Royal Padel 2021

Genomgång av några av de populäraste modellerna ur årets kollektion

Aktuella Erbjudanden på Royal Padel Padelrack

Kampanjer på Royal Padel

Racketspecialisten har regelbundna kampanjer på bland annat Royal Padel

Den spanska tillverkaren Royal Padel är ett av de äldsta padelmärkena på marknaden idag. Till 2021 års kollektion har man vidareutvecklat och förbättrat flera av föregående års populära modeller.

Vad har Royal Padel för padelrackets?

De har nästan uteslutande runda padelrackets i sin kollektion och för att få till olika egenskaper i racken så jobbar man mycket med olika typer av material i yta, kärna och ram i stället för former.

Royal Padels rack passar för alla typer av spelare, från juniorer & nybörjare till mer avancerade tävlingsspelare.

Låt oss ta och dyka ner i några av de mest populära modellerna.

Innehåll i artikeln

Royal Padel M27 R-Line Fury 2021 är ett runt och kraftfullt racket byggt med förstklassiga material. Mix av både kontroll och fart.

Royal Padel M27 R-Line Fury 2021

M27 R-Line är Royal Padels toppserie och Fury är en av tre flaggskeppsmodeller, det absolut bästa Royal Padel har att erbjuda helt enkelt.

Fury är det kraftfullaste padelracket ur 2021 års kollektion och har en riktigt trevlig sammansättning av material och egenskaper. Vi skulle säga att det främst liknar rack som Stiga Axe, StarVie Raptor och adidas Adipower Light 3.0.

Fury erbjuder bra med kontroll genom sin runda form och medelbalans. Medan den hårda kärnan, som fått namnet EVA Tech 2.0, bidrar till kraftfulla och explosiva slag.

För att höja komforten och känslan i slagen har Royal Padel även arbetat in ett mjukare polyetengummi i racket.

Träffytan är gjord i kolfiber och har fått en speciell ruggad struktur i hexagonmönster som Royal Padel kallar för Honeycomb. Det ökar effekten vid slicade slag och ger en härlig spin i slagen.

För att minska belastningen på armen och ge bekvämare slag finns den vibrationsdämpande teknologin Shock Absorption System inbakat i racket.

Hitta bästa pris för Royal Padel M27 R-Line Fury 2021 hos
PadelXpert

Royal Padel M27 R-Line Control 2021

Här har vi kontrollmodellen av M27 R-Line, som liknar sitt syskon ovan på många sätt. Ett högkvalitativt padelracket med påkostade materialval rakt igenom.

M27 Control väger lite mindre än M27 Fury och till formen är den rund oversized. Det gör denna modellen lite mer lätthanterad och det är enklare att få rätt bollträff.

Vidare är kärnan lite mjukare än hos Fury, denna modellen har försetts med en medelhård kärna som består av flera olika lager material. Det maximerar kontroll och precisionen i varje slag.

Träffytan är uppbyggd i kolfiber och har Royal Padels Honeycomb-struktur, som är en ruggad yta i hexagonmönster, för att få extra spin på bollen.

För att dämpa vibrationer och minska belastningen på armen finns Shock Absorption System implementerat i racket.

Ett padelracket som helt klart passar en bred skara spelare allt från motionärer till tävlingsspelare.

Royal Padel M27 R-Line Control 2021 är ett rundformat padelracket som erbjuder hög kontroll i slagen. Tack vare en medelhård kärna går det även att smälla på i slagen.

Hitta bästa pris för Royal Padel M27 R-Line Control 2021 hos
Padel-Point

Royal Padel R-line Control X 2021 är den mjukaste modellen i M27 R-Line

Royal Padel M27 R-Line Control X 2021

Det tredje flaggskeppet ur Royal Padels kollektion för 2021 är M27 R-Line Control X, som är den mjukaste och mest lättspelade modellen av de tre syskonen. Denna modellen används t.ex. av Sara Pujal på WPT.

Racket har en rund form och är medelbalanserad, vilket ger bra kontroll på banan. Vidare är kärnan mjuk och blandat med ett polyetengummi, som ger fantastisk komfort och precision i slagen.

Träffytan i kolfiber bidrar till att racket svarar snabbt och fartfyllt i bollträffen. Precis som sina syskon har även Control X försetts med den ruggade ytan Honeycomb, ett hexagonmönster på ytan.

Vi hittar även Shock Absorption System i denna modellen, som reducerar vibrationer och ger bekvämare slag.

Ett snyggt och trevligt kontrollracket som passar för många olika spelarnivåer.

Hitta bästa pris för Royal Padel M27 R-Line Control X 2021 hos
Racketspecialisten PadelXpert

Royal Padel M27 Hybrid 2021

M27 Hybrid är Royal Padels storsäljare från 2020 som är tillbaka i en ny snygg skepnad. 

Formen är rund och balansen medel. Detta är även enligt Royal Padel modellen med störst sweet spot bland deras rack. Vilket gör det lättare att få en bra träff varje gång.

Racket har en hybridkärna av EVA och Polythylenegummi som har fått en medelhård styvhet för fart och precision i slagen. 

Träffytan är gjord i kolfiber och har en ruggad struktur av hexagonmönster som kallas Honeycomb, för extra spin på bollen vid slicade slag.

Likt övriga padelrack från Royal Padel har M27 Hybrid det vibrationsdämpande Shock Absorption System, för skonsamma bollträffar.

Royal Padel M27 Hybrid 2021 är ett rundformat padelracket med en utmärkt mix av kontroll och kraft i slagen. För både motionärer och tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för Royal Padel M27 Hybrid 2021 hos
TennisShopen

Royal

Royal Padel Whip Hybrid 2021

Whip Hybrid är första modellen ur Royal Padels Whip-serie, som består av prisvärda padelrackets för motionärer och medelspelare.

Detta är ett lättspelat hybridracket med en riktigt bra sammansättning av material i ramen, kärnan och träffytan.

Rackets runda form och medelbalans ger en fin kontroll och gör det enkelt att komma rätt i slagen.

I ramen har Royal Padel valt att använda det mjukare materialet glasfiber, som sedan har förstärkts med kolfiber för ökad hållbarhet och styvhet.

Den mjuka EVA-kärnan har blandats med plythylenegummi för optimal komfort och kontroll. Vidare består den släta träffytan av två lager av aluminiserat glasfiber, som ger en lite styvare träffbild än vanligt glasfiber.

Whip Hybrid har även utrustats med Shock Absorption System, för att reducera vibrationer i slagen.

En snällt och skonsamt padelracket för den som vill ha mycket kontroll i sina slag.

Hitta bästa pris för Royal Padel Whip Hybrid 2021 hos
Padel-Point & TennisShopen

Royal Padel Carrera 760 2021

Carrera 760 är ett optimalt padelracket att köpa när man vill ta steget från nybörjarracken. En prisvärd modell med fokus på kontroll, men som går att trycka på med också.

Formen är en hybrid mellan dropp och runt, vilket gör att sweet spoten sitter lite högre upp än på en rund modell.

Inuti racket finns en något mjukare kärna, som i kombination med glasfiberytan ger komfort och hjälper till med fart i de lösare slagen.

Ramen är uppbyggt i förstärkt kolfiber, som styvar upp racket och ökar kraften samt ökar hållbarheten.

Carrera 760 är även försedd med Shock Absorption System, vilket gör racket skonsamt mot armen.

En lättspelad och bra byggd modell att utvecklas vidare med för nyare spelare.

Royal Padel Carrera 760 2021 är ett lättspelat padelracket som lämpar sig för motionären som vill ha ett prisvärt rack med fokus på kontroll.

Hitta bästa pris för Royal Padel Carrera 760 2021 hos
TennisShopen

Royal Padel Factor 130 2021 är ett lättspelat och mjukare padelracket för nybörjare och motionärer. Ger dig bra kontroll i slagen och hjälper till att sätta fart på bollen.

Royal Padel Factor 130 2021

Factor 130 är ett allroundracket framtaget för nybörjare och motionärer som söker ett prisvärt och lättspelat padelracket med lite fart i.

Racket har en hybridform mellan dropp och runt, vilket flyttar upp sweet spoten något och ger lite mer fart i de rätta träffarna.

Till skillnaden från Carrera 760 är ramen på Factor 130 helt i glasfiber, vilket gör denna modellen enklare att spela med på bekostnad av fart i slagen.

Den släta träffytan är uppbyggd med två lager av mjukt glasfiber för en förlåtande och mjuk träffkänsla.

Precis som övriga Royal Padel modeller har Factor 130 teknologin Shock Absorption System, för att vara snällare mot arm och armbåge.

Royal Padel Crono 109 2021

Crono 109 är Royal Padels instegsmodell och är ett perfekt första padelracket för att lära sig att spela padel.

Den runda formen ger en stor centrerad sweet spot och balansen på racket är låg (vikten nära handtaget). Det ger ett lätthanterat racket som gör det enkelt för dig att komma rätt till bollträffen.

Tjockleken på Crono 109 är något smalare än standard, för att vara ännu lättare och smidigare att hantera. Vidare har racket utrustats med en mjuk kärna och en yta i glasfiber, för bästa möjliga hjälp med farten i slagen.

För att reducera skadliga vibrationer vid felträffar så har Royal Padel försett Crono 109 med den vibrationsdämpande teknologin Shock Absorption System.

Crono finns även i en juniormodell som väger mindre än vuxenmodellen, lämplig för barn och juniorer mellan 7 & 12 år.

Royal Padel Crono 109 2021 är en instegsmodell som är lätthanterat och ett optimalt första padelracket att lära sig sporten med.

Hitta bästa pris för Royal Padel Crono 109 2021 hos
Racketspecialisten

Royal Padel är ett spanskt padelmärke som funnits sedan 1988 och som därför tillhör de äldsta märkena på marknaden idag. Sina första padelrack släppte man 1991. Idag har Royal Padel ett stort fokus på runda rack med skonsamma egenskaper, vilket gjort dem populära bland många.

Aktuell rea på Royal Padel Padelrack

Kampanjer på Royal Padel

Racketspecialisten har regelbundna kampanjer på bland annat Royal Padel