NOX Padelrackets 2021

Stor guide med alla rack ur årets kollektion från NOX!

NOX har en enorm arsenal av padelrackets och för att du ska få en bra och smidig överblick över alla modeller så har vi tagit fram denna guide av hela 2021 års kollektion.

Spanska NOX är kända för att göra välkomponerade rack med fina kontrollegenskaper, som dessutom är skonsamma för armar och händer. De har även ett gäng modeller som går att smasha och smälla på rejält med.

Till skillnad många andra märken så spelar proffsen med omodifierade padelrackets, så att du kan köpa samma racket i butik som de faktiskt använder.

Sedan 2019 är NOX dessutom officiell racketpartner till World Padel Tour, därför har de också döpt sin nuvarande toppserie till WPT.

Årets kollektion består av sex olika serier, dessa är: World Padel Tour, Luxury, Pro, Advance, Casual och Ultra Light.

Låt oss kika närmare på 2021 års modeller individuellt och gå igenom deras egenskaper. För att komma till önskad modell direkt kan du klicka på den i nedan lista eller bara skrolla nedåt.

Innehåll i artikeln

Nox Nerbo WPT Luxury 2021 är ett det kraftfullaste padelracket från NOX 2021. Diamantformat och med en hög balans i kombination med 18K träffytan gör racket riktigt giftigt.

NOX Nerbo WPT Luxury 2021

Det kraftfullaste padelracket i WPT-serien och hela NOX kollektion 2021, framtaget för dig som älskar att spela offensivt och med fart!

Nerbo WPT Luxury är tillsammans med Titanium 18K de padelracken från NOX som har fått 18K kolfiber i träffytan för 2021. Det innebär att deras yta består av ett kolfiber med 18 000 kolfibertrådar per cm² och att racket svarar otroligt snabbt och effektfullt vid bollträffen.

Nerbo besitter en diamantform med en hög balans för att maximera farten i slagen. Vidare har träffytan en ruggad struktur för att ge mer effekt och spinn i bollen.

Till 2021 har racket fått en ny och lite styvare kärna som kallas Multilayered Black EVA. I kombination med den styva ytan erbjuds du riktigt bra kontroll vid lösa slag och en otrolig fart vid hårda slag.

För att skona dina armbåge och öka komforten i alla slag är racket försett med NOX avancerade och egenutvecklande anti-vibrationssystem AVS.

Ett förstklassigt padelracket på alla sätt! Vi rekommenderar dock att du gärna har spelat padel ett tag och är tekniskt duktig för att få ut max av detta racket.

NOX Tempo WPT Luxury 2021

Tempo är ett optimalt allroundracket med det bästa från två världar, som passar för alla situationer på banan. Spela offensivt eller defensivt beroende på vad som passar för motståndet och medspelaren.

Tempo har tidigare haft en rund form, men har numera en droppform. Tillsammans med en medelbalans erbjuder därför racket både kraftfulla slag och en hög kontroll.

Träffytan består av 12K kolfiber, så den är inte lika styv som Nerbos yta, men erbjuder ändå riktigt bra med fart och precision i slagen. Vidare är ytan sträv för att uppnå en bra effekt och spin i bollen.

Även Tempo har utrustats med den nya styvare kärna Multilayerad Black EVA, som består av flera lager av olika material. Kärnan anpassar sig därför efter hur hårt slaget är och ger riktigt trevliga bollträffar i alla lägen.

NOX egenutvecklade anti-vibrationssystem AVS finns integrerat i racket, för att öka komforten i slagen och reducera risken för skador.

Ett padelracket med stora valmöjligheter på planen som passar många olika spelartyper.

Det blåa NOX Tempo WPT Luxury 2021 är ett droppformat padelracket med medelbalans som erbjuder en optimal mix av fart och kontroll.
NOX Nexo WPT Luxury 2021 är ett kontrollinriktade padelracket med mycket fina defensiva egenskaper. Styvt och stabilt rakt igenom.

NOX Nexo WPT Luxury 2021

Nexo är kontrollmodellen i toppserien WPT och ett mycket kompetent padelracket i defensiven. Det är samtidigt ruskigt farligt och effektivt framme vid nät, med fin dämpning och precision i volleyslagen.

Tack vare den runda formen och låga balansen känns Nexo lättmanövrerat och smidigt i handen, vilket är optimalt för att komma rätt i bollträffen.

Träffytan är uppbyggd med 12K kolfiber och gör racket starkt och styvt, med fin precision i slagen. Vidare är ytan sträv/ruggad för att få bra bett i bollen.

Precis som sina syskon i WPT-serien så har Nexo försetts med kärnan Multilayered Black Eva, som består av flera lager av olika material. Det gör att racket anpassar sig efter hur hårt slaget är, för optimal respons.

Med NOX integrerade anti-vibrationssystem AVS så känns slagen bekväma och skonsamma för armen och minskar risken för skador.

Ett riktigt bra padelracket som erbjuder total kontroll och precision i slagen.

NOX AT10 Genius Arena Luxury 2021

AT10 Genius är framtagen i samarbete med stjärnan Agustín Tapia och används även av honom på världstouren. Ett padelracket för lite mer erfarna spelarna, som är starkt i både defensiven och offensiven.

Racket erbjuder en utmärkt kombination av fart och kontroll genom sin droppform och medelbalanserade vikt. 

Inuti racket hittar vi kärnan HR3 som i kombination med en träffyta i 12K kolfiber gör AT10 till ett ganska styvt padelracket. Slagen behöver därför slås igenom ordentligt för att racket ska ge sin härliga respons.

Nytt för 2021 på AT10 är att NOX har lagt på en sandpappersyta av Silica sand, som låter dig sätta rejält med spin på bollen. Det gör dina bandejas riktigt giftiga.

Även AT10 har utrustats med NOX avancerade anti-vibrationssystemet AVS, för att reducera skaderisken och ge mer bekväma slag.

Om vi jämför AT10 och Tempo WPT så ligger de nära varandra i både pris och egenskaper. Skillnaderna är främst att AT10 har den något mjukare och enklare kärnan HR3, vilket resulterar i lite mindre fart i de hårda slagen. 

Dessutom har AT10 en matt sandpappersyta jämfört med Tempos glansiga yta med 3D-struktur.

NOX AT10 Luxury Genius Arena 2021 är ett droppformat padelracket som används av proffset Agustín Tapia. Ett allround racket som erbjuder mycket fina egenskaper i både det defensiva och offensiva spelet.
NOX ML10 Luxury Bahia 2021 är ett allround padelracket med en droppform och jämn medelbalans. För lite mer erfarna motionärer och medelspelare.

NOX ML10 Bahia Luxury 2021

ML10 Bahia Luxury är ett hyllningsracket till stjärnan Miguel Lamperti, då Bahia är området i Argentina som han kommer ifrån.

Ett mycket trevligt allroundracket som erbjuder en fin mix av fart och kontroll genom sin droppform och medelbalans

Vidare hittar vi kärnan HR3 inuti racket och en träffyta i 12K kolfiber, vilket ger en ganska styv träffbild. Ytan är försedd med en struktur för bättre grepp i bollen.

Likt de andra toppracken från NOX har även ML10 Bahia anti-vibrationssystemet AVS

På papperet är ML10 Bahia och AT10 Genius Arena mer eller mindre identiska. Så vad skiljer dem åt?

Jo, rackens hjärtan och hals har olika konstruktioner och halsen på AT10 gör det till ett lite styvare och mer kompakt padelracket. Vilket resulterar i bättre precision och mer fart i hårda slag. 

Bahia upplevs lite mjukare och mer lättspelad, med högre komfort och hjälp med farten i slagen jämfört med AT10.

En ytterligare skillnad är att Bahia har en glansig yta med 3Dmönster jämfört med AT10 Genius matta yta och sandpappersbeläggning

NOX ML10 Perto Luxury 2021

ML10 Perto Luxury är ett kontrollfokuserat padelracket som även erbjuder bra fart när man smäller till, tack vare materialvalen i racket.

Perto är en styvare variant av det ikoniska padelracket ML10 Pro Cup. Båda har samma kärna HR3, som ligger på medel i hårdhet. Skillnaden finns i att Perto har fått en träffyta i 12K kolfiber.

Slagen behöver därför arbetas igenom ordentligt med detta racket. Belöningen man får då är mer fart och bättre precision.

Samtidigt är ML10 Perto ett lätthanterat och smidigt padelracket, tack vare sin runda form och låga balans. Med en stor och centrerad sweet spot finns det även utrymme för felträffar.

ML10 Perto gör sig framförallt starkt i defensiven, men är också ett giftigt vapen framme vid nät då det kan dämpa motståndarnas slag effektivt och kontra med precision.

På ytan har NOX applicerat en typ av 3Dstruktur för att ge mer effekt i bollträffen. Dessutom är racket försett med anti-vibrationssystemet AVS, för att öka komforten i slagen och minska skaderisken.

NOX ML10 Luxury Perto 2021 är ett runt padelracket med låg balans som har utmärkta kontrollegenskaper. Rackets styrka är defensiven och volleyspelet.
NOX ML10 Luxury Shotgun 2021 är ett padelracket för den offensiva padelspelaren som mer än gärna smashar bollen och spelar med fart och press.

NOX ML10 Shotgun Luxury 2021

ML10 Shotgun Luxury är ett perfekt vapen för den offensiva spelaren som älskar att smasha tungt och spela aggressivt.

Med en diamantform och hög balans är ML10 Shotgun ganska svårspelat, men vid de rätta träffarna belönas man med en oerhörd kraft.

Träffytan i 12K kolfiber och den medelhårda kärnan HR3 ger racket en styv känsla i bollträffen. Slås slagen igenom ordentligt så ges en mycket fin precision och härlig fart, som definitivt kommer sätta press på motståndarnas försvar.

Ytan är försedd med en ruggad struktur för ännu mer spinn i bollen vid slicade slag. 

Precis som andra toppmodeller hos NOX har även ML10 Shotgun blivit utrustad med det avancerade anti-vibrationssystemet AVS, för mer komfort i slagen och minskad skaderisk.

NOX MJ10 Luxury 2021

Till 2021 har NOX tagit fram två modeller för tvillingarna Majo och Mapi Alayeto, som tillhör toppskiktet av damer på världstouren. De två padelracken passar lika bra för damer som herrar.

Detta är Majos racket och passar för den offensiva spelaren som söker ett kraftfullt racket, men som också vill ha en dos kontroll inbakat.

MJ10 Luxury är uppbyggd med den styvare kärnan Multilayered Black EVA som består av två olika material för maximera kraften, samtidigt som man behåller kontrollen och känslan i slagen.   

Racket har den offensiva och kraftfulla diamantformen i kombination med en medelbalanserad vikt. 

Träffytan är gjord i 12K kolfiber och är försedd med en ruggad struktur, som ger en fin effekt i bollträffen vid bandejas och liknande slag.

Vi hittar även antivibrationssystemet AVS i racket, för bästa möjliga komfort i slagen.

NOX MJ10 Luxury 2021 är ett diamantformat padelracket som erbjuder bra med kraft och fin kontroll i slagen. Gediget byggd med en påkostad kärna av flera olika lager och en träffyta i 12K kolfiber. Används av damproffset Majo Sánchez Alayeto.
NOX MP10 Luxury 2021 är ett rundformat padelracket med låg balans som erbjuder en fantastisk kontroll. Lättspelat och smidigt att hantera.

NOX MP10 Luxury 2021

Mapis padelracket MP10 Luxury är ett helt annat typ av racket jämfört med sin tvillings. Detta är betydligt mer lättspelat och är inriktat mot kontroll i spelet.

Genom sin runda form och sweet spot i mitten så erbjuder MP10 en stor träffbild. Den låga balansen bidrar till att racket känns lätthanterat och smidig.

MP10 har en något mjukare uppbyggnad med kärnan HR3 och 3K kolfiber i träffytan. Vilket ger strålande kontroll och komfort i alla slag. Vidare har ytan en ruggad struktur för bättre grepp i bollen.

Det inbyggda anti-vibrationssystemet AVS dämpar vibrationer effektivt för att skona armbåge.

MP10 glänser främst i defensiven, men är också ett bra vapen vid nätet och erbjuder en fin känsla och precision i volleyslagen.

NOX Titanium 18K Luxury 2021

Titanium 18K är ett kraftfullt padelracket som lämpar sig för mer erfarna spelare som gillar att spela offensivt och med fart.

Racket kommer med en diamantform och hög balans, som kräver att man är tekniskt duktig för att få de rätta träffarna. Inuti racket hittar vi den medelhårda kärnan HR3 och träffytan är slät och gjord i 18K kolfiber.

Det resulterar i ett stabilt racket med en styv och stark träffbild, som kan leverera kraftfulla overheadslag och dessutom erbjuda god kontroll i defensiven.

Tack vare materialvalen i racket så har det dessutom en något lägre vikt än många av sina NOX-syskon, vilket ger en lättare manövrering.

För att skona arm och armbåge samt ge mer komfort i slagen så har NOX försett Titanium 18K med anti-vibrationssystemet AVS.

NOX Luxury Titanium 18K 2021 är ett diamantformat padelracket som erbjuder kraftfulla slag. Har en något lättare vikt. Används bland annat av svenska damspelare Antonette Andersson under 2021
NOX Titanium 3K Luxury 2021 är ett padelracket som erbjuder fart och kraft. En lite mjukare variant av 18K-syskonet.

NOX Titanium 3K Luxury 2021

Titanium 3K är lillasyskonet till ovan racket och delar många av de fina offensiva egenskaperna med sitt storasyskon.

Det stora skillnaden ligger i att detta racket har en träffyta i 3K kolfiber. Det ger en mjukare bollträff med högre komfort och mer hjälp med farten i de lösare slagen. Dessutom har ytan en 3Dstruktur för mer spinn på bollen.

Kärnan är densamma som hos storasyskonet, den medelhårda HR3, som ger en fin kombination av fart och kontroll.

Även formen och balansen är lika, diamantform med en hög balans. Vilket ger bra med kraft i slagen vid de rätta träffarna.

Vi hittar även det fördelaktiga antivibrationssystemet AVS i Titanium 3K, som dämpar vibrationer effektivt. 

NOX ML10 Pro Cup

ML10 Pro Cup är ett av världens mest sålda padelracket genom tiderna och är den första modellen NOX tog fram tillsammans med stjärnan Miguel Lamperti.

Racket är lättspelat och passar såväl motionärer som mer avancerade spelare. Det är även välkänt för sina mycket skonsamma egenskaper och är perfekt att spela med om man har problem med t.ex. padelarmbåge.

ML10 Pro Cup har en rund form med en stor sweet spot i mitten, samt en låg balans. Det gör racket lättmanövrerat och ger en strålande kontroll i alla slag.

Inuti racket hittar vi den medelhårda kärnan HR3 och den släta träffytan är gjort av metalliserat 3K glasfiber, som är ett steg mellan glasfiber och kolfiber.

Kombinationen av kärnan och träffytan ger en riktigt trevlig mix av komfort, precision och fart i slagen.

Racket finns även i en svart variant som heter ML10 Pro Cup Black Edition, enda skillnaden mellan dessa är utseendet. De andra utförandena av ML10 Pro Cup går vi igenom nedanför.

NOX ML10 Pro Cup är ett ikoniskt padelracket som är ett av de mest sålda i världen. Välkänd för sina skonsamma egenskaper och lämpar sig vid problem med padelarmbåge. Erbjuder högklassig kontroll och bra med fart i slagen. Snygg design i vitt och rött.
NOX ML10 Pro Cup Arena Rough Surface 2021 är det ikoniska padelracket som för 2021 har fått en version med struktur på ytan. Lättspelat och lätthanterat och erbjuder en fantastisk kombo av fart och kontroll.

NOX ML10 Pro Cup Arena Rough Surface 2021

Modellen som har fått lite olika benämningar heter ibland som ovan, men syns även med namnen Black Sand och Black Edition Arena.

Hur som helst är detta en helt ny variant av ML10 Pro Cup för 2021. Förutom en snygg design så har även NOX försett denna utgåvan med en sandpappersyta av Silica sand. Så att du ska kunna få maximalt med spin på bollen!

I övrigt är det samma fantastiska och skonsamma padelracket som originalet. Den runda formen och låga balansen bidrar till att racket är lätthanterat och smidigt.

Kärnan heter HR3 och träffytan är gjord i 3K glasfiber med en metalliserad finish, som i styvhet hamnar mellan en klassisk glasfiberyta och kolfiberyta. Tillsammans skapar de en utmärkt blandning av fart och kontroll.

Upplev en helt ny touch från det klassiska padelracket ML10 Pro Cup!

NOX ML10 Pro Cup Survivor

Nästa ML10 Pro Cup i årets kollektion är Survivor, ett racket som sticker ut med sin iögonfallande kamouflagedesign. Kan det vara det optimala padelracket att maskera sina slag med…? 

Precis som övriga ML10-syskon så har Survivor en lätthanterad rund form med låg balans. Vidare är den släta träffytan i 3K metalliserat glasfiber och ramen i 100% kolfiber. 

Så vad skiljer då förutom designen?

Jo, skillnaden ligger i kärnan. Survivor har försetts med HR3 Black, som är en något hårdare kärna än HR3, som finns i övriga ML10-rack. Träffbilden blir därför lite styvare och lämpar sig för dig som vill ha mer fart i slagen än vad originalet erbjuder.

Samtidigt får man ett ännu bättre vapen framme vid nät som kan dämpa bollarna effektivare. 

Upplev en lite styvare variant av ML10 Pro Cup!

NOX ML10 Pro Cup Survivor bygger på originalmodellen men har försetts med den lite hårdare kärnan HR3 Black. Vilket ger en styvare träffbild. Dessutom har racket en snygg design med kamouflagemönster.
NOX ML10 Pro Cup Silver är en lättare variant av det klassiska padelracket ML10 Pro Cup. Denna modellen riktar sig till damer. Men passar även herrar som vill ha ett lättare racket.

NOX ML10 Pro Cup Silver

Sist ut bland seniormodellerna av ML10 Pro Cup är Silver-modellen, som är en lättare variant framtagen för damer. Kan självklart användas av herrar som vill ha ett lättare padelracket också.

Silvers vikt ligger på 350-365 gram, jämfört med 360-375 gram i standardmodellen. Vilket gör den ännu skonsammare och lättare att svinga, men tappar då också lite fart jämfört med originalet. 

I övrigt är racket densamma, den runda formen och låga balansen gör att det känns smidigt och lättspelat. 

Ramen består av 100% kolfiber som gör racket stabilt och hållbart. Inuti finns den medelhårda HR3kärnan och träffytan består av ett skonsamt 3K glasfiber med en metallfinish. 

Ett toppenracket för såväl motionärer som avancerade spelare.

NOX Attraction WPT 2021

Attraction WPT är ett offensivt och prisvärt padelracket som är perfekt för dig som söker ett lite mer lättspelat och skonsamt diamantracket.

Den höga balansen och diamantformen bidrar till en riktigt bra kraft i slagen och låter dig avgöra bollarna effektivt.

Vidare ger HR3kärnan och den metalliserade 3K glasfiberytan en kontrollerad träffbild i kombination med fart och komfort i slagen.

Ytan är försedd med en 3D-struktur för att du enklare ska kunna kicksmasha ut bandejan ur buren eller gör sköna stoppbollar vid nät.

NOX har även utrustat Attraction WPT med anti-vibrationssystemet AVS, för att reducera skaderisken och göra slagen bekvämare. 

NOX Attraction WPT 2021 är ett prisvärt diamantracket med fina kraftegenskaper.
NOX Emotion WPT 2021 tillhör advanced series och är ett rundformat padelracket i oversize. Så sweet spoten och träffytan är större än standard, vilket gör racket lättspelat med fin komfort.

NOX Emotion WPT 2021

Emotion WPT är ett kontrollinriktat padelracket som lämpar sig för spelare som är lite mer defensiva.

Detta är en av två modeller ur NOX kollektion för 2021 som har fått formen rund oversized. Det betyder att ramen och träffytan är något större än standard, vilket ger en stor sweet spot och som gör att bollträffar ut mot kanterna även får bra fart.

Vidare är balansen låg, vilket bidrar till att Emotion WPT känns smidig och lättspelad.

Kärnan i racket är den medelhårda HR3, som ger en bra mix av fart och kontroll tillsammans med träffytan i metalliserat 3K glasfiber. För att ge mer effekt i bollträffen finns även en struktur ytan.

Emotion WPT har även fått NOX avancerade antivibrationssystem AVS, för att skona din armbåge.

Ett padelracket för spelarna som vill ha högsta komfort i varje slag!

NOX Equation WPT 2021

Equation WPT är ett välbalanserat kontrollracket som är en mer kompakt modell jämfört med Emotion ovan och erbjuder därför lite mer fart i slagen.

Vikten är jämnt fördelad och ger därför Equation WPT en medelbalans. Formen är rund och gör det lätt att få rätt bollträff.

Inuti racket hittar vi NOX medelhårda kärna HR3 och träffytan består av 3K glasfiber med en metallfinish. Det ger en riktigt trevlig kombination av komfort, kontroll och fart i slagen.

På ytan har NOX lagt en 3Dstruktur för bättre grepp o bollen. Vidare finns även anti-vibrationssystemet AVS implementerat i racket för att reducera skaderisken och ge bekvämare slag.

Ett toppenracket för motionären som vill utveckla sitt spel.

NOX Equation WPT 2021 är ett rundformat padelracket med medelbalans som erbjuder hög kontroll. Passar för den lite mer defensiva spelaren på motionärsnivå eller medelnivå.
NOX Equation Lady WPT 2021 är ett rundformat och lätt padelracket som är framtagen för damer. Ger en bra kontroll och komfort i alla slag.

NOX Equation Lady WPT 2021

Equation Lady WPT är en tvilling till ovan racket, med enda skillnaden att vikten är lättare, då det väger 350-365 gram. Det gör denna modeller mer lämpligt för damer, eller herrar som söker ett racket med lägre vikt.

Precis som sitt syskon är detta ett kontrollinriktat padelracket som är lättspelat tack vare sin runda form och medelbalans

Ytan är uppbyggd i metalliserat 3K glasfiber, som är mellan glasfiber och kolfiber i styvhet. Kärnan består av den medelhårda HR3. Kombinationen av ytan och kärnan ger en utmärkt komfort och kontroll i slagen.

Ytan har den populära 3Dstrukturen för mer spin på bollen och anti-vibrationssystemet AVS reducerar vibrationer som kan skada armen.

NOX Drone 2021

NOX Casual-serie riktar sig till nybörjare och motionärer och Drone är det första racket ur den serien.

Padelracken ur Casual-serien har en ram byggd i 30% glasfiber och 70% kolfiber. Det ger en mjukare uppbyggnad och lite mer hjälp med farten i slagen. Samtidigt som man bibehåller hållbarheten och en viss styvhet i ramen.

Formen på Drone är rund och balansen är medel, vilket gör racket lättspelat med hög kontroll. Vikten är på låga 350-365 gram och gör Drone smidigt att manövrera.

Inuti racket har NOX placerat kärnan HR3 och träffytan består av 3K glasfiber. Det ger bekväma slag med både fart och kontroll.

Ytan är även försedd med ett hexagonmönster, för mer effekt i bollträffen.

Ett trevligt racket för nybörjare och motionären att utvecklas med!

NOX Drone 2021 är ett rundformat lättare padelracket som passarutmärkt för nybörjare och motionärer. Prisvärt med bra material i racket.
NOX Silhouette 2021 är ett rundformat padelracket i oversize. Ramen och träffytan är därför större än standard och ger en stor och lättspelad sweet spot. Lämpligt för både damer och herrar som söker ett lättare racket.

NOX Silhoutte 2021

Silhouette är det andra racket ur NOX kollektion 2021 som har en rund oversize form. Det ger en stor sweet spot som gör att även bollträffar ut mot kanterna får fart i slagen.

Med en vikt på 350-365 gram och en låg balans känns racket väldigt lätthanterligt och smidigt i handen.

Till skillnad från Drone så har Silhouette en ram i 70% glasfiber och 30% kolfiber, för få en något mjukare och snällare träffbild.

Den släta ytan består av 3K glasfiber och kärnan är den lite styvare HR3. En mix som bidrar med både fart och kontroll i slagen. 

NOX X-One 2021

X-One är en enklare instegsmodell som passar utmärkt för de som söker sitt första padelracket. 

Den runda formen och låga balansen bidrar till att racket känns smidigt att hantera. Till skillnad från sina syskon i Casual-serien så har X-One en standardvikt 360-375 gram.

Precis som Silhouette är ramen uppbyggd med 70% glasfiber och 30% kolfiber, för att få till en skonsammare och mjukare bollträff.

För en få lite fart i slagen består ytan av 3K glasfiber och kärnan är den medelhårda HR3. Vidare är ytan slät.

Ett padelracket för en bra start på padelkarriären

NOX X-One 2021 är ett optimalt instegsracket med en rund form och låg balans. Ett billigt padelracket för den med lite tajtare budget.
NOX ML10 Pro Cup Ultra Light 2021 är en superlätt variant av det ikoniska padelracket NOX ML10 Pro Cup. Ett bra alternativ för de yngre spelarna eller om man som vuxen har bekymmer med armbågen.

NOX ML10 Pro Cup Ultra Light 2021

NOX har en serie otroligt lätta padelrack som de kallar Ultra Light. Det är tre identiska modeller som endast skiljer i design, förutom denna modellen finns ML10 Pro Cup Ultra Light Silver och AT10 Genius Ultra Light.

Vikten på dessa modeller ligger på 300-325 gram, vilket gör att de passar utmärkt för juniorer eller damer och herrar som behöver ett lättare padelracket på grund av skada eller liknande.

Med en rund form och låg balans är det enkelt att komma rätt till bollträffen. Den mjukare kärnan HR2 ger lättillgänglig fart vid lösare slag. 

Träffytan är uppbyggd med ett material NOX kallar 3K glasfiber silver, som är en mjukare variant än standardmodellernas yta.

För att styva upp racket lite och få en hög hållbarhet är ramen byggd i 100% kolfiber

Ett skonsamt kontrollracket att trivas med på padelbanan!

NOX är ett relativt ungt padelmärke från Spanien, som grundades 2009. Det har snabbt blivit ett av ledande märkena inom padel.

Sedan 2019 är NOX officiell racketpartner till World Padel Tour och har därför också lanserat ett gäng toppmodeller som bär WPT i namnet.

Bland spelarna på världstouren som använder NOX hittar vi bland annat Miguel Lamperti, Agustín Tapia och tvillingarna Majo och Mapi Alayeto.