Slazenger Padelrackets 2022

Premiummodeller av hög kvalité

Aktuella Erbjudanden på Slazenger Padelrack

15% rabatt på Slazenger

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Det anrika och smått legendariska tennismärket Slazenger har åter gjort entré i padelvärlden.

Varför säger vi “åter?” Jo, Slazenger var faktiskt en av de första tillverkarna av padelracketar och de var med redan på den tiden då padelracketar gjordes i trä. Nu är de återigen tillbaka med lite andra material i racken!

Slazenger som märke grundades redan 1881 och med sina tennisbollar har de varit Wimbledons bollpartner ända sedan 1902, vilket är det längsta obrutna sponsorskapet i all sporthistoria.

Slazenger Challenge No.1 recension - Ett otroligt snyggt padelracket av hög kvalité, som passar den offensiva spelaren som söker fart och kraft i slagen.

Till padeln tar de nu med sig sin kunskap inom racketsport och har lanserat sju stycken padelracket med modeller för i princip alla typer av padelspelare.

Vi tar och kollar in dem individuellt och jämför skillnader sinsemellan!

Innehåll i artikeln

Slazenger Panther Series ICON recension - Detta helsvarta padelracket doftar premium rakt igenom och ser fantastiskt läckert ut. Med sin droppform och hårda uppbyggnad är det ett explosivt racket som svarar oerhört bra i smashar.

Slazenger Panther Series ICON

ICON är en av två ur Slazengers Panther Series och har försetts med en riktigt läcker design i helsvart, som matchar deras panterlogga.

Med sin droppform och medelbalans erbjuder racket både kraft och kontroll i spelet. Den stora sweet spoten sitter strax ovanför mitten och erbjuder bra möjligheter till att få rätt bollträff varje gång.

Inuti ICON så hittar vi en hård kärna medan ytan är belagd med 12K kolfiber. Denna kombinationen ger en fantastisk fart och precision i bollarna om du slår igenom slagen ordentligt.

På träffytan finns en häftig detalj, nämligen ett mönster med små svarta pantrar. Denna ruggade yta ska hjälpa till att öka greppet i bollen och ge extra skruv i slagen.

Då Slazenger Panthers Series ICON är ett styvt padelracket så rekommenderar vi den för mer erfarna spelare runt medel och avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Slazenger Panther Series Icon hos
RacketspecialistenOncourt & Nordic Padel 

Slazenger Panther Series EPIC

EPIC är den andra toppmodellen ur Panther Series från Slazenger och har precis som ovan syskon försetts med en otroligt snygg design i helsvart, likt deras panterlogga. 

Denna modellen kommer med en rund form och en medelbalans. Den stora sweet spoten är centrerad och lätt att träffa.

Kärnan är uppbyggd med ett hårt EVA-skum och träffytan består av 12K kolfiber. Tack vare detta kan EPIC leverera en fantastisk fart och respons i slagen. Dessutom är det ett giftigt vapen framme vid nät som dämpar motståndarnas hårda slag effektivt.

Helt enkelt ett perfekt racket för dig som tröttnat på trampolineffekten i ditt gamla rack och vill ha en styv modell med kraft och precision i slagen.

Även träffytan på EPIC är ruggad och försedd med ett mönster av pantrar som hjälper till att sätta extra skruv på bollarna.

Vi rekommenderar Slazenger Panther Series EPIC för medelspelare och avancerade spelare, som vill ha ett kraftfullt kontrollracket att styra farten själv med.

Slazenger Panther Series EPIC recension, test, review, omdöme - Detta fruktansvärt snygga helsvarta padelracket erbjuder en fantastisk kontroll tack vare materialvalen och formen på racket. Perfekt för spelaren som älskar att placera bollen med knivskarp precision.

Hitta bästa pris för Slazenger Panther Series Epic hos
Racketspecialisten &
 Oncourt

Slazenger Padel Challenge No.1 test, recension, review, omdöme - Med inspiration från Björn Borgs tennisracket har Challenge No.1 en häftig historia. Det relativt styva racket erbjuder både hög fart och fin kontroll i slagen.

Slazenger Challenge No.1

Med denna modellen så hyllar Slazenger vår svenska tennislegendar Björn Borg. Racket har nämligen hämtat både namn och färgkod från Björns tennisracket Challenge No.1.

Padelversionen kommer med ett hybridformat huvud och en hög balans, vilket gör det offensivt inriktat och du kan få upp en snabb svinghastighet inför slagen.

Kärnan är uppbyggd av ett medelhårt material som både svarar bra i slagen och ger viss hjälp i trängda lägen. Vidare består träffytan av ett 12K kolfiber som gör racket tåligt och ger utmärkt respons i bollträffen.

Likt övriga Slazenger padelracket så är denna modellen försedd med ett mönster av pantrar på träffytan, för att få bra grepp i bollen och den extra lilla skruven. 

Vi rekommenderar Challenge No.1 för spelare runt medel och avancerad nivå som söker ett offensivt hybridracket.

Hitta bästa pris för Slazenger Challenge No.1 Gold hos
RacketspecialistenNordic Padel & Oncourt

Slazenger Challenge No.2

Challenge No.2 är ett defensivt starkt padelracket som är designad med den något ovanliga och läckra färgen burgundy röd.

Challenge No.2 är nära besläktad med No.1 och är också utrustad med en medelhård kärna och 12K kolfiber i träffytan. En kombination som svarar riktigt bra när du smäller på i slagen, samtidigt som du får vissa hjälp i trängda situationer.

Skillnaden mot No.1 är att denna modellen är rundformad och har en medelbalans i vikten. Det innebär att du får lite mer kontroll i slagen och det är ett racket med fina defensiva egenskaper.

Precis som övriga Slazenger racket så har denna modellen den ruggade träffytan med pantrar som sätter extra spin på bollen i dina slicade slag.

Vi rekommenderar Challenge No.2 för en bred skara spelare, alltifrån avancerade och medelnivå till motionärer som vill ha ett padelrack att utmanas och växa med.

Slazenger Padel Challenge No.2 test, recension, review, omdöme - Det läcka burgundy färgade padelracket Challenge No.2 är rundformat med en stor och lätträffad sweet spot. Defensivt starkt med hög kontroll.

Hitta bästa pris för Slazenger Challenge No.2 Red hos
OncourtNordic Padel & TennisShopen

Slazenger Padel Challenge No.3 test, betyg, review, recension - Detta är modellen för dig som söker ett relativt lättspelat padelracket med hög kvalité, perfekt för medelspelare eller motionärer att utvecklas med.

Slazenger Challenge No.3

Det tredje racket i Slazengers Challenge-serie är det svarta och guldfärgade No.3. Med sin runda form och medelbalans är det ett kontrollinriktat padelracket, med stor centrerad sweet spot.

Till skillnad mot No.2 så har denna modellen en träffyta av 6K kolfiber, som gör den något mer lättspelad och inte lika styv. Inuti racket hittar vi samma medelhårda kärna, som erbjuder kraft och precision.

För att ge dig en extra skruv på bollen i slicade slag så finns ett ruggat mönster av pantrar på träffytan.

Vi rekommenderar No.3 främst för motionärer och medelspelare, som söker ett defensivt starkt och placeringssäkert padelracket som även går att smälla på med.

Hitta bästa pris för Slazenger Challenge No.3 hos
RacketspecialistenOncourt & TennisShopen

Slazenger Challenge No.4

Det fjärde och sista racket i Challenge-serien är det vita No.4, som har fått en lägre vikt på ca. 350 gram jämfört med 360-375 gram som syskonen ovan väger.

Tittar vi på konstruktionen så kommer denna modellen med en rund form kombinerat med en medelbalans och en stor centrerat sweet spot. Det gör det enkelt att få rätt bollträff vid varje slag.

Vidare består kärnan av ett mjukt och förlåtande material och träffytan av 3K kolfiber. Det innebär att racket hjälper till att generera mycket fart, samtidigt som det finns en del kraft att hämta i de hårdare slagen.

Den skonsamma uppbyggnaden gör att detta är riktigt bra val av padelracket för dig som har problem med armbågen.

Värt att nämna är att träffytan även har det häftiga pantermönstret som hjälper till att sätta skruv på bollen i de slicade slagen.

Vi rekommenderar Challenge No.4 för både nybörjare, motionärer och medelspelare som söker ett lättspelat och skonsamt padelracket.

Slazenger Challenge No.4 recension, review, betyg, omdöme - Det vita och snygga padelracket Challenge No.4 har en lätt vikt och är uppbyggd av skonsamma och förlåtande material. Perfekt för padelspelaren som har problem med tennisarmbåge.

Hitta bästa pris för Slazenger Challenge No.4 hos
Racketspecialisten & Oncourt

Slazenger SLZ Light betyg, omdöme, test - Detta lätta racket väger endast 345 gram och är mycket lättspelat och skonsamt. Optimalt för nybörjare och motionärer.

Slazenger SLZ Light

SLZ Light är den mest lättspelade och skonsamma modellen i årets kollektion från Slazenger.

Det passar utmärkt för dig som inte spelat padel så länge och vill ha ett kvalitetsracket att utvecklas med.

Racket är rundformat med en låg balans och väger ca. 345 gram. Det gör det oerhört lätthanterat och smidigt i handen.

SLZ Light är uppbyggt med en förlåtande mjuk kärna och ett skonsamt glasfiber i träffytan. Det hjälper till att sätta fart på bollen även om bollträffen inte är perfekt. Träffytan har även ett pantermönster för att sätta extra skruv på bollen.

Vi rekommenderar SLZ Light för nybörjare och motionärer som vill ha ett lättspelat och snällt padelracket.

Hitta bästa pris för Slazenger SLZ Light hos
RacketspecialistenNordic Padel Oncourt

Slazenger är ett anrikt och ikoniskt tennismärke som grundades redan 1881. De har varit bollsponsor till Wimbledon ända sedan 1902.

Slazenger var även bland de första att tillverka padelracket, men la den satsningen på is. Nu är man åter tillbaka med en nystartad padelavdelning sedan 2020, som satsar på premiummodeller.

På WPT så spelar bland annat en av Italiens bästa spelare Carolina Orsi med Slazenger. I Sverige har vi Anna Åkerlund som spelar med Slazengers padelracket.

Aktuell Rea på Slazenger Padelrack

15% rabatt på Slazenger

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller