Black Crown Padelrackets 2021

Vi går igenom några av deras populäraste modellerna

Det Barcelonabaserade padelmärket Black Crown används av många toppspelare bland damer och herrar på World Padel Tour. Med sina ganska unikt designade och prisvärda padelrack har de även blivit en favorit hos många vanliga spelare.

I årets kollektion hittar vi både nyheter och vidareutvecklingar av populära modeller från föregående år. Det finns rack framtagna för alla nivåer av spelare.

Vi tar och kikar in ett par av de mest populära modellerna från Black Crowns utbud 2021!

Innehåll i artikeln

Black Crown Genius 2021 är ett droppformat padelracket av hög kvalité. Ett rack som är bra på det mesta och erbjuder dig stora valmöjligheter på banan.

Black Crown Genius 2021

Genius är flaggskeppet hos Black Crown och används bland annat av toppspelaren Adrian Allemandi på WPT. Det är ett padelracket med fokus på känsla och kontroll i spelet, som låter dig styra bollen på ett fantastiskt sätt.

Genom sin droppform och medelbalans gör det sig riktigt bra i både defensiven och offensiven och erbjuder stora valmöjligheter på banan.

Inuti racket hittar vi den mjukare kärnan White EVA, som hjälper till med farten i slagen på ett trevligt sätt. Träffytan består av 3K kolfiber som ger en bra respons i slagen.

Ytan har även försetts med en ruggad struktur som påminner om sandpapper, för att du ska kunna slå ännu bättre slicade slag och stoppbollar.

Ett roligt padelracket som tillåter dig agera bollgeni på banan helt enkelt!

Black Crown Genius Power 2021

Det här är racket för dig som vill ha mer fart i slagen än vad vanliga Genius erbjuder. Genius Power är ett kraftpaket som är framtaget för den offensiva spelaren, samtidigt som det finns bra kontroll och känsla i de lösare slagen.

Precis som sitt syskon är detta racket droppformat med en medelbalanserad vikt. Det flyttar upp sweet spoten lite från mitten.

Det som skiljer denna modellen mot vanliga Genius är dels att träffytan är i 12K kolfiber i stället för 3K, samt att kärnan är den styvare Black EVA.

Det resulterar i att racket är hårdare och du behöver generera farten själv i större utsträckning. Vid smashar och hårda slag så svarar Power Genius otroligt bra och levererar med kraftfull respons.

Även denna modellen har försetts med en ruggad yta som är sträv och påminner om sandpapper, för extra spin på bollen vid slicade slag.

Black Crown Genius Power 2021 är ett riktigt kraftpaket och är till för den offensiva spelare som älskar att smasha.
Black Crown Piton 9.0 2021 är ett runt padelracket med främsta fokus på kontroll, som med sin kolfiberyta och hårda kärna ger en utmärkt precision i slagen.

Black Crown Piton 9.0 2021

Piton 9.0 är padelracket för dig vars främsta styrka är placeringar och kontroll i slagen och som hellre avgör med ett vinklat slag än smash.

Formen på racket är runt med en medelbalans på vikten. Den stora sweet spoten är centrerad och gör det enkelt att få rätt träff varje gång.

Den släta träffytan är uppbyggd med 3K kolfiber och kärnan är en hård Black EVA. Det gör att Piton 9.0 är suveränt i defensiven och kan stå emot motståndarnas slag effektivt.

Dessutom är racket ett farligt vapen i volleyspelet framme vid nät, med sin kontroll och dämpning i slagen.

Vi vill även ge ett extra plus till färgvalen på denna modellen, en och snygg design!

Black Crown Piton 9.0 Soft 2021

Piton 9.0 Soft är, som namnet antyder, en mjukare version av ovan syskon. Denna modellen hjälper dig lite mer med farten i slagen, framförallt vid lösare träffar.

Med en rund form, stor sweet spot och medelbalans är denna modellen också lätt att komma rätt i träffen med och ger dig bra kontroll i slagen.

Piton 9.0 Soft har försetts med den skonsamma och mjuka kärnan White EVA, som gör farten mer lättillgänglig genom sin trampolinliknande effekt.

Den släta träffytan är gjord av 3K aluminiumkolfiber, som ger en väldigt trevlig bollträff och känsla i slagen.

Ett padelracket med hög komfort som känns riktigt skönt att spela med.

Black Crown Piton 9.0 Soft 2021 är ett rundformat padelracket med stor sweet spot. Hög komfort i slagen med mycket kontroll.

Hitta bästa pris för Black Crown Piton 9-0 Soft 2021 hos
Racketspecialisten

Black Crown Piton Nakano 15K 2021 är ett kraftfullt padelracket till ett riktigt bra pris.

Black Crown Piton Nakano 15K 2021

Piton Nakano 15K är kraftfullt padelracket som bland annat används av Marta Marrero, en av världens bästa damer inom padel.

Racket är rundformat med en medelbalans och centrerad sweet spot, vilket gör det enklare att få en bra bollträff.

Vidare har Piton Nakano 15K en riktigt spännande sammansättning av material. Den släta träffytan består som namnet avslöjar av 15K kolfiber, medan vi hittar en mjuk kärna inuti racket.

Kombinationen ger en styvare träffbild med mycket kraft i slagen och låter dig få till fartfyllda smashar. Samtidigt bibehåller den mjuka kärna komforten i slagen.

På denna modellen har Black Crown även förlängt handtaget något, för att man lättare ska kunna spela med en tvåhandsfattad backhand.

Hitta bästa pris för Black Crown Piton Nakano 15K 2021 hos
Racketspecialisten & 
TennisShopen

Black Crown är ett spanskt familjeägt padelmärke från Barcelona, som har padelrack för alla spelarnivåer. Racken känner man lätt igen på den något säregna designen med kronan som pryder ytan.

Många toppspelare på WPT använder Black Crowns padelrackets, däribland Marta MarreroElisabet Amatriaín & Adrián Allemandi.