Varlion padelrackets 2023

Recension, Jämförelse & Guide av årets toppmodeller

Aktuella Erbjudanden på Varlion Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Varlion padel 2023

Den spanska padeltillverkaren Varlion har gjort sig känt för sina påkostade och högteknologiska padelracketar, som är försedda med många innovativa och spännande lösningar. Vidare tillverkas även deras racketar för hand i den egna fabriken i Spanien.

Något som Varlion är ensamma om är att deras toppmodeller finns i två versioner, för olika temperaturer och klimat. De heter antingen W eller S på slutet, vilket står för Winter och Summer. Winter-versionerna är optimala för temperaturer under 25 plusgrader, vilket gör att de passar utmärkt för oss i Sverige. Summer-versioner gör sig bäst vid 25 plusgrader och över.

Med det sagt tar vi och kollar in Varlions toppserier för 2023!

Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 Recension

Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 review, recension, omdöme. Detta är en toppmodell som erbjuder kraftfulla slag och god kontroll genom sin hybridform.
Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 test, omdöme, betyg. Ett riktigt vasst padelracket som är fullmatat med påkostade teknologier och innovationer.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 hos:

Vad är Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 för padelracket?

Förutom att inneha ett långt namn så är det här ett påkostat och högteknologiskt padelracket, som är framtagen för den kräsna spelaren som söker en toppmodell.

Racket har Varlions Bourne-form, vilket är en hybrid mellan dropp och diamant. Vikten klockar in på mellan 355-380 gram och balansen är medelhög

Vidare består består ramen av 100% kolfiber och det är dessutom prismaformad, vilket betyder att kontaktytan med väggar och golv blir mindre samtidigt som luftmotståndet minskar. Till träffytan har man använt 12K kolfiber och ovanpå ytan finns Slice Technology, en räfflad yta för extra effekt i skruvade slag. Innanför skalet hittar vi Varlions hårdare kärna.

En av många spännande teknologier i racket är Radio, som innebär att hålen i racket redan har tagits fram när racket formas och borras inte efter tillverkningen. Det ger en ökad hållbarhet och effekt i slagen.

Vidare är även den här modellen utrustad med Airflow-teknologin, som är de stora hålen på sidan av ytan. Dessa förbättrar luftflödet genom racket, vilket gör det stabilare och ökar kraften och kontrollen i slagen.

Offensiven

Bourne Summum Prisma Radio är ett offensivt mycket starkt padelracket som erbjuder fart och tyngd bakom varje slag, vilket gör att man kan sätta motspelarna under hård press.

Det här är ett racket som är stabilt och mycket följsamt i luften och som kan generera höga svinghastigheter tack vare den medelhöga balansen. Sedan svarar de hårda materialvalen upp med en fin kraft.

Tycker du om att skära slag så ger den räfflade ytan stora möjligheter till att sätta ordentlig skruv på bollarna.

Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 recension, test, omdöme. Här syns den påkostade toppmodellen från Varlion, som levererar massor av fart.

Defensiven

Vid spelet bak i banan så ställer Bourne Summum Prisma Radio lite krav på dig och din teknik. Varje slag behöver arbetas igenom ordentligt och man får inte mycket gratisfart.

För spelaren med bra teknik erbjuds möjligheten att sätta hög fart i de låga grundslagen, samtidigt som man får full kontroll över farten och placeringar i lobbar och droppskott. 

Andra egenskaper & teknologier

På den här modellen har handtaget förlängts med ca 2 cm, för att ge bättre möjligheter att slå dubbelhandsfattade backhands. Dessutom är träffytan ca 1 cm större än standard.

Vidare finns teknologin Wings Difusor i rackethjärtat, som stabiliserar racket och förbättrar aerodynamiken.

Ovanpå toppen finns ett specialanpassat och förmonterat ramskydd kallat Prisma Bumper, som skyddar racket från stötar och repor. 

För vem passar Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023?

Det passar den kräsna spelaren som söker ett riktigt bra och påkostat offensivt padelracket. Vi rekommenderar att du har spelat padel ett tag för att få ut max av den här modellen och att du åtminstone är medelnivå och uppåt. 

Hitta bäst pris på Varlion Bourne Summum Prisma Radio 2023 hos:

Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023 Recension

Varlion Maxiuma Summum Prisma Radio 2023 recension, test, omdöme. Med den här modellen får man massor av kontroll, men även mycket fart.
Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023 betyg. Ett suveränt padelracket av högsta klass.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023 hos:

Vad är Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023 för padelracket?

Det här är en av toppmodellerna från Varlion i år och är ett påkostat padelracket som är fullproppat med teknologier och innovationer. Racket kommer med Maxima-formen, som är en hybrid mellan runt och droppform. Det innebär att denna modellen erbjuder mer kontrollen än ovan syskon.

Vikten ligger på 350-375 gram och den medellåga balansen gör racket lättmanövrerat. Sweet spoten är relativt stor och återfinns precis ovanför mitten på rackethuvudet.

Ramen består av 100% kolfiber och är formad som en prisma, vilket minskar kontaktytan med golv och väggar, samtidigt som det reducerar luftmotståndet. Slagytan är uppbyggt av 12K kolfiber och innanför väggarna återfinns en hård kärna. Ovanpå ytan finns ett räfflad mönster som kallas Slice Tehcnology, vilket ger mer effekt i skurna slag.

Den här modellen är utrustad med teknologin Radio, som innebär att hålen har formats i själva gjutningen i racket, i stället för att borras i efterhand. Det ökar hållbarheten i hela konstruktionen.

Racket är även utrustat med Airflow-teknologin, de stora hålen på sidorna. Dessa hjälper till att förbättra luftflödet genom racket och koncentrerar kraften till mitten.

Offensiven

Maxima Summum Prisma Radio erbjuder framförallt en riktigt bra precision och kontroll i slagen, samtidigt som det är stabilt och kvickt i luften. Detta gör att man kan styra och ställa effektivt i det offensiva spelet.

Den hårdare uppbyggnaden gör att racket svarar upp bra vid hårdare slag, vilket innebär att man kan smasha och få god fart.

Vid spelet nära nät och vid volleys är detta en stark kompanjon, som kan dämpa motståndarnas slag effektivt och smälla på tillbaka eller vinkla ner bollarna svårtaget. 

Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023 recension, test, review. Här syns padelracket ligga i nätet redo att testas.

Defensiven

Vid försvarsläge så är racket relativt lättmanövrerat tack vare den medellåga balansen. Hybridformen gör även att det är enkelt att få rena bollträffar.

Rackets hårda materialval gör att du behöver arbeta igenom slagen ordentligt och du får inte speciellt mycket gratisfart, vilket ställer lite krav på din teknik.

Vid lobbar får man full kontroll över längden på bollarna och i grundslagen erbjuds man bra med kraft som utmanar motståndarna vid nätet. 

Andra egenskaper & teknologier

På den här modellen är handtaget förlängt, för att gör det enklare att använda dubbelhandsfattade backhands. Vidare är träffytan lite större än standard.

I bryggan mellan handtaget och rackethuvudet finns Wings Difusor, det är en teknologi som förbättrar aerodynamiken och gör racket stabilare i luften.

På toppen av ramen finns ett förmonterat och specialanpassat ramskydd av gummi. Detta skyddar mot repor och stötar och förlänger livslängden på racket.

För vem passar Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023?

Det är en optimal modell för dig som söker ett kontrollracket och som även vill ha tillgång till en hel del fart i slagen. Det passar för många olika typer av spelare och i nivå rekommenderar vi att du är medelspelare eller avancerad spelare. 

Hitta bäst pris på Varlion Maxima Summum Prisma Radio 2023 hos:

Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023 Recension

Varlion Bourne Summum Prisma Airflow MY 2023 recension, test, omdöme. Detta är ett offensivt och påkostat padelracket för den avancerade spelaren.
Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023 test, review, betyg. Ett kraftfullt och offensivt racket för padel som är proppfull av användbara teknologier.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023 hos:

Vad är Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023 för padelracket?

Förutom att inneha ett långt namn så är detta padelracket ett högteknologiskt, offensivt och mycket påkostat padelracket. Det är även toppspelaren Mike Yanguas val av padelracket under säsongen 2023.

Den svarta modellen av racket är Yanguas version av racket och den heter MY i slutet, vilket står för hans initialer. Förutom designen är hans version likadan som den vanliga. 

Bourne Summum Prisma Airflow använder sig av Varlions Bourne-form, som är en hybrid mellan dropp och diamant. Balansen är medelhög och vikten är på mellan 340-365 gram. Vidare är ramen av kolfiber och har en prismaform, vilket ger racket ett minskat luftmotstånd och mindre kontaktyta med golvet och väggar.

Till slagytan har Varlion använt ett 12K kolfiber och ovanpå ytan finns en räfflad ytan kallad Slice Technology, som hjälper till att generera mer skruv på bollen. Innanför skalet återfinns Varlions hårda kärna.

En nyhet till årets version av racket är, som namnet avslöjar, Airflow-teknologin. Det är de stora hålen på sidorna av slagytan och dessa bidrar till en bättre aerodynamik i slagen, vilket koncentrerar kraften till bollträffen och förbättrar hållbarheten.

Offensiven

Bourne Summum Prisma är framförallt ett mycket starkt padelracket i det offensiva spelet, som ger tillgång till en suverän fart och precision i slagen.

Det ska sägas att det är en krävande modell som ställer krav på dig och din teknik. Vid de rätta träffarna levererar den explosiva slag, men vid sämre träffar utanför sweet spoten blir man straffad.

Vid spelet nära nät ger rackets hårda uppbyggnad fina möjligheter att dämpa motspelarnas slag och effektivt styra undan bollarna med skruv eller fart.

Närbild på padelracket Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023 ytan.

Defensiven

Från banans bakre del gäller det att hela tiden slå igenom slagen ordentligt med Bourne Summum Prisma Airflow, då man inte erbjuds speciellt mycket gratisfart från racket. 

Den lite lägre vikten innebär dock att racket är smidigt att förflytta och med hjälp av de påkostade teknologierna som förbättrar aerodynamiken blir racket väldigt följsamt.

I de låga grundslagen går det att få till ordentligt med fart, som utmanar motståndarna framme vid nät. Samtidigt är det inga konstigheter att slå känsliga droppskott eller lobba med god precision.

Andra egenskaper & teknologier

Kikar vi i rackethjärtat hittar vi Wings Difusor, det är en teknologi som ger en bättre aerodynamik och ökar precisionen i varje slag.

På toppen av racket finns Varlions Prisma Bumper, som är ett specialanpassat ramskydd av gummi, som förmonterats på racket. Det ökar hållbarheten och skyddar mot stötar och repor.

En annan trevlig detalj med Bourne Summum Prisma Airflow är att handtaget är 2 cm längre än standard, vilket gör det enklare att slå dubbelfattade backhandslag.

För vem passar Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023?

Det här är en optimalt modell för dig som är ute efter ett offensivt och hårt padelracket, som även vill bibehålla en viss kontroll. Vi rekommenderar att du åtminstone är medelspelare och upp mot avancerade spelare för att bemästra det här padelracket på bästa sätt.

Hitta bäst pris på Varlion Bourne Summum Prisma Airflow 2023 hos:

Varlion Maxima Prisma Airflow 2023 Recension

Varlion Maxima Prisma Airflow 2023 recension, betyg, test. Årets upplaga av detta padelracket bjuder på mycket kontroll men även fart i spelet.
Varlion Maxima Prisma Airflow 2023 betyg, guide, omdöme. Ett racket som erbjuder en härlig kontroll blandat med en hel del fart i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion Maxima Prisma Airflow 2023 2023 hos:

Vad är Varlion Maxima Prisma Airflow 2023 för padelracket?

Det här är en populär toppmodell från Varlion som till 2023 har utrustats med den nya teknologin Airflow (de stora hålen på sidorna), detta förbättrar aerodynamiken och ger ett stabilare padelracket.

Kikar vi vidare på uppbyggnaden av racket så har den Maxima-formen, som är en hybrid mellan dropp och rund form. Vidare är balansen medelhög och vikten klockar in på 340-365 gram.

Racket kommer med en slitstark och påkostad ram i 100% kolfiber, den är även prismaformad, vilket ger mindre kontaktyta med väggar och golv och mindre luftmotstånd.

Träffytan på Maxima Prisma Airflow består av 12K kolfiber och ovanpå denna finns en räfflad yta som kallas Slice Technology, för mer bett i skurna slag. Inuti racket åter finns Varlions hårda kärna.

Värt att notera är att handtaget på den här modellen är ca 2 cm längre än standard för att möjliggöra dubbelhandsfattad backhand, vidare är även träffytan ca 1 cm större än standard.

Offensiven

Maxima Prisma Airflow erbjuder en riktigt bra kontroll och möjligheten att slå välplacerade slag i det offensiva spelet. Samtidigt går det att arbeta upp en god fart i de hårdare overheadslagen, tack vare den medelhöga balansen.

I luften rör sig racket smidigt och vid spelet nära nät är detta ett giftigt vapen tack vare sin lägre vikt och styvare uppbyggnad.

Gillar du att slica slagen och sätta skruv på bandejas och stoppbollar så ger Maxima Prisma Airflow fina möjligheter att sätta spin på bollen. 

Träffyta på Varlion Maxima Prisma Airflow 2023, som har en räfflad struktur för mycket skruv.

Defensiven

Det här är ett allround padelracket i defensiven, som framförallt är smidigt att förflytta och är bra på de flesta skotten.

Ramens prismaform gör att man enklare kan komma åt bollen när den är nära golv och väggar, vilket är fördelaktigt vid trängda lägen när man är pressad.

De hårdare materialvalen i Maxima Prisma Airflow innebär att du behöver slå igenom varje slag ordentligt och att man inte får mycket gratisfart. Å andra sidan får man full kontroll över kraften i slagen och längden på alla bollar. 

Andra egenskaper & teknologier

Med hjälp av teknologin Wings Difusor som finns i rackethjärtat så förbättras aerodynamiken och stabiliteten i racket ytterligare, vilket gör det mer lättmanövrerat.

På toppen av racket finns en Prisma Bumper förmonterad, det är ett specialanpassat ramskydd av gummi som skyddar racket från stötar och repor.

För vem passar Varlion Maxima Prisma Airflow 2023?

Tack vare hybridformen mellan rund och dropp så är det här en modell för dig som gillar kontrollen hos runda racketar, men som vill ha tillgång till lite mer kraft och fart. Vi rekommenderar att du är kring medelnivå och uppåt för att använda detta padelracket.

Hitta bäst pris på Varlion Maxima Prisma Airflow 2023 2023 hos:

Varlion LW Prisma Airflow 2023 Recension

Varlion LW Prisma Airflow 2023 recension, review, test. Detta hårda kontrollracket har en rund form och passar spelare som gillar placeringar och vinklar.
Varlion LW Prisma Airflow 2023 test, betyg, recension. En toppmodell med mycket kontroll och skruv på bollen.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion LW Prisma Airflow 2023 hos:

Vad är Varlion LW Prisma Airflow 2023 för padelracket?

Bland Varlions toppmodeller så är LW Prisma Airflow den mest lättspelade modellen, tack vare en rund form, centrerad sweet spot och topplätt balans, med en tyngdpunkt närmare handtaget.

Precis som sina syskon så är även LW Prisma Airflow fullproppad med påkostade och innovativa teknologier, som hjälper dig i ditt padelspel. Den prismaformade ramen består av 100% kolfiber och minskar både luftmotståndet och kontaktytan med väggar och golv. Vidare har handtaget förlängts med ca 2 cm för att möjliggöra dubbelfattade backhands och träffytan är även 1 cm längre.

Kikar vi på ytan så är den uppbyggd av 12K kolfiber och ovanpå finns en räfflad struktur som kallas Slice Technology. Inuti racket finns en hård kärna och vikten klockar in på 350-375 gram.

En nyhet i årets version av racket är teknologin Airflow, som är de stora hålen på sidan av racket. Dessa hjälper till att förbättra aerodynamiken och ge ett stabilare padelracket, med ökad kraft och bättre kontroll som resultat.

Offensiven

LW Prisma Airflows främsta styrka i det offensiva är den suveräna precisionen och kontrollen i slagen. Framme vid nät är den utmärkt partner som kan dämpa och vinkla bollarna eller smälla på tillbaka.

Tack vare den låga balansen blir racket lättmanövrerat och den stora sweet spoten bidrar till att man enkelt få rena bollträffar.

De styvare materialvalen i racket gör även att LW Prisma Airflow svarar upp bra i de hårdare slagen och du får goda möjligheter att skicka ut bollen eller slå låga bandejas med mycket spin.

Slagytan på Varlion LW Prisma Airflow 2023 är utrustad med teknologin Slice Technology, för extra mycket spin.

Defensiven

Från den bakre delen av banan är LW Prisma Airflow är ett starkt padelracket, som är lättmanövrerat och enkelt att få rena bollträffar med. Det passar perfekt för dig som är en duktig spelare som gärna spelar lite mer defensivt.

Rackets styvare uppbyggnad gör att man får full kontroll över kraften i alla typer av slag, det betyder även att det inte ges speciellt mycket gratisfart. 

Andra egenskaper & teknologier

I rackethjärtat hittar vi teknologin Wings Difusor, som ger en bättre luftgenomströmning och gör padelracket stabilare genom hela slaget.

Vidare finns ett förmonterad och specialdesignat ramskydd på toppen, som kallas Prisma Bumper. Den ökar hållbarheten och förlänger livslängden.

För vem passar Varlion LW Prisma Airflow 2023?

Det är en suverän modell för dig som är ute efter ett hårt kontrollracket. Vi rekommenderar att du i nivå är en duktig motionär, medelspelare eller avancerad spelare.

Hitta bäst pris på Varlion LW Prisma Airflow 2023 hos:

Varlion Bourne Carbon Prisma 3 2023 Recension

Varlion Bourne Prisma Carbon 3 2023 recension, betyg, test. Det här padelracket erbjuder mycket fart i slagen men har samtidigt en hel del kontroll.
Varlion Bourne Prisma Carbon 3 2023 recension, review, betyg. Ett vasst padelracket för den offensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Bourne Carbon Prisma 3 2023 för padelracket?

Bourne Carbon Prisma 3 tillhör Varlions Pro-serie, som är snäppet under toppserien Premium. Man kan säga att detta är en lite mer avskalad version av Varlion Bourne Summum Prisma Airflow, med lite mindre teknologier och en något billigare prislapp som följd.

Precis som namnet avslöjar så kommer den här modellen med Bourne-formen, som är en hybrid mellan dropp och diamant. Vikten klockar in på 350-375 gram och balansen i racket är medelhög

Ramen är uppbyggd av kolfiber och är prismaformad, för mindre luftmotstånd och snabbare hantering. Ytan på racket består av flera lager av kolfiber och glasfiber och innanför väggarna finns en medelhård kärna. Ovanpå slagytan hittar vi Varlion räfflade mönster som de kallar Slice Technology.

Vidare är även rackethjärtat extra förstärkt av kolfiber och titandioxid, genom teknologin VAR-FLEX epoxy resin. Detta ökar styrkan i hela racket och ger en bättre stabilitet i slagen.

Offensiven

Bourne Carbon Prisma 3 är ett vasst padelracket i offensiven, som du kan sätta en ordentlig press på motståndarna med.

Den medelhårda uppbyggnaden i racket gör att det kan svara upp med kraft vid hårda slag och hålla racket stabilt i luften.

Med hjälp av den räfflade ytan går det även att skära slag som bandejas och viboras på ett föredömligt sätt, så att de blir svårtagna för motspelarna. 

Närbild på slagytan hos Varlion Bourne Carbon 3 Prisma 2023, som har ett ruggad mönster.

Defensiven

I det defensiva spelet så ställer Bourne Prisma Carbon 3 lite krav på dig och din teknik. Racket ger inte speciellt mycket gratisfart i slagen och du behöver arbeta igenom alla rörelser ordentligt.

Man får dock tillgång till hårda grundslag och full kontroll över kraften och längden på bollen. Den räfflade ytan underlättar också om man vill slipp lösare stoppbollar.

Andra egenskaper & teknologier

Till borrhålen på racket har Varlion använt en teknologi som de kallar Aerodynamic Drilling. Detta hjälper till att förbättra responsen från kärnan i och ger en större sweet spot. 

För att förlänga livslängden på racket sitter ett förmonterat ramskydd av gummi på toppen, som Varlion kallar Prisma Bumper.

För vem passar Varlion Bourne Carbon Prisma 3 2023?

Detta är ett bra val för dig som gillar att spela offensivt och med fart, men som även vill bibehålla viss kontroll i spelet. Nivåmässigt rekommenderar vi det här för medelspelare och avancerade spelare.

Varlion LW Carbon 9 Prisma 2023 Recension

Varlion LW Carbon 9 Prisma 2023 test, review, recension. Detta är ett rundformat padelracket med mycket kontroll i slagen. Defensivt starkt.
Varlion LW Carbon 9 Prisma 2023 omdöme, betyg, test. Detta kontrollracket erbjuder fin precision och placeringar i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion LW Carbon 9 Prisma 2023 för padelracket?

LW Carbon 9 Prisma är en lite mer avskalad variant av Varlion LW Prisma Airflow. Det är dock utrustat med flera av Varlions påkostade teknologier, som gör det till en modell av hög klass.

Racket kommer med en rund och lättspelad form, där sweet spoten är centrerad på slagytan. Vikten ligger på 350-375 gram och balansen i racket är låg, vilket innebär att tyngdpunkten hamnar närmare handtaget. 

Den prismaformade ramen består av 100% kolfiber och har ett minskat luftmotstånd jämfört med vanliga ramar. Till träffytan har Varlion använt flera lager av kolfiber mixat med glasfiber och ovanpå finns deras Slice Technology, som är ett räfflat mönster för extra bett i skurna slag. Inuti racket hittar vi en medelhård kärna.

För att stärka upp racket är området kring bryggan mellan handtaget och rackethuvudet förstärkt av kolfiber och titandioxid, som Varlion kallar VAR-FLEX epoxy resin. Det förbättrar stabiliteten i bollträffen och ökar både kraften och kontrollen.

Offensiven

Om du är padelspelaren som gillar kontroll i det offensiva spelet så är det här en utmärkt modell för dig. Med LW Carbon 9 Prisma kan man enkelt spela med placeringar och vinkla bollarna till svårtagna lägen.

Framme vid nätet är det en stark partner i volleyspelet och den ruggade ytan hjälper till att sätta ordentlig skruv på bollen när du vill skära slagen.

Vid hårdare smashar svarar racket upp relativt bra, det ska dock understrykas att det inte är det mest fartfyllda padelracket.

Varlion LW Carbon 9 Prisma 2023 träffyta har ett 3D-mönster för extra effekt i skurna slag.

Defensiven

LW Carbon 9 Prisma ger riktigt bra förutsättningar för att kunna vara på topp i det defensiva spelet tack vare sin utformning.

Rackets runda form och låga balans gör det lätt att få rena bollträffar och att förflytta racket till rätt position går smidigt. 

Den medelhårda uppbyggnaden i racket innebär att det ger viss hjälp med farten i trängda lägen, men man behöver även vara beredd på att generera en del fart själv också.

Andra egenskaper & teknologier

Borrhålens storlek och position på det här padelracket utgår ifrån teknologin Aerodynamic Drilling. Det ökar responsen från kärnan i bollträffen och ger en större sweet spot.

Vidare har Varlion tagit fram ett specialdesignat ramskydd av gummi och förmonterad på toppen, denna kallas Prisma Bumper och hjälper till att skydda racket från stötar och sprickor. 

För vem passar Varlion LW Carbon 9 Prisma 2023?

Det passar framförallt för dig som gillar att spela kontrollerat och invänta motståndarnas misstag och hugga på dem. Vi rekommenderar den här modellen för motionärer och medelspelare.

Det finns även ett syskon som heter LW Carbon 9 Prisma Pansy, den enda skillnaden dem emellan är att Pansy väger ca 10 gram mindre och riktar sig mer mot damspelare.

Varlion Canon Carbon Black 2023 Recension

Varlion Canon Carbon Black 2023 test, recension, omdöme. Detta är ett offensivt racket med en diamantform och hög balans.
Varlion Canon Carbon Black 2023 omdöme, recension, test. Ett fartpaket som passar den aggressiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Varlion Canon Carbon Black 2023 för padelracket?

Nu har vi kommit till Varlions Black-serie, som består av prisvärda padelracketar med påkostade teknologier och bra materialval.

Först ut är Canon Carbon Black, som är en diamantformad modell med en hög balans och en vikt på mellan 340-365 gram. Sweet spoten är liten och sitter en bit ovanför mitten på rackethuvudet.

Till ramen har man använt 100% kolfiber och den är även formad som en hexagon, vilket ska öka stabiliteten och vridstyvheten i slagen. Vidare så har Varlion även förstärkt rackethjärtat med sin VAR-FLEX teknologi, vilket stabiliserar det och gör racket mer följsamt.

Innanför väggarna hittar vi en medelhård kärna som omsluts av slagyta med flera lager kolfiber och glasfiber, för både komfort och distinkta bollträffar. Ovanpå ytan hittar vi också ett räfflat mönster som kallas Slice Technology, för mer effekt i skurna slag.

Offensiven

Canon Carbon Black är ett aggressivt och fartfylld padelracket som har sina stora styrkor i det offensiva spelet. Vid overheadslag rör det sig kvickt och stabilt i luften och tack vare den höga balansen kan man arbeta upp snabba svinghastigheter.

Med hjälp av den mönstrade ytan kan man sätta en ordentlig spin på bollen, som får motståndarna att jobba hårt. 

Den mindre sweet spoten och diamantformen gör att racket kan vara lite svårkontrollerat och det är inte modellen som erbjuder den bästa kontrollen.

Närbild på den räfflade träffytan hos Varlion Canon Carbon Black 2023.

Defensiven

När man ska försvara sig så ställer Canon Carbon Black en del krav på tekniken, det är något svårarbetat och det gäller att kunna komma rätt i positionen och bollträffen.

Man får dock tillgång till fartfyllda slag vid de rätta träffarna och kan snabbt vända från försvarsläge till attack.

Andra egenskaper & teknologier

För att öka hållbarheten och förlänga livslängden så har Varlion applicerat ett specialdesignat ramskydd kallat Hexagon bumper på toppen av racket.

Vidare har man borrat hålet i racket utifrån Aerodynamic Drilling-teknologin. Det ger en något större sweet spot och ökar responsen från kärnan.

Vi hittar även teknologin Wings Difusor i rackethjärtat, som man har hämtat inspiration från F1 på. Dessa vingar gör racket stabilare i luften, vilket resulterar i bättre kraft och precision i slagen. 

För vem passar Varlion Canon Carbon Black 2023?

Det är en passande modell för dig som söker ett offensivt och stabilt padelracket, med mycket fart. Vi rekommenderar det för spelare som anser sig vara på medelnivå eller uppåt. 

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 Recension

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 recension, test, omdöme. Ett prisvärt och välbyggt padelracket som erbjuder en hel del fart i spelet, samtidigt som det finns god kontroll.
Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 omdöme, recension, betyg. Här ser man bland annat Hexagon-ramen som ger racket extra styrka.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 hos:

Vad är Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 för padelracket?

Detta är en offensiv modell med en snygg och stilren design enligt oss. Racket har den så kallade Bourne-formen, vilket är en hybrid mellan dropp och diamantform. Sweet spoten återfinns närmare toppen på racket och vikten ligger på 340-365 gram. Balansen i racket är medelhög.

Till ramen har Varlion använt 100% kolfiber och även format den som en hexagon, vilket ökar rackets vridstyvhet i slagen. Kombinera det med Wings Difusor-teknologin i hjärtat och racket får en riktigt bra aerodynamik och stabilitet.

Slagytan är uppbyggd av både kolfiber och glasfiber och innanför skalet finns en medelhård kärna, vilket ger både komfort och rappa bollträffar. På ytan hittar vi ett räfflad mönster som Varlion kallar Slice Technology, denna hjälper till att generera mer effekt i skurna slag.

Värt att notera är att alla Summum-modeller, inklusive denna, har ett längre handtag än standard, vilket underlättar dubbelhandsfattade backhands. Träffytan är även någon centimeter större.

Offensiven

Bourne Summum Carbon Black är primärt ett offensivt padelracket, som tillåter dig att vara aggressiv och sätta en ordentlig press på motståndarna.

Med hjälp av den lite högre balansen och hybridformen går det att arbeta upp fartfyllda slag, samtidigt som racket agerar stabilt genom luften.

Gillar du att slå många skruvade slag och skära bollarna så får man även god hjälp av den räfflade ytan, vilket gör slag som bandejas och viboras tuffa att parera.

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 passar många padelspelare som söker kraft och vill mixa in lite kontroll.

Defensiven

Vid försvarsläge så ställer Bourne Summum Carbon Black lite krav på din teknik i och med den lite svårare hybridformen och framtunga balansen. Man får viss hjälp med farten i slagen, men mycket behöver genereras själv.

Tack vare den lite lägre vikten kan racket hanteras smidigt och i de låga grundslagen går det att trycka på ordentligt och få fina svar. Det finns även en trevlig känsla att hämta i droppbollar och långa lobbar.

Andra egenskaper & teknologier

Det här racket har fått en Hexagon bumper på toppen av Varlion, det är ett specialanpassat ramskydd som förmonterats för att öka hållbarheten.

Vidare har bryggan mellan handtaget och rackethuvudet förstärkts av teknologin VAR-FLEX epoxy resin, som gör hela konstruktionen styvare och stabilare.

Tack vare Aerodynamic Drilling-teknologin så förbättras även luftgenomflödet i racket, vilket i sin tur ger en lite större sweet spot och bättre respons från kärnan.

För vem passar Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023?

Denna modellen passar för dig offensiva spelaren som gillar att spela med kraft, men som också vill behålla lite kontroll i sitt spel. Vi rekommenderar det här racket för spelare runt medelnivå.

Hitta bäst pris på Varlion Bourne Summum Carbon Black 2023 hos:

Varlion Avant Carbon Black 2023 Recension

Varlion Avant Difuser Carbon Black 2023 recension, test, guide. Denna mångsidiga modell passar allroundspelaren som gillar att variera sitt spel.
Varlion Avant Difuser Carbon Black 2023 betyg, omdöme. recension. Med denna modellen får man ett padelracket som är starkt över hela banan.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion Avant Carbon Black 2023 hos:

Vad är Varlion Avant Carbon Black 2023 för padelracket?

Avant Carbon Black är ett allround padelracket som erbjuder både fart och kontroll i slagen. Det är ett utmärkt val för den mångsidiga padelspelaren.

Racket kommer med en droppform och en jämnt fördelad tyngdpunkt, vilket ger en medelbalans. Vikten klockar in på 340-365 gram och sweet spoten återfinns strax ovanför mittpunkten. 

Ramen består av 100% slitstarkt kolfiber, som är format som en hexagon. Den formen tillsammans med teknologin Wings Disfusor i hjärtat ger racket en ökad stabilitet och vridstyvhet.

Till slagytan har man använt flera lager av kolfiber och glasfiber och inuti racket finns en medelhård kärna. Ovanpå ytan finns en räfflad yta, som Varlion kallar Slice Technology

Offensiven

I det offensiva spelet erbjuder Avant Carbon Black en fin träffkänsla i lugnare slag, samtidigt som man trycka till och få bra svar i de hårdare träffarna.

Det här är ett padelracket som rör sig smidigt och stabilt i luften och med hjälp av den räfflade ytan går det skära bollarna på ett utmärkt sätt.

Närbild på träffytan hos Varlion Avant Difusor Carbon Black 2023.

Defensiven

I spelet från den bakre delen av banan är detta ett kompetent padelracket, som med sin lite lägre vikt och medelbalans är smidig att hantera.

Det är lätt att variera sitt spel tack vare den mångsidiga uppbyggnaden och du kan enkelt skifta mellan hårdare grundslag och känsla droppskott.

Andra egenskaper & teknologier

Hålen i racket har borrats efter teknologin Aerodynamic Drilling, som förbättrar luftgenomflödet i racket. Det ger ett stabilare och mer kraftfullt racket.

Bryggan mellan handtaget och rackethuvudet har förstärkt med Varlions teknologi VAR-FLEX epoxy resin. Det stärker upp hela konstruktionen och ger en ökad flexibilitet.

För att skydda racket från stötar och repor har Varlion monterat ett specialanpassat ramskydd på toppen som de kallar Hexagon Bumper.

För vem passar Varlion Avant Carbon Black 2023?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker ett mångsidigt padelracket med styrkor över hela banan. Vi rekommenderar det för motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på Varlion Avant Carbon Black 2023 hos:

Varlion LW Summum Carbon Black 2023 Recension

Varlion LW Summum Carbon Black 2023 test, recension, review. En rundformad modell som är välbyggd och prisvärd. Kombinerar det bästa av komfort och respons.
Varlion LW Summum Carbon Black 2023 recension, omdöme, test. Ett racket som erbjuder massor av kontroll i spelet.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Varlion LW Summum Carbon Black 2023 hos:

Vad är Varlion LW Summum Carbon Black 2022 för padelracket?

LW Summum Carbon Black är det kontrollinriktade padelracket i Varlion Black-serie och precis som de andra modellerna är det utrustat med en rad spännande teknologier.

VI börjar med att titta på formen som är rund och lättspelad, med en stor centrerad sweet spot. Racket väger 340-365 gram och balansen är låg, vilket innebär att tyngdpunkten är närmare handtaget.

Ramen är uppbyggd helt i kolfiber och har en hexagonform, det gör att kontaktytan med väggar och golv minskar samtidigt som racket har mindre luftmotstånd. Träffytan består av både kolfiber och glasfiber och ovanpå ytan finns Slice Technology, som är ett räfflat mönster för extra effekt i skurna slag.

På den här modellen har handtaget förlängts för att göra det lättare att slå dubbelhandsfattade backhands, dessutom är träffytan en cm längre än standard.

Offensiven

Om du tycker om att spela med placeringar och vinkla bollar till jobbiga lägen för motspelarna så är det här ett optimalt padelracket för dig.

Det är även ett starkt vapen vid spelet runt nät och den räfflade ytan gör det möjligt att sätta ordentligt med spin på bollen. 

Vid hårdare overheadslag svarar racket med relativt bra fart i slagen, dock är det inte racket för dig som gillar att smasha mycket

Närbild på Varlion LW Summum Carbon Black 2023, som visar dess räfflade mönster.

Defensiven

I det defensiva spelet är LW Summum Carbon Black ett hjälpsamt och kompetent padelracket, som gör det möjligt att hålla emot hård press länge.

Tack vare den smidiga balansen och stora sweet spoten så är racket lättarbetat och det går enkelt att få rena bollträffar.

Med den medelhårda uppbyggnaden så ges viss hjälp med farten i slagen vid trängda lägen, vilket är optimalt för dig som ännu inte har perfekt teknik.

Andra egenskaper & teknologier

Hålen i racket har borrats efter teknologin Aerodynamic Drilling, som förbättrar luftgenomflödet i racket. Det ger ett stabilare och mer kraftfullt racket.

Ovanför handtaget är racket förstärkt med hjälp av teknologin VAR-FLEX epoxy resin. Denna ger en ökad vridstyvhet till racket. Vidare hjälper vingarna Wings Difusor till att förbättra aerodynamiken.

För att ge ett extra skydd på stötar och repor sitter ett förmonterat ramskydd i form av Hexagon Bumper på toppen av racket.

För vem passar Varlion LW Summum Carbon Black 2023?

Det här är ett defensivt inriktat padelracket som passar dig som gillar att spela med kontroll. Vi rekommenderar att du är kring motionärs- och medelnivå för att använda detta racket.

Hitta bäst pris på Varlion LW Summum Carbon Black 2023 hos:

Om Varlion padel

Varlion är ett renodlat padelmärke som startade 1993 i Buenos Aires, Argentina. 1995 släppte man sitt första padelracket och märket blev snabbt en favorit hos många. 2001 valde man att flytta sin fabrik till Madrid i Spanien, där de har huserat sedan dess.

Varlion är kända för att satsa på innovation och nya teknologier i kombination med hög kvalité på material i sina padelrackets. Deras runda modell Lethal Weapon (LW) är en av de mest sålda padelracken genom tiderna.

Aktuell Rea på Varlion Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller