Adidas padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på Adidas Padelrack

12% rabatt på Adidas

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Är du nyfiken på Adidas kollektion för 2023? Hitta vår artikel med recensioner nedan.

Innehåll

Introduktion till Adidas Padel 2022

Sportjätten Adidas har släppt sin kollektion av padelracketar för 2022 och i den här artikeln hittar du jämförelser och recension av samtliga modeller. 

Precis som tidigare år så har Adidas ett stort modellutbud och det finns helt klart ett padelracket för alla spelartyper och spelarnivåer. 

I år har man bland annat utvidgat Metalbone-serien, som var en stor succé förra året. Det har tillkommit en hård modell samt flera mer lättspelade modeller.

Låt oss ta och dyka ner bland recensionerna av årets modeller!

Adidas Metalbone HRD 3.1 2022 Recension

Adidas Metalbone HRD 3.1 2022 recension, test och omdöme. Den helt nya versionen av Metalbone, en rakt igenom hård modell och kallas därför HRD eller Hard. Med detta racket kan man få makalös fart, men det kräver också att man träffar rätt.
Adidas Metalbone HRD 3.1 2022 test, recension och review. Den hårda versionen av Metalbone som är helt ny för 2022. Detta oerhört kraftfulla racket levererar en otrolig fart i slagen och passar den offensiva och aggressiva spelaren som gärna avgör en boll med en smash.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone HRD 3.1 för padelracket?

Det här är en av Adidas toppmodeller 2022 och är en ny version av förra årets succé Metalbone, det är även det här racket som Ale Galán kommer att spela med i år. HRD i namnet står för HARD och hos vissa återförsäljare så benämns det även just som Adidas Metalbone HARD 3.1.

Tittar vi på uppbyggnaden av racket så har den en oversized diamantform med en hög balans och en mindre sweet spot nära toppen. Inuti racket hittar vi Adidas hårda kärna EVA High Memory.

Ramen består av kolfiber och träffytan av aluminumförstärkt kolfiber som Adidas kallas för Carbon Aluminized 2 to 1. Hårdhetsmässigt är den snäppet styvare än den 24K kolfiberyta som finns på Adipower Light. Träffytan är även försedd med en teknologi som kallas Spin Blade Octagonal, som är ett räfflat mönster av oktogoner (åttahörniga figurer). 

Metalbone HRD väger i grunden 345-360 gram, men man kan lägga på ytterligare 0-12 gram genom sex små vikter. De två röda vikterna väger ett gram var och de fyra metallfärgade väger 2,5 gram var, totalt 12 gram. Med dessa vikter förändras även balansen i racket och blir lite lägre när vikterna är på.

Adidas Metalbone HRD 2022 vikter - Bild som visar vikterna på Metalbone, där man kan justera balans och vikt med hjälp av små vikter i rackethalsen.

Vad är skillnaden mellan Adidas Metalbone HRD och Adidas Metalbone?

Det som skiljer mellan Metalbone HRD och vanliga Metalbone är att HRD-versionen har Adidas hårda kärna EVA High Memory, som även finns i de två modellerna Adidas Adipower 3.1 och Adidas Adipower CTRL 3.1. Den vanliga Metalbone har Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance.

Offensiven

Det är i offensiven som Metalbone HRD 3.1 verkligen glänser med en explosiv bollträff och en smått otrolig fart i de hårda slagen tack den styva uppbyggnaden. Det gäller dock att träffa rätt, utanför sweet spot blir man ordentligt straffad.

I de slicade slagen hjälper den räfflade ytan till att sätta en ordentlig skruv på bollen och gör slag som bandejas och viboras riktigt giftiga.

Vid nätspelet och volleys dämpas motståndarnas bollar effektivt av racket hårda material och den låga vikten gör racket väldigt smidigt att förflytta vid nät.

Defensiven

Först och främst så ställer Metalbone HRD höga krav på din teknik i defensiven, slagen behöver slås igenom ordentligt för att få fart och du får inte mycket gratis.

Med rätt teknik så erbjuds man dock stabila och kraftfulla grundslag från bakre plan som får motståndarna vid nätet att jobba. Vidare ges full kontroll på både längden och placeringarna på lobbarna.

Andra egenskaper

Octagonal Structure – En åttakantig kolfiberförstärkning på toppen och halsen på padelracket. Det hjälper till att göra racket styvare och ger en ökad stabilitet i luften, vilket resulterar i mer fart i slagen. 

Smart Holes Curve – Anpassade borrhål som hjälper till generera mer effekt i skurna slag.

Structural Reinforcement – En extra förstärkning av rackets konstruktion på utsatta punkter, för en längre hållbarhet.

GreenPadel – Adidas återplanterar 3 kvadratmeter skog per padelracket som säljs med GreenPadel-loggan.

För vem passar Adidas Metalbone HRD 3.1 2022?

Det här är racket för dig som söker ett av de mest kraftfulla och offensiva padelracket på marknaden. Det ställer krav på din teknik som spelare, så nivåmässigt rekommenderar vi att du har stor erfarenhet av padel sedan tidigare och är åtminstone medelnivå, gärna avancerad nivå

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone HRD 3.1 2022 hos:

Adidas Metalbone 3.1 2022 Recension

Adidas Metalbone 3.1 2022 recension, test och omdöme. Årets version av det populära racket som är framtaget för kraft och fart i spelet med sin diamantform och höga balans. Justera rackets vikt och balans utefter dina förutsättningar som spelare.
Adidas Metalbone 3.1 2022 test och recension. Det här är padelracket för dig som vill ha ett kraftfullt och offensivt racket med vissa komfort och känsla i.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone 3.1 2022 för padelracket?

Metalbone är förra årets stora succé, som nu fått en hel serie skapad efter sig! Årets modell är försedd med en uppdaterad design, som vi tycker är riktigt snygg. En annan nyhet är att träffytan numera är mer hållbar med en räfflad yta med ett mönster av oktogoner, i stället för den sandpappersytan som vara förra året.

Metalbone är ett diamantformat oversizeracket med en i grunden hög balans (topptungt) och en låg vikt på 345-360 gram. Till racket medföljer även små vikter och sätts dessa i halsen så blir balansen lite lägre och vikten går upp till max 12 gram. Med dessa vikter så kan man testa sig fram med för att hitta den rätta uppsättningen för en själv.

Racket är uppbyggt med en slitstark ram av kolfiber och en träffyta kallad Aluminized Carbon 2 to 1. Som är en hård och hållbar aluminiumförstärkt kolfiberyta, med en styvhet strax över Adidas 24K yta som finns på Adipower Light. Inuti Metalbone 3.1 finns den mjuka kärnan EVA Soft Performance

Offensiven

Metalbone har en något annorlunda kombo med en otroligt hård yta och riktigt mjuk kärna, vilket skapar en träff som är olik många andra padelracket på marknaden.

Racket svarar riktigt bra i de hårda slagen, samtidigt som det finns en hel del känsla och komfort i lösare slag. Det är inga problem att kicka ut bollarna eller slå raka smashar som motståndarna inte kan nå.

Jämfört med den rakt igenom hårda versionen Metalbone HRD så är detta en något mer förlåtande modell. Dock ska det sägas att för att få ut max av Metalbone i offensiven och få bra bollträffar ska du vara tekniskt duktig och spelat padel ett tag.

Adidas Metalbone 3.1 2022 och tillbehör. Bild som visar padelracket Adidas Metalbone 2022 liggandes vid padelbanan tillsammans med en Adidas padelväska och Adidas padelbollar.

Defensiven

I den bakre delen av banan så erbjuder Metalbone viss hjälp i trängda lägen tack vare den mjuka kärna. Diamantformen och den höga balansen ställer dock krav på dig spelare och det gäller att jobba rätt med placeringen inför varje slag.

När det gäller lobbar och placeringar har Metalbone en fin känsla och skurna droppbollar strax bakom nät sitter bra tack vare träffytans räfflade mönster. 

Andra egenskaper

Octagonal Structure – En kolfiberförstärkning ovanpå racket och vid halsen. Detta gör padelracket styvare och ger en ökad stabilitet i luften och ser till att det inte vobblar, vilket resulterar i  mer kraft i slagen. 

Structural Reinforcement – En extra förstärkning av konstruktionen på utsatta punkter runtom racket, detta förlänger livslängden.

Smart Holes Curve – Borrhål som anpassats för att generera mer effekt i slicade slag.

GreenPadel – För varje såld produkt med GreenPadel-loggan så återplanterar Adidas 3 kvadratmeter skog.

För vem passar Adidas Metalbone 3.1 2022?

Adidas Metalbone 3.1 är ett padelracket för den offensiva spelaren som gillar spela aggressivt och avgöra, men som även vill ha bra känsla och viss komfort i racket. Vi rekommenderar det för dig som är kring medel och avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone 3.1 2022 hos:

Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022 Recension

Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022 recension, test och review. För spelaren som söker ett flexibelt och riktigt bra kontrollracket. Kombinationen av en hård yta och mjuk kärna skapar en unik känsla med styrkor över hela banan.
Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022 test, recension, review. Den otroligt populära kontrollversionen av Metalbone. Justera vikten och balansen med hjälp av vikter på rackethalsen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022 för padelracket?

Det är kontrollversionen av Adidas Metalbone och har blivit en mycket populär modell då den passar betydligt fler spelare än den vanliga versionen. Racket benämns även ibland som Adidas Metalbone Control 3.1 2022. 

Den här modellen kommer med en rund form och en stor sweet spot som är centrerad på slagytan. Vidare har Metalbone CTRL en medelbalans och väger 345-360 gram i grunden. Med hjälp av de medföljande vikterna kan man öka vikten upp till 12 gram och få balansen mer mot handtaget.

Racket är uppbyggt av kolfiber i ramen och kärnan är Adidas mjuka EVA Soft Performance.

Träffytan består av Aluminized Carbon 2 to 1, som är aluminiumförstärkt kolfiber med en hårdhet strax över Adipower Lights 24K kolfiberyta. Förra årets sandpappersyta är utbytt mot ett räfflat mönster i form av oktogoner, denna typ av träffyta håller i regel längre än sandpappersytor.

Offensiven

I första hand är Metalbone CTRL ett kontrollracket med sina största styrka i placeringar och precision i slagen, där man låter motståndarna jobba genom skurna slag och vinklingar.

Framme vid nät och i volleyspelet glänser Metalbone CTRL rejält och den är både smidig och lätt att få rätt bollträff med tack vare den runda formen och lägre vikten.

Tack vare det hårda ytskiktet går det även att smasha med bra kraft och den räfflade ytan hjälper till att skära bandejas och viboras på ett härligt sätt.

Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022. Denna bilden visar ett test av Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022.

Defensiven

Metalbone CTRL är ett defensivt starkt racket som tack vare sin lägre vikt och stora sweet spot är lättmanövrerad och enkel att få en bra bollträff med.

Grundslagen från bakre delen av banan är stabila och får hög fart och lobbarna har en fin känsla tack vare den mjuka kärnan.

Andra egenskaper

Octagonal Structure – En extra förstärkning av kolfiber som sitter ovanpå racket och i halsen. Detta gör racket styvare och ger en ökad stabilitet i luften så att det inte vobblar, vilket i sin tur innebär mer kraft i slagen. 

Structural Reinforcement – En extra förstärkning av konstruktionen på känsliga punkter runtom racket, detta förlänger livslängden.

GreenPadel – Adidas återplanterar 3 kvadratmeter skog för varje såld produkt med en GreenPadel-logga, som Metalbone CTRL har. 

Smart Holes Curve – Rackets borrhål har ett böjt mönster för att generera mer effekt i slicade slag.

För vem passar Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022?

Det här racket passar både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare. Det är för dig som vill ha ett riktigt bra kontrollracket som även går att smälla på med.

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022 hos:

Adidas Adipower 3.1 2022 Recension

Adidas Adipower 3.1 2022 recension, test och betyg. Detta är ett av de mest kraftfulla padelracken från Adidas och är framtagen för den offensiva spelaren som vill kunna smasha och spela på kraft.
Adidas Adipower 3.1 2022 test, recension och review. Det här är modellen för den aggressiva spelaren som gärna avgör med en smash. Ett riktigt kraftpaket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower 3.1 2022 för padelracket?

Tillsammans med Metalbone HRD så är detta Adidas mest kraftfulla padelracket i 2022 års kollektion. Det erbjuder en hejdlös fart vid de rätta träffarna och är ett utmärkt val för den offensiva spelaren.

Adipower 3.1 kommer med en oversized diamantform samt en hög balans, sweet spoten sitter högt upp och är liten, vilket ställer krav på dig som padelspelare då felmarginalen är liten.

Racket är uppbyggt av en kolfiberram samt 15K aluminiserat kolfiber i slagytan, som ger en snabb respons i bollträffen. Racket har även en Spin Blade-teknologi för extra grepp, som är en ruggad yta med 3D-mönster. Inuti racket hittar vi Adidas hårda kärna EVA High Memory och vågen visar på 360-375 gram.

För en ökad kraft så är Adipower 3.1 förstärkt med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiber i rackethjärtat och i ramen. Detta gör racket otroligt stabilt och följsamt i luften vid hårda slag.

Offensiven

Det är i offensiven som Adipower 3.1 glänser ordentligt, med sina kraftfulla smashar och hårt skurna slag så kan motståndarna sättas under rejäl press. 

Rackets höga balans hjälper till att generera snabba svinghastigheter och tyngd bakom bollträffen samtidigt som det styva materialet i racket svarar upp med fartfyllda slag.

Framme vid nät dämpar Adipower 3.1 motståndarnas bollar effektivt och den räfflade ytan gör det lättare att slå giftiga stoppbollar.

Defensiven

I det defensiva är Adipower 3.1 inte helt lätt att hantera alla gånger. På grund av diamantformen, det hårda materialet och den höga balansen behöver man ha en väldigt god teknik. Det är framförallt märkbart när bollen ska hämtas upp djupt nere i hörnet eller bakglas.

För spelaren med bra teknik får man dock tillgång till hårda grundslag från bakre delen av banan, som är tuffa för motståndarna att parera. Dessutom får man full kontroll över längden och kraften i lobbarna då det inte finns någon trampolineffekt.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har en speciellt mönster som ser till att det blir mer effekt i de skruvade slagen.

Structual Reinforcement – Ömtåliga punkter i padelracket har förstärkts för att förlänga livslängden.

För vem passar Adidas Adipower 3.1 2022?

Adidas Adipower 3.1 2022 passar för den erfarna spelaren runt medel och avancerad nivå, som söker ett kraftfull och hårt padelracket att spela aggressivt med. För att kunna hantera den här modellen bör du ha god teknik och vara van vid diamantformen sedan tidigare.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower 3.1 2022 hos:

Adidas Adipower CTRL 3.1 2022 Recension

Adidas Adipower CTRL 3.1 2022 recension, test och omdöme. Detta är ett hård kontrollracket som passar dig som vill spela med precision och placeringar i kombination med smashar. Ett av de bästa padelracken för kontroll 2022.
Adidas Adipower CTRL 3.1 2022 test, review och recension. Det här är ett hårt padelracket för kontroll i spelet. Med påkostade materialval och en snygg design har det blivit ett av de mest populära padelracken.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower CTRL 3.1 2022 för padelracket?

Det här är stjärnan Alex Ruiz val av padelracket och är även ett av de mest sålda padelracken hos Adidas. Är du ute efter ett hårt kontrollracket av toppklass så är det här modellen för dig.

Adipower CTRL 3.1 kommer med en rund form, en medelbalanserad tyngdpunkt och en standardvikt på 360-375 gram. Sweet spoten är relativt stor och centrerad på träffytan, vilket gör den lätt att träffa.

Ramen är uppbyggd av ett tåligt kolfiber som klarar av tuffa test på banan. Träffytan består av ett aluminiumförstärkt 15K kolfiber och ovanpå den finns en Spin Blade-teknologi, som är ett räfflat mönster för extra bett i bollen.

Inuti racket finns Adidas hårda kärna EVA High Memory, som tillsammans med det styva ytskiktet ger en hård uppbyggnad. För maximal fart, stabilitet och vridstyvhet så är Adipower CTRL 3.1 även försedd med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiberförstärkningar i rackethjärtat och ramen.

Offensiven

De offensiva styrkorna hos Adipower CTRL 3.1 är främst den knivskarpa precisionen och möjligheten till välplacerade slag.

I volleyspelet är det en förstklassig partner som effektivt kan dämpa bollarna från motståndarna eller smälla på tillbaka med raka eller skurna bollar. Den runda formen och medelbalansen gör det även lättare att få en ren bollträff.

Tack vare rackets hårdare material så svarar även Adipower CTRL 3.1 bra när tillfälles ges för en rak hård smash eller en kick ut ur buren.

Adidas Adipower CTRL 3.1 - Denna bild visar slagytan på Adidas Adipower CTRL 3.1 2022. Ett padelracket som tål hårda test på banan.

Defensiven

Adipower CTRL 3.1 är ett defensivt starkt padelracket tack vare sin utformning. Det ger dock inte mycket gratisfart på grund av den hårda uppbyggnaden, utan du behöver träffa rätt och jobba igenom slaget ordentligt för att få fart, utanför sweet spoten blir man ganska straffad.

I övrigt har racket många verktyg att välja på i försvarsläge med både snabba grundslag, slicade bollar nära nätet eller långa lobbar.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har ett böjt och anpassat mönster för att skapa extra effekt i slagen du skär med racket.

Structual Reinforcement – En extra förstärkning av rackets konstruktion på ömtåliga områden, vilket ökar hållbarheten.

För vem passar Adidas Adipower CTRL 3.1 2022?

Det här racket passar dig som söker ett hårt kontrollracket att både spela med placeringar och kunna smälla på när tillfälle ges. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och de på avancerad nivå

Hitta bästa pris Adidas Adipower CTRL 3.1 2022 hos:

Adidas Adipower Light 3.1 2022 Recension

Adidas Adipower Light 3.1 2022 recension, test och review. Detta är ett av de bästa padelracken för damer och passar även herrar som söker ett modell med lägre vikt. Adipower Light 2022 har fokus på kontroll men kan även generera hög fart när tillfälle ges.
Adidas Adipower Light 3.1 2022 test, recension och omdöme. Detta är ett relativt hårt kontrollracket för spelaren som vill spela med knivskarp precision och välplacerade slag. Påkostat, snyggt och farligt!

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Light 3.1 2022 för padelracket?

Det här är stjärnan Martita Ortegas signaturracket och är ett padelracket för damer och herrar som söker en lättare modell av toppklass.

Adipower Light 3.1 kommer med en rund form, en medelbalans och en vikt på 345-360 gram. Den stora sweet spoten återfinns i mitten på träffytan och gör det smidigt att få rätt bollträff.

Träffytan består av ett aluminiumförstärkt 24K kolfiber och ovanpå finns en Spin Blade-teknologi, som är en räfflad yta för att få extra skruv på bollen. Inuti finns Adidas medelhårda kärna EVA Soft Energy. Den här kärnan är Adipower Light 3.1 faktiskt ensam om att ha bland Adidas padelracketar, de andra har antingen den mjuka eller hårda kärnan.

Adipower Light 3.1 är även utrustat med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiberförstärkningar i rackethjärtat och ramen. Detta ökar vridstyvheten och stabiliteten i racket, vilket i sin tur genererar mer kraft i slagen.

Offensiven

Adipower Lights styva ytskikt i kombination med den medelhårda kärnan gör att racket svarar snabbt och distinkt i bollträffen och det genererar bra med fart i smashar.

Rackets styrka är dock kontrollen i slagen och likt Adipower CTRL så levererar detta racket en suverän precision i slagen med svårtagna placeringar för motståndarna. 

Den räfflade ytan ger även ett suveränt grepp i bollen vid slicade slag och stoppbollar framme vid nät blir en fröjd att slå.

Bild på Adidas Adipower Light 3.1 2022 vid padelbanan tillsammans med en Adidas padelväska och Adidas padelskor.

Defensiven

Med sin runda form, medelbalans och låga vikt så är det här ett defensivt bra padelracket. Det är lättmanövrerat och går smidigt att förflytta för att komma rätt till bollen. 

Lobbarna har en bra känsla och grundslagen går att trycka på ordentligt i om så önskas.

Racket ger viss hjälp med farten i de lösare slagen vid trängda lägen, men det mesta behöver du generera själv, vilket ställer lite krav på dig och din teknik. 

Andra egenskaper

Structual Reinforcement – En förstärkning av rackets konstruktion på utsatta delar, vilket ger en längre hållbarhet.

Smart Holes Curve – Borrhål som har anpassats för att skapa mer effekt i de skurna slagen.

För vem passar Adidas Adipower Light 3.1 2022?

Den här modellen passar dig som söker ett kontrollracket med lite lägre vikt och som tycker om padelracket med lite hårdare material, där trampolineffekten är liten. Nivåmässigt rekommenderar vi den här modellen för ambitiösa motionärer, medelspelare och de på avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower Light 3.1 2022 hos:

Adidas Metalbone #GreenPadel 2022 Recension

Adidas Metalbone Greenpadel 2022 recension, test och review. Detta är en ny modell för 2022 och är en relativt lättspelad diamantmodell. Med detta racket får man hårda och skruvade slag.
Adidas Metalbone GreenPadel 2022 recension, test och betyg. Detta är en relativt lättspelad modell med en form av diamant.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone #GreenPadel för padelracket?

Det här är en vidareutveckling av förra årets nytillskott GreenPadel. I årets Adidaskollektion finns två versioner av GreenPadel, denna varianten tillhör Metalbone-serien som namnet avslöjar.

Den här modellen kommer med en oversized diamantform tillsammans med en hög balans och sweet spoten sitter nära toppen på racket. Vikten klockar in på mellan 360 och 375 gram, vilket är standard.

Metalbone GreenPadel är uppbyggt av en slitstark kolfiberram och Flax Fiber i träffytan. Vad är då Flax Fiber? Jo det är 100% ekologiskt linne som är ett mycket tåligt och flexibelt material. Hårdheten på Flax Fiber hamnar ungefär mellan en glasfiberyta och 3K kolfiberyta. Ovanpå träffytan finns även en beläggning som påminner om sandpapper, för extra bett i bollen.

Likt övriga Metalbone-racketar så har denna modellen Octagonal Structure-teknologin, som är åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av racket samt i rackethalsen. Detta ger racket en ökad styvhet och stabilitet och förbättrar både kraft och kontroll i slagen.

Offensiven

Metalbone GreenPadel är ett offensivt starkt racket som med sin diamantform och höga balans kan generera riktigt bra med kraft i slagen

Flax Fibret i träffytan ger en fin känsla i bollträffen medan den mjuka kärna levererar en skön komfort och ger extra fart även i lösare slag.

Sandpappersyta gör de slicade slagen svåråtkomliga för motståndarna och hjälper till att göra dina viboras och bandejas riktigt giftiga. 

Defensiven

Metalbone GreenPadels form och balans ställer krav på dig i defensiven och det gäller att ha en god teknik för att få rätt träff.

Rackets mjuka kärna hjälper till och ger en del gratisfart i tajta lägen och Flax Fiber-ytan ger en bra känsla i både grundslagen och lobbarna.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har anpassats till ett mönster som ökar effekten i de slicade slagen.

GreenPadel – För varje såld produkt med GreenPadel-loggan, som detta racket har, så återplanterar Adidas 3 kvadratmeter skog.

Structural Reinforcement – Padelracket är extra förstärkt vid utsatta områden, vilket ökar livslängden.

För vem passar Adidas Metalbone #GreenPadel 2022?

Det passar dig som vill ha ett relativt lättspelat diamantracket med bra klipp i slagen och en skonsam uppbyggnad. Nivåmässigt rekommenderar vi det främst för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris Adidas Metalbone #GreenPadel 2022 hos:

Adidas Metalbone Lite 3.1 2022 Recension

Adidas Metalbone Lite 3.1 2022 recension, test och betyg. Detta är ett lätt padelracket med en snygg design. Passar framförallt damer men även de med problem med tennisarmbåge.
Adidas Metalbone Lite 3.1 2022 review, test och recension. Denna modellen har en låg vikt och är lättspelad med en mjuk uppbyggnad. Passar motionärer och medelspelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone Lite 3.1 2022 för padelracket?

En riktigt snygg modell som är helt ny för 2022 och är en mer lättspelad version av Metalbone 3.1. Racket har många gemensamma drag med ovan modell Metalbone GreenPadel. Det som skiljer dem åt, förutom designen, är att Metalbone Lite har glasfiber i stället för Flax Fiber i träffytan. Glasfibret är snäppet mjukare och skonsammare än Flax Fiber.

Vidare så är även denna modellen ett lättspelat diamantracket med oversize träffyta. Balansen är hög och sweet spoten sitter nära toppen på racket. Vågen klockar in på mellan 360 och 375 gram.

Ramen är byggd av ett slittåligt kolfiber och inuti racket finns Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance. Ovanpå glasfiberytan finns en beläggning som påminner om sandpapper, för att sätta extra skruv på bollen.

Precis som de andra Metalbone-syskonen så har detta racket den påkostade Octagonal Structure-teknologin, som är en åttakantig förstärkning av kolfiber på toppen av racket och ovanför handtaget. Detta göra racket styvare och stabilare i luften, vilket genererar mer kraft och kontroll i slagen.

Offensiven

Metalbone Lite 3.1 är i första hand ett offensivt padelracket som är inriktat på attack och aggressivt spel. Den höga balansen i kombination med Octagonal Structure hjälper till genererar hög fart i racket. 

Det mjukare uppbyggnaden gör även att racket hjälper till och ger fart i de lösare slagen och felträffarna, samtidigt som man får en skön komfort och känsla i bollträffen.

Tack vare sandpappersytan får de skurna slagen riktigt bra effekt och blir jobbiga att ta hand om för motståndarna.

Adidas Metalbone Lite 3.1 2022 recension, test och betyg. Ett lättspelat diamantracket som passar en bred skara spelare.

Defensiven

I försvaret kan formen och tyngdpunkten i racket göra att det känns lite svårhanterat, det gäller att arbeta rätt i positionen till bollen och träffa den något mindre sweet spoten. 

De mjuka materialen i racket ger en del gratisfart i bollträffarna, vilket är fördelaktigt vid trängda lägen nära golv, väggar och galler, när det är tajt för svingen. 

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – En teknologi som genom anpassade borrhål hjälper till att generera ännu mer effekt i de slicade slagen.

Structural Reinforcement – Padelrackets konstruktion har fått en extra förstärkning vid känsliga punkter, vilket ökar hållbarheten.

För vem passar Adidas Metalbone Lite 3.1 2022?

Det här är ett utmärkt val för dig som söker ditt första diamantracket, för att lära sig formen. Givetvis passar det även dig som spelat tidigare med diamantformen och är ute efter en skonsam modell. Vi rekommenderar Adidas Metalbone Lite 3.1 för både motionärer som vill utmana sig själva och spelare kring medelnivå

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone Lite 3.1 2022 hos:

Adidas Metalbone Woman Lite 3.1 2022 Recension

Adidas Metalbone Woman Lite 3.1 2022 test, recension och omdöme. Detta är ett lättspelat diamantracket med låg vikt och smidig förflyttning. Mjuk och skonsam uppbyggnad.
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1 2022 test, recension och review. Detta diamantformade padelracket erbjuder bra fart och låg vikt. Smidigt och snäll mot armbåge.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone Woman Lite 3.1 2022 för padelracket?

Det här är en ny modell för 2022 och har precis som sitt syskon ovan fått ett riktigt snygg design med en läcker färgsättning. Detta är en lättare version av Metalbone Lite och den enda skillnaden är att Metalbone Woman Lite väger 345-360 gram i stället för 360-375 gram.

Det betyder att även detta är ett padelracket med en oversized diamantform och en hög balans, där sweet spoten är något mindre och sitter nära toppen på racket.

Racket är uppbyggt av en slittålig kolfiberram som tål tuffa test på banan. Träffytan består av ett förlåtande och skonsamt glasfiber och inuti racket finns Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance. Ovanpå träffytan Spin Blade Gritt, som är en sandpappersyta för extra skruv på bollen.

På toppen av racket och ovanför handtaget finns Octagonal Structure, som är en åttakantig kolfiberförstärkning. Denna göra rackets konstruktion styvare och stabilare, vilket resulterar i en ökad kraft och kontroll i slagen.

Offensiven

Likt sitt syskon Metalbone Lite så är detta ett offensivt padelracket som lämpar sig för spelare som gärna lirar aggressivt och med fart.

I overheadslagen ligger racket stabilt i luften och genererar snabba svingar, medan det vid nätspelet är smidigt och lättmanövrerat. Ska dock tilläggas att det finns en viss trampolineffekt i racket som gäller att få under kontroll när motståndarna skjuter hårt.

Sandpappersytan hjälper till och skapa härligt skruvade slag och gör viboras och bandejas giftiga.

Adidas Metalbone Woman Lite 2022 - Bild på en damspelare och herrspelare tillsammans med ett Adidas Metalbone Woman Lite 3.1 2022.

Defensiven

Metalbone Lite Woman är inte det mest lättspelade racket i defensiven på grund av diamantformen och den höga balansen, men med den lägre vikten är det smidigt att förflytta och komma i rätt position inför slagen. 

Den mjukare uppbyggnaden erbjuder lättillgänglig fart, vilket innebär att trots om bollträffen blir svag kommer racket att till viss del hjälpa till att sätta fart.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har anpassats och sitter i ett böjt mönster för att generera mer effekt i de slicade slagen.

Structural Reinforcement – En extra förstärkning vid ömtåliga delar på padelracket, för en längre hållbarhet.

För vem passar Adidas Metalbone Woman Lite 2022?

Det passar dig som vill ha ett lättspelat och skonsamt diamantracket med bra kraft i slagen. Ett utmärkt val om man vill testa på diamantformen och lära sig hantera den. Nivåmässigt rekommenderar vi den för duktiga motionärer och spelare kring medelnivå

Hitta bästa pris Adidas Metalbone Woman Lite 2022 hos:

Adidas Adipower #GreenPadel 2022 Recension

Adidas Adipower GreenPadel 2022 recension, test och omdöme. Detta är ett padelracket med stora styrkor i det defensiva spelet. I det offensiva är det framförallt bra vid volleys och placeringar.
Adidas Adipower GreenPadel 2022 test, betyg, recension. Detta padelracket använder sig av ekologiskt linne i träffytan, vilket det är helt ensamt om. Dessutom återplanteras tre kvadratmeter skog för varje köpt racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower #GreenPadel 2022 för padelracket?

Det här är modellen som är mest lik förra årets nykomling Adidas GreenPadel och det har ett stort fokus på kontroll i slagen.

Adipower Greenpadel har en rund och lättspelad form med en jämnt fördelat vikt, vilket ger en medelbalans i racket. Sweet spoten är stor och finns i mitten av träffytan.

Vidare består ramen av ett slitstarkt kolfiber medan träffytan är uppbyggd med Flax Fiber, vilket är 100% ekologiskt linne. Det är ett tåligt och flexibelt material med en hårdhet som hamnar ungefär mellan en glasfiberyta och en 3K kolfiber yta. Ovanpå ytan finns även en sandpappersbeläggning.

Adipower GreenPadel är även utrustad med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, vilket är kolfiberförstärkningar i rackethjärtat och i ramen. Detta förbättrar stabiliteten och vridstyvheten till padelracket, vilket i sin tur ökar kraften och kontrollen.

Offensiven

Adipower GreenPadels främsta styrka i offensiven är framförallt placeringar och precision i slagen. 

Det är inte racket som har de hårdaste skotten, men levererar en helt klart godkänd fart och i viboras och bandejas kan man sätta svårlästa skruvar tack vare sandpappersytan.

Det är ett bra vapen i nätspelet med möjlighet till att enkelt kunna vinkla och få motståndarna att jobba.

Defensiven

I försvarsläge så är det här är ett hjälpsamt och stabilt padelracket tack vare sin runda form och stora sweet spot. Det gör det lätt att få rätt bollträff när motståndarna pressar på med djupa bollar.

Den något mjukare uppbyggnaden erbjuder lättillgänglig fart även vid lösare träffar, som framförallt är bra vid trängda lägen ner mot hörn eller bakglas. 

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Mönstret på borrhålen i padelracket har anpassats så att de ska hjälpa till att generera mer effekt i de slicade slagen.

Structual Reinforcement – Denna teknologin innebär att Adidas förstärkt ömtåliga punkter i Adipower GreenPadels konstruktion, för att ge det längre hållbarhet.

Green Padel – För varje såld vara inom Green Padel-kollektionen så återplanterar Adidas 3 kvadratmeter skog.

För vem passar Adidas Adipower #GreenPadel 2022?

Det passar dig som söker ett kontrollracket med utmärkta defensiva egenskaper och fullt godkänd kraft i offensiven. Vi rekommenderar denna modellen framförallt för spelare som ser sig motionärer eller medelspelare.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower #GreenPadel 2022 hos:

Adidas Adipower Lite 3.1 2022 Recension

Adidas Adipower Lite 3.1 2022 recension, test och betyg. Detta är ett lättspelat padelracket med hög fart. Passar perfekt för spelaren som är ute efter sitt första diamantformade padelracket.
Adidas Adipower Lite 3.1 2022 test, recension och review. Med detta padelracket får man en skonsam och lättspelade diamtantformad padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Lite 3.1 för padelracket?

Det här är en mer lättspelad och skonsam version av Adidas kraftpaket Adipower 3.1 och passar för en större skara spelare.

Racket har en oversized diamantform och en hög balans, vilket innebär att den är topptung och kan generera en hög svinghastighet. Vidare sitter sweet spoten (den optimala träffytan) nära toppen av racket och vågen klockar in på 360-375 gram.

Adipower Lite 3.1 konstruerad med en slittålig ram av kolfiber och en träffyta i glasfiber. Ovanpå ytan finns en sandpappersliknande beläggning som kallas Spin Blade Gritt. Kärnan är Adidas mjuka variant EVA Soft Performance.

Precis som i övriga Adipower-racketar så är denna modellen utrustad med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiberförstärkning i rackethjärtat och ramen. Det ökar padelrackets styvhet och stabilitet, vilket i sin tur resulterar i en ökad kraft och kontroll i slagen.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Adipower Lite 3.1 har sina främsta styrkor, med en riktigt bra fart i slagen och en härlig skruv på bollen tack vare sandpappersytan. Detta är ett racket att spela aggressivt med och sätta hård press på motståndarna.

Med den mjukare uppbyggnaden så dör inte heller bollen vid felträffar, vilket är bra för spelaren som inte alltid få rena bollträffar

Defensiven

Även om Adipower Lite är ett diamantracket så är det helt ok i defensiven, man behöver inte vara superduktig rent tekniskt för att ge bollen fart från tajta lägen när golv och vägg. 

Grundslagen från bakre delen av plan får en bra fart och lobbarna har en mjuk och bra känsla.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen på padelracket har anpassats för att det ska generera mer effekt i de skurna slagen.

Structual Reinforcement – Padelracket har förstärkts på känsla ställen i konstruktionen, vilket ökar hållbarheten och förlänger livslängden.

För vem passar Adidas Adipower Lite 3.1 2022?

Detta är ett offensivt padelracket som passar den aggressiva spelaren. Det är ett utmärkt val av första diamantracket för någon som vill lära sig spela med formen, detta tack vare sin mjuka uppbyggnad och förlåtande egenskaper. Vilket ger en högre felmarginal än många andra diamantformade padelracketar. Vi rekommenderar det för motionärer och medelspelare

Hitta bästa pris Adidas Adipower Lite 3.1 2022 hos:

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022 Recension

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022 recension. test och review. Detta är ett padelracket med fokus på kontroll och passar dig som gillar att spela med placeringar och precision. Lättspelat och skonsam uppbyggnad.
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022 test, recension och omdöme. Med detta padelracket får man en lättspelad kompis som är skonsam och förlåtande i egenskaper.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022 för padelracket?

Detta är en mer lättspelad version av den populära modellen Adidas Adipower CTRL, med en mjukare uppbyggnad som gör den mer skonsam och förlåtande i bollträffen.

Det här är ett runt padelracket med en jämnt fördelad vikt, vilket ger en medelbalans. Den stora sweet spoten är centrerad och gör det enkelt att komma rätt i träffen.

Vidare är Adipower CTRL Lite 3.1 uppbyggd med en stark och tålig kolfiberram och en träffyta av skonsamt glasfiber. Träffytan har även försetts med en spinvänlig sandpappersyta som kallas Spin Blade Gritt.

Likt övriga rack i Adipower-serien så så har Adipower CTRL Lite Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, vilket är kolfiberförstärkningen i rackethjärtat och ramen. Detta gör padelracket mer styvt och stabilt, vilket resulterar i en ökad kraft och kontroll.

Offensiven

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 är främst ett kontrollracket som erbjuder en skarp precision och fina placeringar i slagen. Vid smashar blir farten helt ok, det är dock inte ett padelracket att satsa på om du gillar att smasha ofta.

Vid nätspelet och volleys är det enkelt att komma rätt i träffen och den ruggade ytan hjälper till att sätta en fin skruv på skurna bollar. 

Bild på Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022 som är ett rundformat och populärt padelracket för motionärer och medelspelare. Skonsamt och med hög kontroll.

Defensiven

I defensiven är det här ett hjälpsamt padelracket med förlåtande egenskaper som gör att det går att få felträffar och ändå få tillbaka bollen till motståndarna.

Tack vare den lite mjukare uppbyggnaden erbjuds man lättillgänglig fart, vilket är bra vid tajta och trängda lägen när bollen är nära golv, galler och glas.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Mönstret på borrhålen har anpassats för att hjälpa till och ge en ökad skruv i de slicade slagen.

Structual Reinforcement – En teknologi som innebär att Adidas har förstärkt padelrackets ömtåliga delar, för att öka hållbarheten.

För vem passar Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022?

Den här modellen passar för dig som vill ha ett stabilt och lättspelat kontrollracket och som gärna spelar lite mer defensivt och satsar på placeringar och precision i slagen. Vi rekommenderar det för ambitiösa nybörjare, motionärer och medelspelare

Hitta bästa pris för Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 2022 hos:

Adidas Adipower Woman Lite 3.1 2022 Recension

Adidas Adipower Woman Lite 3.1 2022 recension, test och review. Det här är ett lättspelat padelracket med låg vikt. Hög kontroll och skonsamma slag. Dessutom perfekt om man har problem med tennisarmbåge, även kallat padelarmbåge.
Adidas Adipower Woman lIte 3.1 2022 test, recension och omdöme. med detta padelracket får man en stark kompanjon i försvaret och mjuka och skonsamma bollträffar.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Woman Lite 3.1 2022 för padelracket?

Precis som sitt syskon ovan så är Adipower Woman Lite 3.1 ett runt padelracket med en medelbalans och stor sweet spot i mitten av träffytan. Det innebär att detta främst är ett padelracket med inriktning kontroll.

Den enda skillnaden mot Adipower CTRL Lite 3.1 är vikten, Adipower Woman Lite 3.1 väger 345-360 gram och riktar sig primärt till damer, men passar även herrar som söker ett skonsamt racket med lägre vikt.

Adipower Woman Lite är även uppbyggd av en stark och slittålig kolfiberram och en träffyta av förlåtande glasfiber. Ytan har även försetts med en spinvänlig sandpappersbeläggning som kallas Spin Blade Gritt. Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Vidare är racket utrustat med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiberförstärkningar i rackethjärtat och ramen. Detta gör padelracket mer stabilt och vridstyvt, vilket resulterar i mer kraft och kontroll i slagen.

Offensiven

Med sin runda form och mjuka uppbyggnad så är Adipower Woman Lite 3.1 inte det kraftfullaste racket och farten i de hårda overheadslagen är inte den högsta. 

Styrkan ligger i stället i kontrollen och att det är enkelt att få rätt träff, så att du faktiskt får bollen dit du önskar. Tack vare sandpappersytan så kan man även sätta rejäl skruv på bollen i de skurna slagen.

Defensiven

Adipower Woman Lite är ett defensivt starkt och hjälpsamt padelracket, som med sina förlåtande egenskaper tillåter dig att få felträffar ibland och ändå få iväg bollen.

Den skonsamma och mjuka bollträffen gör att racket erbjuder viss fart vid lösare slag, vilket kommer väl till hands vid trängda lägen eller när du inte står helt beredd på bollen.

Andra egenskaper

Structual Reinforcement – Extra förstärkningar på ömtåliga ställen i rackets konstruktion, vilket förlänger livsstiden. 

Smart Holes Curve – En teknologi som innebär att borrhålen har placerats i ett böjt mönster, vilket hjälper till att generera mer effekt i de slicade slagen.

För vem passar Adidas Adipower Woman Lite 3.1 2022?

Det passar dig som söker ett lättspelat kontrollracket med en härlig känsla och komfort i slagen. Dessutom är det ett optimalt padelracket om du har problem med tennisarmbåge (padelarmbåge). Nivåmässigt rekommenderar vi detta för alltifrån ambitiösa nybörjare till motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris Adidas Adipower Woman Lite 3.1 2022 hos:

Adidas Essnova Carbon 3.1 2022 Recension

Adidas Essnova Carbon 3.1 2022 recension. test och review. Det här är ett prisvärt och lättspelat diamant padelracket, som passar spelaren som vill ha fart i slagen men ändå behålla viss komfort.
Adidas Essnova Carbon 3.1 2022 test, recension och omdöme. Detta padelracket passar den offensiva spelaren som vill ha ett skonsamt och lättspelat diamantracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Essnova Carbon 3.1 2022 för padelracket?

Essnova Carbon 3.1 är ett offensivt och prisvärt padelracket som tidigare år har varit en populär modell för motionärer.

Det är ett lättspelat diamantracket i oversize storlek med en hög balans och en sweet spot som sitter nära toppen på racket. Racket är uppbyggt med en slitstark kolfiberram och en träffyta i 3K kolfiber, dessutom finns en sandpappersyta som kallas Spine Blade Gritt.

Racket har en standardvikt på 360-375 gram och inuti finns Adidas mjuka och skonsamma kärna EVA Soft Performance. För att öka stabiliteten i racket är det utrustat med eXoskeleton, som är kolfiberförstärkning i rackethjärtat och ut i ramen.

Offensiven

Essnova Carbon 3.1 är ett i första hand offensivt padelracket som genom sin diamantform och höga balans kan generera en hög fart i svingen och ge en bollträff med kraft och tyngd bakom. 

Sandpappersytan hjälper till att sätta skruv på bollen och gör bandejas och viboras till giftiga och svårlästa bollar för motståndarna. 

Även om bollträffen inte blir perfekt så hjälper racket med viss fart, perfekt för den som är ovan vid diamantformen. 

Defensiven

I den bakre delen av banan så är Essnova Carbon 3.1 relativt lättspelat för att vara ett diamantracket. Den mjukare uppbyggnaden ger lättillgänglig fart i lobbar och kolfiberytan svarar bra i hårdare grundslag.

Diamantformen och den höga balansen ställer dock lite krav på dig och din teknik och det gäller att jobba för att komma i rätt position inför varje slag.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – En teknologi som förstärker padelrackets yta.

Structual Reinforcement – En extra förstärkning av padelrackets ömtåliga delar i konstruktionen, för en ökad livslängd.

För vem passar Adidas Essnova Carbon 3.1 2022?

Det passar för duktiga motionärer och medelspelare som vill ha ett offensivt och lättspelat padelracket. Det är ett utmärkt val för dig som söker ditt första diamantracket att lära sig formen med.

Hitta bästa pris för Adidas Essnova Carbon 3.1 2022 hos:

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 2022 Recension

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 2022 recension, test och review. Detta är ett lättspelat och defensivt bra padelracket med god kontroll i alla slag. Prisvärt och populärt!
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 2022 test, recension och betyg. Detta rundformade padelracket erbjuder hög kontroll och välplacerade slag. Skonsamt och snyggt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 för padelracket?

Det här är den populära kontrollversionen av Essnova Carbon 3.1 och ett perfekt nästa steg att ta efter att man spelat med ett nybörjarrack.

Essnova Carbon CTRL 3.1 är rundformat och har en medelbalans och en stor sweet spot i mitten av träffytan. Racket är uppbyggt med en slitstark kolfiberram och en träffyta i 3K kolfiber. Dessutom finns en beläggning som påminner om sandpapper ovanpå, för att ge extra spin i slagen.

Racket har en standardvikt på 360-375 gram och innanför skalet finns Adidas mjuka och skonsamma kärna EVA Soft Performance. För att öka styrkan och stabiliteten i racket så är det även försett med eXoskeleton, som är en kolfiberförstärkning i rackethjärtat och ut i ramen.

Offensiven

Essnova Carbon CTRL 3.1 är i första hand ett kontrollinriktad padelracket där den offensiva styrkan ligger i placeringen och precisionen i bollarna. Det är ett padelracket för att spela med tålamod och vinkla bort motståndarna snarare än att smasha bort dem. 

Framme vid nät och i volleyspelet är Essnova Carbon CTRL ett bra vapen där den ruggade träffytan hjälper till att skära bollarna på ett utmärkt sätt.

Adidas Essnova Carbon 3.1 2022 recension, test och omdöme. Detta är ett rundformat och prisvärt padelracket.

Defensiven

I det defensiva så är Essnova Carbon CTRL ett hjälpsamt och förlåtande padelracket, som ger dig tid och utrymme att få iväg bollen även när motståndarna fått ner bollen djupt i hörnet eller mot bakglas.

Rackets mjukare uppbyggnad gör att det erbjuder skön komfort och lättillgänglig fart i slagen, så att även sämre bollträffar går iväg.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – Borrhålen har anpassats för att förstärka padelrackets yta.

Structual Reinforcement – En extra förstärkning av padelrackets konstruktion vid ställen som är ömtåliga, vilket ökar hållbarheten.

För vem passar Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 2022?

Essnova Carbon CTRL 3.1 riktar sig främst till motionärer som söker ett lättspelat racket med hög kontroll. Det är ett perfekt val som padelrack nummer två, efter att man känner att man växt ur sitt nybörjarrack.

Hitta bästa pris Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 2022 hos:

Adidas RX 300 2022 Recension

Adidas RX 300 2022 recension, test och review. Detta padelracket är framtagen för nybörjare och de som spelat ett litet tag. Dess runda form och mjuka material gör det lättspelat och skonsamt.
Adidas RX 300 2022 test. review och recension. Med detta racket får man hjälp med fart i slagen och god kontroll i bollträffen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX 300 2022 för padelracket?

Det här är toppmodellen i Adidas RX-serie, en racketserie som kom 2021 och riktar sig till nyare spelare inom padel

Adidas RX 300 har en rund form och en jämnt fördelad vikt, vilket ger en medelbalans. Sweet spoten är stor och sitter i mitten av träffytan, medan vågen visar på standardvikten 360-375 gram.

Ramen är uppbyggd av ett skonsamt glasfiber och förstärkt med kolfiber för att göra den lite mer hållbar och slitstark. Träffytan är slät och består helt av glasfiber och inuti racket finns den mjuka kärnan EVA Soft Perfomance.

Ovanför handtaget finns en förstärkning kallad Structural Power, som är en kolfiberförstärkning vilket ger racket lite mer vridstyvt och stabilt i bollträffen.

Offensiven

RX 300 är ett padelracket som är framtagen för kontroll i slagen och i det offensiva så är det allra bäst på placeringar och precision i slagen.

Den här modellen är lite mer styvare och tyngre modell än sina syskon RX 200 och RX 100 och svarar därför med aningen mer kraft i de hårda slagen.

Bild på Adidas RX 300 2022 i handen på en padelspelare. Ett rundformat och lättspelat racket som passar för nybörjare.

Defensiven

I försvarsläge så är det här ett hjälpsamt padelracket och den mjuka uppbyggnaden gör slagen bekväma och förlåtande vid eventuella felträffar

I trängda lägen nära golv, galler eller glas så hjälper racket till med lättillgänglig fart, så att även de lösare träffarna får chans att ta sig över nät.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – En teknologi som stärker padelrackets träffyta.

Structual Reinforcement – Padelrackets konstruktion har förstärkt vid känsla punkter, för att förlänga livslängden.

För vem passar Adidas RX 300 2022?

Det passar nybörjare och motionärer som söker ett välbyggt och lättspelat padelracket med förlåtande egenskaper, hög kontroll och skaplig fart.

Hitta bästa pris för Adidas RX 300 2022 hos:

Adidas RX 200 Light 2022 Recension

Adidas RX 200 Light 2022 recension, text och omdöme. Detta padelracket är framtaget för nybörjare och de som söker ett skonsamt kontrollracket med låg vikt och smidig förflyttning. Perfekt att använda vid tennisarmbåge och padelarmbåge.
Adidas RX 200 Light 2022 test, review och recension. Den här lätta modellen passar nybörjare och motionärer som vill ha ett lättspelat padelracket med skonsamma egenskaper.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX 200 Light 2022 för padelracket?

RX 200 Light är en lättare version av RX 300 med sina 345-360 gram, vilket gör den smidigare att förflytta och hantera, på bekostnad av lite tyngd bakom slagen.

I övrigt är de lika, vilket innebär att RX 200 Light även kommer med en rund form och en medelbalans tillsammans med en stor centrerad sweet spot.

Vidare är ramen uppbyggd av glasfiber och förstärkt med kolfiber för extra hållbarhet och stabilitet. Träffytan är slät och består helt av glasfiber och inuti racket finns den mjuka kärnan EVA Soft Performance

Bryggan mellan handtaget och rackethuvudet är även kolfiberförstärkt, för att ge en ökad stabilitet i bollträffen med en förbättrad vridstyvhet. 

Offensiven

I det offensiva levererar RX 200 Light en fin kontroll och precision i slagen och ger dig goda möjligheter att slå passeringar på motståndarna. 

Framme vid nät gör den lätta vikten manövreringen av racket smidig och snabb, vilket gör att man enklare kan komma rätt till bollen.

Vi vill dock understryka att om du vill spela på kraft och gillar att smasha mycket är inte det här racket för dig.

Defensiven

Adidas RX 200 Light är ett defensivt stabilt racket med förlåtande och hjälpsamma egenskaper. Tack vare de mjukare materialen i racket får man fart även vid lösare bollträffar, vilket är perfekt för någon som är lite nyare till sporten. 

Andra egenskaper

Precis som RX 300 så är även RX 200 Light försedd med teknologierna Structural Reinforcement och Smart Lineal Holes, som ökar hållbarheten i padelracket genom att stärka upp konstruktion och träffyta.

För vem passar Adidas RX 200 Light 2022?

Adidas RX 200 Light passar för nybörjare och motionärer som söker ett skonsamt padelracket med bra defensiva egenskaper och förlåtande bollträffar. Har du känningar i armbåge så är detta ett utmärkt val tack vare sin låga vikt och bekväma komfort.

Hitta bästa pris Adidas RX 200 Light 2022 hos:

Adidas RX 100 2022 Recension

Adidas RX 100 2022 test, recension och review. Detta är ett av de mest lättspelade modellerna ur Adidas kollektion för padel 2022. Runt, mjuk och skonsamt.
Adidas RX 100 2022 betyg, omdöme och test. Med denna modellen får man en lättspelad partner på padelbanan.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX 100 2022 för padelracket?

Det delar många likheter med ovan modeller RX 300 och RX 200, den stora skillnaden mot sina syskon är att denna modellen saknar Structural Power, förstärkningen i rackethjärtat. 

I övrigt är de lika, vilket innebär att detta även är ett rundformat padelracket med medelbalans och en stor sweet spot i mitten av träffytan. 

Vidare består ramen av glasfiber och är förstärkt med kolfiber för extra hållbarhet och stabilitet. Den släta träffytan är gjord av glasfiber och inne i racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft Performance

Offensiven

Det här är ett mjukt och förlåtande kontrollracket som är framtagen för att ge bästa möjliga förutsättning för att få bollen över nät varje gång. 

Racket hjälper till att generera fart även vid lösare träffar och när bollträffen inte är perfekt, så att man finner spelglädjen tidigt och vill utvecklas mer. 

Defensiven

I det defensiva gör rackets runda form och stora sweet spot att det är lätt att få en ren träff, oavsett om man vill slå långa lobbar eller låga grundslag. 

Den mjuka kärna ger extra skjuts i bollen, vilket är fördelaktigt när du är placerad långt bak i banan.

Andra egenskaper

Precis som RX 300 och RX 200 Light så har även denna modellen teknologierna Structural Reinforcement och Smart Lineal Holes, vilket ökar hållbarheten genom att stärka upp rackets konstruktion och träffyta.

För vem passar Adidas RX 100 2022?

Den här modellen passar nybörjare som söker ett skonsamt och lättspelat padelracket att utvecklas med. Den fina kontrollen gör att man lättare får bollen tillbaka och gör det roligare att spela, vilket är en förutsättning för att man ska vilja fortsätta spela.

Hitta bästa pris för Adidas RX 100 2022 hos:

Adidas Metalbone Youth 2022 Recension

Adidas Metalbone Youth 3.1 2022 test, recension och omdöme. Detta är ett fartfyllt padelracket för barn och juniorer som gillar att spela offensivt.
Adidas Metalbone Youth 3.1 2022 test, recension. betyg. Det här är ett padelracket för barn och juniorer som söker ett kraftfullt och offensivt padelracket med skonsam uppbyggnad.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone Youth 2022 för padelracket?

Metalbone Youth är ett fartfyllt och snyggt padelracket för barn och juniorer i åldrarna 10-16 år.

Det här är en replica av Ale Galáns padelracket Metalbone och det delar många fina egenskaper med sitt storasyskon, t.ex. Octagonal Structure. Det är en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av racket och ovanför handtaget ökar stabiliteten i racket och gör att det genererar mer fart.

Vidare har Metalbone Youth diamantform med en hög balans och en sweet spot som sitter nära toppen på racket. Träffytan och ramen är av glasfiber och inuti finns den mjuka kärnan EVA Soft Performance. Racket väger 330-345 gram och mäter 38 mm i tjockleken.

Offensiven

Metalbone Youth är ett av de mer fartfyllda juniorracken tack vare sin diamantform och höga balans. Det går att få till en hög hastighet på svingen som ger bollen bra med kraft.

I overheadslagen ligger det väldigt stabilt i luften utan att vobbla, vilket gör känslan och kontrollen i slagen riktigt bra.

Bild som visar Octogonal Structure på Adidas Metalbone Youth 3.1 2022. En förstärkning av kolfiber som gör racket mer stabilt.

Defensiven

Även om Metalbone Youth är ett diamantracket så gör glasfibret och den mjuka kärnan att det är ett hjälpsamt och förlåtande padelracket i defensiven också. Det ställer dock lite högre krav rent tekniskt då sweet spoten är lite mindre än på ett runt racket. 

Bollen får bra med skjuts även vid lösare träffar som när man är i ett tajt läge nära väggarna eller golvet. Samtidigt hjälper även den låga vikten till så att racket är lättmanövrerat och smidigt att hantera. 

Andra egenskaper

Structual Reinforcement – Adidas har förstärkt padelrackets konstruktion vid känsla stället för att öka hållbarheten.

Smart Holes Curve – En teknologi som innebär att borrhålen har anpassats för att ge mer effekt i de skurna slagen.

För vem passar Adidas Metalbone Youth 2022?

Adidas Metalbone Youth 2022 passar för junioren som gärna spelar lite mer aggressivt och gillar att avgöra bollarna. Vi rekommenderar det här racket för någon som spelat padel ett tag innan, så att detta inte är första padelracket man spelar med. 

Hitta bästa pris Adidas Metalbone Youth 2022 hos:

Adidas Adipower Junior 2022 Recension

Adidas Adipower Junior 3.1 2022 recension. test och omdöme. Detta är ett rundformat och lättspelat padelracket för barn och juniorer upp till 10 år.
Adidas Adipower Junior 3.1 2022 recension och test. Med detta lättspelade padelracket får juniorer och barnet det enklare att få över bollen vid varje slag.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Junior 2022 för padelracket?

Adipower Junior är är ett perfekt första padelracket för den yngre junioren då det är både lättspelat och prisvärt. Det passar bäst för spelare upp till 10 år. 

Precis som tidigare år så är Adipower Junior ett rundformat padelracket med en jämnt fördelad vikt, vilket ger racket en medelbalans. Sweet spoten är stor och centrerad på träffytan.

Vikten ligger på låga 310-330 gram och rackets tjocklek är 36 mm, vilket är 2 mm smalare än vuxenrack och gör det smidigt och lätthanterat på padelbanan. Vidare är rackethjärtat förstärkt med kolfiber genom teknologin eXoskeleton för en ökad stabilitet i racket.

Offensiven

Adipower Junior är främst ett padelracket som fokuserar på kontroll i spelet, vilket innebär att racket i offensiven framförallt erbjuder en bra precision i slagen.

Vidare gör den runda formen och stora sweet spoten det enklare att få rätt bollträff varje gång, då felmarginalen är stor. På så vis håller man bollen i spel längre. 

Farten i racket är skaplig, även om det inte är i nivå med Metalbone Youths kraft.

Defensiven

Adidas Adipower Junior 3.0 är en riktigt bra partner i defensiven som både är lättmanvörerad, enkel att få träff med och hjälper till att generera fart i slagen

De mjuka materialen i racket gör varje träff skonsam och behaglig, vilket är perfekt för den som inte har tekniken helt inne. 

Andra egenskaper

Structual Reinforcement – En teknologi som förstärker padelrackets konstruktion vid ömtåliga punkter, vilket ger en längre livslängd.

Smart Holes Curve – Borrhålen har anpassats så att de hjälper till och genererar mer effekt i de skurna slagen.

För vem passar Adidas Adipower Junior 2022?

Det här är ett padelracket för både nyare juniorer och de som spelat ett tag. Det är lättspelat, har en utmärkt kontroll och hygglig fart i slagen. Dessutom är det skonsamt och förlåtande i bollträffen.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower Junior 2022 hos:

Om Adidas Padel

Den tyska sportgiganten adidas grundades 1949 som en skotillverkare. Genom åren har man växt till en av världens största tillverkare av kläder och sportutrustning och idag hittar man adidas produkter till alla möjliga sporter. Sitt första padelracket släppte adidas 2014, därefter har man snabbt växt till en av de största märkena inom padel. Bland proffsen på World Padel Tour så används adidas av exempelvis Ale Galán och Marta Ortega.

Aktuell Rea på Adidas Padelrack

12% rabatt på Adidas

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller