DoPadel's kollektion av padelrackets 2021

Svenskt padelmärke med handtillverkning i Spanien

Det unga svenska padelmärket DoPadel har en spännande kollektion av padelrackets för 2021, med påkostade premiumrackets tillverkade för hand i Spanien. Faktum är att de görs i samma kvalitetsfabrik som även tillverkar modeller för Siux och Vibor-A.

Designen på samtliga av DoPadels modeller är riktigt läcker, med en stilren och avskalad framtoning som drar tankarna till Skandinavisk minimalism.

En unik detalj med DoPadels rackets är att samtliga modeller är försedd med en gummiyta, ungefär som på ett pingisracket. Detta har de gjort för att skapa en hållbar spinvänlig träffyta som verkligen sätter skruv på bollen.

Låt oss ta och gå igenom deras modeller en och en och ta reda på vilka egenskaper de har, samt vilken typ av spelare de är till för. Häng på!

Innehåll i artikeln

DoPadel Taurus 2021 är ett offensivt padelracket för den aggressive padelspelaren. Perfekt att smasha med, samtidigt som det erbjuder viss kontroll.

DoPadel Taurus

Taurus är en av toppmodellerna från DoPadels kollektion och är framtagen för den offensiva spelaren som gillar att spela aggressivt och vill avgöra bollarna.

Detta racket har en droppform med en medelbalans och kommer med en relativt lätt vikt på mellan 345-365 gram. Det gör Taurus till lättmanövrerad och smidig i handen.

Träffytan består av en sammansättning av kolfiber och aramidfiber (som även används till att framställa kevlar). Det resulterar i en otroligt hållbar yta med en fantastisk känsla i bollträffen. Dessutom finns en gummibeläggning på ytan som hjälper till att sätta spin på bollen.

Den medelhårda kärnan RQ5 svart bidrar till fart och precision i slagen, medan den robusta ramen av kolfiber och glasfiber dämpar vibrationer i racket effektivt.

Taurus är en modell som vi rekommenderar för medelspelare och avancerade spelare som söker ett offensivt racket att smälla på med.

DoPadel Scorpio

Scorpio är ett mångsidigt padelracket som är oerhört kompetent i både offensiven och defensiven.

Racket är droppformat med en medelbalanserad vikt, vilket ger en bra mix mellan fart och kontroll. Vidare består träffytan av en mix av glasfiber och kolfiber och inuti racket finns den medelhårda kärnan RQ Dual EVA.

Även om träffytan till viss del består av glasfiber så är Scorpio ett relativt hårt racket och har knappt någon trampolineffekt alls. Det gör att du kan styra farten i dina slag och dämpa hårda slag från motståndare effektivt.

Precis som övriga DoPadel-modeller så har detta racket en stor sweet spot tack vare borrhålens placering. Det gör att du lättare får rätt bollträff och kan reducera dina misstag. Dessutom är ytan gummerad för att få en utmärkt spin på bollen.

Scorpio är ett padelracket som vi rekommenderar för medelspelare och avancerade spelare, som söker ett allroundracket med mycket tryck i slagen.

DoPadel Scorpio är ett padelracket med både fart och kontroll tack vare så hårdare uppbyggnad. Placera bollarna med knivskarp precision eller smäll på i en smash.

Hitta DoPadel Scorpio hos Racketspecialisten

DoPadel Aries är ett padelracket med mycket kontroll i slagen och skonsamma bollträffar. Placera bollen med lätthet och upplev en fantastisk precision i slagen. Förlåtande och otroligt läckert i designen.

DoPadel Aries

Aries är ett padelracket med en riktigt läcker och stilren design enligt oss. Ett diskret vapen på banan helt enkelt.

Egenskapsmässigt så erbjuder Aries mer kontroll i spelet än både Scorpio och Taurus och är ett bra val för dig som hellre placerar en vinnande boll än smashar den.

Precis som övriga DoPadel modeller så kommer Aries med en droppform och medelbalans, tillsammans med en stor sweet spot för att du lättare ska få rätt bollträff.

Träffytan är uppbyggd med 3K kolfiber och inuti racket finns den fem gånger laminerade RQ5 svart-kärnan. Denna kombinationen resulterar i att Aries är ett något mjukare racket än Scorpio och Taurus, och erbjuder mer lättillgänglig fart.

Träffytan har DoPadels unika gummiyta för en spin utöver det vanliga på bollen.

Vidare består ramen av en mix av glasfiber och kolfiber, som gör racket hållbart samtidigt som vibrationer dämpas effektivt.

Aries är ett racket som vi rekommenderar för motionärer eller medelspelare, som söker ett förlåtande racket med mycket kontroll och en hel del fart.

Hitta DoPadel Aries hos Racketspecialisten & Nordic Padel

DoPadel Virgo

Virgo är på många sätt identiskt med ovan modell Aries. Det som skiljer är, förutom en annorlunda design, att Virgo har en något lägre vikt på 345-355 gram.

Det innebär att denna modellen riktar sig främst till damer, men såklart även till herrar som söker ett lätt padelracket.

Virgo har likt övriga DoPadel-racket en droppform med medelbalans i kombination med en stor och lättspelad sweet spot.

Racket är uppbyggt med 3K kolfiber i träffytan och den fem gånger laminerade RQ5 svart-kärnan. Det innebär att Virgo är mjukare än Scorpio och Taurus och du får en del hjälp med farten i slagen med detta racket.

På ytan finns ett gummi som sätter extra spin på bollen likt ett pingisracket. Vidare är ramen av kolfiber och glasfiber, vilket ger en hållbar konstruktion som reducerar vibrationer i bollträffarna.

Vi rekommenderar Virgo för motionärer och medelspelare som söker ett lätt racket med mycket kontroll och viss fart i slagen.

DoPadel Virgo är ett lätt padelracket framtaget för damer. Det erbjuder mycket kontroll och är förlåtande och skonsamt i bollträffen. Passar både motionärer och medel.

Hitta DoPadel Virgo hos Racketspecialisten

DoPadel Libra är ett lättspelat padelracket med mjuk bollträff. God kontroll och bra fart. Passar nybörjare, motionärer och medel.

DoPadel Libra

Libra är ett allround och välbalanserat padelracket som passar många typer av padelspelare.

Precis som sina syskon så kommer detta racket med en droppform och medelbalans tillsammans med en stor sweet spot. Vilket innebär att du oftare kan träffa rätt.

Vidare är Libra uppbyggt av 3K kolfiber i träffytan, med en RQ Dual EVA-kärna samt 60% glasfiber och 40% kolfiber i ramen.

Det resulterar i att Libra är DoPadels mjukaste och mest skonsamma padelracket. Det hjälper dig allra mest med farten tack vare sin trampolineffekt. Dessutom gör vikten på 345-365 gram racket lättmanövrerat och smidigt.

Likt övriga DoPadel-modeller är Libra försedd med en gummiyta för optimal spin på bollen.

Vi rekommenderar detta racket för både nybörjare, motionärer och medelspelare. Det är lättspelat och gör att man kan minimera sina misstag på banan.

Hitta DoPadel Libra hos Racketspecialisten Nordic Padel

DoPadel är ett ungt svenskt padelmärke från Göteborg. De lanserade sina första padelrackets 2020 och de har snabbt blivit populära hos många padelspelare. Racken tillverkas för hand i Spanien i samma fabrik som bland annat Siux och Vibor-A.

Förutom padelrackets så bedriver DoPadel även en träningsakademi vid namn DoPadel Academy, som är en av de större akademierna inom padel i Norden.