Adidas padelracketar 2023

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på Adidas Padelracketar

Kampanj på padelprylar

Upp till 60% rabatt

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller

Letar du efter information om Adidas kollektion för 2024? Hitta vår artikel med recensioner här nedan!

Innehåll

Introduktion till Adidas Padel 2023

Den tyska sportjätten Adidas har lanserat sin kollektion av padelracketar för år 2023 och i den här artikeln hittar du recensioner och jämförelser av modellerna.

Likt tidigare år så har Adidas ett enormt modellutbud, där det finns racketar för alla typer av spelare och nivåer. 

Bland nyheterna för 2023 hittar vi bland annat de mycket spännande toppmodellerna Adipower Multiweight och Adipower Multiweight CTRL. På dessa två kan man justera vikt och balans, precis som på några av Metalbone-modellerna. Apropå Metalbone så tillverkas dessa numera i en ny fabrik, som ger en lite bättre finish rakt igenom.

Med det sagt tar vi och dyker ner bland årets modeller!

Adidas Metalbone HRD 3.2 2023 Recension

Adidas Metalbone HRD 3.2 2023 recension, test, review. Detta är ett kraftfullt och offensivt padelracket som även Ale Galán spelar med.
Adidas Metalbone HRD 3.2 2023 test, omdöme, betyg. Ett påkostat och flexibelt padelracket med justerbar vikt och balans.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone HRD 3.2 för padelracket?

Det här är en av Adidas toppmodeller till 2023 års kollektion och det är även padelracket som man hittar i stjärnan Ale Galáns händer under årets säsong. Tillägget HRD i namnet står för Hard och racket benämns även som Adidas Metalbone Hard 3.2 hos vissa återförsäljare.

Jämfört med föregående års version så har designen uppdaterats, i övrigt är racket likadant. Det innebär att Metalbone HRD även i år kommer med en oversized diamantform, tillsammans med en hög balans och en liten sweet spot nära toppen. Inuti racket finns Adidas hårdaste kärna, EVA High Memory. 

Kikar vi vidare på ramen så är den uppbyggd helt i kolfiber och till slagytan har man använt ett aluminiumförstärkt kolfiber som kallas Carbon Aluminized 2 to 1. Hårdheten på detta är snäppet styvare än den 24K kolfiberyta som Adipower Light har. Ovanpå ytan finns teknologin Spin Blade Octagonal, som är en räfflad struktur av oktogoner (figurer med åtta hörn).

I grunden väger Metalbone HRD 345-360 gram, men det medföljer även sex små vikter som adderar 0-12 gram. Det är två röda vikter som väger 1 gram var och fyra metallfärgade vikter som väger 2,5 gram var. När dessa appliceras på racket så förändras både vikt och balans och det går att laborera efter personlig preferens.

Vikterna som medföljder till Adidas Metalbone HRD 3.2 2023.

Vad är skillnaden mellan Adidas Metalbone HRD 3.2 och Adidas Metalbone 3.2?

HRD-modellen har en betydligt hårdare kärna jämfört med standardversionen av Metalbone. En annan skillnad är att HRD har en hög balans i grunden, medan vanliga Metalbone har fått en medelbalans till 2023. Dessa två skillnader gör HRD till ett mer kraftfullt val, men även mer svårspelat.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Metalbone HRD 3.2 glänser stort, med explosiva bollträffar och en otrolig fart i de hårda slagen tack vare rackets styva uppbyggnad. Dock ska säga att det gäller att få till de rätta träffarna, för utanför sweet spoten blir man ordentligt straffad.

Vid volleys och spelet nära nät så kan motståndarnas slag dämpas effektivt, utan någon trampolineffekt att prata om. Den framtunga balansen kan göra att racket känns lite svårmanövrerat utan vikter, men det går som bekant att balansera upp med vikterna i.

När slagen ska skäras så ger den räfflade ytan stor hjälp och gör att du kan generera riktigt mycket skruv på bollen, vilket gör slagen svåråtkomliga för motståndarna.

Defensiven

Med Metalbone HRD i handen så behöver du ha en riktigt bra teknik för att lyckas i defensiven och det krävs att slagen arbetas igenom ordentligt, man får inte mycket gratis hjälp från padelracket.

Har du rätt teknik får du ett riktigt stabilt och vridstarkt padelracket som erbjuder kraftfulla slag från bakre delen av banan, samtidigt som får full kontroll över farten i lobbar och droppskott.

Andra egenskaper

Octagonal Structure – Metalbone HRD är utrustat med en åttakantig kolfiberförstärkning på padelrackets topp och hals. Det gör racket styvare i konstruktionen och ökar stabiliteten i luften, vilket resulterar i mer kraft till bollträffen.

Smart Holes Curve – Borrhålen har anpassats för att hjälpa till att generera mer effekt i skurna slag.

Structural Reinforcement – Rackets konstruktion är extra förstärkt på utsatta punkter, för att ge en längre hållbarhet.

3M ramskydd – Det medföljer en specialanpassad skyddstejp för Metalbone, som förlänger livslängden och skyddar ramen från repor och sprickor.

För vem passar Adidas Metalbone HRD 3.2 2023?

Det här är en modell för dig som är ute efter ett av de mest offensiva och kraftfulla padelracken på marknaden. Det ställer höga krav på din teknik, så vi rekommenderar att du har spelat padel länge och anser dig vara på minst medelnivå, gärna avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone HRD 3.2 2023 hos:

Adidas Metalbone 3.2 2023 Recension

Adidas Metalbone 3.2 2023 recension, omdöme, test. Ett snyggt och välgjort padelracket med utbytbara vikter. Passa offensiva spelare.
Adidas Metalbone 3.2 2023 omdöme, test, review. Detta är ett diamantformat och välgjort padelracket, erbjuder mycket kraft.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone 3.2 2023 för padelracket?

Metalbone 3.2 är en offensiv toppmodell från Adidas och är ursprungsmodellen till den breda Metalbone-serie som kommit att bli mycket omtyckt. Årets version har fått en uppdaterad och läcker design.

Det innebär att Metalbone 3.2 är ett oversized diamantformat padelracket, med en medelbalans och låg vikt på 345-360 gram. Det medföljer sex stycken små vikter som kan sättas i halsen för att höja vikten och göra balansen lägre. På så vis kan man testa sig fram till bäst passform för en själv. 

Vidare är den här modellen uppbyggd med en vridstark kolfiberram och en träffyta av Aluminized Carbon 2 to 1. Det är en styv och slittålig yta som är snäppet hårdare än Adidas 24K kolfiberyta. Ovanpå ytan finns ett räfflat 3D-mönster kallat Spin Blade Octagonal och innanför skalet hittar vi den mjukare kärnan EVA Soft Performance.

Offensiven

Metalbone besitter en ganska unik kombination med en riktigt hård träffyta och en mjuk kärna inuti. Det skapar en bollträff som är olik många andra modeller på marknaden.

Padelracket svarar upp på ett utmärkt sätt i de hårda slagen, samtidigt som det även erbjuder en fin känsla och komfort i lösare slag. Det är inga svårigheter att kicka bollarna eller smälla på med raka smashar tillbaka till egen planhalva.

Jämfört med sitt syskon Metalbone HRD så är det här en lite mer förlåtande modell, men du bör ändå vara tekniskt duktig och ha spelat padel ett tag för att få ut max av Metalbone.

De medföljande vikterna till padelracket Adidas Metalbone 3.2 2023.

Defensiven

Vid försvar och spel från den bakre delen av banan så erbjuds man en viss hjälp i de trängda lägena, tack vare den mjuka kärnan. Den höga balansen och diamantformen gör dock racket lite svårhanterat och ställer krav på att du jobbar rätt inför varje slag.

När det gäller slag som höga lobbar och känsliga placeringar så erbjuder Metalbone 3.2 en fin touch och den räfflade ytan hjälper till att generera en suverän skruv vid skurna droppskott och liknande slag.

Andra egenskaper

Structural Reinforcement – Racket har en extra förstärkning vid utsatta punkter i konstruktionen, vilket ökar hållbarheten.

Octagonal Structure – Detta är en kolfiberförstärkning på toppen av racket och vid halsen. Det ger ett styvare padelracket, med en ökad stabilitet i luften, som resulterar i mer kraft till bollträffen.

Smart Holes Curve – Borrhålen har anpassats för att generera mer effekt i skurna slag.

3M ramskydd – Det medföljer en skyddstejp från 3M som har specialanpassats för Metalbones form. 

För vem passar Adidas Metalbone 3.2 2023?

Den här modellen passar för den offensiva spelaren, som söker ett kraftfullt padelracket men ändå har viss komfort och kontroll. Vi rekommenderar den här modellen för dig som är runt medel och avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone 3.2 2023 hos:

Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023 Recension

Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023 recension, test, review. Detta padelracket är inriktat mot kontroll och kan justera båda vikt och balans.
Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023 review, omdöme, test. Ett rundformat och snyggt racket med både fart och kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023 för padelracket?

Det här är kontrollmodellen i Metalbone-serien, vars tidigare upplagor har varit väldigt populära då den passar många typer av spelare. Racket kan även kallas för Adidas Metalbone Control 3.2 av vissa återförsäljare.

Jämfört med förra året så har racket fått en uppdaterad design, i övrigt är det uppbyggt på samma sätt. Det betyder att Metalbone CTRL även i år kommer med en rund form och en stor sweet spot som är centrerad på slagytan. 

Racket har i grunden en medelbalans och väger 345-360 gram, detta kan dock justeras med hjälp av de medföljande vikterna som kan öka vikten med upp till 12 gram och göra balansen lägre. 

Vidare består ramen av 100% kolfiber och kärnan är Adidas mjuka EVA Soft Performance. Slagytan är uppbuggd av Aluminized Carbon 2 to 1, vilket är en aluminiumförstärkt kolfiberyta som har en hårdhet strax över Adidas 24K kolfiberytor. Ovanpå ytan finns 3D-strukturen Spin Blade Octagonal.

Offensiven

Metalbone CTRL är i första hand ett kontrollracket vars största styrkor finns i placeringar och precisionen i slagen, där man med vinklingar och skurna slag får motståndarna att jobba.

Vid volleys och spelet nära nät glänser det här racket ordentligt och det är ett smidigt att få rena träffar tack vare den runda formen och stora sweet spoten. 

Det går även att få en fin fart i hårda smashar tack vare det styva kolfibret och gillar man att skära bollarna så ger den ruggade ytan en härlig effekt i skurna slag.

Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023 test och recension.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Metalbone CTRL ett starkt padelracket, som erbjuder en stor sweet spot och en smidig manövrering, vilket underlättar vid bollträffarna.

Det går att variera sig på ett bra sätt med den här modellen och enkelt skifta mellan hårda grundslag till långa lobbar och känsliga droppskott. Ett stabilt racket i alla lägen helt enkelt.

Andra egenskaper

3M ramskydd Till den här modellen medföljer en specialanpassad skyddstejp från 3M, som ger ett extra skydd mot repor och sprickor.

Octagonal Structure – På toppen av racket och i halsen finns en extra kolfiberförstärkning. Det ökar rackets stabilitet i luften, vilket resulterar i mer kraft till bollträffen.

Structural Reinforcement – Känsliga punkter i racket har förstärkts för att öka hållbarheten och förlänga livslängden.

Smart Holes Curve – Denna teknologin innebär att borrhålen har ett böjt mönster, vilket ska generera mer effekt i skurna slag.

För vem passar Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023?

Det här är en modell som passar både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare. Är du ute efter ett riktigt bra kontrollracket, som även går att trycka på i slagen med, så är detta en optimal modell.

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023 hos:

Adidas Metalbone Carbon 2023 Recension

Adidas Metalbone Carbon 2023 test, recension, betyg. Detta är en helt ny modell för 2023 och passar spelare runt medel.
Adidas Metalbone Carbon 2023 recension, omdöme, betyg. Ett snyggt och prisvärt diamantracket för offensiva spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone Carbon 2023 för padelracket?

Det här är en helt ny modell från Adidas och är ett padelracket som tillhör mellansegmentet, något som inte funnits i Metalbone-serien tidigare, så detta är ett välkommet tillskott tycker vi.

Den här modellen har likt sina Metalbone-syskons en oversized diamantform och balansen är topptung. Vikten klockar in på 360-375 gram och det är rackets fasta vikt, med andra ord finns det inga löstagbara vikter på denna modellen.

Metalbone Carbon är uppbyggd av en ram i 100% kolfiber och slagytan består av 6K kolfiber. Ovanpå denna finns en räfflad struktur som kallas Spin Blade Octagonal och ger extra effekt i skurna slag. Innanför väggarna hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Likt övriga Metalbone-racketar så är Carbon utrustad med Octagonal Structure-teknologin, som är en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av ramen samt i rackethalsen. Detta ger en ökad vridstyvhet och stabilitet i luften, vilket förbättrar kraften och kontrollen i slagen.

Offensiven

Metalbone Carbon är med sin diamantform och höga balans ett offensivt starkt padelracket, som kan generera en strålande fart i slagen.

Den relativt styva kolfibret i ytan kombinerat med den mjukare kärnan levererar en bollträff med både komfort och snabb respons. Ett perfekt steg mellan mjuka nybörjarracketar och hårda avancerade modeller.

Med hjälp av den räfflade ytan går det sätta ordentlig skruv på bollen i de slicae slagen, vilket gör de svåråtkomliga och jobbiga för motståndarna att parera.

Ytan på padelracket Adidas Metalbone Carbon 2023.

Defensiven

Metalbon Carbons framtunga balans och mindre sweet spot ställer lite krav på dig i defensiven och det gäller att ha en god teknik för att få till rena träffar med bra fart.

Den mjukare kärnan ger dock god hjälp vid de rätta träffarna och du får en del gratisfart vid tajta lägen när svingen inte alltid blir perfekt.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har ett böjt mönster som hjälper till att öka effekten i skurna slag.

3M ramskydd – Racket levereras med en skyddstejp från 3M som ger extra skydd och förbättrar hållbarheten.

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt racket vid utsatta områden, vilket förlänger livslängden.

För vem passar Adidas Metalbone Carbon 2023?

Det passar dig som söker ett ganska lättspelat diamantracket med ett utmärkt klipp i slagen. Nivåmässigt rekommenderar vi det främst för spelare runt medelnivå.

Hitta bästa pris Adidas Metalbone Carbon 2023 hos:

Adidas Metalbone Team 2023 Recension

Adidas Metalbone Team 2023 recension, test, review. Ett lättspelat diamant padelracket som passar motionären. Prisvärt och snyggt.
Adidas Metalbone Team 2023 från sidan. Recensionen visar att detta är en offensiv modell som passar spelare som vill testa på diamantformen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone Team 2023 för padelracket?

Detta är vidareutvecklingen av förra årets modell Metalbone Lite och riktar sig till spelare som söker ett lättspelat och offensivt padelracket.

Metalbone Team kommer med en oversized diamantform och en hög balans på tyngdpunkten. Sweet spoten sitter närmare toppen på racket och vågen klockar mellan 360 och 375 gram.

Till ramen har man använt ett slitstarkt kolfibermaterial och innanför väggarna återfinns Adidas mjukare kärna EVA Soft Performance. Slagytan består av ett mjukt och skonsamt glasfiber och ovanpå denna finns en räfflad yta kallad Spine Blade Octagonal.

Precis som de andra Metalbone-modellerna så har även Team utrustats med den påkostade Octagonal Structure-teknolgoin, som innebär att racket har en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av ramen och i rackethalsen. Det ger en ökad vridstyvhet med mer kraft och kontroll i slagen som resultat.

Offensiven

Metalbone Team är primärt ett offensivt padelracket, som är inriktat mot aggressivt attackspel. Den höga balansen kombinerat med diamantformen och Octagonal Structure levererar bra bollhastigheter vid hårdare slag.

Racket hjälper även till att generera fart vid lösare slag och felträffar tack vare de mjuka materialvalen, samtidigt som man får en god komfort. 

Gillar du att skära slagen ofta och sätta ordentlig spin på bollen så ger den räfflade ytan på Metalbone Team dig alla möjligheter att göra så. 

Närbild på rackethalsen hos padelracket Adidas Metalbone Team 2023.

Defensiven

Vid pressade situationer i försvarsläge så kan rackets diamantform och höga tyngdpunkt göra det lite svårhanterat, man behöver arbeta rätt inför varje slag för att träffa rent i den lilla sweet spoten. 

Man får dock en del gratisfart tack vare den mjuka kärna och glasfibret, det ger bra längd på lobbar och extra skjuts i grundslagen.

Andra egenskaper

3M ramskydd – Det medföljer en specialanpassad skyddstejp, som skonar padelracket från repor och sprickor.

Smart Holes Curve – Denna teknologin innebär att borrhålen på Metalbone Team har anpassats för att generera mer effekt i skurna slag.

Structural Reinforcement – Racket är extra förstärkt på känsliga ställen i konstruktionen för att öka hållbarheten.

För vem passar Adidas Metalbone Team 2023?

Det här är ett ypperligt val för dig som vill lära sig att spela med diamantformen. Det är en lättspelad modell som inte straffar dig alltför hårt vid felträffar. Vi rekommenderar det för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Adidas Metalbone Team 2023 hos:

Adidas Metalbone W Team 2023 Recension

Adidas Metalbone W Team 2023 recension, betyg, test. Detta är ett lätt padelracket med fina offensiva egenskaper.
Adidas Metalbone W Team 2023 omdöme, test, betyg. Ett mjukt och skonsamt diamantracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone W Team 2023 för padelracket?

Det är en vidareutveckling av förra årets modell Metalbone Woman Lite och det är en lättare variant av Metalbone Team. Den stora skillnaden utöver designen är att Metalbone W Team väger 345-360 gram.

Det innebär att även denna modellen kommer med en oversized diamantform och en hög balans, med en sweet spot som är något mindre och sitter närmare toppen på racket.

Till ramen har Adidas använt 100% kolfiber och träffytan är uppbyggd av ett förlåtande och skonsamt glasfibermaterial. Ovanpå ytan finns en 3D-struktur som benämns som Spin Blade Octagonal och innanför väggarna hittar vi den mjukare kärnan EVA Soft Performance.

Ovanpå racket och vid rackethalsen finns något som kallas Octagonal Structure, det är en kolfiberförstärkning för att göra rackets konstruktion mer vridstyvt. Detta ger stabilare förflyttningar i luften, vilket ökar kraften och kontrollen i bollträffen.

Offensiven

Precis som sitt syskon Metalbone Team så är det här främst ett offensivt padelracket som framförallt lämpar sig för spelare som gillar att spela med fart och gärna avgör bollar.

Vid overheadslag är racket stabilt i luften och det går att arbeta upp snabba svinghastigheter. Framme vid nätet gör den lättare vikten att racken är smidigt att förflytta. Det ska dock sägas att det finns en del trampolineffekt i racket som behöver stävjas. 

Tack vare den räfflade strukturen kan man även på ett giftigt sätt skära slag som viboras och bandejas.

Padelspelare med padelracket Adidas Metalbone W Team 2023 som är ett lättspelat diamantrack.

Defensiven

Vid försvarsläge är Metalbone W Team inte den mest lättspelade modellen på grund av sin framtunga balans och diamantform.

Däremot får man lättillgänglig fart tack vare den mjukare uppbyggnaden, vilket gör det möjligt att få tillbaka bollen även från trängda lägen där svingen inte alltid blir den bästa.

Andra egenskaper

3M ramskydd – Till Metalbone W Team medföljer ett specialanpassat ramskydd, som skyddar racket mot repor och förhindrar sprickor.

Smart Holes Curve – Borrhålen har en böjd formation som hjälper till att generera mer effekt i skurna slag.

Structural Reinforcement – Padelrackets konstruktion har förstärkts vid ömtåliga punkter för att öka hållbarheten

För vem passar Adidas Metalbone W Team 2023?

Det är en passande modell för dig som vill ha en lättspelad och skonsam diamantmodell, med god kraft i slagen. Vill du lära dig att spela med diamantformen är detta ett pefekt padelracket. Nivåmässigt rekommenderar vi det för duktiga motionärer och spelare runt medelnivå.

Hitta bästa pris Adidas Metalbone W Team 2023 hos:

Adidas Adipower Multiweight 2023 Recension

Adidas Adipower Multiweight 2023 recension, test, review. Detta är en helt ny modell från Adidas 2023. Kraftfull och flexibel då man kan justera vikt och balans.
Adidas Adipower Multiweight 2023 recension, omdöme, betyg. Ett padelracket med mycket fart och flexibilitet tack vare justerbara vikter.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Multiweight 2023 för padelracket?

Det här är en helt ny toppmodell från Adidas och ett mycket spännande padelracket. Det bygger på den populära modellen Adipower, men är snäppet hårdare i konstruktionen och kommer med avtagbara vikter, precis som toppmodellerna i Metalbone-serien gör.

Vikterna på Adipower Multiweight är lite annorlunda jämfört med Metalbone, här medföljer det totalt sju små vikter som väger 1,3 gram var. Det sitter tre stycken på toppen och två på vardera sida, vilket totalt ger 9,1 gram i justerbar vikt. Racket har en grundvikt på 345-360 gram utan vikter och kan alltså justera upp vikten med ytterligare 9,1 gram.

Vidare kommer den här modellen med en oversized diamantform och en hög balans, med en liten sweet spot högt upp på träffytan. Racket är uppbyggt av en slitstark kolfiberram och 18K kolfiber i ytan. Ovanpå ytan finns en 3D-struktur som kallas Spin Blade.

Inuti racket hittar vi Adidas hårda kärna EVA High Memory och runtom ramen och i rackethjärtat finns teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Detta är kolfierförstärkningar som ökar rackets stabilitet och ger ännu mer kraft till slagen.

Offensiven

Adipower Multiweight är ett av de mest kraftfulla padelracken från Adidas (i nivå med Metalbone HRD och vanliga Adipower). I det offensiva spelet erbjuder det framförallt är en enorm fart med kraftfulla smashar.

Racket har i grunden en hög balans som kan generera snabba svinghastigheter där det styva materialvalen i padelracket svarar upp med en distinkt och explosiv respons. Vill man ha lite mer kontroll i slagen är det som sagt även möjligt genom att det fiffiga viktssystemet. 

Vid spelet runt nät kan Adipower Multiweight dämpa motståndarnas bollar på ett mycket effektivt sätt. Väljer man att spela utan vikter i racket så blir det lätt och smidigt att förflytta med starka volleyslag.

Bild som visar vikterna som medföljer Adidas Adipower Multiweight 2023.

Defensiven

Med vikterna inställda på framtungt så är Adipower Multiweight svårhanterad i defensiven, det hårda materialet och diamantformen tillsammans med en hög balans ställer krav på din teknik. Justeras vikterna mot en mer medelbalans blir Adipower Multiweight däremot lite enklare att hantera i försvaret.

Oavsett så får man tillgång till hårda grundslag bak i banan som får motståndarna att jobba i sina volleyslag. Vidare får man full kontroll över längden och farten i slag som lobbar, då racket saknar trampolineffekt.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Hålen har borrats med ett specifikt mönster, som ser till att generera mer effekt i skruvade slag.

Structural Reinforcement – Känsliga punkter i padelrackets konstruktion har förstärkts för att förlänga livslängden.

För vem passar Adidas Adipower Multiweight 2023?

Det passar dig som söker en påkostad och offensiv toppmodell, som söker flexibilitet och möjligheten att anpassa padelracket efter eget tyckte. Vi rekommenderar att du är minst medelnivå och uppåt mot avancerad nivå för att få ut det mesta ur denna modellen.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower Multiweight 2023 hos:

Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023 Recension

Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023 recension, test, betyg. Ett padelracket med hög kontroll och justerbara vikter.
Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023 review, test, omdöme. Ett hårt kontrollracket för avancerade spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023 för padelracket?

Det här är kontrollmodellen av nya Multiweight och padelracket som stjärnan Alex Ruiz kommer att spela med under 2023. Den är baserad på det otroligt populära padelracket Adipower CTRL, men är snäppet hårdare och kan även ändra vikt och balans med medföljande vikter utmed ramen. 

Det handlar om totalt sju små vikter som väger 1,3 gram styck, varav tre stycken sitter på toppen av racket och två på vardera sidan. Adipower Multiweight har en grundvikt på 345-360 gram utan vikter och med de medföljande vikterna kan man alltså justera upp vikten med ytterligare 9,1 gram.

Tittar vi på hur racket är uppbyggt kommer det med en rund form, en centrerad sweet spot och en i grunden medelbalans. Ramen består av slitstarkt kolfiber och i träffytan har man använt ett styvt 18K kolfibermaterial. Ovanpå ytan finns teknologin Spin Blade, som är en räfflad struktur för extra bett i bollen.

Innanför väggarna återfinns Adidas hårda kärna EVA High Memory. Vidare är racket försett med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är extra förstärkningar av kolfiber i rackethjärtat och runtom ramen.

Offensiven

Adipower Multiweight är ett hårt kontrollracket och har sin stora styrka i dess knivskarpa precision och välplacerade slag. Med lite justering på vikterna kan man även höja balansen och få till riktigt fina overheadslag med hög fart.

Vid volleyspelet är det här ett riktigt starkt padelracket som kan dämpa motståndarnas bollar på ett utmärkt sätt eller smälla på tillbaka. Här hjälper även den runda formen till att ge rena bollträffar.

Vikterna som medföljer till Adipower Multiweight CTRL 2023.

Defensiven

Adipower Multiweight CTRL är ett defensivt mycket vasst padelracket tack vare sin uppbyggnad. Det går även att göra balansen lägre med vikterna och få racket ännu mer lättmanövrerat, perfekt för dig som gillar att spela mer defensivt.

Den hårda uppbyggnaden ger dock inte mycket gratisfart vid trängda lägen, utan man behöver arbeta rätt och slå igenom slagen ordentligt. Man får å andra sidan ett racket med många verktyg i lådan med både välkontrollerade droppskott, långa lobbar och hårda grundslag.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har ett mönster som skapar extra effekt i bollen vid skurna slag. 

Structural Reinforcement – Detta innebär att Adidas har förstärkt racket vid känsliga punkter i konstruktioner, vilket förlänger livslängden.

För vem passar Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023?

Är du efter ett hårt kontrollracket och vill ha möjligheten att sätta din egen prägel på racket så är detta en utmärkt modell för dig. Nivåmässigt rekommenderar vi Adipower Multiweight CTRL för både duktiga motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bästa pris Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023 hos:

Adidas Adipower 3.2 2023 Recension

Adidas Adipower 3.2 2023 test, betyg, recension. Ett svart och gult padelracket med oerhörd kraft, passar herrar bäst.
Adidas Adipower 3.2 2023 test, review, omdöme. Ett fartfyllt racket för den offensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower 3.2 2023 för padelracket?

Det här är en av mest kraftfulla padelracketen i 2023 års kollektion från Adidas, tillsammans med Metalbone HRD och Adipower Multiweight. Jämfört med föregående års version så har racket fått en uppdaterad och betydligt snyggare design enligt oss. I övrigt är racket likadant. 

Det betyder att Adipower 3.2 kommer med en diamantform i oversized format och en sweet spot som är liten och sitter närmare toppen på racket. Vågen visar på 360-375 gram för den här modellen och tyngdpunkten är framtung, vilket ger en hög balans.

Ramen består av 100% kolfiber och till slagytan har man använt 15K aluminiserat kolfiber, som ger en direkt respons i bollträffen. Vidare har racket en Spin Blade-teknologi, som är en ruggad yta för extra grepp i bollen. Innanför väggarna hittar vi Adidas hårda kärna EVA High Memory.

För att öka kraften och stabiliteten ännu mer så är racket extra förstärkt av kolfiber i rackethjärtat och runtom ramen med hjälp av teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge.

Offensiven

I det offensiva spelet och de attackerande slagen så glänser Adipower 3.2 ordentligt och ger möjligheter att slå både hårt skurna slag och kraftfulla smashar, som får motståndarna att svettas rejält.

Den framtunga balansen i racket gör det möjlighet att få till snabba svinghastigheter, med en gedigen tyngd bakom varje bollträff. De styva materialen i racket svarar sedan upp med en härlig respons och fartfyllda slag.

Vid det snabba spelet nära nät kan racket upplevas lite svårhanterat på grund och formen och balansen. Däremot kan racket dämpa bollar på ett utmärkt sätt tack vare avsaknaden av trampolineffekt.

Träffytan på Adidas Adipower 3.2 2023. Med ruggat mönster för extra skruv.

Defensiven

Om man sätts under press i försvaret så är Adipower 3.2 inte speciellt hjälpsamt. Du behöver ha en väldigt bra padelteknik för inte bli straffad i slagen, framförallt när bollarna ska hämtas djupt ner i hörnet eller vid bakglaset.

För padelspelaren med en god teknik får man dock ett padelracket som ger tillgång till mycket stabila och hårda grundslag från den bakre delen av banan, som kan vara tuffa för motspelarna att hantera. Det ges en fin kontroll på längd och kraft i slag som lobbar och droppskott.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – På den här modellen är hålen borrade i ett böjt mönster, för att ge extra effekt i skruvade slag.

3M skyddstejp – Det medföljer en tejp från 3M som skyddar ramen från repor och sprickor.

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt racket vid känsliga punkter i konstruktionen, för att förlänga livslängden. 

För vem passar Adidas Adipower 3.2 2023?

Adipower 3.2 är ett optimalt padelracket för dig som gillar att spela aggressivt. Det är en fartfylld och hård modell som vi rekommenderar för spelar från medelnivå och upp mot tävlingsnivå. Du bör ha väldigt en bra teknik för att kunna hantera denna modellen.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower 3.2 2023 hos:

Adidas Adipower CTRL 3.2 2023 Recension

Adidas Adipower CTRL 3.2 2023 recension, test, review. Ett padelracket med mycket kontroll och stabila slag.
Adidas Adipower CTRL 3.2 2023 omdöme, recension, test. Detta hårda kontrollracket passar spelare som gillar att spela mer lugnt och invänta lägen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower CTRL 3.2 2023 för padelracket?

Det här är en av de mest sålda modellerna hos Adidas och söker man ett hårt kontrollracket så är detta ett ypperligt val.

Om vi jämför med föregående års version av det här racket så har årets version fått en uppdaterad design som är betydligt snyggare tycker vi, i övrigt är specifikation och egenskaper lika. Det innebär att Adipower CTRL 3.2 kommer med en rund form, en vikt på 360-375 gram och en medelbalans i tyngdpunkten. Sweet spoten är centrerat på träffytan och relativt stor.

Ramen består av ett slittåligt kolfibermaterial och träffytan är uppbyggd av ett styvt aluminiumförstärkt 15K kolfiber. Ovanpå ytan finns även ett räfflat mönster som kallas för Spin Blade och inuti racket hittar vi den hårda kärnan EVA High Memory.

Adipower CTRL 3.2 är även försedd med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiberförstärkningar i halsen och ramen. Detta förbättrar vridstyvheten och stabiliteten i racket, vilket resulterar i mer kraft och kontroll vid bollträffen.

Offensiven

De stora styrkorna hos Adipower CTRL 3.2 i det offensiva spelet är främst möjligheten att slå välplacerade slag med en knivskarp precision.

Tack vare rackets hårda utformning så svarar det även upp väldigt bra vid hårda smashar och kombinerat med den räfflade ytan kan man få till fina kickar ut ur buren.

Vid spelet nära nät och i volleys är det här en förstklassig partner som man kan styra och ställa spelet med. Hårda bollar dämpas effektivt av racket och du kan antingen smälla på hårt tillbaka eller enkelt skära ner en vinkelboll i gallret.

Slagytan på Adidas Adipower CTRL 3.2 2023 som har ett räfflat mönster.

Defensiven

Med sin runda form, medelbalans och centrerade sweet spot så är Adipower CTRL 3.2 ett defensivt starkt padelracket som är smidig att hantera och få rena träffar med. Dock får man inte mycket gratisfart av racket på grund av de hårda materialvalen, utan det gäller att arbeta igenom varje slag ordentligt för att inte straffas.

För spelaren med god teknik får man ett padelracket med många olika verktyg i lådan, oavsett om det är dags för ett snabbt grundslag, hög lobb eller slicat droppskott så är Adipower CTRL 3.2 ett padelracket att lita på.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Detta innebär att borrhålen har ett böjt mönster som hjälper till att skapa extra effekt i skurna slag.

Structural Reinforcement – Racket är förstärkt vid känsliga punkter i konstruktionen, för att öka hållbarheten.

3M skydd – Till Adipower CTRL medföljer en skyddstejp till ramen som reducerar risken för sprickor och repor.

För vem passar Adidas Adipower CTRL 3.2 2023?

Detta är en utmärkt modell för dig som söker ett hårt kontrollracket, där du kan spela mycket på placeringar men även smälla på när tillfälle ges. Nivåmässigt rekommenderar vi den här modellen för både duktiga motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bästa pris Adidas Adipower CTRL 3.2 2023 hos:

Adidas Adipower Light 3.2 2023 Recension

Recension på padelracket Adidas Adipower Light 3.2 2023. Ett lätt padelracket med mycket kontroll och hård yta.
Adidas Adipower Light 3.2 2023 test, betyg, omdöme. Detta lätta och snygga padelracket passar damer och herrar som vill spela med en smidig modell.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Light 3.2 2023 för padelracket?

Detta är padelracket som toppspelaren Martita Ortegas kommer att spela med under 2023 och det är en lättare modell av hög klass som passar både damer och herrar.

Året version bjuder på en uppdaterad och riktigt snygg design, när det gäller specifikation och egenskaper är de likadana som förra året. Det innebär att Adipower Light 3.2 har en rund form, med en stor sweet spot i mitten av träffytan. Vikten ligger på låga 345-360 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans

Slagytan är uppbyggd av styvt aluminiumförstärkt 24K kolfiber och ovanpå hittar vi teknologin Spin Blade, som är ett räfflat 3D-mönster. Innanför väggarna finns Adidas medelhårda kärna EVA Soft Energy och Adipower Light är faktiskt den enda modellen hos Adidas som har denna kärna. Övriga racketar har antingen den mjuka eller hårda kärnan.

Vidare är även Adipower Light 3.2 utrustat med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Det är kolfiberförstärkningar i ramen och rackethjärtat, vilket ökar stabiliteten och vridstyvheten i racket, som i sin tur genererar mer kraft till bollträffen.

Offensiven

Det hårda ytskiktet hos Adipower Light kombinerat med den medelhårda kärnan gör att racket svarar upp med snabba och distinkta slag, som kan generera fin fart i smashar.

Racket har dock sin stora styrka i den höga kontrollen och ger fina möjligheter till att styra och ställa spelet med välplacerade slag och en utomordentlig precision. 

Tack var det grova mönstret på ytan kan man även få till hög skruv på bollarna, vilket gör att skurna slag som stoppbollar blir riktigt effektiva.

Ytan på padelracket Adidas Adipower Light 3.2 2023, som är ruggad för mer skruv på bollen.

Defensiven

Adipower Lights uppbyggnad med en låg vikt, rund form och centrerad sweet spot gör det väldigt fördelaktigt i defensiven. Det är lätt att få till rena träffar, vilket ökar chansen till bra slag vid pressade situationer i försvarande lägen.

Vidare ges en fin känsla i lobbar och i grundslagen går det enkelt att variera mellan både hårdare och lösare slag. Rackets hårdare uppbyggnad ställer dock lite krav på din teknik och det här är inget padelracket för nybörjare.

Andra egenskaper

3M skyddstejp – Det medföljer en skyddande tejp till ramen, som minskar risken för sprickor och repor på ramen,

Structural Reinforcement – Padelracket har en förstärkning i konstruktionen vid utsatta delar, vilket ger en längre hållbarhet.

Smart Holes Curve – Hålen har borrats i ett böjt mönster, som ska hjälpa till att generera ännu mer effekt i slagen.

För vem passar Adidas Adipower Light 3.2 2023?

Om du söker ett relativt hårt kontrollracket med lite lägre vikt är detta en suverän modell att satsa på. Vi rekommenderar det för både ambitiösa motionärer, medelspelare och de på avancerad nivå

Hitta bästa pris för Adidas Adipower Light 3.2 2023 hos:

Adidas Adipower Team 2023 Recension

Adidas Adipower Team 2023 recension, test, betyg. Detta lättspelade diamantracket passar motionärer som vill börja spela med denna formen.
Adidas Adipower Team 2023 test, recension, omdöme. Ett lättspelat diamant padelracket med fin fart och skonsam bollträff.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Team 2023 för padelracket?

Adipower Team är en vidareutveckling av förra årets modell Adipower Lite och det är en mer lättspelad och skonsam version av Adidas kraftfulla modell Adipower 3.2.

Den här modellen kommer med en diamantform i oversized-format och en sweet spot som sitter nära toppen på racket. Vågen visar på 360-375 gram och tyngdpunkten ger en hög balans.

Vidare är Adipower Team konstruerad med en slitstark ram av kolfiber och en skonsam träffyta av glasfiber. Ovanpå ytan finns teknologin Spin Blade, som är ett räfflat 3D-mönster för extra skruv på bollen. Inuti racket hittar vi Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance.

Likt övriga Adipower-modeller så är detta racket utrustat med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Det är kolfiberförstärkningar i ramen och rackethjärtat, vilket ger en bättre stabilitet och som resulterar i mer kraft och kontroll i slagen.

Offensiven

Adipower Team har sina största styrkor i det offensiva spelet, med snabba svinghastigheter och bra fart i slagen. Tack vare den räfflade ytan ges det även möjlighet att skära bollarna på ett svåråtkomligt sätt för motspelarna.

Då racket har en lite mjukare uppbyggnad blir man inte alltför straffad vid sämre träffar, vilket passar bra för lite mer oerfarna spelare.

Slagytan på padelracket Adidas Adipower Team 2023, som är räfflad för mer effekt i skurna slag.

Defensiven

Trots sin form och balans så är Adipower Team ett helt ok padelracket i defensiven. Den mjuka uppbyggnaden gör att man inte behöver vara Ale Galán för att få fart i bollen vid tajta lägen när golv och glas.

Man får en bra fart i de raka grundslagen och vid lobbar och droppskott erbjuds en komfortabel och fin känsla. 

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Hålen i racket har borrats på ett böjt sätt för att generera mer effekt i skurna slag.

3M skyddstejp – Det medföljer en skyddande tejp från 3M, som skonar padelracket från repor och sprickor.

Structural Reinforcement – Adipower Team har förstärkts vid känsliga punkter i konstruktionen, för att öka hållbarheten.

För vem passar Adidas Adipower Team 2023?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker ditt första diamantformade padelracket, eller som bara vill ha en skonsam och lättspelad modell. Det har en betydligt större felmarginal än många andra diamantracketar. Vi rekommenderar det för motionärer och spelare upp till medelnivå.

Hitta bästa pris Adidas Adipower Team 2023 hos:

Adidas Adipower CTRL Team 2023 Recension

Adidas Adipower CTRL Team 2023 är ett runt och lättspelat padelracket. Vår recension visar att det passar motionärer som vill ha en lättspelad och välgjord modell.
Adidas Adipower CTRL Team 2023 test, omdöme, betyg. Ett lättspelat racket för motionärer och även nybörjare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower CTRL Team 2023 för padelracket?

Det är en mer skonsam och lättspelad version av den populära modellen Adidas Adipower CTRL. Det är en vidareutveckling av förra årets modell Adipower CTRL Lite och delar många likheter med det.

Adipower CTRL Team kommer med en rund utformning och en stor sweet spot i mitten på träffytan. Vikten ligger på 360-375 gram och är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Racket har en slitstark och tålig ram i 100% kolfiber, medan träffytan är uppbyggd av ett skonsamt glasfiber. Ovanpå ytan finns ett 3D-mönster som Adidas kallar för  Spin Blade, denna hjälper till att få lite mer bett i skruvade slag.

Precis som sina Adipower-syskon så har även detta racket försetts med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Detta är kolfiberförstärkningar i rackethjärtat och ramen som gör racket mer vridstyvt och stabilt, vilket resulterar i en bättre kraftöverföring till bollen.

Offensiven

Adipower CTRL Team erbjuder framförallt en riktigt bra precision i slagen och ger möjlighet att slå välplacerade bollar. Vid hårdare smashar så får man en helt ok fart, men det är inte racket att satsa på om du gillar slå hårt och avgöra bollarna snabbt.

Vid det snabba spelet runt nätet och i volleys är det lätt at få en ren träff och den ruggade ytan hjälper till att sätta en fin spin vid stoppbollar och andra skurna slag.

Träffytan på padelracket Adidas Adipower CTRL Team 2023, som har ett 3D-mönster för bättre effekt i skruvade slag.

Defensiven

Bak i banan när motståndarna trycker på så är det här ett hjälpsamt padelracket med förlåtande egenskaper, som hjälper dig att hålla bollen vid liv längre.

Den mjukare uppbyggnaden erbjuder lättillgänglig fart, vilket framförallt är bra vid tajta och trängda lägen nära glas, galler och golv. 

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – På den här modellen har hålen borrats på ett sätt som hjälper till att öka effekten i skurna slag.

Structural Reinforcement – Racket har förstärkts på extra ömtåliga punkter i konstruktionen, för att förlänga livslängden.

3M skyddstejp – Det medföljer en tejp från 3M som skyddar ramen från repor och sprickor.

För vem passar Adidas Adipower CTRL Team 2023?

Det passar dig som söker ett lättspelat och stabilt kontrollracket och som gärna spelar mer defensivt och inväntar misstag. Vi rekommenderar det för ambitiösa nybörjare, motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Adidas Adipower CTRL Team 2023 hos:

Adidas Adipower W Team 2023 Recension

Adidas Adipower W Team 2023 recension, betyg, test. Detta är ett lätt padelracket med mycket fin kontroll och mjuk träffkänsla.
Adidas Adipower W Team 2023 är ett väldigt snyggt padelracket för damer. Skonsamt mot armbåge dessutom.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower W Team 2023 för padelracket?

Adipower W Team delar många likheter med ovan syskon Adipower CTRL Team, den enda skillnaden dem sinsemellan är att Adipower W Team väger lite mindre med sina 345-360 gram. Racket riktar sig primärt till damer, men vi tycker det passar lika bra för herrar som söker ett lätt och skonsamt racket.

Tittar vi på utformningen så denna modellen med en rund form, med en stor centrerad sweet spot och en medelbalans. Vidare är ramen av 100% slitstarkt kolfiber och träffytan består av ett mjukt glasfibermaterial. För att få till mer bett i skruvade slag finns ett ruggat mönster ovanpå ytan som kallas Spin Blade.

När det kommer till kärnan så består den av mjuka EVA Soft Performance. Vidare är även Adipower W Team utrustat med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Dessa kolfiberförstärkningar i ramen och rackethjärtat ger ett stabilare padelracket.

Offensiven

Med en rund form och mjuk uppbyggnad så är inte Adipower W Team det allra kraftfullaste padelracket och vid smashar och hårda slag blir inte farten den bästa

Däremot erbjuder racket en hög kontroll, vilket gör det lätt att få rena träffar och placera bollen där man önskar. Det låga vikten göra det lätt och smidigt att förflytta, vilket passar perfekt för volleyspelet runt nät.

Ytan på padelracket Adidas Adipower W Team 2023, som är räfflat för en trevlig spineffekt på bollarna.

Defensiven

Vid försvarsspelet långt bak i banan så är Adipower W Team ett hjälpsamt och starkt padelracket, som med sina förlåtande egenskaper ger dig utrymme för att få sämre träffar och ändå få iväg bollen med god fart.

Den lätta vikten gör att racket känns lättmanövrerat i handen och man kan snabbt förflytta det till rätt position. Samtidigt är det skonsamt mot både armbåge och arm.

Andra egenskaper

3M skyddstejp – Till racket medföljer en skyddande tejp som minimerar risken för att få repor och sprickor i ramen.

Structural Reinforcement – Adipower W Team har förstärkts vid ömtåliga ställen i konstruktionen för att öka hållbarheten.

Smart Holes Curve – Denna teknologi innebär att borrhålen har ett böjt mönster för att hjälpa till att generera mer skruv i slicade slag.

För vem passar Adidas Adipower W Team 2023?

Det passar dig som söker ett lätt och smidigt kontrollracket, med en fin känsla och komfort i slagen. Om du har drabbats av padelarmbåge är detta en utmärkt modell att börja spela med. Nivåmässigt rekommenderar vi det för både ambitiösa nybörjare, motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris Adidas Adipower W Team 2023 hos:

Adidas RX Carbon 2023 Recension

Adidas RX Carbon 2023 review, test, betyg. Ett rundformat racket med fin kontroll.
Adidas RX Carbon 2023 recension, test, betyg. Detta är ett välbyggt och prisvärt racket med kolfiber.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX Carbon 2023 för padelracket?

Det är ett nytt tillskott hos Adidas-familjen, som delar många likheter med förra årets modell Essnova Carbon CTRL. Den har inte fått en ren uppföljare i år, utan det blir denna modellen som kommer närmast.

Kikar vi på rackets uppbyggnad så kommer RX Carbon med en rund och lättspelad form tillsammans med en stor sweet spot i mitten av träffytan. Vikten klockar in på 360-375 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Vidare är racket uppbyggd av en ram med skonsamt glasfiber, som är förstärkt med kolfiber för extra hållbarhet. Till ytan har man använt en 3K kolfiber, som ger bra respons i bollträffen och innanför skalet återfinns Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance. En trevlig detalj är även att rackethjärtat är förstärkt för att göra racket mer vridstarkt och öka farten i slagen.

Offensiven

RX Carbon är framförallt ett padelracket med inriktning mot kontroll i spelet och dess offensiva styrka är främst möjligheten att enkelt placera bollen och tvinga motspelarna att jobba hårt. Det är helt enkelt ett padelracket som passar spelaren med tålamod.

Med 3K kolfiber i träffytan är det ett steg ovanför många padelracketar för nybörjare som oftast är helt i glasfiber. Det gör att RX Carbon kan erbjuda en mer solid känsla i bollträffen och det går att trycka på lite mer i slagen.

Närbild på Adidas RX Carbon 2023 och dess teknologier.

Defensiven

I det defensiva spelet så är RX Carbon ett förlåtande och hjälpsamt padelracket, som kommer att ge dig möjlighet att få iväg bollen med fart, även när motspelarna pressar på ordentligt.

Den mjuka kärnan bidrar till en god komfort i slagen och rackets stora sweet spot i mitten ger stor felmarginal, så att även om du inte träffar bollen perfekt varje gång så straffas du inte alltför hårt.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – Hålen har borrats på ett sätt som stärker rackets yta. 

Structural Reinforcement – Denna teknologin innebär att Adidas har förstärkt RX Carbon vid känsliga punkter i konstruktionen, vilket ökar hållbarheten. 

För vem passar Adidas RX Carbon 2023?

Den passar framförallt för motionärer men även för ambitiösa nybörjare och riktar sig till spelare som vill ha en lättspelad modell med hög kontroll och fin respons i slagen.

Hitta bästa pris Adidas Adipower W Team 2023 hos:

Adidas RX 3000 #Greenpadel 2023 Recension

Adidas RX Greenpadel 2023 test, recension, review. En rund och enkel modell för nyare spelare.
Adidas RX3000 Greenpadel 2023 recension, betyg, test. Detta nybörjarracket är lättspelat och skonsamt mot armen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX 3000 #GreenPadel 2023 för padelracket?

Det här är en fortsättning på den populära modellen RX 300 och i år är detta den enda modellen i Adidas-kollektion som har en koppling till deras GreenPadel-projekt. RX-modellerna riktar sig främst till nyare spelare i padel och den här modellen passar perfekt för den som vill ha ett välgjort padelracket att lära sig med.

RX 3000 kommer med en rund form och vikten på 360-375 gram är jämnt fördelad vikt, vilket ger racket en medelbalans. Den stora sweet spoten i mitten av rackethuvudet erbjuder en tilltagen felmarginal. 

Vidare består ramen av ett skonsamt glasfiber som har förstärkt med kolfiber för en ökad hållbarhet och styrka. Träffytan är uppbyggd av Flax Fiber, som är 100% ekologiskt linne. Det är ett flexibelt och tåligt material som i hårdhet är ungefär mellan en 3K kolfiberyta och en glasfiber yta.

Innanför väggarna hittar vi den mjuka och skonsamma kärnan EVA Soft Performance och ovanför handtaget finns Structural Power, en kolfiberförstärkning som gör racket mer vridstarkt och stabil i bollträffen.

Offensiven

I det offensiva spelet så är RX 3000 #GreenPadel en modell som levererar en fin kontroll i slagen och som gör sig bäst i placeringar och precision i slagen. 

Jämfört med RX Carbon så är den här modellen snäppet mjukare i bollträffen och erbjuder lite mer trampolineffekt och fart ut från racket.

Adidas RX3000 Greenpadel 2023 närbild visar teknologierna i padelracket.

Defensiven

När man ska försvara sig bak i banan så hjälper den här modellen till att göra slagen bekväma och agerar förlåtande, även vid sämre träffar. Vilket är optimalt för lite nyare och oerfarna padelspelare.

Hamnar man i trångmål nära golv, galler och glas så ger racket lättillgänglig fart genom sin trampolineffekt, vilket ger extra skjuts i bollen.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – En teknologi som innebär att borrhålen är anpassade för att stärka padelrackets yta.

Structural Reinforcement – Konstruktionen på RX 3000 är förstärkt vid ömtåliga punkter, för att förlänga livslängden.

För vem passar Adidas RX 3000 #GreenPadel 2023?

Det här är en passande modell för nyare spelare som söker ett lättspelat padelracket med förlåtande egenskaper, god fart och fin kontroll. Vi rekommenderar det för nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris Adidas RX 3000 #GreenPadel 2023 hos:

Adidas RX 2000 Light 2023 Recension

Adidas RX2000 Light 2023 recension, test, betyg. Detta rundformade racket ger fin komfort och bra kontroll.
Adidas RX 2000 Light 2023 recension, test, betyg. Ett padelracket med låg vikt och smidig manövrering.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX 2000 Light 2023 för padelracket?

RX 2000 Light är en lätt och smidig modell som bygger på förra årets RX 200 Light. Den väger endast 345-360 gram, vilket gör den smidig att förflytta och hantera, på bekostnad av tyngden i slagen.

Förutom en ny design så är detta racket identiskt med RX 200, det innebär att RX 2000 Light har en rund form och en stor sweet spot i mitten av rackethuvudet. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Ramen har byggts upp av glasfiber som har förstärkt med kolfiber för extra stabilitet. Den släta träffytan består helt av ett skonsamt och förlåtande glasfibermaterial och inuti racket finns den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Bryggan mellan rackethuvudet och handtaget är dessutom extra förstärkt med hjälp av koflbier, det gör padelracket lite mer vridstarkt och gör att slagen inte “slås igenom” lika lätt.

Offensiven

I det offensiva spelet så ger RX 2000 Light en fin kontroll med god precision i slagen, vilket ger dig möjligheter att passera motståndarna och få dem att jobba.

Den låga vikten gör racket lättmanövrerat framme vid nät och man kan snabbt komma i rätt position inför nästa slag.

Det ska dock sägas att gillar du att spela med kraft och tycker om att smasha mycket så är det här inte en optimal modell.

Adidas RX 2000 Light 2023 närbild på rackethalsen.

Defensiven

RX 2000 Light är ett defensivt starkt padelracket som har hjälpsamma och förlåtande egenskaper, med stora felmarginalar. De mjukare materialvalen i racket gör att det ger stöd med farten även vid lösare slag genom en trampolineffekt. Vilket är passande för nyare padelspelare.

Det låga vikten gör att racket är snabbt och smidigt att förflytta, vilket underlättar när motståndarna pressar på med hårda bollar ner mot hörnen.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – Hålen i racket är borrade på ett sätt som stärker ytan och gör den mer hållbar och motståndskraftig.

Structural Reinforcement – Padelrackets konstruktion har stärkt på känsliga punkter, för att öka hållbarheten.

För vem passar Adidas RX 2000 Light 2023?

Det här är en passande modell för nyare padelspelare som söker ett skonsamt första padelracket med fina defensiva egenskaper och stor felmarginal. Har du fått känningar i armbågen av ett annat padelracket är detta ett bra val i stället.

Hitta bästa pris Adidas RX 2000 Light 2023 hos:

Adidas RX 1000 2023 Recension

Adidas RX 1000 2023 test, review, betyg. Detta är en lättspelad och prisvärd modell.
Adidas RX 1000 2023 recension, test, betyg. Detta är ett padelracket för nybörjare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX 1000 2023 för padelracket?

RX 1000 är instegsmodellen i RX-serien och är ett prisvärt och billigt padelracket för dig som är ny och inte räknar med att spela så ofta, men som ändå vill ha ett eget racket.

RX 1000 kommer med en rund och lättspelad form, där den stora sweet spoten är placerad i mitten av träffytan. Vikten klockar in på 360-375 gram och balansen i racket är medel.

Ramen består av glasfiber som har förstärkts med kolfiber för att öka hållbarheten. Den släta ytan är uppbyggd av glasfiber och innanför skalet finns den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Offensiven

RX 1000 är en mjuk och förlåtande modell med fokus på kontroll och som främst är framtagen för att ge bra förutsättningar att få bollen tillbaka över nät

Den här modellen hjälper till att generera fart även vid sämre träffar och lösare slag, så att man kan hitta spelglädjen tidigt och vilja utvecklas ännu mer.

Adidas RX 1000 2023 närbild på rackethalsen.

Defensiven

Vid försvarsläge så gör rackets runda form och stora sweet spot att det är lätt att få rena träffar, vilket kommer till nytta oavsett om man vill slå låga grundslag eller långa lobbar.

Rackets mjuka uppbyggnad ger en stor trampolineffekt i slagen och extra skjuts i bollen, vilket är fördelaktigt för nyare spelare när man är långt bak i banan.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – Rackets borrhål är anpassade för att gör ytan mer tålig.

Structural Reinforcement – Konstruktionen har förstärkts på ömtåliga punkter, för att förlänga livslängden

För vem passar Adidas RX 1000 2023?

Det passar för nybörjare som vill ha ett prisvärt och lättspelat padelracket att använda då och då. Det är en modell som gör det så enkelt som möjligt att få bollen över nät. 

Hitta bästa pris Adidas RX 1000 2023 hos:

Adidas Metalbone Youth 3.2 2023 Recension

Adidas Metalbone Youth 3.2 2023 recension, test, betyg. Detta är ett padelracket för barn och juniorer som vill ha en offensiv modell att smasha med.
Adidas Metalbone Youth 3.2 2023 test, omdöme, review. Detta padelrack för juniorer är snyggt och välgjort, passar 10-16 år.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Metalbone Youth 3.2 2023 för padelracket?

Det här är en replika av Ale Galáns padelracket Metalbone HRD och riktar sig till barn och juniorer i åldrarna 10-16 år. Årets version har fått en riktigt snygg design enligt oss och är ett rejält lyft jämfört med förra året.

Metalbone Youth kommer med en oversized diamantform, en tjocklek på 38 mm och en vikt på 330-345 gram. Den lägre vikten gör det smidigt för junioren att hantera racket. Vidare är balansen hög och sweet spoten hittar man nära toppen på racken.

Den släta slagytan består av ett mjukt och skonsamt glasfiber medan det finns både kolfiber och glasfiber i ramen. Innanför väggarna hittar vi Adidas mjuka och skonsamma kärnan EVA Soft Performance

Precis som vuxenmodellerna inom Metalbone-serien så har även Youth utrustats med Octagonal Structure, som är en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av racket och ovanför handtaget. Detta ökar rackets stabilitet, vilket resulterar i mer fart och kontroll i slagen.

Offensiven

Metalbone Youth tillhör ett av de mer fartfyllda padelracken för juniorer tack vare sin diamantform och topptunga balans. Det går att arbeta upp en hög svinghastighet som resulterar i kraftfulla bollträffar.

Vid overheadslagen ligger racket mycket stabilt i luften, utan att vobbla, vilket ger kontrollerade slag med bra fart och en fin känsla. 

Ramen på juniorracket Adidas Metalbone Youth 3.2 2023.

Defensiven

Trots att Metalbone Youth är ett diamantracket så är det ett hjälpsamt och förlåtande padelracket i defensiven tack vare sin mjukare uppbyggnad. Även vid trängda och pressade lägen får padelbollen bra med skjuts, samtidigt som den lägre vikten gör racket smidigt att hantera och förflytta.

Det ska dock sägas att detta är ett lite svårare padelracket att hantera än en exempel Adipower Junior nedan, som är en rund modell.

Andra egenskaper

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt konstruktion i Metalbone Youth vid ömtåliga punkter, för att öka hållbarheten.

Smart Holes Curve – Borrhålen har ett böjt mönster för att generera mer effekt i skurna slag.

För vem passar Adidas Metalbone Youth 3.2 2023?

Det här är en modell som passar juniorer som gärna spelar lite mer offensivt och som gillar att avgöra bollarna. Vi rekommenderar det till juniorer som har spelat padel ett litet tag och söker lite mer utmaning.

Hitta bästa pris Adidas Metalbone Youth 3.2 2023 hos:

Adidas Adipower Junior 3.2 2023 Recension

Adidas Adipower Junior 3.2 2023 är ett rundformat padelracket för barn och juniorer. Lättspelat och roligt att använda.
Adidas Adipower Junior 3.2 2023 test, recension, betyg. Denna modellen är till för barn som håller på att lära sig padel.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas Adipower Junior 2023 för padelracket?

Adipower Junior är en lättspelad och prisvärd modell och ett utmärkt första padelracket för den yngre junioren upp till 10 år.

Årets modell av detta populära racket har fått en uppdaterad och läcker design, i övrigt är specifikationen och egenskaperna desamma. Det innebär att Adipower Junior 3.2 kommer med en rund form och en jämnt fördelad vikt, vilket ger en medelbalans. Sweet spoten (den optimala träffpunkten) är stor och finns i mitten av slagytan. 

Rackets vikt ligger på låga 310-330 gram och tjockleken är 36 mm, vilket är 2 mm smalare än standard för vuxenracketar. Det gör den här modellen smidigare och mer lätthanterad på banan. Vidare har Adidas även förstärkt rackethjärtat med kolfiber i form av teknologin eXoskeleton, vilket gör racket stabilare i bollträffen.

Både slagytan och ramen består av ett skonsamt glasfiber och innanför skalet finns Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance.

Offensiven

Adipower Junior är framförallt ett kontrollinriktat padelracket, som gör det möjligt för junioren att lära sig slå välplacerade slag.

Tack var den runda formen och stora sweet spoten i mitten är det enkelt att få rena bollträffar, på så vis kan man hålla bollen i spel längre och utveckla sitt spel.

Kraften i slagen är helt ok, dock rekommenderar vi att hellre kolla på Metalbone Youth om junioren vill ha ett fartfylld racket.

Halsen på padelracket Adidas Adipower junior 3.2 2023.

Defensiven

Vid försvarsläge är Adipower Junior 3.2 en hjälpsam partner som är både lättmanövrerad och enkel att få en bra träff med, vilket underlättar när motspelarna pressar på.

Padelrackets mjuka material gör att bollträffarna blir skonsamma och behagliga, även vid felträffar. Vilket är perfekt för junioren som inte har en optimal teknik ännu.

Andra egenskaper

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt racket vid känsliga punkter i konstruktionen, vilket ger en längre livslängd.

Smart Holes Curve – Hålen i racket har borrats i ett böjt mönster för att generera mer effekt i slicade slag.

För vem passar Adidas Adipower Junior 3.2 2023?

Den här modellen passar både för juniorer som är helt nya till padel och de som spelat ett tag. Det är smidigt, lättspelat och erbjuder en hög kontroll. Dessutom är det skonsamt och skönt att spela med. 

Hitta bästa pris för Adidas Adipower Junior 3.2 2023 hos:

Om Adidas Padel

Den tyska sportgiganten Adidas grundades 1949 och tillverkade skor i början. Genom åren har man växt sig till en av världens största tillverkare av kläder och sportutrustning till alla möjliga sporter. 

Det första padelracket släppte Adidas 2014, därefter har man snabbt blivit en av de största märkena även inom padel. Bland padelproffsen som spelar med Adidas hittar vi exempelvis Ale Galán och Marta Ortega.

Aktuell Rea på Adidas Padelracketar

Kampanj på padelprylar

Upp till 60% rabatt

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller