Ares padelrackets 2021

Prisvärda spanska spadar

Årets kollektion från det spanska märket Ares bjuder på flera spännande padelrackets med alltifrån defensiva till offensiva rackets.

Ares tillhör Vibor-A’s familj och tillverkas i samma fabrik, som är känd för sina högkvalitativa och handgjorda padelrackets. Ares är något enklare modeller utan en massa extra teknologier och har därför försetts med en något lägre prislapp.

Vi tycker framförallt att Ares padelrackets är riktigt bra val för motionärer och medelspelare, då de erbjuder fina egenskaper, bra materialval och mycket rack för pengarna.

Innehåll i artikeln

Ares Darkness 2021 är ett diamantformat padelracket som erbjuder riktigt bra med fart i slagen, samtidigt som den mjuka kärnan gör den defensivt skön att spela med.

Ares Darkness 2021

Darkness är det kraftfullaste padelracket ur Ares kollektion för 2021 och en av två toppmodeller. Den riktar sig till offensiva spelare som gärna avgör med en smash ut ur buren.

Formen på racket är diamant och balansen är hög. Det innebär att sweet spoten är lite mindre och sitter en bit upp, samt att racket är topptungt. Du bör därför vara tekniskt ganska duktig för att få till de bästa träffarna.

Ramen och träffytan är uppbyggd med en påkostad mix av dubbla rör kevlar och 3K kolfiber som ger en relativt styv yta med en riktigt trevlig och fartfylld bollträff.

Kärnan i racket är skonsamt mjuk och hjälper till att generera fart i defensiva lobbar och i trängda lägen.

För att erbjuda den extra spinnen på bollen så har Darkness en ruggad yta som påminner om sandpapper.

Ares Spear 2021

Spear är den andra toppmodellen ur Ares kollektion 2021.  Det är droppformat med en medelbalanserad vikt, vilket innebär att den erbjuder en riktigt bra mix mellan fart och kontroll.

Racket lämpar sig för allroundspelaren som gärna anpassar sitt spel efter matchen som spelas. Vi skulle även rekommendera detta racket för någon som kommer från runda padelrack och vill testa på droppformen.

Ramen är uppbyggd med dubbla rör av kevlar och träffytan består av 3K kolfiber. Det gör rackets konstruktion styv och ger dig en hög precision och fart i slagen.

Träffytan är dessutom ruggad och liknar sandpapper, detta ger dig extra spinn i de slicade slag.

Inuti Spear finns en mjuk kärna som agerar skonsamt och ger komfort i slagen, samtidigt som den hjälper till att generera fart i trängda lägen.

Hitta bästa pris för Ares Spear 2021 hos
Racketspecialisten

Ares Gourmet Edition 2021 är ett droppformat padelracket med medelbalans och erbjuder därför en kombination av fart och kontroll. Den styva träffytan och mjuka kärnan ger kraft och precision i slagen.

Ares Gourmet Edition 2021

Precis som Spear så är Gourmet ett droppformat allroundracket med en medelbalans, som erbjuder en riktigt trevlig kombination av kraft och kontroll i slagen.

Skillnaderna mot sitt syskon ovanför är att detta racket kommer med en styvare träffytan i 12K kolfiber och en ruggad yta som är lite grövre i strukturen.

Det gör att Gourmet kan vara lite mer svårspelat, men med mer precision och kraft i de hårda slagen.

Den mjuka kärna hjälper till att ge mer komfort i slagen bakom den styva ytan och ser till att generera en del fart i de lösa bollträffarna.

Ares Shield 2021

Ares Shield är ett padelracket som erbjuder en förstklassig kontroll och precision i slagen. Det riktar sig framförallt till defensiva spelare som gärna spelar lugnt och behärskat.

Formen på racket är runt, vilket ger en stor sweet spot i mitten och gör det lätt att komma rätt i träffen. Vidare gör den låga balansen att racket känns lätthanterat och smidigt att manövrera.

Shield är uppbyggd med dubbla rör kevlar i ramen samt 12K kolfiber i träffytan, det ger en styv konstruktion som svarar utmärkt i hårdare slag.

Träffytan har även försetts med en ruggad struktur som ger bollen extra spin vid slicade slag.

Den mjuka kärnan ger dig bra med komfort i slagen och är till hjälp vid trängda lägen.

Ares Shield 2021 är ett rundformat padelracket med låg balans som erbjuder en förstklassig kontroll på banan. Defensivt starkt och ett giftigt vapen framme vid nät.

Hitta bästa pris för Ares Shield 2021 hos
Racketspecialisten

Ares Arrow 2021 är ett lättspelat droppformat padelracket som passar utmärkt för motionären som vill ta nästa steg i sin utveckling.

Ares Arrow 2021

Ares Arrow är ett allroundracket som liknar Spear-modellen på många sätt, det som skiljer dem åt är dels att Arrow har en räfflad träffyta som påminner om just pilar, jämfört med Spear som har en sandpappersliknande yta.

Dessutom har denna modellen ett rör kevlar i ramen jämfört med Spears dubbla rör. Det gör Arrow lite mer lättspelad med en något mjukare träffbild.

Arrow besitter en droppform med en medelbalanserad vikt, vilket gör den stark i både offensiven och defensiven. Vidare är träffytan av 3K kolfiber som ger fin precision och fart i slagen.

Den mjuka kärna agerar skonsamt och ger bra med komfort i slagen och levererar lättillgänglig fart när du är trängd.

Vi skulle rekommendera Arrow för motionären som vill utveckla hela sitt spel. Ett bra steg upp från nybörjarracken helt enkelt.

Hitta bästa pris för Ares Arrow 2021 hos
Racketspecialisten Oncourt

Ares Nymph 2021

Ares Nymph är en lättare variant av Arrow och är tack vare det mycket smidig att manövrera på padelbanan.

I övrigt är de lika, så Nymph har med andra ord också en droppform kombinerat med en medelbalanserad vikt. Det ger racket både fart och kontroll i slagen.

Träffytan är ruggad med ett räfflat mönster och ser till att det blir en härlig skruv på bollen vid bandejas och viboras.

Rackets mjuka kärna är skonsam mot din arm och genererar bra med fart även vid lösa bollträffar.

Hitta bästa pris för Ares Nymph 2021 hos
 Oncourt Racketspecialisten

Ares är ett systermärke till Vibor-A och tillverkas för hand på samma fabrik utanför Madrid. Ares ska vara ett prisvärt komplement med bra materialval och hög kvalité till en rimlig peng helt enkelt.