Vidar of Båstad padelrackets 2021

Påkostade materialval och fantastisk spelkänsla

Vidar of Båstad är ett svenskt och spännande padelmärke som grundades förra året. Deras padelrack är framtagna och designade i Sverige, medan tillverkningen sker för hand i Spanien hos padeltillverkaren SANE, vars fabrik är känd för att ta fram högkvalitativa rack som är snälla mot armbågar.

I kollektionen för 2021 finns tre modeller som vi ska titta närmare på, ett med fokus på kraft, ett allroundracket och ett med kontrollfokus. Samtliga modeller använder sig av kolfiber från svenska kolfibertillverkare TeXtreme.

Förutom de tre racketmodellerna kikar vi även in deras stilrena padelväska. Vi tar och dyker ner!

Innehåll i artikeln

Vidare of Båstad CC Elite 2021 är ett kraftfullt droppformat padelracket som är framtaget för den offensiva spelaren som gärna avgör bollarna.

Vidar of Båstad CC Elite

Vi börjar med att titta på flaggskeppet CC Elite, som även  är det padelracket som används av Pablo Figueroa under säsongen 2021 (rankad 5:a i Sverige just nu).

CC Elite är det kraftfullaste racket av de tre modellerna från Vidar of Båstad och det passar perfekt för den lite mer offensiva spelaren som älskar att kicka ut bollarna.

Racket har en medelhög balans och en oversized droppform, vilket bidrar till både fart och kontroll i spelet. Den större formen ger även bättre möjligheter till att komma rätt i bollträffarna.

Kärnan i CC Elite benämns som N30 Black EVA och är av medelhård karaktär. Träffytan har en styv uppbyggnad av aluminium och 18K kolfiber från den svenska kolfibertillverkaren TeXtreme.

Kombinationen av kärnan och ytan ger riktigt bra med kraft och en fantastisk respons i bollträffen, med möjlighet att smälla ordentligt. Samtidigt finns även bra med kontroll i slagen och framme vid nät går det att dämpa och styra bollarna på ett utmärkt sätt.

Ett riktigt snyggt kraftpaket till racket!

Hitta bästa pris för Vidar of Båstad CC Elite hos
Racketspecialisten

Vidar of Båstad CC Pro

Om du är ute efter ett padelracket med de optimala allroundegenskaperna så kan CC Pro vara något för dig. Racket är byggt för både fart och kontroll och är mycket starkt i både offensiven och defensiven. 

För att få dessa egenskaper så har CC Pro försetts med en vanlig droppform och en medelhög balans. Vidare har racket en lite mjukare kärna som kallas vit EVA 25 och träffytan är gjord i 12K kolfiber från svenska TeXtreme.

CC Pro är därför ett medelhårt racket och passar utmärkt i alla typer av situationer på banan.

En intressant detalj med racket är att kanterna är tydligt rundade, för att ge det bättre aerodynamik. Det resulterar i en snabbare svinghastighet och att racket blir mer lättmanövrerat. Ett ultimat vapen i volleyspelet med andra ord!

På Swedish Padel Tour så spelas CC Pro av Båstadkillen Axel Holm.

Vidar of Båstad CC Pro är ett allround padelracket som är ett riktigt bra val om du spelar med en mix av kontroll och kraft i slagen.

Hitta bästa pris för Vidar of Båstad CC Pro hos
Racketspecialisten & Oncourt

Vidar of Båstad CC Tour 2021 är kontrollracket av dessa tre, med sin runda form och låga balans får du ett lätthanterat racket med fin känsla.

Vidar of Båstad CC Tour

CC Tour är Vidar of Båstads kontrollmodell och är framtaget för dig som hellre avgör med en välplacerad boll än en smash.

Formen på racket är rund med en stor och förlåtande sweet spot i mitten. Vidare sitter tyngdpunkten nära handtaget, vilket ger en låg balans och gör racket lättmanövrerat.

Det är därför lätt att komma rätt i bollträffen med CC Tour och det utmärker sig framförallt i defensiven.

Träffytan på racket är gjort av 8K kolfiber från TeXtreme, som ger en fin respons i bollträffen. Kärnan är den mjukare Black N-25 EVA.

Kombinationen av träffytan och kärnan gör att CC Tour är den mjukaste och mest lättspelade modellen av de tre racken från Vidar of Båstad. Perfekt för motionären att utveckla sitt spel med.

Vidar of Båstad Padel Bag

Vidar of Båstads padelväska heter rätt och slätt Vidar of Båstad Padel Bag. Den är gjord i 100% PU-läder (konstgjort läder), vilket ger en exklusiv känsla och en riktigt snygg och stilren look.

Väskan erbjuder gott om plats med ett utrymme på 56 liter. I mitten finns ett stort fack för kläder och på sidorna finns två fack som har plats för upp till fyra rack. Dessutom finns ett separat skofack.

Padelväskan har vadderade axelremmar som gör den bekväm att bära som ryggsäck om så önskas.

Finns även i en lika stilren vit design.

VIdar of Båstads Padel bag, en riktigt snygg och stilren padelväska i PU läder. Separat skofack och gott om utrymme i väskan för padelrackets.

Vidar of Båstad är ett svenskt padelmärke från padel- och tennismeckan Båstad. Märket grundades 2020 med målet att skapa ett svenskt märke för padel med en bra mix av kvalité, design och spelkänsla.

Deras padelrack tillverkas för hand i SANE’s egna padelfabrik, som ligger strax utanför Madrid.

På Swedish Padel Tour så spelar bland annat Anton Holm och Melinda Luong med Vidar of Båstads rack.