Babolats Veron-serie 2022

Recension, guide & jämförelse av nya Veron Technical, Air & Counter

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Söker du information om Babolat Veron 2023? Hitta vår artikel med recensioner här nedan.

Innehåll i artikeln

Introduktion till Babolats Veron-serie 2022

Den franska racketjätten Babolat har släppt 2022 års version av förra årets omåttligt populära Veron-serie. De tre Veron-modellerna är primärt framtagna för motionärer och medelspelare och jämfört med Babolats toppserie Viper så är Veron mer lättspelade och passar betydligt fler padelspelare.

Om vi ska ta och titta på skillnaderna mellan Veron och Viper, vad skiljer dem åt egentligen? Jo det finns två stora skillnader och de är:

  • Alla tre Veron-modellerna har materialet Carbon Flex i träffytan, vilket är en mix mellan ett styvt kolfiber och mjukt glasfiber. Viper-seriens träffytor är utrustade helt i styva kolfiber-material.
  • Den andra stora skillnaden är att Veron-modellerna har en mjukare kärna, Babolats svarta EVA-kärna, jämfört med Viper-serien som har Babolats styvare X-EVA kärna.

Tack vare ovan så är Veron-serien mer förlåtande vid felträffar och man behöver inte vara lika duktig tekniskt för att få fart i bollen.

Nu tar vi och kikar in modellerna ur Veron-serie!

Babolat Veron Technical 2022 Recension

Babolat Veron Technical 2022 test, recension och review. Detta är en offensiv och fartfylld modell, som passar för spelaren som vill ha ett skonsamt diamantformat padelracket.
Babolat Veron Technical 2022 recension. guide och test. Denna bilden visar en överblick över Veron Technical 2022 och dess styrkor och egenskaper.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Veron Technical 2022 för padelracket?

Veron Technical är en lite mjukare och mer lättspelad variant av Babolats hårda toppmodell Viper Technical. Likt sitt syskon så är även detta ett diamantformat racket med en topptung balans (hög balans) och är framtaget för padelspelaren som tycker om att spela aggressivt och gärna avgör bollarna.

Vågen visar på ca 365 gram för den här modellen och sweet spoten hittar vi en bit ovanför mitten på racket.

Veron Technical är uppbyggd av en slitstark kolfiberram tillsammans med Babolats Black EVA-kärna. Vidare så består slagytan av Carbon Flex, som är en mix mellan kolfiber och glasfiber, där man får en fin kombination av de båda materialens egenskaper. Kolfibret ger en distinkt bollträff i hårda slag och glasfibret hjälper till med farten i lösare slag.

Ovanpå träffytan finns ett räfflat mönster som Babolat valt att kalla 3D Spin, vilket hjälper till att få ännu mer grepp om bollen i de slicade slagen och genererar extra skruv.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Veron Technical har sina främsta styrkor. Tack vare sin diamantform och höga balans kan generera snabba svinghastigheter och fartfyllda slag. Den räfflade ytan hjälper till att sätta svårlästa skruvar för motståndarna i slag som bandejas och stoppbollar.

Framme vid nät och i volleyspelet erbjuds en fin känsla i slagen och den trampolineffekten är relativt liten, vilket gör det möjligt att dämpa motståndarnas bollar på ett effektivt sätt.

Defensiven

I den bakre delen av banan kan Veron Technical vara lite svårhanterad med sin form och tyngdpunkt, det gäller att jobba rätt inför varje bollträff. Dock ska sägas att för att vara ett diamantformat racket så erbjuder Veron Technical en hyfsad sweet spot, vilket underlättar i defensiven.

I lobbarna och grundslagen ges viss hjälp med farten, men det gäller det att slå igenom slagen ordentligt för att inte bli för kort.

Andra egenskaper

Babolat har försett Veron Technical med teknologin HPS, som står för Hole Pattern System. Det innebär att padelrackets hål har borrats på ett specifikt sätt för att matcha formen och sweet spoten, vilket ökar effekten i slagen.

Dessutom återfinns även teknologin Vibrasorb System i racket, som är ett vibrationsdämpande system i rackethalsen. Det hjälper till att göra bollträffen mer skonsam och bekvämare.

För vem passar Babolat Veron Technical 2022?

Det är ett padelracket för dig som vill ha en offensiv och fartfylld modell tillsammans med en del kontroll. Nivåmässigt rekommenderar vi det för medelspelare och motionärer.

Hitta bästa pris för Babolat Veron Technical 2022 hos:

Babolat Veron Air 2022 Recension

Babolat Veron Air 2022 test, recension och review. Detta droppformade padelracket har en låg och smidig vikt vilket gör racket lättmanövrerat och enkelt att hantera. Det är allround och mångsidigt och populär modell.
Babolat Veron Air 2022 recension, test och review. Denna populära modell passar utmärkt för motionärer och medelspelare som vill ha ett allround padelracket med låg vikt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Veron Air 2022 för padelracket?

Babolat Veron Air 2022 är en lite mjukare och mer lättspelad version av det hårda padelracket Babolat Viper 2022. Likt sitt syskon så är Veron Air hybridformat (droppformat) och har en medelbalanserad tyngdpunkt.

Sweet spoten är relativt stor och sitter strax ovanför mitten på slagytan. Rackets form och balans ger det fina allroundegenskaper med en bra mix av både fart och kontroll.

Veron Airs vikt är något lägre än Veron Technical och Veron Counter, vilket även namnet Air syftar till. Denna modellen väger 355 gram jämfört med Technical och Counter som väger 365 gram.

Ramen är uppbyggd helt i slittåligt kolfiber och inuti racket så hittar vi Babolats Black EVA-kärna. Slagytan består av Carbon Flex, som är en mix mellan kolfiber och glasfiber och ovanpå ytan finns Babolats 3D Spin-teknologi, vilket är ett räfflad mönster som ger extra skruv på bollarna.

Offensiven

Veron Airs medelbalans och lägre vikt gör den smidig att hantera och innebär att man snabbt kan vara redo inför motståndarnas nästa slag. Tack vare detta är racket ett giftigt vapen framme vid nät och i volleyspelet. Motståndarnas bollar dämpas även effektivt då trampolineffekten är liten.

Vid hårdare slag och i overheadspelet så svarar Veron Air med bra fart, den lite lättare vikten gör dock att det saknas lite tyngd bakom slagen.

Defensiven

I det defensiva spelet så är Veron Air ett pålitligt och stabilt padelracket. Den smidiga manövreringen av racket gör det enklare att komma rätt till bollträffen i trängda lägen. Sweet spoten är hyfsat stor och vid sämre träffar så går det ändå att få iväg bollen med god fart.

Med sina mångsidiga egenskaper så är Veron Air starkt i båda låga grundslag, känsliga lobbar eller chiquitas (droppbollar nära nät).

Andra egenskaper

Veron Air 2022 är utrustad med Babolats teknologi Hole Pattern System, eller HPS-Technology som det även kallas. Det betyder att borrhålen i padelracket har anpassats efter rackets form och sweet spot, för att generera ännu mer effekt i slagen.

För att minimera vibrationer och ge mer komfort i slagen så är även Veron Air utrustat med Vibrasorb System, detta är en vibrationsdämpande teknologi som skonar armbåge och resten av armen.

För vem passar Babolat Veron Air 2022?

Veron Air är ett utmärkt padelracket att växa och utvecklas med för motionären och medelspelaren att växa. Den smidiga vikten och allroundegenskaperna gör det till ett racket att lita på överallt på banan.

Hitta bästa pris för Babolat Veron Air 2022 hos:

Babolat Veron Counter 2022 Recension

Babolat Veron Counter 2022 recension, test och review. Denna rundformade modell har en hög balans, vilket ger det bra med fart och fin kontroll. Ett populärt val hos många padelspelare.
Babolat Veron Counter 2022 test, recension och review. Det här är en defensiv modell med starka kontringsegenskaper. En rolig modell för den defensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Babolat Veron Counter 2022 för padelracket?

Veron Counter är ett runt padelracket med en hög balans, vilket är en ovanlig kombination då runda modeller vanligtvis har en låg balans eller i vissa fall en medelbalans. Anledningen till denna kombinationen sitter i namnet, Counter. Det är en modell som är gjord för att stå emot motståndarnas slag och kontra tillbaka effektivt med.

Sweet spoten (den optimala träffytan) är stor och återfinns i mitten av slagytan, vilket gör det lätt att komma rätt i bollträffen. Vidare är racket uppbyggt av slitstarkt och vridstyvt kolfiber i ramen tillsammans med Babolat Black EVA-kärna innan skalet.

Träffytan är uppbyggt av Carbon Flex, som är en mix av kolfiber och glasfiber och ovanpå ytan finns teknologin 3D Spin, som är ett räfflat mönster för extra effekt i slicade slag. Vikten på Veron Counter landar på ca. 365 gram.

Offensiven

I regel så är det inte i offensiven som runda modeller har sina främsta styrkor. Tack vare den höga balansen så erbjuder dock Veron Counter möjligheten att arbeta upp en hög svinghastighet som resulterar i bra med fart i de hårda slagen.

I nätspelet och volley är det en stark partner som med sin stora sweet spot och distinkta bollträff ger både känsla och kraft i slagen.

Defensiven

Babolat Veron Counter är ett starkt padelracket i defensiven som erbjuder möjligheten att försvara bra och smälla på tillbaka när tillfälle ges. De låga grundslagen går att sätta hög fart i som är tufft för motståndarna att parera. Även känsliga slag som lobbar och droppbollar har en fin känsla.

Rackets höga balans kan göra att det upplevs lite svårmanövrerat i vissa lägen när bollen ska grävas upp. Vi tycker dock att det är en vanesak som man snabbt kommer in i.

Andra egenskaper

Likt Technical och Air så har Veron Counter även försetts med Hole Pattern System, teknologin som innebär att hålen i padelracket har anpassats efter formen och sweetspoten. Detta ger en ökad effekt i alla slagen.

Vidare så är Veron Counter även utrustat med det vibrationsdämpande systemet Vibrasorb  System ovanför handtaget, detta reducerar påfrestande vibrationer och ger en ökad komfort i slagen.

För vem passar Babolat Veron Counter 2022?

Det är ett padelracket för dig som gillar att spela defensivt och kontrollerat, men som även vill kunna smälla på när tillfälle ges. Nivåmässigt rekommenderar vi denna modellen för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Babolat Veron Counter 2022 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag grundat redan 1875, då med fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Inte förrän 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller