HEAD Alpha-serie 2021/2022

Vi guidar dig igenom de fem nya modellerna samt de två nya Flash-racketen

Innehåll i artikeln

HEADs kollektion för 2021/2022 av den omtyckta Alpha-serien har släppts. Med de matchande färgerna och den otroligt snygg designen ser man direkt att dessa padelrackets tillhör samma familj.

Fem modeller har presenterats, varav ett padelracket för junior/barn samt en instegsmodell. Därutöver har även de populära padelracken för nybörjare Flash och Flash Pro uppdaterats.

De droppformade padelracken i Alpha-serien präglas precis som tidigare år av hög komfort och en fantastisk känsla i slagen, samtidigt som det inte saknas fart i slagen när det behövs. Tack vare droppformen är Alpha-serien mer kontrollinriktad än systerserien Delta vars diamantracketar är mer kraftinriktade.

En teknisk nyhet i Alpha-serien till denna kollektionen som har hämtats från Delta är Graphene 360+, som vi ska gå igenom längre ner.

HEAD uppdaterar Alpha-serien och Delta-serien vartannat år, så till 2022 har Delta-serien uppdaterats, medan Alpha-serien från 2021 fortsätter i samma format under 2022. Här nedan finns den senaste överblicken över HEAD’s padelracketar 2022.

HEAD padelracketar 2022 - Här ser vi hur racketerna 2022 från HEAD klassas i form av hårdhet, och spelarnivå. En tydlig överblick och översikt.
HEAD Graphene 360 Alpha Pro 2021 är ett droppformat padelracket av högsta klass. Används av proffset Sanyo.

HEAD Graphene 360+ Alpha Pro 2021/2022

Stjärnan Sanyo Gutiérrez lättspelade toppracket. Han brukar beskrivas som en magiker på padelbanan på grund av sina känsliga handleder. Då behövs självklart ett padelracket kapabelt att matcha den känslan!

Alpha Pro är droppformat med en medelhög balans för erbjuda en riktigt bra mix mellan kontroll och fart. Träffytan är slät och gjord i en mix av kolfiber och glasfiber för en ökad kontroll.

Racket riktar sig både till avancerade spelare som motionärer som vill ha ett padelracket att växa med.

Nytt för 2021 är att tekniken Graphene 360+, en vidareutveckling av Graphene 360 som fanns i racket förra året. Det minskar vibrationerna vid bollträffen för att ge högre komfort och ett bättre slag. Dessutom ökar kontrollen i racket ytterligare ett snäpp!

Likt 2020 har även årets modell fått Power Foam, ett mjukt material som ger extra fart i slagen.

Vidare återfinns tekniken Optimized Sweet Spot på nytt i racket. Det optimerar mönstret för borrhålen efter varje enskilt racket.

Smart Bridge är en annan återvändande teknik som är placerad mellan rackhuvudet och handtaget. Det förstärker varje enskilda rackets egenskaper.

Som grädde på moset sitter ett Anti-Shock Skin på ovansidan av huvudet. Ett förstärkt skydd runt ramen som ökar hållbarheten och skyddar mot repor från golv, galler och glasväggar.

HEAD Graphene 360+ Alpha Motion 2021/2022

Alpha Motion är en lättare variant av Alpha Pro och används bland annat av världstjärnan Ariana Sánchez. Med andra ord ett absolut toppracket för damspelare och herrspelare som söker ett lättare padelracket.

Med sin droppform och medelhöga balans erbjuder racket både bra med fart och härlig kontroll i slagen. Träffytan är uppbyggd i en mix av kolfiber och glasfiber och är slät.

Nytt hos Alpha Motion för 2021 är också Graphene 360+, vidareutvecklingen av Graphene 360. Det ökar komforten och kontrollen i padelracket samt förbättrar slagen genom att reducera vibrationerna vid bollträffen.

Till skillnad mot Pro är Motion snäppet mjukare i ytskiktet och är lite enklare att hantera.

Likt Pro har även Motion begåvats med Power Foam för en utökad kraft i slagen. Borrhållen i huvudet är också optimerade genom tekniken Optimized Sweet Spot.

Vi hittar även teknikerna Smart Bridge som förstärker Motions egenskaper, samt Anti-Shock Skin som ökar rackets hållbarhet och skyddar mot repor.

HEAD Graphene 360 Alpha Motion 2021Head Graphene 360 Alpha Motion 2021 är ett padelracket för erfarna damspelare med sin droppform och medelbalans. Används av proffset Ariana Sánchez. Racket är offensivt med fina allroundegenskaper och bra kraft i slagen. Ett av de bästa padelracken för damer 2021.
HEAD Graphene 360 Alpha Elite 2021 är ett dropformat padelracket med medelbalans med mjuk kärna. Lättspelat och generar bra med fart

HEAD Graphene 360+ Alpha Elite 2021/2022

Alpha Elite är ett droppformat padelracket med medelbalans. Det är ett mjukare racket än sin storasyskon Pro och Motion och ännu mer lätthanterligt. Riktar sig främst till motionären som vill utveckla sitt spel ytterligare.

Tack vare en uppbyggnad med glasfiber på ytan och Graphene 360+ i ramen har Alpha Elite en fantastisk komfort och känsla i varje slag.

Precis som sina syskon har även Alpha Elite fått ta del av flera av Heads spännande teknologier.

  • Power Foam, för en ökad kraft i slagen,
  • Optimized Sweet Spot, för att optimera borrhålen efter rackets egenskaper.
  • Smart Bridge, för att förstärka rackets egenskaper.
  • CHIP-teknik, för en ännu större sweet spot, perfekt för den som inte alltid träffar mitt i prick.
  • Anti-Shock Skin, för att öka padelrackets hållbarhet och skydda mot repor.

HEAD Evo Sanyo 2021/2022

Förra årets populära nyhet är tillbaka! Den prisvärda instegsmodellen Evo Sanyo tillhör egentligen inte Alpha-serien, men delar ändå den snygga designen.

Padelracket erbjuder kontroll och kraft genom sin droppform och medelbalans. Evo Sanyo riktar sig till både nybörjare och medelspelare som söker ett lätthanterat padelracket att kunna slå lite hårdare med. 

Evo Sanyo erbjuder en betydligt större träffyta än Alpha Pro, Motion och Elite. Perfekt för den som inte alltid träffar rätt.

Vidare är kärnan mjuk och sweet spoten stor för att hjälpa till med både fart och träff.

Kolfiberramen har en förstärkning med hjälp av HEADs Innegra-teknik som ger ännu mer kraft och färre vibrationer i racket.

HEAD EVO Sanyo 2021 är ett droppformat och prisvärt padelracket som är ett av de bästa billiga padelracken 2021.
Head Alpha Junior Sanyo 2021 är ett riktigt bra padelracket för juniorer och barn upp till 12 år

HEAD Alpha Junior Sanyo 2021/2022

Alpha Junior Sanyo är ett juniorracket med droppform och medelbalans. Ett kraftfullt racket optimalt för juniorer upp till 12 år.

Med 320 gram i vikt är det smidigt att hantera, men ger ändå duktigt med kraft tack vare att ramprofilen fortfarande är standardmåttet 38 mm.

Alpha Junior Sanyo har en stor och förlåtande träffyta för tillfällen när man inte träffar helt rätt.

Kolfiberramen har förstärkts av HEADs teknik Innegra som reducerar vibrationer och generar mer kraft i slagen.

Precis som Alpha Pro, Motion och Elite har Alpha Junior Sanyo fått Power Foam, ett mjukt material i kärnan för extra fart.

Inbyggt i rackets topp finns även ett kolfiberskydd för att öka livslängden på racket och minska risk för skador på lack och rack.

HEAD Flash Pro 2021

Av marknadens alla padelracket kan HEAD Flash Pro 2021 vara det racket som erbjuder mest kraft per krona. Det är i alla fall ett oerhört prisvärt padelracket för den som vill slå hårt.

Inriktar sig främst till nybörjare som spelat ett tag eller för de som har erfarenhet från någon annan racketsport och vill börja spela padel.

Flash Pro 2021 är droppformat med en hög balans. Det har försetts med en extra stor träffyta samt Heads Innegra-teknik för att reducera vibrationer vid slag och ge mer kraft.

Det finns ett gäng likheter mellan HEAD Flash Pro 2021 och HEAD Evo Sanyo 2021 och det kan vara svårt att veta vad om skiljer dem åt. Förutom designen är en skillnad att Flash Pro genererar ännu mer kraft, då den har teknikerna Power Foam och Power Stabilizer. En annan skillnad är att Flash Pro har ett inbyggt ramskydd.

HEAD Flash Pro 2021 är en mer kraftfull variant av vanliga Flash. Högre balans och mer tyngd i slagen, lämpligt för nybörjare som vill spela med kraft.
HEAD Flash 2021 är ett optimalt nybörjarracket för padel. Lättspelat, prisvärt och hållbart.
Head Flash 2021 är ett perfekta padelracket att till nybörjare, stor träffyta och snygg design. Tillhör de bästa padelracken för nybörjare 2021.

HEAD Flash 2021

HEAD Flash 2021 är den nya utgåvan av den populära Flash-modellen. En instegsmodell med droppform och medelbalans och bland de bästa padelracken för nybörjare.

Det är ett allround och lätthanterligt padelracket med en extra stor träffyta. Racket erbjuder både fart och kontroll tack vare sin mjuka kärna och glasfiberyta.

Dessutom har den HEADs Innegra-teknologi och Power Foam som tillsammans minskar vibrationerna i racket och hjälper till med mer fart i slagen.

HEAD har även lagt ett inbyggt ramskydd i kolfiber på ovansidan av racket för en ökad hållbarhet.

Jämfört med Pro-modellen har vanliga Flash:

  • Lite lägre vikt
  • Medelbalans i stället för en hög balans.
  • Genererar inte lika mycket kraft, saknar exempelvis tekniken Power Stabilizer.

Ovan tre punkter gör vanliga Flash 2021 till ett lämpligare padelracket för helt nya spelare. Medan Flash Pro 2021 lämpar sig för de som spelat ett litet tag eller kommer från en annan racketsport.

Förutom färgen finns det inga skillnader mellan det rosa och gröna HEAD Flash.

HEAD är idag ett österrikiskt företag som grundades 1950 i USA. De tillverkar huvudsakligen produkter till racketsporter, vintersporter samt vattensporter. HEAD har länge varit en av de största tennistillverkarna och bland annat Novak Djokovic spelar med deras rackets.

Första padelracket lanserades 2010 och därefter har HEAD vuxit till ett stort märke även inom padel, mycket tack vare sin gedigna kunskap och erfarenhet. På världstouren spelar bland annat Daniel Sanyo Guitérrez och Alix Collombon med Heads padelrackets.