Stiga padelrackets 2022

Recension, guide & jämförelse av Art Quad, Arc 2 & Act

Aktuella Erbjudanden på Stiga

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Det svenska märket Stiga har lanserat tre spännande modeller för 2022 och dessa ska vi ta och gå igenom här. Precis som tidigare fokuserar Stiga mycket på hög kontroll och känsla i sina rack samtidigt som designen har en avskalad och skandinavisk touch.

Sedan Stiga släppte sin första kollektion av padelrackets år 2020 har de snabbt vuxit till att bli ett populärt val hos svenskar. Som många säkert känner till har Stiga också en lång erfarenhet av att tillverka och sälja pingisrack och har tagit med en hel del av sin erfarenhet därifrån.

Nu tar vi och kollar in de nya padelracken från Stiga!

Innehåll i artikeln

Stiga Art Quad Diamond Recension

Stiga Art Quad Diamond Recension, test, omdöme och betyg. Detta padelracket tillhör Stigas kollektion 2022 och är deras första diamantformade modell. Det är lättspelat och passar för både motionärer, medelspelare och avancerade spelare.
Stiga Art Quad Diamond 2022 recension och test. Detta padelracket från Stiga är ett välbyggt och snyggt padelrack som passar den offensiva spelare som vill ha ett skonsamt rack.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Stiga Art Quad Diamond för padelracket?

Art Quad Diamond är en helt ny modell hos Stiga för 2022 och det är även deras första diamantformade padelracket, tidigare har man bara haft rundformade modeller i sitt sortiment.

Balansen på racket är topptung (hög) och sweet spoten sitter en bit ovanför mitten. Vikten ligger på 365 +/- 10 gram, vilket är en standardvikt för padelracketar.

Art Quad Diamond är uppbyggd med en kolfiberram och en träffyta av 3K kolfiber, vidare består kärnan av Stigas Hypersoft Foam, vilket är en mjukare kärna med mycket känsla och förlåtande egenskaper.

Materialvalen i racket gör att denna modellen är ett relativt mjukt, skonsamt och lättspelat diamantracket.

Offensivt

Genom sin diamantform och höga balans så är Stiga Art Quad ett offensivt inriktat padelracket för spelare som gärna kör lite mer aggressivt. Den topptunga vikten hjälper till att generera bra med fart i svingen och ger kraft till smashar och hårda slag.

Skulle du få en sämre bollträff så hjälper även den mjukare kärnan till och ger skjuts åt bollen. Det betyder också att det finns en viss trampolineffekt i racket och söker du en modell utan en sådan effekt bör du kolla på ett annat racket.

Defensivt

Det är inte i försvaret som Art Quad Diamond har sina starkaste sidor, men för att vara ett diamantformat padelracket så är det hyfsat kompetent i defensiven. Sweet spoten på racket är ganska stor och det gör det lättare att komma rätt i bollträffen under pressade lägen.

Vidare ger den mjukare uppbyggnaden i racket både god kontroll och känsla i slagen och gör att det är enkelt att få till fina lobbar med bra längd.

Andra egenskaper

Träffytan på Stiga Art Quad Diamond är försedd med teknologin Power Grip, vilket är en ruggad yta som består av små punkter. Detta hjälper till att ge extra grepp och effekt i bollträffen.

För vem passar Stiga Art Quad Diamond 2022?

Stiga Art Quad Diamond passar för en bred skara spelare, alltifrån motionärer som vill testa på ett att spela med diamantform till erfarna spelare som vill ha en offensiv modell som samtidigt är skonsam och ger komfort i bollträffen.

Hitta bästa pris för Stiga Art Quad Diamond 2022 hos:

Stiga Arc 2 Recension

Stiga Arc 2 2022 test, guide och recension. Detta runda kontrollracket är framtagen för padelspelaren som gillar att placera bollar. Lämpligt för både nybörjare, motionärer och avancerade spelare.
Stiga Arc 2 review, recension och test. Denna runda kontrollracket erbjuder hög komfort och härlig kontroll i alla slag. Lämpligt för både nybörjare, motionärer och avancerade spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Stiga Arc 2 för padelracket?

Detta är en vidareutveckling av föregående års populära modell Stiga Arc, som har uppdaterats på ett par punkter. Vilka är då dessa? Jo, dels har skaftet förlängts något för att man lättare ska kunna slå tvåhandsfattad backhand. Vidare har träffytan fått ett tunt lager kolfiber för gör den styvare och mer slitstark, dessutom är ytan numera ruggad för mer skruv på bollen.

I övrigt är Arc 2 sig likt sin föregångare, det är ett rundformat padelracket med låg balans och en stor centrerad sweet spot. Vikten ligger inom intervallet 365 +/- 10 gram, vilket är standard.

Ramen består av ett vridstyvt kolfiber och träffytan är uppbyggd av flera lager glasfiber samt det tunna lagret kolfiber ovanpå. Inuti racket finns en mjuk kärna av materialet Hypersoft Foam, som är samma material som vi hittar inuti Art Quad Diamond.

Offensivt

I det offensiva spelet så ligger styrkan hos Arc 2 främst i placeringar och kontrollen i slagen. För att vinna mot dina motståndare bör du främst satsa på att spela bort dom med välplacerade bandejas och viboras, snarare än att smasha bort dem.

Det här padelracket ger dig möjligheten att slå färre felslag och således mindre chans att ge bort gratispoäng till dina motståndare. Låt helt enkelt dem stå för misstagen i matchen!

Defensivt

Defensivt så är Stiga Arc 2 ett mycket kompetent padelracket där den runda formen och stora sweet spoten erbjuder stor felmarginal, medan den låga balansen gör racket smidigt och lättmanövrerad.

I pressade lägen gör även det mjukare materialet i racket att bollen får bra fart även vid lösare träffar, vilket är perfekt när man behöver gräva djupt nere i hörnet.

Andra egenskaper

På träffytan finns ett ruggat mönster som Stiga kallar för Power Grip och som består av punkter. Detta hjälper till att få mer grepp i bollen och ger mer skruv vid slicade slag.

För vem passar Stiga Arc 2 2022?

Stiga Arc 2 passar för dig som söker ett lättspelat padelracket och som prioriterar kontroll framför kraft. Det lämpar sig för både nyare spelare samt motionärer och har du problem med tennisarmbåge/padelarmbåge är det här ett utmärkt val som nästan garanterat kommer att lindra din armbåge.

Hitta bästa pris för Stiga Arc 2 2022 hos:

Stiga Act Recension

Stiga Act Grön recension, test och betyg. Ett riktigt bra nybörjarracket för padelspelare som precis börjat spela. Skonsamt och förlåtande.
Stiga Act test och recension - Denna modellen är perfekt för nybörjaren, det är lättspelat, förlåtande och prisvärt.
Stiga Act 2022 recension och test - Utmärkt nybörjarmodell i snygg design av rosa och vitt.
Stiga padelrack 2022 tester och recensioner. Med denna modellen får nybörjaren ett lättspelat och förlåtande racket som är skonsamt och roligt att spela med.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Stiga Act för padelracket?

Act är ett helt nytt padelracket från Stiga som är framtaget för nybörjare inom padel. Med sin runda form, låga balans (vikten nära handtaget) och stora centrerade sweet spot så är det en lättspelad modell som du kan utvecklas med.

Racket består av en ram i ett slitstarkt och hållbart kolfiber och träffytan är uppbyggd av glasfiber samt ett tunt lager kolfiber. Inuti racket hittar vi den mjuka kärna Soft Foam.

Till skillnad mot ovan syskon så har Act fått en något lättare vikt på 355 +/- 10 gram. Det gör racket smidigare att hantera och skonsammare mot armbåge.

Offensivt

Act saknar en hel del kraft i slagen på grund av sin kombination av form, balans, material och vikt. Däremot erbjuds du fin kontroll och känsla i slagen, med möjligheter till bra placeringar av dina slag. Det här är med andra ord inte racket att slå avgörande overhead-smashar med, utan spela tålmodigt och främst fokusera på att lära sig alla grundslagen.

Defensivt

I defensiven är Stiga Act en hjälpsam vän som är både lätthanterad och smidig att förflytta. Du får hjälp med farten i trängda lägen och den runda formen och stora sweet spoten gör att det finns utrymme för att få en och annan felträff men ändå få över bollen till motståndarna.

Andra egenskaper

Stiga Act kommer i fyra snygga designer att välja på, perfekt för den som vill ha en färg man själv tycker om.

För vem passar Stiga Act 2022?

Stiga Act är ett padelracket för nybörjare och motionärer som söker ett lättspelat och skonsamt racket. Det är en utmärkt modell för dig som vill spela en kontrollinriktad padel och som hellre satsar på att hålla bollen i spel snarare än att försöka avgöra varje boll.

Hitta bästa pris för Stiga Act 2022 hos:

Om Stiga Padel

Stiga grundades redan 1934 och är för många svenskar ett välkänt märke med produkter som bordshockeyspel, pingisrack och gräsklippare.

Numera återfinns sportavdelningen under ett eget bolag som heter Stiga Sports AB, som dock verkar under samma varumärke. Här ingår exempelvis Stigas pingisrack och padelrack.

I slutet av 2019 släppte Stiga sin första kollektion av padelrack och de har valt att fokusera på hög kontroll och känsla tillsammans med en avskalad och skandinavisk design.

Aktuell Rea på Stiga Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller