Drop Shot padelrackets 2021

Stor guide med årets nyheter

Det innovativa padelmärket Drop Shot har släppt sin kollektion av padelrackets för 2021 med flertalet spännande nyheter.

I årets modeller hittar vi många avancerade teknologier och påkostade materialval. Flera modeller har bland annat en träffyta av 24K kolfiber från den svenska kolfiberexperten TeXtreme.

Drop Shot padelrackets genomsyras också av skonsamhet då de lägger ett stort fokus på att teknologier som reducerar skadliga vibrationer i padelracken.

Bland modellerna för 2021 finns något för alla typer och nivåer av spelare. Vi tar och går igenom majoriteten av alla deras nyheter för i år!

Innehåll i artikeln

Drop Shot JMD Conqueror 9.0 2021 är toppmodellen hos Drop Shot och Juan Martín Díaz val av padelracket på WPT. Detta hårda droppformade racket är en best att smasha med och ger en otrolig fart.

Drop Shot JMD Conqueror 9.0 2021

JMD Conqueror 9.0 är Drop Shots flaggskeppsmodell och den spelande legandaren Juan Martín Díaz racket, vilket även initialerna JMD står för.

Det här är mycket välbyggt och påkostad padelracket som är fullmatat med spännande teknologier. Vi tycker det passar både motionären som söker en utmaning att utvecklas med och även för den mer avancerade spelaren som spelar på en hög nivå.

JMD Conqueror erbjuder både fart och kontroll genom sin droppform med en medelhög balans. Vidare är det ett styvt racket med en träffyta av 24K kolfiber från svenska TeXtreme och en hård kärna av EVA Tech. Det innebär att man själv behöver generera mycket av farten i slagen, men får då också full kontroll över kraften i slagen.

Tack vare rackets styva material så svarar det riktigt bra i smashar och hårda slag, samtidigt som det även dämpar motståndarnas hårda slag utan någon trampolinstuds.

Ytan är ruggad med ett mönster av romber, för att erbjuda bättre spin på bollen. Dessutom är kolfibret vävt åt tre olika håll för att ge mer kraft och en bättre bollträff i alla typer av vinklar.

Med hjälp av de två teknologierna Cork Cushion Grip och Silicone Grip Channel så blir racket även skonsamt och snällt mot onda armbågar.

Drop Shot Conqueror 9.0 Soft 2021

Conqueror 9.0 Soft är ett syskon till JMD Conqueror 9.0 och de två delar många fina egenskaper. Den stora skillnaden, som namnet antyder, är att detta racket inte har en lika hård uppbyggnad tack vare en mjuk kärna.

Det innebär att denna modellen är något mer lättspelad och hjälper till mer med farten vid lösare bollträffar. Vilket framförallt är en fördel i defensiven, vid trängda situationer. Den mjuka kärnan gör även racket lite mer skonsamt mot armbågen.

I övrigt är racken lika, så även Conqueror 9.0 Soft kommer med en droppform och en medelhög balans. Vilket ge en härlig mix mellan fart och kontroll.

Den ruggade träffytan består av 24k kolfiber från svenska tillverkaren TeXtreme och kolfibret är vävt åt tre olika håll, som ger bättre bollträffar i alla vinklar. En unik yta padelvärlden!

För att göra racket behagligt och snällt som möjligt så har det försetts med teknologierna Cork Cushion Grip och Silicone Grip Channel.

Drop Shot Conqueror 9.0 Soft 2021 är en mjukare och mer lättspelat variant av Drop Shots flaggskepp JMD. Denna modellen passar en bred skara spelare.

Hitta bästa pris för Drop Shot Conqueror 9.0 Soft 2021 hos
Racketspecialisten

Drop Shot Power 1.0 2021 är ett av de kraftfullaste runda racken. Agerar både kontrollracket och kraftpaket tack vare sin hårda uppbyggnad.

Drop Shot Power 1.0 2021

Power 1.0 är ett optimalt kontrollracket och passar spelaren som gärna lirar mycket med vinklar och fina placeringar.

Formen på racket är runt oversized och sweet spoten är stor och centrerad, Vidare är balansen låg, d.v.s. att den sitter nära handtaget. Det gör racket lätthanterat och smidigt att svinga.

Den ruggade träffytan består av en påkostad blandning mellan kolfiber och Innegra, det gör att racket både får en bra respons i hårdare slag, samtidigt som bollträffen är behaglig och förlåtande.

Till kärnan har Drop Shot valt att använda två olika material, EVA Soft och Energy Pro. Det förstnämnda utgör huvuddelen av kärnan och ger en mjuk och komfortabel träff. Energy Pro sitter längst ut på kärnan och är ett elastiskt material som bidrar med fart och explosivitet.

För att göra Power 1.0 så skonsam som möjligt så är det försett ett antivibrationssystem som består av silikonstötdämpare i racket. Det minskar vibrationer och belastningen för armbåge och arm och gör racket bekvämt slå med.

Hitta bästa pris för Drop Shot Power 1.0 2021 hos
Racketspecialisten

Drop Shot Imperium 1.0

Imperium 1.0 är likt ovan syskon ett rundformat padelracket med en stor centrerad sweet spot och en låg och smidig balans. Det ger racket utmärkta kontrollegenskaper och låter dig placera och vinkla skotten på föredömligt sätt.

Materialvalen skiljer sig jämfört med syskonet Power 1.0 då Drop Shot har valt att använda 24K kolfiber i träffytan från svenska TeXtreme. En påkostad och tät yta som ger både kontroll och en otrolig respons och fart i slagen.

Vidare är ytan ruggad med Drop Shots teknologi 3D-face, som består av ett rombmönster. Det ger ett bättre grepp och mer spin i bollen.

Inuti racket hittar vi den mjukare kärnan EVA Soft som hjälper till att generera fart vid lösare bollträffar och ge en behaglig träffkänsla.

Även Imperium 1.0 är utrustat med teknikerna Cork Cushion Grip och Silicone Grip Channel, som ger skonsamma träffar och minskar risken för skador på arm och armbågen.

Drop Shot Imperium 1.0 är ett riktigt bra kontrollracket med styv yta och mjuk kärna, som ger en riktigt fin touch i spelet. Få hjälp med fart i defensiven och explosivitet i offensiven.

Hitta bästa pris för Drop Shot Imperium 1.0 2021 hos
Racketspecialisten Nordic Padel

Mångsidiga Drop Shot Osaka 1.0 har både kraft och kontroll att erbjuda.

Drop Shot Osaka 1.0 2021

Osaka 1.0 erbjuder en fantastisk mix mellan kraft och kontroll och är ett padelracket framtaget för den mångsidiga spelaren, som vill ha ett starkt racket i både offensiven och defensiven.

Racket kommer med en smidig låg balans och en droppform, vilket ger det en relativt stor sweet spot strax ovanför mitten.

Den styva träffytan består av 24K kolfiber från TeXtreme och ger både en grym respons i hårda slag och fin kontroll vid placeringar. Vidare är ytan ruggad för att ge mer spin i bollträffen.

Kärnan är uppbyggd med EVA Pro, som ligger mellan EVA Soft och EVA Tech i hårdhet. Det bidrar till komfort i slagen och en del hjälp med farten vid lösare träffar.

För att göra racket mer stabilt är det utrustad med Power Beam Heart ovanför handtaget och precis som övriga toppmodeller från Drop Shot så är Osaka även försett med Cork Cushion Grip och Silicone Grip Channel. Det ger skonsamma bollträffar och en behaglig spelupplevelse.

Hitta bästa pris för Drop Shot Osaka 1.0 2021 hos
Racketspecialisten

Drop Shot Legend 2.0

Detta är vidareutvecklingen av förra årets mycket populära racket Legend 1.0 och precis som tidigare så kommer det med påkostade materialval som erbjuder mycket fina egenskaper ute på banan. 

Racket är framtaget för både motionärer och avancerade spelare. Formen på Legend 2.0 är rund oversized och vikten ligger nära handtaget, vilket ger en låg balans som är smidig att hantera.

Träffytan är uppbyggd med rektangulär 24K kolfiber från TeXtreme. Det ger en makalös precision, fart och respons i slagen när man smällar på. Vidare hittar vi ett räfflat mönster på ytan, som greppar tag i bollen och ger mer spin.

Inuti racket har vi den medelhårda kärnan EVA Pro, som bidrar med både tryck och komfort i slagen och hjälper till med viss fart vid lösare bollträffar och i trängda situationer.

Likt de andra toppmodellerna från Drop Shot är Legend utrustat med Silicone Grip Channel och Cork Cushion Grip, som gör racket skonsamt och behagligt att använda.

Drop Shot Legend 2.0 är en populär modell tack vare sin runda form och relativt hårda uppbyggnad. Lätt att sätta fart på bollen samtidigt som det går att vinkla och placera bollarna utmärkt.
Drop Shot Essence 2021 är ett snyggt padelracket med fin kontroll och fart i slagen. Allround och starkt i alla lägen.

Drop Shot Essence 2021

Essence är ett snyggt designat padelrack som kommer med en droppform och medelbalans. Det passar alltifrån erfarna motionärer och upp till avancerade spelare.

Man kan säga att detta är en något mer lättspelad variant av flaggskeppsmodellen Drop Shot JMD Conqueror 9.0, då kärnan i denna modellen är lite mjukare.

Träffytan består av ett styvt och tätt 24K kolfiber från TeXtreme, som ger utmärkt respons och fart i slagen. Vidare är ytan ruggad med ett mönster för att ge mer grepp i bollen och sätta mer spin.

Kärnan består av EVA Pro som ligger mellan EVA Soft och EVA Tech i hårdhet. Den relativt styva uppbyggnaden med ytan och kärnan gör att mycket av farten behöver man generera själv. Därför bör man vara tekniskt ganska duktig för att få ut max av detta suveräna racket.

För att hålla nere på vibrationer så har Drop Shot applicerat både korkmaterial och silikon i handtaget, som ger skonsammare och bekvämare bollträffar.

En häftig detalj med denna modellen är att färgerna skimrar beroende på hur ljuset träffar racket.

Hitta bästa pris för Drop Shot Essence 2021 hos
Nordic Padel

Drop Shot Explorer Pro 3.0 2021

Explorer Pro 3.0 är ett kraftfullt padelracket som under 2021 är proffset Lucas Campagnolos val av racket på World Padel Tour (WPT). 

Racket har en droppform och en jämnt fördelad vikt, vilket ger en medelbalans. Vidare är den ruggade träffytan uppbyggd i 12K TeXtreme kolfiber. Detta i kombination med den hårda kärnan EVA Tech gör Explorer Pro 3.0 till ett styvt racket där du behöver generera farten själv. 

Det svarar otroligt bra vid hårda slag och är utan någon större trampolineffekt, vilket gör att kraftiga slag från motståndarnas kan dämpas effektivt vid nätet. 

Likt övriga toppmodeller från Drop Shot har även denna modell försetts med både materialen kork och silikon i handtaget, för att få ner skadliga vibrationer och göra racket skonsamt och motverka padelarmbåge.

Detta är ett riktigt bra racket för motionären som vill ta nästa steg och utvecklas vidare med eller för den avancerade spelaren som vill ha ett fartfyllt vapen. 

Drop Shot Explorer Pro 3.0 2021 är ett påkostat racket som levererar explosiv fart och kraft tack vare en styv uppbyggnad.

Hitta bästa pris för Drop Shot Explorer Pro 3.0 2021 hos
Racketspecialisten

Det droppformade padelracket Drop Shot Explorer Pro 3.0 Soft 2021 har en riktigt trevlig bollträff och passar både motionären och medelspelaren som vill ha ett skonsamt racket med bra fart.

Drop Shot Explorer Pro 3.0 Soft 2021

Explorer Pro 3.0 Soft är en något mer lättspelad variant av ovan modell. De två syskonen är på de flesta plan identiska, den stora skillnaden är att denna modellen är försedd med den mjuka kärnan EVA Soft.

Det gör att detta racket erbjuder lite mindre fart i de hårda slagen och hjälper till mer med farten i lösare träffar, tack vare en mer tydlig trampolineffekt.

I övrigt skiljer sig inget, så Soft-modellen är droppformad med en medelbalans som ger en bra mix mellan kontroll och fart. Träffytan är uppbyggd med 12K kolfiber från svenska TeXtreme och på ytan finns även Drop Shots ruggade teknologi 3D-face, som sätter spin på bollen.

I handtaget så dämpar silikon och korkmaterial effektivt skadliga vibrationer mot armbåge och arm som kan uppstå vid felträffar.

Hitta bästa pris för Drop Shot Explorer Pro 3.0 Soft 2021 hos
Racketspecialisten

Drop Shot Delta 1.0 2021

Delta 1.0 är ett prisvärt padelracket som passar både motionären och nybörjaren som vill ta nästa steg och lära sig spela med något mer avancerat. Dess främsta styrka är kontroll och placeringar.

Formen är rund och balansen låg, vilket gör att racket känns smidigt i handen. Den stora och förlåtande sweet spoten är placerad i mitten och låter dig komma rätt i slagen ofta, även om bollträffen blir en bit ut mot kanterna.

Delta 1.0 har en relativt mjuk och skonsam uppbyggnad med en träffyta som består av 3K kolfiber och en kärna av av EVA Soft. Det gör att racket hjälper till att generera en del fart i slagen, även vid lösare träffar. För att sätta extra spin på bollen har ytan även ett räfflat mönster.

Värt att notera är att denna modellen med sin vikt på 350-370 gram väger snäppet mindre än många modeller ovan. Tillsammans med de skonsamma kork- och silikonmaterialen i handtagen blir detta racket mycket behagligt och en fröjd att spela med för de som har problem med armbåge.

Drop Shot Delta 1.0 2021 är ett rundformat padelracket med låg balans, som erbjuder hög kontroll och precision i slagen. Defensivt starkt och placeringssäkert.
Drop Shot Allegra 2021 är ett prisvärt racket för padel som är väldigt allround och passar både offensiva och defensiva spelare.

Drop Shot Allegra 2021

Om Delta 1.0 är till för motionären som främst söker kontroll i spelet så är Allegra ett racket för motionären som vill ha en mix mellan fart och kontroll.

De har både en liknande uppbyggnad, men Allegra kommer med en droppform och medelbalans, som ger en större utväxling och fart i slagen vid de rätta träffarna. Samtidigt bibehålls en hel del kontroll också.

Racket är uppbyggt med 3K kolfiber i träffytan, som även är ruggad för mer effekt i slagen. Inuti racket hittar vi den medelhårda EVA Pro-kärnan som ger bra respons i hårda slag.

En unik detalj med Allegra är att Drop Shot valt att lägga ett kork-material mellan träffytans kolfiber och EVA-kärnan, detta för att absorbera och reducera ännu mer vibrationer. Vilket gör detta racket till ett strålande val för den som lidit av padelarmbåge/tennisarmbåge.

Ett mångsidigt och prisvärt padelracket helt enkelt!

Drop Shot Kibo 2.0 2021

Kibo 2.0 är ett lättspelat padelracket som riktar sig till nybörjare och motionärer som söker bra och stabilt racket att utvecklas med i början av sitt padelspelande.

Med sin runda form och låga balans är Kibo smidigt att hantera och den stora sweet spoten gör det enkelt att komma rätt i bollträffen varje gång.

Träffytan är uppbyggt av ett skonsamt och snällt glasfibermaterial, som tillsammans med den mjuka kärnan erbjuder lättillgänglig fart. Det ger bollen kraft även om träffen inte är den bästa, vilket är perfekt för nyare spelare.

Drop Shot Kibo 2.0 är ett runt och lättspelat padelracket för nybörjare och motionärer. Billigt, prisvärt och enkelt att använda.

Hitta bästa pris för Drop Shot Kibo 2.0 2021 hos
Racketspecialisten

Drop Shot Conqueror 9.0 Junior 2021 är ett droppformat padelracket för barn och juniorer. Perfekt att starta sin padelkarriär med.

Drop Shot Conqueror 9.0 Junior 2021

Conqueror 9.0 Junior är ett snyggt och utmärkt padelracket för barn och juniorer från 6 år och uppåt. Som namnet antyder så har racket har inspirerats av Juan Martín Díaz toppmodell JMD Conqueror 9.0.

Tack vare en droppform och en medelbalans får den yngre padelspelaren ett allsidigt racket med en bra mix av fart och kontroll.

Vikten ligger på låga 330-350 gram, för att vara mer lättsvingat och enklare att hantera.

Träffytan är uppbyggt med en komfortabelt glasfiber och inuti racket finns den mjuka kärnan EVA Soft. Kombinationen bidrar till skonsamma och snälla träffar som gör det enkelt att att lära sig sporten med.

Hitta bästa pris för Drop Shot Conqueror 9.0 Junior 2021 hos
Racketspecialisten

Drop Shot är en padeltillverkare med säte i Madrid. De är kända för sina innovativa teknologier och hittar ständigt på nya spännande saker i sina padelrackets.

I deras sortiment finns det rackets för alla typer av spelare och i alla prisnivåer.

Bland proffsen som använder sig av Drop Shots padelrackets så hittar vi bland annat legendaren Juan Martín Díaz och Lucas Campagnolo.