Varlion Summum 2021

Exklusiva padelrackets från Varlion

Den spanska tillverkaren Varlion är välkänd för sina högkvalitativa och påkostade padelrackets, som alltid består av innovativa och spännande teknologier. I padelvärlden är Varlion stora, men i Sverige är vår uppfattning att man än så länge inte har fått det stora genomslaget.

Varlions Summum-serien är deras absoluta toppmodeller, som verkligen andas exklusivitet och kvalité. Kollektionen för 2021 som vi ska gå igenom består av följande padelrackets:

 • Maxima Prisma Radio
 • Bourne Prisma
 • LW Summum
 • Bourne Summum

En intressant nyhet till årets Summum-serie är att de fyra padelracken är framtagna i två versioner, för olika klimat. Så vitt vi känner till är Varlion ensamma om att ha gjort så.

Bokstäverna W och S står för Winter och Summer och indikerar de olika modellerna. W är optimalt för temperaturer under 25+ och är därför perfekt för oss i Sverige. S-modellerna är bättre lämpade för t.ex. Spanien och Sydamerika. De Summum-rack som säljs av butiker i Sverige ska såklart vara W-modeller.

Så, låt oss nu ta och kika in padelracken ur Summum-serien individuellt.

Varlion Maxima Prisma Radio 2021 är ett påkostat och exklusivt padelracket med flera spännande teknologier som gör racket till ett absolut toppracket.

Varlion Maxima Prisma Radio 2021

Maxima Prisma Radio är ett snyggt och högkvalitativt padelracket som är ett av flaggskeppen hos Varlion för 2021. Racket är fullproppat med innovativa teknologier för att ge dig de bästa förutsättningarna på banan.

Balansen är hög och formen på racket kallas för Maxima, vilket är en hybridform som Varlion tagit fram genom att slå ihop deras runda form (LW) och droppform (AVANT). Resultatet är ett padelracket med fokus på kontroll, som samtidigt går att smälla på med.

Ramen har en unik Prisma-form som Varlion har tagit fram genom tester i en lufttunnel. Tack vare Prisma-ramen har racket 90% mindre kontaktyta mot väggar och golv, samt 10% mindre luftmotstånd jämfört med vanliga padelrackets. Det gör racket mer lättmanövrerat och ger en snabbare sving.

Maxima har en styv uppbyggnad med en träffyta i 12K kolfiber och en relativt hård kärna. Vidare har ytan försetts med den nya Slice-teknologin, som är en räfflad yta med böjda linjer för maximal effekt och spin på bollen.

Racket är även utrustat med Summum-teknologin, vilket bland annat innebär att handtaget är 2 cm längre än standard, för möjlighet till tvåhandsfattad backhand. Summum innebär även att träffytan är någon cm större än standard, tack vare att hela rackets yta är nyttjat vid borrhålen, vilket ger mer kontroll och respons i bollträffen.

Ytterligare teknologier:

 • Difusor Wings i rackethjärtat – Förbättrar luftgenomströmningen och gör padelracket mer stabilt och kontrollerat i luften, det blir mindre “turbulens” kan man säga.
 • Gradual Holes – Olika storlekar på borrhålen, för att optimera rackets kraft och göra det mer balanserat.
 • Inbyggd bumper/ramskydd – Skyddar rackets huvud och agerar även vibrationsdämpande.

Ett snyggt padelracket av absolut toppklass, som inte lär göra många besvikna.

Varlion Bourne Prisma 2021

Varlions andra flaggskepp för 2021 är det lika högteknologiska Bourne Prisma, som precis som sitt syskon är utrustat med massor av spännande och innovativa teknologier.

Maxima och Bourne är på många sett identiska, den stora skillnaden ligger i formen. Bourne har nämligen en hybridform mellan diamant och dropp, vilket gör att detta racket passar mer för dig som vill spela med fart och kraft, men ändå behålla en del kontroll.

Träffytan är uppbyggd i 12K kolfiber och kärnan är relativt hård, det gör Bourne till ett styvt racket där slagen behöver arbetas igenom ordentligt. Vidare har ytan den nya Slice-teknologin, som ger en riktigt bra spin på bollen.

Precis som Maxima så har Bourne den unika Prisma-ramen, vilket innebär 90% mindre kontaktyta med väggar och golv, samt 10% mindre luftmotstånd. Det reducerar risken att skada racket och ger även snabbare svingar och således mer fart i slagen.

Bourne är även utrustad med Summum-teknologin, som bland annat innebär ett 2 cm längre handtag än standard och 1 cm längre träffyta på racket. Det ger dig större valmöjligheter i greppet och ökar kontrollen i dina slag.

Ytterligare teknologier:

 • Difusor Wings i rackethjärtat – Genom att öka luftgenomströmningen blir racket mer stabilt och kontrollerat i luften. Vilket ger dig mer förutsägbara bollträffar.
 • Gradual Holes – Borrhålen har tre olika storlekar för att få optimal kraft och balans i racket.
 • Inbyggd bumper/ramskydd – Skyddar rackets överdel och reducerar även vibrationer.

Ett snyggt kraftpaket till racket för den som vill kunna kicka ut bollen med besked!

Varlion Bourne Prisma 2021 är ett padelracket med en hybridform mellan dropp och diamant. Vilket innebär kraftfulla slag i kombination med bra kontroll.
Varlion LW Summum 2021 är ett rundformat padelrack med mycket fina kontrollegenskaper. Fullt med innovativa teknologier.

Varlion LW Summum 2021

LW Summum är det tredje padelracket i Varlions toppserie och är framtaget för dig som älskar att spela med kontroll och precision.

Racket har en rund form med en stor sweet spot i mitten, som ger fart i bollen även vid träffar ut mot kanterna. Den låga balansen bidrar till att LW Summum känns oerhört lättmanövrerat och smidigt i alla rörelser.

Träffytan på racket består av 12K kolfiber och kärnan är samma relativt hårda kärna som finns i Maxima och Bourne. Det gör racket styvt och erbjuder dig en fantastisk precision och kraft i slagen.

På ytan har LW Summum utrustats med Hexatex Technology, en struktur som är formad som hexagons, vilket ger en riktigt fin effekt vid bollträffen.

Genom Summum-teknologin har racket fått ett 2 cm längre grepp än standard, perfekt vid tvåhandsbackhand. Dessutom är träffytan någon cm större.

Ytterligare teknologier:

 • Difusor Wings i rackethjärtat – Förbättrar luftgenomströmningen och gör racket stabilare och mer kontrollerat i luften.
 • Gradual Holes – Borrhålens tre olika storlekar ger racket optimal kraft och balans.
 • Hexagon bumper/ramskydd – Skyddar rackets överdel och reducerar även vibrationer.

Ett riktigt härligt kontrollracket att spela ut motståndarna med!

Varlion Bourne Summum 2021

Det sista racket i Varlions Summum-serie är Bourne Summum. Ett droppformat padelracket med medelbalans, som har mycket fina allround-egenskaper och erbjuder både fart och kontroll.

Förutom form och balans är Bourne Summum identiskt med LW Summum.

Bourne är precis som sitt syskon ett styvare padelracket med 12K kolfiber i träffytan och en relativt hård kärna. Det ger dig bra med kraft och precision i slagen.

Vidare är ytan försedd med Hexatex Technology som är en struktur formad som hexagons, det ger en härlig spin på bollarna.

Tack vare Summum-teknologin är Bourne Summums handtag 2 cm än standard, för att lättare kunna använda tvåhandsbackhand. Dessutom är träffytan någon cm större än vanligt.

Ytterligare teknologier:

 • Gradual Holes – Borrhål med olika storlekar för att  optimera kraften och balansen.
 • Difusor Wings i rackethjärtat – Ger bättre luftgenomströmning och gör racket mer stabilt och kontrollerat i luften. Mindre turbulens i svingen.
 • Hexagon bumper/ramskydd – Skyddar rackets överdel och är även vibrationsdämpande.

Ett riktigt trevligt allround-racket för alla spelartypar!

Varlion Bourne Summum är ett droppformat padelracket som delar många egenskaper med LW Summum. Härligt kraft och fart!

Varlion startade 1993 i Buenos Aires, Argentina och 1995 släppte man sitt första padelracket. Märket blev snabbt en favorit hos många och Varlion ville expandera. Därför valde man att 2001 flytta sin fabrik till Madrid i Spanien, där man har huserat sedan dess.

Varlion är välkända för att satsa på innovation och nya teknologier i kombination med hög kvalité på material i sina padelrackets. Deras runda modell Lethal Weapon (LW) är en av de mest sålda padelracken genom tiderna.