Dunlop Padelrackets 2021

Genomgång av deras spännande racketnyheter

Dunlop är ett märke som flyger lite under radarn inom padel för många. Framförallt är det ett välkänt och anrikt tennismärke med lång historia, men även i padelvärlden har de funnits med länge och varit pionjärer inom flera områden.

2021 års upplaga av padelrackets från Dunlop med serien Aero-Star i spetsen ser riktigt spännande ut tycker vi. Dunlop använder sig av påkostade materialval och intressanta teknologier som ger padelracken trevliga egenskaper i spelet.

Vi kommer dels att gå igenom de fyra rödsvarta modellerna i serien Aero-Star, för att reda ut vem de passar och vad som utmärker varje modell. Vi kommer även att gå igenom de lite enklare modellerna Boost och Rocket. 

Vi tar och dyker ner! 

Innehåll i artikeln

Dunlop Aero-Star Pro 2021 är ett hybridformat padelracket gjort för kraftfulla slag. Används av proffset och WPT-spelare Ramiro Moyano.

Dunlop Aero-Star Pro 2021

Aero-Star Pro är Dunlops flaggskepp och toppmodell för 2021. Det är ett offensivt racket som lämpar sig för lite mer erfarna spelare. På WPT används denna modellen av proffset Ramiro Moyano.

Formen på Aero-Star Pro är en hybrid mellan dropp och diamant och balansen är topptung. Det ger möjlighet till kraftfulla slag, samtidigt som det finns en del kontroll.

Den påkostade träffytan är uppbyggd i Super-premium 12K kolfiber och förstärkt med ett finare japanskt kolfiber. Det ger en optimal mix av kraft, hållbarhet och stabilitet i racket.

Inuti Aero-Star Pro hittar vi en medelhård kärna av materialet Pro EVA, som i kombination med den styva träffytan ger en riktigt bra och responsiv bollträff.

I rackethjärtat har Dunlop försett Aero-Star Pro med teknologin TriClamp (de tre röda markeringarna på varsin sida). Detta för att göra racket lite mer fast och minska luftmotståndet, vilket resulterar i snabbare svingar och renare bollträffar.

Ytterligare teknologier:

  • Ultra Grip – En ruggad träffyta för mer spin i de slicade slagen.
  • Power Holes – Speciell placering på borrhålen för att uppnå mer kraft i slagen.
  • Fabriksmonterat ramskydd

Hitta bästa pris för Dunlop Aero-Star Pro 2021 hos
Racketspecialisten

Dunlop Aero-Star 2021

Aero-Star är på många sätt likt sitt syskon ovan. De skillnader som finns är att denna modellen är lite lättare och väger 365 gram mot Pros 370 gram. Dessutom har detta racket en medelbalans.

Det gör Aero-Star lite mer lättspelad och enklare att hantera i defensiven med snäppet bättre kontroll. Mer åt allroundhållet helt enkelt.

Annars är det samma racket. Formen är en hybrid mellan dropp och diamant och träffytan är uppbyggd i Superpremium 12K kolfiber, med förstärkning av högkvalitativt japanskt kolfiber.

I racket finns den medelhårda kärnan Pro EVA som tillsammans med den relativt styva träffytan gör att man behöver arbeta igenom slagen ordentligt för att få bra svar från racket.

Även Aero-Star har försetts med teknologin Tri-Clamp i rackethjärtat. För att ge det en mer solid känsla i slagen och minskat luftmotstånd.

Andra teknologier:

  • Power Holes – Borrhålens speciella placeringar ger mer kraft i slagen.
  • Ultra Grip – En räfflad träffyta för extra bett i slagen.
  • Ramskydd förmonterat från fabrik.
Dunlop Aero-Star 2021 är ett padelracket med hybridform och medelbalans. Erbjuder fart och kontroll i en skön mix.

Hitta bästa pris för Dunlop Aero-Star 2021 hos
Racketspecialisten & PadelXpert

Dunlop Aero-Star Lite 2021 är ett padelracket med en hybridform och medelbalans. Vikten är låga 350 gram och kärnan är mjuk för en mer skonsam och förlåtande träff.

Dunlop Aero-Star Lite 2021

Med sina ca. 350 gram är Aero-Star Lite det lättaste racket i familjen Aero-Star och en väldigt lätthanterad kompis på padelbanan. Passande för en bred skara spelare från motionär till toppspelare.

Till skillnad från sina syskon Aero-Star Pro och Aero-Star så har denna modellen en mjuk kärna med Ultra Soft foam. Det ger en lite mer skonsam och förlåtande träff.

Träffytan är samma påkostade Super-premium 12K kolfiber med förstärkning av japanskt kolfiber.

Kombinationen mellan träffytan och kärnan gör racket utmärkt om man har lite bekymmer med armbågen, men samtidigt vill en något styvare modell. Det blir inte samma typ av svampiga bollträff som det lätt kan bli med ett glasfiberracket och mjuk kärna. 

Aero-Star Lite har även utrustats med Dunlops teknologi Tri-Clamp, för stabilare och snabbare svingar.

Ytterligare teknologier:

  • Ultra Grip – En ruggad träffyta med räfflat mönster, för att ge mer spin i bollarna.
  • Fabriksmonterat ramskydd.
  • Power Holes – Speciellt placerade borrhål för optimal kraft i slagen.

Hitta bästa pris för Dunlop Aero-Star Lite 2021 hos
PadelXpert

Dunlop Aero-Star Team 2021

Av de fyra racken i familjen Aero-Star så är Team den mest lättspelade modellen och den som är allra lämpligast för nybörjare och motionärer.

Med en slät träffyta i japanskt 1K kolfiber så blir bollträffen skonsammare och mer förlåtande med detta racket jämfört med syskonen.

Kärnan är den medelhårda Pro EVA, vilket medför att det går att generera bra med fart. Vidare har racket en standardvikt på 365 gram och en medelbalans som gör att det ligger jämnt och bra i handen.

Även Aero-Star Team har försetts med teknologin Tri-Clamp i rackethjärtat, för att stabilisera racket och gör det mer solid. Dessutom minskas luftmotståndet, vilket ger snabbare svingar.

Borrhålen har också placerats med ett speciellt mönster för att optimera farten i slagen.

Ett prisvärt racket för motionären att utvecklas ännu mer med!

Padelracket Dunlop Aero-Star Team 2021 är ett lättspelat racket med förstklassiga materialval. Hybridform mellan dropp och diamant för kraft och kontroll.

Hitta bästa pris för Dunlop Aero-Star Team 2021 hos
Racketspecialisten

Dunlop Boost Control 2.0 2021 är ett runt padelracket med utmärkt kontroll och låg vikt. Perfekt för nybörjaren eller motionären.

Dunlop Boost Control 2.0 2021

Boost Control är ett lättspelat racket framtaget för nybörjare och motionärer som söker hög kontroll i sina slag. Perfekt för dig som gärna vinner duellerna genom välplacerade bollar.

För att ge Boost Control en bra spelkänsla och låg vikt så har Dunlop valt att använda de två lätta materialen grafit och aerogel i ramen. Vikten landar på ca. 355 gram.

Vidare är formen rund med en stor centrerad sweet spot och balansen är jämnt fördelad.

Glasfiberytan och den mjuka kärnan Ultra Soft agerar skonsamt och förlåtande i bollträffen och hjälper till med farten vid lösare slag.

Ett riktigt trevligt och prisvärt kontrollracket tycker vi!

Hitta bästa pris för Dunlop Boost Control 2.0 2021 hos
Racketspecialisten

Dunlop Boost Power 2.0 2021

Boost Power är ett mer allroundracket än sitt ovan syskon, detta passar nybörjare och motionärer som vill ha lite mer kraft i slagen.

Även Boost Powers ram är uppbyggd med grafit och aerogel, men racket har fått en något högre vikt (365 gram) än Boost Control för att erbjuda mer tyngd bakom slagen.

Den andra skillnaden mot Boost Control är att detta racket har en hybridform mellan rund och dropp, som flyttar upp sweet spoten lite och genererar mer fart i bollträffen.

Den släta glasfiberytan och medelhårda Pro EVAkärnan bidrar till precisa och skonsamma slag som ger fart även vid sämre träffar.

Ett bra racket för alla typer av situationer på padelbanan!

Dunlop Boost Power 2021 är ett hybridformat padelracket med fina allroundegenskaper. För motionärer och nybörjare.

Hitta bästa pris för Dunlop Boost Power 2.0 2021 hos
Racketspecialisten

Dunlop Rocket 2021 är ett bra instegsracket med förlåtande och skonsamma egenskaper som gör att man snabbt kommer in i padelspelet.

Dunlop Rocket 2021

Rocket är en riktigt prisvärd instegsmodell från Dunlop som passar perfekt för nya spelare inom padel.

Formen är rund med en stor sweet spot i mitten, vilket gör att racket agerar förlåtande vid träffar ut mot kanterna av racket.

För att göra Rocket lite lättare och öka hållbarheten så har Dunlop använt grafit i ramen. Vikten är på ca. 360 gram.

Inuti racket hittar vi den medelhårda kärnan Pro EVA som i kombination med den mjuka glasfiberytan ger skonsamma och bra bollträffar.

Ett racket som snabbt hjälper dig att bli bättre. Finns förutom i denna gröna designen även i ett rött utförande.

Hitta bästa pris för Dunlop Rocket 2021 hos
Racketspecialisten

Dunlop som märke grundades redan 1889 och det är ursprungligen en däcktillverkare. I början av 1900-talet började man även att utveckla sportutrustning till golf och tennis.

Padelutrustning har Dunlop tillverkat i mer än 25 år och de var bland annat först med att använda en diamantform och hybridform på racken. Dessutom tog man fram den första renodlade padelbollen.

På World Padel Tour används Dunlop av bland annat Ramiro MoyanoJuani Mieres & Teresa Navarro.