Legend padelrackets 2021

Genomgång av deras sju modeller ur årets kollektion

Legend Padel har vuxit sig populärt i Sverige med sina snygga padelrack och bra prisnivåer sett till vilken typ av material som används i racken.

Modellerna som finns på svenska marknaden är nära framtagna med Legend Sverige som bistår med design, test och utvärdering innan de når marknaden.

Vissa av racken använder även kolfiber från svenska tillverkaren TeXtreme, samma typ av kolfiber som finns i exempelvis Vidar of Båstads padelrackets.

Nedan kommer vi att gå igenom alla modeller Legend har tillgängliga på marknaden under 2021, dessa är Reaper, Revenant, Invictus DLX, Invictus 3.0, Invictus W, Stealth och Odyssey.

Innehåll i artikeln

Legend Reaper är en påkostad toppmodell från med en hybridform. Racket kombinerar en mjuk kärna med en hård träffyta vilket ger en utmärkt mix mellan fart och kontroll i slagen.

Legend Reaper 2021

Reaper är en av toppmodellerna från Legend och ett riktigt snyggt och stilrent padelracket med sin helsvarta design. Det är ett allroundracket som vi skulle rekommendera för både motionärer och mer avancerade spelare.

Racket har en hybridform/droppform och en medelbalanserad vikt, vilket ger en trevlig mix mellan fart och kontroll. Sweet spoten sitter lite ovanför mitten och är dessutom förstärkt för att öka hållbarheten.

Träffytan är uppbyggd med materialet TeXtreme Innegra, som är kolfiber blandat med glasfiber. Ett slitstarkt och flexibelt material som tillsammans med ramen i 12K kolfiber ger kraftfulla slag och hög kontroll.

Den mjuka kärnan Black EVA bidrar till komfort i slagen och hjälper till med farten i trängda lägen.

Ett häftigt padelracket som gör sig starkt i alla lägen på banan!

Legend Revenant 2021

Revenant är en toppmodell i årets kollektion och riktar sig till offensiva spelare som älskar att smälla på och spela med kraft i slagen.

Racket har en diamantform och får då en mindre sweet spot som sitter nära toppen på racket, vilket gör det lite mer svårspelat. Men när man träffar rätt belönas man i stället med rejält med kraft.

Den höga balansen (topptung) hjälper till att generera snabba svingar och således mer fart i slagen.

Ramen är byggd i 12K kolfiber för att ge en stark och hållbar konstruktion som står emot riktigt bra vid hårda slag. Vidare har Revenant en mjuk Black EVA-kärna som bidrar till komfort och en skön träffkänsla.

Träffytan är gjord av 24K kolfiber från svenska tillverkaren TeXtreme, ett styvt och lätt material som håller nere rackets vikt till ca 365 gram. Runtom sweet spoten är dessutom ytan extra förstärkt för ökad hållbarhet.

Ett kraftracket att kicka ut bollarna med ur buren gång på gång med!

Legend Revenant 2021 är ett diamantformat padelracket framtagen för offensiva spelare som gillar att smasha. Samtidigt erbjuder den mjuka kärna viss kontroll och det är ett racket som går att lita på defensiven ocskså.

Hitta bästa pris för Legend Revenant 2021 hos TennisShopen

Legend Invictus DLX 2021

Invictus DLX är ett padelracket med främsta fokus på kontroll, men som går att smälla på med också tack vare materialvalen i racket. Vi skulle säga att det har liknande egenskaper med t.ex. adidas Metalbone CTRL och Stiga ACE.

Tack vare den runda formen och låga balans känns racket lättmanövrerat och det är enkelt att komma rätt i bollträffen.

Ramen på Invictus DLX är uppbyggd i 12K kolfiber och träffytan består av 18K kolfiber som är förstärkt med titan för ökad styvhet. Som om inte det vore nog är även sweet spoten i mitten förstärkt med en lager 3K kolfiber för ökad hållbarhet, då det är där flest bollträffar sker.

De påkostade kolfibermaterialen är både styva, starka och lätta, vilket även sänker rackets vikt och gör det mer lätthanterat. Vågen för Invictus DLX visar ca. 360 gram.

För att ge en ökad komfort och lättillgänglig fart i trängda lägen så har Legend utrustat racket med den mjuka kärnan EVA Hypersoft. Vilket framförallt hjälper till i defensiven.

Som grädde på moset är även träffytan ruggad med en 3D-struktur för att få extra spin på bollen.

Legend Invictus 3.0 2021

Precis som ovan syskon så är Invictus 3.0 ett kraftfullt kontrollracket, framtaget för spelaren som i första hand vill spela med välplacerade slag men också smälla på när det behövs.

Vad är skillnaderna mot DLX förutom designen? Jo denna modellen upplevs något hårdare på grund av sin 24K kolfiberyta. Vidare är vikten snäppet högre på denna modellen, ca 370 gram på vågen. Dessutom har Invictus 3.0 en slät yta jämfört med DLX ruggade yta.

I övrigt är de lika, även Invictus 3.0 är rundformad med en låg balans som gör att racket känns smidigt och lätthanterat i handen. Sweet spoten är centrerad och extra förstärkt för att öka hållbarheten.

I ramen återfinns 12K kolfiber som tillsammans med den styva träffytan skapar en fantastisk respons och känsla i slagen.

För att ge viss komfort i slagen och hjälp med farten så är racket utrustad med den mjuka kärnan EVA Hypersoft.

Legend Invictus 3.0 2021 är ett rundformat padelracket med en ganska styv uppbyggnad där mycket fart behöver genereras själv. Erbjuder otrolig precision för den teknisk duktige.
Legend Invictus W 2021 är ett rundformat padelracket med en rund form, styv yta och mjuk kärna. Vikten på denna modellen är något lägre än vanliga Invictus, perfekt för damer eller herrar som söker en lättare modell.

Legend Invictus W 2021

Invictus W är en lättare variant av ovan modell med sina 355 gram. Förutom vikten och en annan design så är det samma padelracket, där det främsta fokuset är på kontroll, men med möjlighet att smasha fina overheadslag tack vare materialvalen i racket.

Precis som sitt syskon så är då Invictus W ett rundformat padelracket med en låg och lättmanövrerad balans. Sweet spoten sitter i mitten av racket är förstärkt för att förlänga hållbarheten i ytan.

För att skapa den härliga mixen mellan känsla och fart så är den släta träffytan uppbyggd 24K kolfiber och ramen i 12K kolfiber, samtidigt som man försett racket med den mjuka kärna Hypersoft EVA. Det ger en utmärkt bolltouch i både defensiva och offensiva lägen.

Ett riktigt toppenval för damer eller herrar som söker ett lättare racket.

Legend Stealth 2021

Stealth erbjuder utmärkta allroundegenskaper med sin hybridform (droppform) och medelbalans. Det passar en bred skara spelare från både motionärer till mer avancerade och är ett perfekt racket om man tycker om att variera sitt spel mycket.

Vikten klockar in på 365 gram och både ramen och träffytan är uppbyggda med 12K kolfiber. Det ger en relativt styv konstruktion som är slitstark och tåls att slå hårt med.

Med med mjuka kärna Hypersoft EVA ger Stealth bra med komfort i slagen och viss hjälp med farten i trängda situationer.

Ett padelracket med häftig design och trevliga spelegenskaper att utvecklas med!

Legend Stealth är ett hybridformat/droppformat padelracket med fina allroundegenskaper och ett bra rack över hela banan.

Hitta bästa pris för Legend Stealth 2021 hos
TennisShopen

Legend Odyssey 2021

Ett smidigt och lättspelat padelracket som är perfekt för motionärer eller till och med nybörjare som vill ha ett racket att utvecklas med.

Odyssey’s runda form ger en stor sweet spot i mitten som gör det enkelt att få rätt bollträff varje gång. Den låga balansen gör att racket är enkelt att förflytta.

I träffytan hittar vid 3K kolfiber som tillsammans med den mjuka kärnan Hypersoft EVA ger Odyssey en mjukare bolltouch än de andra Legend-racken.

Med den relativt låga vikten på 355 gram är racket skonsamt och enkelt att hantera.

Odyssey’s egenskaper gör det även väldigt snällt mot armbågar och ett utmärkt val om man har känningar i armen.

Hitta bästa pris för Legend Odyssey 2021 hos
TennisShopen

Legend Padel är grundat av spanjoren Natalio Hayon och racken tillverkas för hand i en padelfabrik i Marocko som Natalio idag driver. Förutom Legend så tillverkas även många andra stora padelmärken i samma fabrik.

Padelracken som säljs i Sverige testas och utvärderas även av den svenska agenturen för Legend.