StarVie lanserar 2021 års padelrackets!

Genomgång av deras 8 modeller ur nya Made in Spain-serien

Den efterlängtade kollektion för 2021 av StarVies padelrackets har kommit ut på marknaden. Tack vare sina högkvalitativa och handgjorda padelrackets från Spanien är StarVie ett mycket populärt märke både i hemlandet och här i Sverige. 2021 års kollektion kallas dessutom just ‘Made in Spain’.

StarVie presenterar åtta modeller till den nya upplagan, varav två helt nya modeller. Dessa är Kraken Pro och Dronos Galaxy. Kraken är ett helt nytt typ av racket med en unik uppbyggnad som vi ska titta närmare längre ner. Dronos Galaxy är ersättare till förra årets populära modeller Brava och Aluminium.

En annan spännande nyhet på tre av racken är en ny metallic kameleontfärg som sitter ovanför handtaget och ändrar sig beroende på ljuset. Riktigt häftigt tycker vi!

Bakgrunden till årets design

Årets modeller har en något mer minimalistisk design som enligt StarVie är en blinkning till tidigare modeller. Dessutom är varje modell (förutom Kraken Pro) relaterat till vetenskap och rymd på ett eller annat sätt.

Aquila Space har ett par linjer på huvudet av racket som relaterar till riktningen av stjärnorna. Dronos Galaxys lila stjärna är en symbolik för färgerna i rymden. Titania Kepler är en hyllning till vetenskapsmannen Johannes Kepler och satelliten Kepler som nådde yttre rymden.

Basalto Osiris visar ljusstrålarna som avges av stjärnan med samma namn. Padelracket Metheora Warriors namn kommer dels från metheora som ungefär betyder upphöjd och hängande ovanför jorden, besläktat med ordet meteor. Warrior kopplar StarVie till proffset Matias Diaz då det är hans signaturracket.

Raptor är proffset Franco Supaczuk racket och representeras av liten bild på dinosaurien Velociraptor som även kallas raptor. Tritón med sin marinblåa färg ska representera den grekiska vetenskapen och rymden.

Nu är det dags att kika närmare på 2021 års modeller och gå igenom deras egenskaper samt vad som skiljer mot modellerna från 2020.

Innehåll i artikeln

Starvie Triton 2021 är ett svart racket med blåa detaljer. Ett riktigt kraftpaket i droppform och mycket populärt padelracket

StarVie Tritón Pro 2021

Det populära och kraftinriktade StarVie Tritón Pro är ett droppformat racket med medelhög balans. Tritón riktar in sig mot lite mer avancerade spelare som söker mycket kraft i sina slag i kombination med god kontroll.

Tritón tillhör StarVies Premium Line tillsammans med Metheora Warrior och är ett påkostad top of the line-padelracket.

Racket är byggt i 100% kolfiber vilket ger en längre hållbarhet och en styvare känsla i slagen. Ytan är räfflad för extra spinn på bollen vid träffen.

Jämfört med 2020 finns det inga skillnader förutom designen. Likt föregående år finns Star Balance system inbyggt i rackets hals och ger racket en jämnare balans och ökad stabilitet.

Handtaget är som tidigare 1 cm längre än standard för bättre grepp vid tvåhandsfattning.

StarVie Tritón Pro har ett syskon som endast heter StarVie Tritón, ett något mer lättspelat tack vare en mjukare kärna.

StarVie Metheora Warrior 2021

Toppmodellen och StarVies mest påkostade racket är tillbaka i en ny snygg skepnad. Metheora Warrior tillhör, precis som Tritón, StarVies Premium Line.

Racket är framtaget för de erfarna och avancerade spelarna som söker maximal kontroll utan att tumma för mycket på farten.

Metheora Warrior är byggt i 100% kolfiber tillsammans med en räfflad yta. Det ger racket hög tålighet och en grym balans mellan fart, slice och kontroll vid bollträffen.

Tack vare sin runda formmedellåga balans och mjuka kärna är Metheora Warrior ett relativt lätthanterat padelracket som gör att du kan styra bollen otroligt bra.

Nytt på Metheora Warrior för 2021 är Star Balance system som tidigare bara funnits på Tritón. Det sitter vid stjärnan i rackets hals och gör racket mer balanserat och fördelar vikten för en ännu bättre stabilitet.

Förutom ett nytt utseende finns en designnyhet och skillnad mot 2020 och det är är metallicfärgen som använts i rackethjärtat och som skiftar nyans beroende på ljuset. En häftig detalj!

Starvie Metheora Warrior 2021 är ett runt padelracket för de avancerade spelarna
StarVie Raptor är ett rundformat padelracket med medelbalans som erbjuder explosiv fart trots sin form. Populär och snygg modell med struktur på ytan.

StarVie Raptor 2021

Först ut ur StarVies Universe Line är Raptor som förra året gick under namnet Raptor Pro. Detta runda racket med låg balans riktar sig till både motionärer och avancerade spelare som vill spela med kontroll men samtidigt kunna vara aggressiva när det behövs.

Detta är det argentinska proffset Franco Stupaczuks signaturracket och han har varit delaktig i hela utvecklingen av rackets design och egenskaper.

Raptor är byggt i 100% kolfiber. Den mjuka kärnan i kombination med ett dubbellager kolfiber på den ruggade träffytan ger racket en riktigt bra kombination av fart och kontroll i spelet.

Några större skillnader förutom design finns inte jämfört med 2020 års upplaga. Starvie har valt att köra på med samma vinnande koncept.

Racket stödjer sig precis som tidigare på det omtyckta Raptor Core, den vita delen ovanför handtaget. Det optimerar balansen i racket och tillför en styvhet för att generera mer fart i slagen.

StarVie Basalto Osiris 2021

Basalto Osiris är ett droppformat racket med medelbalans ur StarVies Universe Line, som erbjuder en grym mix mellan kraft och kontroll. 

Racket är byggt med den unika kombinationen basalt och kolfiber. Basalt är en vulkanisk bergart som ger racket en oslagbar hållbarhet och som gör att det tål hård och lång användning. 

Basalto Osiris erbjuder bra med fart och en fantastisk känsla tack vare den mjuka kärnan i kombination med en yta i kolfiber med dubbla lager. Vidare ger den ruggade träffytan extra grepp i bollen vid slice.

Nytt för Basalto Osiris 2021 är att den har utrustats med Star Balance system för ett mer balanserat racket och ökad stabilitet.

En annan spännande nyhet är att rackethjärtat ovanför handtaget är målat i en kameleont metallicfärg som ändrar färg beroende på ljuset. 

Starvie Basalto Osiris 2021 är ett droppformat padelracket med medelhög balans för den som söker ett racket med kontroll och komfort
Starvie Dronos Galaxy 2021 är ett svart racket med lila detaljer. Med sin droppform och medelhöga balans är det ett padelracket med både fart och kontroll. Erbjuder bra komfort

StarVie Dronos Galaxy 2021

Ett av de nya racketerna i årets kollektion! Dronos Galaxy är en hopslagning av förra årets populära modeller Brava och Aluminium, som nu blivit ett racket.

Dronos Galaxy tillhör Universe line och är likt Brava ett droppformat racket med hög balans och erbjuder därför både mycket kontroll i spelet och hög fart i smashar. 

Från racket Aluminium har Dronos Galaxy hämtat kombinationen kolfiber och aluminium i uppbyggnaden, vilket ger racket en ökad hållbarhet. Vidare har racket en mjuk kärna och en ruggad träffyta för bett i slicen.

I rackets hals sitter dessutom en ny teknik som Starvie kallar Aluminium Tubular System, det ger ett styvare racket samt ökar komforten vid slag.

Även Dronos Galaxy har försetts med Star Balance som förbättrar balansen och stabiliteten i racket. 

Dessutom har Dronos Galaxy också den häftiga metallicfärgen i rackethjärtat, som agerar ungefär som en kameleont och skiftar färg.

Detta känns som ett oerhört spännande racket med potential att bli mycket populärt!

StarVie Kraken Pro 2021

Det andra helt nya racket från Stavies 2021 kollektion är Kraken Pro, som tillhör Star Line. Det unika med Kraken är att ramprofilen är endast 26 mm jämfört med standarden på 38 mm. Racket riktar sig därför till avancerade spelare som söker ett tekniskt och mycket smidigt padelracket.

Kraken är droppformat med medelbalans och har en medelhård kärna. Detta i kombination med den smala profilen gör att racket dels erbjuder en otrolig precision och kontroll samt fart när det behövs.

Racket är byggt i 100% kolfiber och har en slät yta. Vidare är handtaget 0,5 cm längre än standard för en bättre tvåhandsfattning.

StarVie har försett Kraken med tre helt nya teknologier för deras rackets:

  • Extra sweet spot ökar rackets optimala träffyta och gör det mer förlåtande även vid bollträffar ut mot kanterna av racket.
  • Bicarbon Tubular Structure är en dubbel kolfiber struktur med hög elasticitet som optimerar rackets styvhet. Det ger bättre balans och flexibilitet.
  • Stiffness+ är en kolfiberförstärkning som ökar styvheten i racket och ger slagen en utökad precision.
Starvie Kraken Pro är en helt ny modell för 2021 och smått unik med sin smala ramprofil. Droppformat och passar bäst för en aggressiv spelare
Den nya varianten av Starvie Aquila Space Pro för 2021. Ett droppformat padelracket med medelhögbalans för den som söker hög fart

StarVie Aquila Space 2021

Aquila Space, som tillhör StarVies Star Line, är tillbaka i en häftig färgkombination som passar perfekt för den svenska marknaden.

Padelracket är droppformat med en medelhög balans och riktar sig till motionärer och erfarna spelare som söker ett racket att slå hårt med.

Aquila Space erbjuder bra kontroll och maximal kraft tack den medelhårda kärnan och en uppbyggnad i 100% kolfiber.

En nyhet hos Aquila Space för 2021 är Extreme Spot Tubular Technology som utökar sweet spoten ytterligare och gör racket mer förlåtande vid träffar långt ut.

Precis som tidigare har Aquila Space utrustats med tekniken Anatomic Bridge Design, som sitter i rackets hals. Det är designat för att göra padelracket mer komfortabelt att hålla och handskas med på banan.

Även Aquila Core återfinns vid rackethalsen med syftet att förbättra balansen och öka kontrollen.

Aquila Space har ett även ett storasyskon vid namn Aquila Space Pro. Det har en liten styvare kärna och är därför något mer svårspelat.

StarVie Titania Kepler 2021

Titania Kepler som är ett rundformat racket med låg balans. Det är därför ett skonsamt racket som passar perfekt om man har problem med padelarmbåge (tennisarmbåge).

Titania Kepler tillhör StarVies Star Line och erbjuder en strålande kontroll i kombination med god kraft.

Racket riktar sig framförallt till motionären som vill ta sitt spel till nästa nivå, men även de mer erfarne spelarna som söker ett lätthanterat kontrollracket.

I rackethalsen återfinns även i år RTS-teknologin som dämpar vibrationerna från bollträffarna till handtaget. Det gör racket ännu mer skonsamt för armbågen.

Vidare är Titania Core integrerat i rackets hals vilket förbättrar balansen och gör racket enklare att spela med.

Titania Kepler har ett storasyskon vid namn Titania Kepler Pro, den modellen är tillverkad i 100% kolfiber och har en medelhård kärna.

Pro-modellen har även Extreme Spot Tubular Technology, vilket är nytt för 2021. Det vidgar sweet spoten ytterligare och gör racket mer förlåtande vid träffar långt ut.

Nya varianten av StarVie Titania Kepler Pro för 2021 är ett rundformat racket med låg balans. Perfekt för motionären som vill utveckla sitt spel. Används av proffsen Bea González och Carolina Navarro Björk.
StarVie Arcadia 2021 är ett lättspelat padelracket som passar perfekt för nybörjare till sporten. Mjuk och förlåtande i bollträffen.

StarVie Arcadia 2021

Arcadia är ett prisvärt och lättspelat padelracket för nybörjaren och motionären. Racket erbjuder bra med komfort och kontroll i slagen.

Vikten i racket är jämnt fördelat och formen är rund med en stor centrerad sweet spot. Det ger förlåtande egenskaper och gör att bollträffar ut mot kanterna även får fart. 

Arcadia är uppbyggt med en mjuk kärna och en glasfiberyta som är snällt och skonsamt mot arm och armbåge. Racket hjälper även till med fart vid lösare träffar, vilket är en bra egenskap för nyare spelare.

En trevlig instegsmodell från StarVie att utvecklas vidare med!

StarVie Metheora Junior Rough Surface 2021

Juniorvarianten av det populära flaggskeppet StarVie Metheora, som används av stjärnan Matías Díaz. Metheora Junior är framtaget för barn/juniorer i åldrarna 7-12 år.

För att vara lätthanterat och roligt att spela med så är formen rund med en låg balans och mjuk kärna. Dessutom har racket fått en lätt och smidig vikt på 300-330 gram. 

Däremot är tjockleken på racket densamma som vuxenrackens, 38 mm. För att junioren tidigt ska få en bra känsla och enkelt kunna byta till ett vuxenrack senare. 

Ytan är gjord av ett skonsamt glasfiber och är försedd med en ruggad/sträv struktur som påminner om sandpapper, vilket är ovanligt för ett juniorrack. Det ökar möjligheten till att slå roligare slag, med mer bett och spinn i bollen.

StarVie Metheora Junior 2021 är ett padelracket för barn och junior med fina kontrollegenskaper. Dessutom en struktur på ytan för extra spinn i bollen.
Ett häftigt padelracket med dinosaurien Raptor på framsidan. Ett lättspelat rack för barn och junior.

StarVie Raptor Junior Rough Surface 2021

Juniormodellen av Franco Stupaczuk’s racket Raptor, som är en storsäljare hos StarVie. Precis som Metheora Junior är detta racket framtaget för barn och juniorer i åldrarna 7-12 år.

Tack vare en vikt på 330-350 gram och en medelbalans så får junioren lite mer kraft i slagen med Raptor Junior jämfört med Metheora Junior. 

Tjockleken är densamma som standard för seniorrackens, 38 mm, för en enklare övergång när man blir äldre.

Raptor Junior är uppbyggd med en mjuk kärna och en lättspelad glasfiberyta, för att vara förlåtande och erbjuda fart även vid lösare träffar.

Precis som sitt syskon har Raptor Junior en sträv träffyta som påminner om sandpapper, för att få fin effekt och spinn i bollträffen. Det är ovanligt att tillverkare kostar på sig att lägga det på juniorrackets, kul tycker vi!

StarVie är en spanskt padelmärke som grundades 2002 och är en renodlad padeltillverkare av racket, kläder och tillbehör. Padelracken tillverkas för hand i Spanien och är kända för att ha en hög kvalité. Enligt StarVie producerar de över 30 000 padelrackets om året i sin fabrik.
Bland spelarna på världstouren används StarVie av bland annat Matías Díaz och Carolina Navarro.