära golv och väggar samtidigt som den ger en fin känsla i lobbar och lösare slag.

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – En förstärkning i rackethjärtat som förbättrar stabiliteten och balansen i padelracket.

Metallicfärg – Racket är målat med en påkostad metallicfärg som ger en trevlig premiumkänsla.

För vem passar StarVie Metheora Warrior 2022?

Det är en modell för dig som söker mycket kontroll och ett defensivt starkt padelracket, som även erbjuder god fart i de hårdare slagen. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris för StarVie Metheora Warrior 2022 hos:

StarVie Astrum Eris 2022 Recension

StarVie Astrum Eris 2022 test, recension och review. Det här är ett rundformat padelracket med fin kontroll och härlig komfort. Dessutom riktigt snyggt.
StarVie Astrum Eris 2022 test, review, recension. Här visas sidan på detta snygga padelracket som erbjuder hög kontroll och en härlig komfort i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Astrum Eris för padelracket?

Det här är en helt ny modell för 2022 som tagits fram tillsammans med toppspelaren Bea González. Många har varit nyfikna på denna modellen då hon spelade med en maskerad prototyp i slutet på förra säsongen.

Överlag kan man säga att det här modell som påminner en del om Metheora Warror, men är lite mer lättspelad och passar fler spelare.

Tittar vi på hur Astrum Eris är uppbyggd så kommer den med en rund form och en medelbalans. Sweet spoten är centrerad på slagytan och vikten klockar in på mellan 350-385 gram, beroende på exemplar.

Ramen består av kolfiber och är 5-sidig för att öka vridsstyvheten i racket. Vidare är slagytan uppbyggd av ett lager 3K guldkolfiber + ett lager glasfiber, för ökad komfort. Ovanpå ytan finns en struktur kallad Full Plane Effect, för extra skruv på bollen vid slicade slag. Innanför väggarna finns den mjukare kärnan Soft V30.

Offensiven

Precis som Metheora Warrior så är Astrum Eris främsta offensiva styrka precisionen i slagen och möjligheten att placera bollen.

Det här är inte padelracket med de hårdaste smasharna, men ger tillgång till en god fart och i slag som viboras och bandejas går det sätta svårlästa skruvar tack vare den räfflade ytan.

Runt nät och i volleyspelet så är Astrum Eris en bra partner som erbjuder hög kontroll i slagen och även om bollträffen inte blir perfekt så dör inte farten av.

StarVie Astrum Eris 2022 guide, omdöm, betyg. Träffytan på denna modellen har teknologin Full Plane Effect som är en mönstrad yta för extra spin och skruv på bollen.

Defensiven

Från den bakre delen av banan så är Astrum Eris ett hjälpsamt padelracket tack vare sin runda form och stora sweet spot. Det gör det lättare att få en ren bollträff när motståndarna pressar på med tuffa bollar.

Tack vare den lite mjukare uppbyggnaden så erbjuder Astrum Eris hjälp med farten vid lösare träffar. Samtidigt blir träffkänslan bekväm och skonar armbåge och arm.

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – Rackethjärtat är förstärkt för att förbättra stabiliteten och balansen i racket.

Metallicfärg – StarVie har använt en påkostad metallicfärg som ger ett riktigt snyggt intryck och en premiumkänsla.

För vem passar StarVie Astrum Eris 2022?

Detta är en utmärkt modell för dig som söker ett skonsamt kontrollracket, som även erbjuder bra klipp i slagen. Den här modellen passar många spelare och vi rekommenderar det för alltifrån motionärer till mer avancerade tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för StarVie Astrum Eris 2022 hos:

StarVie Raptor Evolution 2022 Recension

StarVie Raptor Evolution 2022 test, recension, review. Detta populära padelracket har vidareutvecklats och ger en suverän kontroll och god fart i slagen.
StarVie Raptor 2022 test, recension, guide. Sidan på detta kontrollinriktade padelracket. Här syns även den häftiga raptorn.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är StarVie Raptor Evolution för padelracket?

Det här är en vidareutveckling av den mycket populära modellen Raptor, som togs fram tillsammans med toppspelaren Franco Stupazcuk (numera hos Siux).

Raptor Evolution kommer med en rund och har sin sweet spot i mitten av slagytan. Vikten ligger på mellan 350-385 gram beroende på exemplar och tyngdpunkten i racket är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt och hållbart kolfiber och slagytan består av ett lager 3K rött kolfiber + 3K vanligt kolfiber, vilket ger en distinkt och hård träffkänsla. Ovanpå ytan finns även StarVies teknologi Full Plane Effect som hjälper till att generera skruv på bollen. Inuti skalet återfinns den mjukare kärnan Soft V30.

Offensiven

Raptor Evolution största styrka i offensiven är den suveräna precisionen i slagen och möjligheten att slå placeringar som är svårtagna för motståndarna. 

För att vara en rund modell så levererar Raptor Evolution riktigt bra fart i overheadslagen när man trycker på, mycket tack vare materialvalen och medelbalansen i racket. Det är även den stora skillnaden mot Metheora Warrior, som har en lite lägre balans och är mer lättmanövrerad men har inte riktigt lika mycket kraft bakom slagen.

Framme vid nät och i volleys är Raptor Evolution en trevlig partner som kan skära eller smälla på bollarna effektivt tack vare den ruggade ytan. Dock ska det sägas att det finns lite trampolineffekt som behöver tyglas. 

StarVie Raptor Evolution 2022 recension, test och guide. Detta hårda och runda racket levererar både fart och kontroll i slagen.

Defensiven

Från den bakre delen av banan så är StarVie Raptor Evolution ett stabilt och pålitligt padelracket. Det erbjuder bra möjligheter till att variera försvarsspelet och att snabbt kunna skifta mellan hårdare grundslag, chiquitas (droppbollar) eller långa lobbar.

Vid trängda lägen nära glas, vägg och galler så ger racket viss hjälp med farten, men mycket behöver du generera själv, vilket ställer lite krav på din teknik och erfarenhet.

Andra egenskaper & teknologier

Star Balance – Bryggan mellan handtaget och rackethuvudet är förstärkt för att ge en bättre stabilitet och balans i racket.

Metallicfärg – StarVie har använt en påkostad metallicfärg som ger ett läckert intryck och en premiumkänsla.

För vem passar StarVie Raptor Evolution 2022?

Det passar dig som söker ett lite hårdare kontrollracket med möjlighet att smälla till när tillfälle ges. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris StarVie Raptor Evolution 2022 hos:

Om StarVie padel

StarVie är en spanskt padelmärke som grundades 2002 och är en renodlad padeltillverkare av racket, kläder och tillbehör. Padelracken tillverkas för hand i Spanien och är kända för att ha en hög kvalité. Enligt StarVie producerar de över 30 000 padelrackets om året i sin fabrik.

Bland spelarna på världstouren används StarVie av bland annat Bea González, Jorge ‘Coki’ Nieto och Carolina Navarro.

Aktuell Rea på StarVie Padelrack

5% rabatt på StarVie

Gäller hela sortimentet, även redan rabatterade produkter!

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller